نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 410885
احساس خطر تامین اجتماعی از تجمیع بیمه‌ها/ طرح تحول نظام سلامت باعث ورشکستگی بیمه‌ها می‌شود؟
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۰۹
نماینده انجمن مدیران صنایع کشور با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی با اجرای ادغام بیمه احساس خطر می‌کند، گفت: بودجه تامین اجتماعی در سال 95، 72 هزار میلیارد تومان است که پیش بینی شده 18 هزار میلیارد تومان آن سهم دولت یازدهم از این بدهی خواهد بود.

به گزارش خبرآنلاین، نشست خبری پیرامون طرح الحاق معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت صبح امروز در سندیکاهای شهرک های ساختمانی ایران برگزار شد.

محمد عطاردیان، نماینده کانون کارفرمایان ایران در این نشست خبری بیان کرد: سازمانی تامین اجتماعی در سال 31 تاسیس شده و تغییرات مفصلی را در طی این سال‌ها پشت سر گذاشته و قانونی که اکنون در آن مطرح است در سال 54 به تصویب شده است.

او با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی ارتباطی با دولت ندارد، گفت:  پول این سازمان از بودجه کشور تامین نمی شود. شما می دانید که در بیمه ای که پرداخت می شود 23 درصد را کارفرما و 7 درصد آن را کارگران و 3 درصد را دولت پرداخت می‌کند. اگر 23 را بخش بر 33 کنیم می بینیم که 70 درصد پول را کارفرماها، 21 درصد را کارگران و 9 درصد را قرار است دولت پرداخت کند. بنابراین سازمان تامین اجتماعی، سازمانی است که  91 درصد از پول را کارفرومایان و کارگران پرداخت می کننند و 9 درصد آن از سوی  دولت پرداخت می‌شود.

عطاردیان افزود: در حال حاضر این 9 درصد تمام اختیارات 100 در صد را در دست گرفته و برای سازمان مشکل ایجاد کرده است در حالی است که پول سازمان تامین اجتماعی حق الناسی است که کارگران و کارفرمایان در آن سهمی در مدیریت سازمان ندارند.

او با انتقاد از مدیریت فعلی سازمان تامین اجتماعی بیان کرد: پیش از این بخشی از مدیریت سه جانبه در سازمان انجام می‌شد که فعلا در دوره دولت نهم این مسئله بهم خورد و با تشکیل وزارت رفاه، شورای تامین اجتماعی منحل شد و هیات امنایی در وزارت رفاه درست شد که کارگر و کارفرما یک نماینده در آن دارد و ما بقی دولتی هستند. گرچه قبلا دولت در تامین اجتماعی اعمال نفوذ می‌کرد ولی دخالت راحت نبود ولی بعدا که تامین اجتماعی در دولت نهم به صندوق تبدیل شد و کمی بعد دیوان عدالت آن را رد کرد به سازمان تغییر نام داد مقداری از بودجه سازمان حرام شد تا امروز که دولت یازدهم به دنبال وصول آن است.

نماینده کانون کارفرمایان ایران به گرفتن بودجه درمان از سازمان تامین اجتماعی و اختصاص آن به وزارت بهداشت بیان کرد: تامین اجتماعی با این اقدام تبدیل به شیر بی یال و دم خواهد شد. این کار خلاف قانون است و ما اعم از کارفرما و کارگر مخالف آن هستم.  

عطاردیان از امضای بیانیه ای از سوی تشکل های کارفرمایی و کارگری برای تغییر شیوه اداره سازمان تامین اجتماعی خبر داد و گفت: علیرغم پذیرش طرح مدیریت سه جانبه برای تغییر ساختار این سازمان از سوی نماینده سازمان تامین اجتماعی و همچنین ارائه آن در کمیسیون اجتماعی مجلس در دولت‌های نهم، دهم و یازدهم اما ما شاهد هیچ گونه تغییری نبوده ایم و این طرح مسکوت مانده است. 

بدهکاری 130 هزار میلیارد تومانی دولت به تامین اجتماعی 

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران در ادامه این نشست گفت: اولین مورد مهمی که امروز به عنوان برنامه توسعه ششم در دستور کار مجلس قرار گرفته است به جامعه کارگری و کارفرمایی باز می گردد.

ناصر برهانی با بیان اینکه ما امروز بالغ بر 14میلیون بیمه شده داریم که از سطوح مختلف برای تامین اتیه خود حق بیمه پرداخت می کنند، گفت: اما غافل از این نباشیم که در تمامی دنیا، دولت ها متولی تامین اجتماعی مردم هستند ولی در کشور ما خود کارگران و بیمه شدگان متولی این امر هستند.

