توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 377927
ارتش نیجریه در واقعه کشتار شیعیان این کشور متهم شناخته شد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۶
ارتش نیجریه در واقعه کشتار شیعیان این کشور متهم شناخته شدهشت ماه پس از واقعه سرکوب و کشتار خشونتبار شیعیان نیجریه به دست ارتش این کشور، کمیسیون تحقیقاتی که مسئول بررسی این واقعه بود، ارتش را در این زمینه مسئول و مجرم شناخته است. این کمیسیون همچنین پیشنهاد پیگیری قضایی متهمین را مطرح کرده است.

به گزارش تابناک به نقل از «اینترنشنال بیزنس تایمز»، کمیسیون تحقیق نیجریه که مسئولیت پیگیری واقعه کشتار صدها تن از شیعیان این کشور در دسامبر ۲۰۱۵ در شهر «زاریا» را بر عهده داشت، ارتش نیجریه را در این زمینه مسئول و متهم شناخته است. بر اساس گزارش این کمیسیون، استفاده ارتش از «قوه قهریه بیش از حد» سبب کشته شدن ۳۴۹ نفر شده است. کمیسیون مذکور همچنین پیشنهاد پیگیری قضایی آن دسته از پرسنل ارتش که در این ماجرا مسئول بوده اند را صادر کرده است.

این در حالی است که پیش از این، ارتش نیجریه، شیعیان را در واقعه زاریا مقصر دانسته و آن ها را متهم کرده بود که قصد ترور توکور بوراتای، فرمانده ارتش را داشته اند. جنبش اسلامی نیجریه (IMN) این اتهامات را رد و اعلام کرده بود که ارتش مسئول کشته شدن صدها فرد بیگناه و غیرمسلح بوده است.

بر اساس یافته های کمیسیون تحقیق که در ایالت «کادونا» (جایی که شهر زاریا در آن قرار دارد) تشکیل شده بود، همچنین اشاره کرده که از میان ۳۴۹ قربانی واقعه مذکور، ۳۴۷ تن از آن ها در یک گور دسته جمعی دفن شده اند. این گزارش همچنین بیان می کند که در پی واقعه زاریا، اموال عمومی نیز تخریب شده و هزاران دلار خسارت متوجه دولت شده است.

در این گزارش ۱۹۳ صفحه ای آمده است: «ارتش نیجریه از قوه قهریه بیش از حد استفاده کرده است. بر همین اساس، کمیسیون پیشنهاد می کند که فوراً می بایست اقداماتی جهت شناسایی آن دسته از اعضای ارتش که در جریان کشتار ۱۲ تا ۱۴ دسامبر حضور داشتند، انجام شود و این افراد تحت تعقیب قرار گیرند».

این گزارش پس از آن منتشر می شود که نهادهای حقوق بشری بین المللی نسبت به نحوه رفتار ارتش نیجریه با افراد غیرنظامی، ابراز نگرانی کردند. محمدو بحاری، رئیس جمهور نیجریه که خود نیز سابقه نظامی دارد، وعده داده که ریشه نقض حقوق بشر در کشور خود را خواهد خشکاند.
 
کلمات کلیدی : زکزاکی، نیجریه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.