نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 489861
دی‌لایت در خودرو چیست و چرا استفاده از آن توصیه می‌شود؟
تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۵:۵۹
دی‌لایت (Daylight)، ال‌ای‌دی روز یا روشنایی در روز؛ اگر علاقه‌مند به دنیای خودرو باشید احتمالاً تاکنون این نام‌ها را شنیده‌اید. حتی در بسیاری از خودروهای جدید دی لایت به‌عنوان یکی از ویژگی‌های خودرو عنوان می‌شود؛ اما دلیل نصب و تأکید بر چراغ‌های دی لایت چیست؟ آیا صرفاً جنبه زیبایی دارد یا برای آن کارایی بیشتری در نظر گرفته شده است؟

به گزارش ماشین‌نو، چند سالی است که اگر در خیابان‌ها راه بروید متوجه خودروهایی خارجی می‌شوید که در روز آفتابی با چراغ‌های روشن حرکت می‌کنند. شاید حتی آن را نوعی خودنمایی نیز تلقی کرده باشید اما روی دیگر این سکه همان جلب توجه شماست. تصور کنید عرض خیابان را طی می‌کنید. اگر متوجه این چراغ‌ها شوید طبیعتاً می‌ایستید تا خودروی موردنظر عبور کند.

تاریخچه دی لایت
برای فهم کاربرد چراغ‌های دی لایت بهتر است کمی به عقب بازگردیم. در کشورهای حوزه اسکاندیناوی به علت شرایط خاص جوی و مه‌آلود بودن دائمی هوا روشن بودن چراغ‌های خودرو در بیشتر فصول سال اجباری است.

این قانون سابقه‌ای چند ده ساله دارد؛ اما طی تحقیقی در سال ۲۰۰۸ توسط اداره امنیت ایالات متحده مشخص شد که تعداد تصادفات خودروها با عابرین پیاده و دوچرخه‌سوارها رو به افزایش است. این در حالی بود که در این کشور خبری از مه‌آلود بود و شرایط خاص آب و هوایی نبود؛ بنابراین آنها چاره کار را در استفاده از دی لایت یا روشنایی در روز به‌منظور جلب توجه بیشتر عابران و دیگر رانندگان دیدند.

در این روش چراغ‌ها به‌طور خودکار یا دستی پس از روشن شدن خودرو به کار می‌افتند و با نور پایین توجه سایرین را به خودروی عبوری جلب می‌کنند. به‌واقع دی لایت مانند فانوسی در دست نابیناست.

کاربرد دی لایت
اگرچه در ایران با وجود آمار بالای تصادفات هنوز عده زیادی کاربردی بهتر از زیبایی برای دی لایت پیدا نکرده‌اند و خودروسازهای داخلی نیز به نصب این آپشن بر روی خودروهای خود تن نمی‌دهند اما جالب است بدانید که در ایالات متحده امریکا خودروهایی که از سیستم دی لایت استفاده می‌کنند مبلغ کمتری را بابت بیمه می‌پردازند.

اهمیت این چراغ‌ها به حدی است که در کشورهای حوزه اسکاندیناوی استفاده از این فناوری برای خودروسازان اجباری شده است. به نظر شما استفاده از این چراغ ها در خودروهای ساخت داخل تا چه اندازه می تواند در کاهش تصادفات تاثیرگذار باشد؟
 
کلمات کلیدی : خودرو، دی لایت، تصادفات جاده ای
 
Canada
۱۳۹۶-۰۴-۱۷ ۰۶:۴۹:۱۰
در کانادا اجباری است (4463260) (alef-11)
 
قصه پرغصه خودرو در ایران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۷ ۰۸:۰۴:۰۱
سلام دی لایت چیه خودرو سازای ما کمربند ایمنی و کیسه هوا رو قبول ندارن دیگه میان دی لایت نصب میکنن.دلت خوشه کیسه هوا رو نصب کردن اما کار نمیکنه ده دقیقه بعد از تصادف منفجر میشه (4463335) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۷ ۰۸:۱۹:۱۳
این مقاله را تا خودروساز ندیده حذف کن . یه دی لایت میزنن و 2 میلیون می کشن رو قیمت ماشین (4463361) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۷ ۰۸:۲۹:۵۱
اگر تجربه رانندگی در کشورهایی که دیلایت اجرا می شود را داشته باشید حتما متوجه می شوید که تا چه حد همین نور می‌تواند به دیده شدن حودرو توسط خودروهای دیگر هم کمک کند. (4463372) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۷ ۰۸:۴۳:۳۵
بالاخره این نیز اجباری خواهد شد (4463393) (alef-3)
 
مهران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۷ ۰۸:۵۰:۳۲
البته بايد اين فرهنگ در كشور درست جا بيفتد كما اينكه در حال حاضر اكثر افراد اين چراغ را موقع شب روشن نگه داشته (يا نصب مي كنند) كه باعث اذيت چشم راننده جلويي بخاطر شدت نور آن مي گردد زيرا درخشندگي آن براي روز طراحي گرديده است (4463401) (alef-11)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۷ ۱۰:۵۶:۳۰
سالیان متمادیست که در خودرو های روان در کشور های اسکاندیناوی و از جمله در فنلاند کلید روشن کردن چراغ های شب کلا از جلو داشبورد حذف شده بنحویکه بلافاصله با چرخاندن کلید استارت ، چراغ های جلو و عقب هم همزمان با موتور ماشین بطور اتوماتیک روشن میشود ؛
روشن بودن همیشگی "دی-لایت" نیز همچون پدیدۀ نوین افزودن یک چراغ ترمز قرمز در وسط شیشۀ عقب خودرو های جدید و از جمله حتی در خودرو های ساخت ایران ، تأثیر فراوانی در جلب نظرسریع و حتی آنی سایرین اعم از عابرین و دیگر رانندگان بجا میگذارد ؛ (4463619) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۷ ۱۰:۵۹:۳۰
خب یه آپشن دیگه برای پراید پیدا شد
این پراید رو اسمش رو میزارن پراید 153 و با اضافه کردن دوتا ال ای دی 25 تومانی 500 هزار تومن میکشن رو قیمت خودرو! (4463632) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۷ ۱۷:۳۳:۵۹
عااالی بود این پیش بینی.... :-) (4464272) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۷ ۱۵:۳۲:۰۳
خودروهای ایرانی همین را کم داشتند ممنون از یاد آوری (4464148) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.