او با بیان اینکه ما کارگران به دولت خدمت می کنیم و دولت از این خدمت سو استفاده می کند، گفت: می دانید که سازمان تامین اجتماعی دولتی نیست و دولت تا کنون ریالی به این سازمان پرداخت نکرده است. با این حال دولت تا به امروز بالغ بر 130 هزار میلیارد تومان بدهکار سازمان تامین اجتماعی است و در این سه سال دولت یازدهم بدهی دولت‌ها دو برابر شده است.

برهانی با اشاره به انتقال بودجه سازمان تامین اجتماعی به طرح سلامت بیان کرد: بر طبق سیاست‌های کلان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام دولت باید چابک و کوچک شود ولی آن طور که شواهد نشان می دهد دولت نه تنها قرار است کوچک شود بلکه بزرگ‌تر خواهد شد.

او بیان می کند: سازمان تامین اجتماعی نهاد عمومی غیر دولتی است و متشکل از 14 میلیون سهام دار از سطوح پایین اقتصادی است.

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران با اشاره به استفتائات مراجع تقلید بیان کرد: براساس استفتائاتی که از مراجع تقلید گرفته شده اموال این صندوق حق الناس است و دولت نباید از اموال این سازمان برای رفع گرفتاری استفاده کنند. براساس بودجه که دولت برای نظام سلامت مشخص می‌کند برای درمان سرانه‌ای در نظر گرفته می‌شود که نشان می‌دهد متولی سلامت وزارت بهداشت است و در مقابل خانواده 14 میلیون نفری تامین اجتماعی هیچ دریافتی تا امروز از دولت نداشته ایم. با این حال دولت چشم طمع به منابع تامین اجتماعی دوخته است.

او با اشاره به اظهارات وزیر رفاه و موافقت او با این طرح بیان کرد: آقای ربیعی در مصاحبه خود با رسانه ها اعلام کرده‌اند که تشکل‌های سازمان صحبت کرده‌اند و این تشکل‌ها با این ادغام موافقت کرده‌اند. از او می‌پرسم که با کدام تشکل صبحت کرده‌؟ تشکل های قانونی تشکلیهایی هستتد که در وزارت رفاه ثبت شده اند و ما می گوییم که همه مخالف ادغام هستیم.

برهانی با اشاره به اصلاح ساختار تامین اجتماعی افزود: انتظار ما از مجلس و دولت این است که به شعارهای خود مبنی حمایت از کارگران عمل کند. ما مخالف ادغام و خواستار اداره سه جانبه تامین اجتماعی هستیم. اگر اصلاح ساختار انجام شود تامین اجتماعی نفس می‌کشد وگرنه در غیر این صورت به زمین خواهد خورد.

18 هزار میلیارد تومان سهم دولت یازدهم از بدهی 

نماینده انجمن مدیران صنایع کشور و عضو پیشین شورای عالی تامین اجتماعی در این نشست با اشاره به اینکه پرداخت بیمه بیکاری در جهان با دولت است و ایران تامین اجتماعی آن را پرداخت می کند، گفت: صاحبان حق به شدت با این ادغام مخالفند. دولت همیشه بر افزایش سهم بخش خصوصی تاکید می کند اما در عمل باز هم تمام امورات به دولت باز می گردد.

محمد بیات افزود: دولت 18 صندوق دارد و اگر می‌تواند اول این طرح را بر روی این صندوق‌ها امتحان کند.

 او ادامه داد: ادغام بیمه ها در ماده 8 تبصره 3 برنامه پنجم توسعه آمده بود ولی تامین اجتماعی را مستقل اعلام کرده بود که در این برنامه جدید استقلال هم از تامین اجتماعی گرفته شده است.  

نماینده انجمن مدیران صنایع کشور با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی احساس خطر می‌کند، گفت: بودجه تامین اجتماعی در سال 95،  72 هزار میلیارد تومان است که پیش بینی شده 18 هزار میلیارد تومان آن سهم دولت خواهد بود که باید بابت تعهداتش پرداخت کند و اگر آن را پرداخت نکنند دولت با کسری و بدهی روبرو خواهد شد.

او ادامه داد: 18 هزار میلیارد تومان سهم سه درصد و بقیه موارد تعهدات دولت و تکلیفی بوده که سازمان در قبال آن انجام داده و می دهد. 

