توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 480546
جیمز کومی: ترامپ گفت من انتظار وفاداری دارم
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۰۲
جیمز کومی، رئیس اخراج شده اف بی آی گفت که ترامپ از وی خواسته بود تحقیقات درباره تماس‌های مایکل فلن، مشاور سابق امنیت ملی با روسیه را متوقف کند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، جیمز کومی، رئیس اخراج شده پلیس فدرال (اف‌بی‌آی) قرار است امروز (پنجشنبه) برای پاسخگویی در جلسه علنی کمیته اطلاعاتی سنا حاضر شود.

وب سایت کمیته اطلاعاتی سنا روز چهارشنبه بخش‌هایی از بیانیه‌ای که کومی قرار است در جلسه امروز قرائت کند را منتشر کرد. براساس این بیانیه کومی به کنگره آمریکا خواهد گفت که دونالد ترامپ از او خواسته بود به تحقیقاتش درباره تماس‌های مایکل فلن، مشاور امنیت ملی سابق‌اش با روسیه خاتمه دهد. وی همچنین شهادت خواهد داد که رئیس‌جمهوری آمریکا به او گفته بود: "من انتظار وفاداری دارم."

جیمز کومی همچنین می گوید که دونالد ترامپ روز ۱۴ فوریه با وی در یک دیدار خصوصی درباره مایکل فلن صحبت کرد و گفت "امیدورام  اجازه دهید فلن به راه خود برود" چرا که او "مرد خوبی است" و امیدوار است که تحقیقات درباره فلن متوقف شود.

کومی می‌گوید که پس از آن نشست از جف سشنز، وزیر دادگستری، خواست که مانع از تماس مستقیم ترامپ با او شود. او می گوید درخواست ترامپ را با جف سشنز در میان نگذاشته است.

انتظار می رود ده‌ها میلیون نفر در آمریکا و سراسر جهان این جلسه علنی را به طور زنده از رسانه‌ها دنبال کنند.

به گفته جیمز کومی، ترامپ  ۲۷ ژانویه - یک هفته بعد از در دست گرفتن قدرت - او را به کاخ سفید دعوت کرد تا با هم شام صرف کنند. به گفته کومی، دونالد ترامپ سوال کرد که آیا می خواهد رئیس پلیس فدرال باقی بماند یا نه. رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفت: "من وفاداری لازم دارم. من انتظار وفاداری دارم."

کومی می گوید من حرکتی نکردم حتی حالتی در چهره‌ام پیدا نشد فقط یک سکوت طولانی.

رئیس سابق اف بی آی می‌گوید پس از پایان تمام جلسات و مکالمات محتوای آن‌ها را فورا صورتجلسه می‌کرد.

بنا بر متن اظهارات کومی، وی به ترامپ گفته است که همواره می‌تواند "در مورد گفتن حقیقت" روی او حساب کند و این که فراجناحی و غیرسیاسی عمل می‌کند.

براساس این بیانیه ترامپ در چندین مورد درباره باره تحقیقات اف بی آی درباره دخالت روسیه در انتخابات آمریکا با وی گفتگو کرده و همین مداخله رئیس‌جمهور باعث ناراحتی و مشکلاتی برای وی شده بود.

دونالد ترامپ حدود یک ماه پیش جیمز کومی را به اتهام عملکرد نامطلوبش در رسیدگی به ماجرای جنجالی ایمیل‌های هیلاری کلینتون اخراج کرد. دموکرات‌ها می گویند که دلیل اصلی اخراج کومی، اصرارش به ادامه تحقیقات درباره اتهام تعاملات سری ستاد انتخاباتی ترامپ با روسیه بوده است.

اظهارات کتبی کومی حکایت از آن دارد که او خلاصه‌ای از همه گفتگوهای حضوری و تلفنی خود با رئیس جمهوری آمریکا را در کمیته اطلاعاتی سنا بازگو خواهد کرد، از جمله این که ششم ژانویه - دو هفته قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید - در برج ترامپ در نیویورک با وی دیداری داشت و در مورد وجود اطلاعات تایید نشده‌ای مبنی بر این که روس‌ها از وی اطلاعاتی جمع آوری کرده‌اند که می‌توانند از آن برای فشار و باج خواهی استفاده کنند به رئیس جمهوری منتخب گزارش ارائه کرد.

کومی می‌گوید در آن جلسه به ترامپ اطمینان دادم که مظنون اول تحقیقات فدرال نیست.

بنا بر متن اظهارات وی در کمیته سنا: "این درست بود. ما یک پرونده ضد اطلاعاتی درباره او (ترامپ) نداشتیم."
او همچنین می گوید که دونالد ترامپ در روز ۳۰ مارس در یک تماس تلفنی تحقیقات درباره پرونده روسیه را ابری خواند که روی دولتش سایه افکنده و مانع از آن شده که برنامه‌هایش را به پیش ببرد و در عین حال می پرسد چکار می تواند بکند که ابر را کنار بزند.

یک چنین اظهاراتی می‌تواند اتهام تلاش رئیس جمهوری آمریکا برای مداخله در روند قضایی و مختل کردن تحقیقات در مورد نزدیکانش را برای دونالد ترامپ به ارمغان بیاورد.

بنابر گزارش رسانه‌های آمریکایی، دونالد ترامپ در دیدار اخیرش با مقامات ارشد روسیه به آنها گفته بود که اخراج کومی "فشارها را کاهش" داده است.

به گزارش روزنامه واشنگتن پست که ممکن است به افزایش تنش در کاخ سفید دامن بزند، دونالد ترامپ از دن کوتس، رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا خواسته تا پلیس فدرال آمریکا را درباره دست کشیدن از تحقیقات مایکل فلن متقاعد کند.

دانیل کوتس در جلسه علنی روز چهارشنبه کمیته اطلاعاتی مجلس سنا از اظهار نظر درباره این گزارش خودداری کرد.

قانونگذاران می گویند جلسه امروز بیشتر بر این موضوع متمرکز است که آیا ترامپ در  اجرای عدالت مانع تراشی کرده است یا خیر اتهامی که باعث استعفای نیکسون در سال 1973 شد.
 
کلمات کلیدی : جیمز کومی، ترامپ
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.