اولین کنگره بینالمللی و سومین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت از پنجم آبان ماه به مدت سه روز متوالی در حالی برگزار میشود که صاحبنظران این حوزه تاکید ویژهای بر لزوم توجه مسوولان عرصه سلامت به این حوزه دارند و اعلام میکنند که زخمها معضلی جهانی هستند چراکه عوارض و میزان مرگ و میرشان زیاد است و برای دولتها هزینهبرند.
به گزارش ایسنا، دکتر محسن فاتح، دبیر اجرایی اولین کنگره بینالمللی و سومین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت، در نشستی خبری با اشاره به همکاری وزارت ورزش، پژوهشکده گیاهان دارویی، جهاد دانشگاهی، هلالاحمر و... در برگزاری این کنگره گفت: یکی از ویژگیهایی که این کنگره دارد این است که در دو بعد علوم پایه و علوم بالینی برگزار میشود، چراکه بسیاری از مسائلی که در حوزه بالینی با آن مواجهیم در حوزه علوم پایه قابلیت پاسخگویی دارند.
دبیر اجرایی اولین کنگره بینالمللی و سومین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت، افزود: کنگره زخم و ترمیم بافت در سه روز متوالی از 5 تا 7 آبانماه برگزار میشود و دارای امتیاز بازآموزی هم برای شرکتکنندگان علوم پایه و هم شرکتکنندگان علوم بالینی است. در عین حال فضای نمایشگاهی گستردهای را به کنگره اختصاص دادهایم.
هر 30 ثانیه یک نفر در دنیا به دلیل زخم پای دیابتی جانش را از دست میدهد
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست، دکتر پروین منصوری، دبیر علمی این کنگره در حوزه علوم بالینی گفت: زخمها معضلی جهانی هستند؛ چراکه هم عوارض و هم میزان مرگ و میرشان زیاد است و هم برای دولتها هزینهبرند. به همین دلیل است که به ویژه در دهه اخیر، توجه زیادی به علل ایجاد زخمها، راهکارهای درمانی آنها و راههای پیشگیری از آنها پرداخته میشود.
وی با بیان اینکه سن جمعیت دنیا رو به افزایش است، گفت: پیشبینی میشود در سال 2030، سن متوسط بشر 75 سال باشد و این سن بالا، میزان زخمها بویژه زخمهای فشاری را به دنبال دارد.
دبیر علمی این کنگره در حوزه علوم بالینی با بیان اینکه بیماریهای داخلی، دیابت و حتی حوادث طبیعی هم میتوانند منجر به زخم شوند، گفت: در هر 30ثانیه در دنیا، یک بیمار دیابتی به دلیل زخم پای دیابتی جانش را از دست میدهد. بنابراین اگر آموزشهای کافی در این حوزه داشته باشیم، میتوانیم بیماران را نجات دهیم.
منصوری با اشاره به برگزاری اولین کنگره بینالمللی و سومین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت گفت: تاکنون 300 مقاله به دبیرخاله کنگره رسیده است که 90 مقاله جهت سخنرانی در حوزه پایه و بالینی و 50 مقاله نیز به عنوان پوستر ارائه میشوند. همچنین در این کنگره هشت پنل بالینی و پنج پنل علوم پایه داریم.
دبیر علمی این کنگره در حوزه علوم بالینی ادامه داد: در عین حال سخنرانانی از کانادا، آمریکا، سوئیس، پاکستان و ترکیه نیز در کنگره حضور دارند. همچنین پنلی هم درباره تکنولوژیهای جدید مانند لیزر و تاثیرشان در زخم داریم. موضوعات سایر پنلها نیز شامل زخمهای ناشی از حوادث محیطی و مشاغل پرستاری از زخم، پیشگیری از زخم و پیشگیری در حوزه زخم است. در عین حال چهار کارگاه تخصصی نیز در این کنگره برگزار میشود و به طور عملی موارد آموزشی را ارائه میدهد.
باید در حوزه زخم و ترمیم بافت خودمان را به سطح جهانی برسانیم
در ادامه کنگره دکتر جمالی، دبیر علمی علوم پایه این کنگره گفت: از 90 سخنرانی این کنگره، تعداد 40 سخنرانی برای حوزه علوم پایه است.
دبیر علمی علوم پایه این کنگره ادامه داد: برگزاری چنین کنگرهای ضرورت دارد و ما باید در حوزه زخم و ترمیم بافت خودمان را به سطح جهانی برسانیم. حتی میتوانیم در برخی حوزهها از سطوح جهانی هم بالاتر برویم.
مسیری که برای کمک به بیماران مبتلا به زخمهای مقاوم به درمان آغاز شد
دکتر بشردوست، جانشین دبیر علمی بالینی این کنگره نیز گفت: یکی از اهداف ما در این کنگره ارتباط میان مباحث بالینی و پایه است و به همین دلیل تعداد زیادی از مقالات، ارائه دهنده راهکارهای بالینی هستند. خوشبختانه جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران شروع کننده مسیری بود تا بتوانیم به بیمارانی که دچار زخمهای مقاوم به درمان هستند، کمک کنیم. باید توجه کرد که این زخمها میتواند خود بیمار و خانوادهاش را تحت تاثیر قرار دهد. در عین حال با کمک جهاد دانشگاهی برای کنترل زخمها راهکارهایی را ارائه دهیم.
لزوم بهکارگیری نخبگان علوم پایه در حوزه زخم
در پایان این نشست، دکتر غلامرضا اسماعیل جاوید، جانشین دبیر علمی در علوم پایه این کنگره نیز گفت: ما باید از جمعیت جوان و نخبگان علوم پایه برای حل مشکلات پزشکی کشور استفاده کنیم و این جهش بزرگی به دنبال خواهد داشت. در این کنگره تلاش داریم که گروه فنی – مهندسی و سایر رشتههای غیرپزشکی را وارد کار کنیم تا بتوانیم راهکاری برای زخمهای مزمن که ممکن است در آینده گریبانگیرمان شود، داشته باشیم.
جانشین دبیر علمی در علوم پایه این کنگره افزود: ما در حوزه زخم بحث پیشگیری، درمان و توانبخشی را داریم و همه اقداماتی که در این سه حوزه انجام میشود، از علوم پایه میآیند. حال ما میخواهیم دانش فنی را که میتواند در این مرحله به ما کمک کند، از علوم پایه کسب کرده و درمانهای موثرتری را برای بیماران ارائه دهیم.