با ادغام بیمه سازمان ورشکسته می شود

نماینده بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در ادامه این نشست با اشاره با مخالف با ادغام بیمه بر طبق با 12 دلیل قانونی گفت: در قانون درمان و بازنشستگی در کنار هم آمده است. در قانون کار مصوب سال 69 دولت مکلف است که کارگر را بیمه کنند و در کنار آن درمان و بازنشستگی را پرداخت کند. اتفاقی که عملا نمی‌افتد.  

دهقان کیا با اشاره به قوانین تصویب شده در مجلس و هیات دولت افزود: در 22 قانون تصویب شده در مجالس گذشته شواری اسلامی و در دو مصوبه هیات دولت اعلام شده است که سهم بیمه کارفرما را دولت باید پرداخت کند اما دولت این سهم را پرداخت نمی کند. یکی از دلایل بدهی دولت پولی است که بایستی بابت سهم کارفرما پرداخت کند. حال سوال از وزیر کار این است که اگر کارفرما بخش خصصی دو ماه بیمه کارگری را پرداخت نکند شما دفترچه بیمه او را تمدید خواهید کرد؟

او از سیر سعودی بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی خبر داد و گفت:سهم دولت‌های گذشته از بدهی به سازمان تامین اجتماعی 5 هزار و 600 میلیارد و سهم بدهی دولت احمدی نژاد در 8 سال  63 هزار ملیارد تومان است که این بدهی در دولت یازدهم به نزدیک به 130 هزار میلیارد تومان رسیده است.

دهقان کیا ادامه داد: در حال حاضر در کنار سه میلیون و 400 هزار نفری تامین اجتماعی باید به آنها بیمه پرداخت کند، طرح تحول نظام سلامت هم چالشی جدی است و این ادغام باعث ورشکستگی سازمان خواهد شد.

او با اشاره به سه میلیون بازنشسته تامین اجتماعی بیان کرد: بسیاری از این سه میلیون بازنشسته حداقلی بگیر هستند که تحمل عقب افتادن حقوق را ندارند.

دهقان کیا با بیان اینکه 54 هزار میلیارد تومان بابت بیمه سلامت هزینه شده که بیشتر آن از محل صندوق تامین اجتماعی پرداخت شده است، گفت: ما اکنون احساس خطر می کنیم و ما ناخواسته در مقابل نظام قرار خواهیم گرفت.
۱۳۹۶/۰۵/۰۶ ۱۶:۵۸
 
۱۳۹۵/۱۰/۱۳ ۲۳:۵۱
 
۱۳۹۵/۰۹/۰۸ ۱۰:۵۷
 
۱۳۹۵/۰۸/۱۷ ۱۴:۴۲
 
۱۳۹۵/۰۸/۱۷ ۱۰:۴۸
 
۱۳۹۵/۰۸/۱۴ ۱۶:۲۱
 
۱۳۹۵/۰۶/۰۶ ۰۰:۵۵
 
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۱۳:۳۷
 
۱۳۹۵/۰۳/۱۷ ۱۲:۱۲
 
۱۳۹۵/۰۲/۱۶ ۱۱:۵۵
 
 
کلمات کلیدی : تجمیع بیمه‌ها+ نظام سلامت
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۶ ۱۶:۳۴:۵۷
بله.از جیب ما مردم که حق بیمه دادیم.جیب پزشکارو پر کردند. این حق الناسه و حتی اگر یک نفر راضی نباشه تمامی درآمد پزشکان حرام است (4003989) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۶ ۱۷:۵۶:۴۴
اتفاقا باید دولت نظارت کند بنده که عضو هیات علمی دانشگاه ازادم متاسفانه تامین اجتماعی اصلا پاسخگو نیست و کسورات ما از کارگران بیشتر است ولی در پرداختها از کارگران کمتر مثلا عیدی کارگری معادل دو ماه حقوق است ولی اساتید مانند دولت عیدی می گیرند در حالی که کسورات ما چند برابر اساتید دولتی است
شدیم شتر مرغ. برادر عزیز ایا این حق الناس نیست¿؟؟¿¿؟؟؟¿؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (4004108) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۶ ۲۳:۳۱:۵۷
دولت همه کارا کشورو سرو سامون داده حالا نوبت تامین اجتماعیه که ورشکستش کنه، دس از سر تامین اجتماعی بر دارین گناه من کارگر چیه که با ندونم کاریای شماها باید آیندمم خراب بشه (4004527) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.