نظر منتشر شده
۲۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 293227
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور خبر داد؛
امکان شناسایی افراد با گوشی‌های هوشمند
بخش خبری الف، 15 شهریور 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۶
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: هنگام نگاه به گوشی‌های هوشمند عکس قرنیه چشم توسط گوشی ذخیره شده، امکان شناسایی فرد توسط قرنیه چشم ممکن می‌شود.

به گزارش فارس، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در رابطه با نفوذ و دسترسی به اطلاعات کاربران گوشی‌های هوشمند گفت: در فضای مجازی رویکرد جهانی و تکنولوژی طوری راه اندازی شده که اطلاعات به سرمایه و دارایی تبدیل شده است، خیلی از کشورها خودشان را صاحب آن دارایی دانسته و با آن معامله می کنند.

وی افزود: مثلا مجموعه ای مثل واتس‌آپ که ظاهرا همه خدماتش رایگان است بعد از گذشت ۳ سال از تاسیس ارزش چندین میلیاردی پیدا کرده و توسط گوگل خریداری می شود. علی القاعده بازار دانش اطلاعات وجود دارد و اطلاعات جمع آوری شده دارای ارزش است.

جلالی در ادامه گفت: گوشی های هوشمند طیف عمده ای از اطلاعات ما را دریافت می کنند که بعد دیگر صاحب آن اطلاعات نیستیم. همانطور که شاید خیلی‌ها از گوشی‌های هوشمند استفاده کنند، اولین چیزی که وارد می کنند اثر انگشت است، اثر انگشت فرد توسط گوشی دریافت می شود. اگر ID و Password شما در جایی لو برود می شود آن را عوض کرد ولی اثر انگشت را نمی توان عوض کرد.

وی تاکید کرد: دوم اینکه هر نرم افزاری را که بخواهید روی گوشی های هوشمند نصب کنید یک لیست از اجازه ها(Agreements) را می خواهد که معمولا کسی آن را نمی خواند؛ همه شماره تلفن ها، پیامک ها، ارتباطات بانکی و عکس ها را درخواست می کند که بدون توجه قبول (accept) می کنند، نرم افزار هم تمام اطلاعات دریافتی را در یک دیتا سنتر که این روزها بیشتر به صورت ابر و cloud computing است، ذخیره می کند.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: هنگام نگاه به گوشی عکس قرنیه چشم توسط گوشی ذخیره می شود و امکان شناسایی فرد توسط قرنیه چشم ممکن می شود، همچنین از طریق بلوتوث یا وای فای می شود از بیرون به گوشی فرمان داده و به عنوان دوربین و میکروفن افراد و زندگی شخصی آن ها را پایش کند.

وی ادامه داد: با این اطلاعات چه کار می کنند؟ در واقع نوعی ابزار اطلاعاتی وجود دارد که برای شبکه سازی اطلاعات به کار می رود، با ابزارهای مهندسی ارتباطات و مهندسی اجتماعی تمامی بافت و ساز و کار اجتماعی کشور را به دست می آورند، حوادثی مثل مهاباد و اردبیل در واقع نوعی فراخوان اجتماعی از طریق شبکه های اجتماعی است که برای یک جمعیت خاصی این فراخوان ارسال می شود.

جلالی در ادامه خاطرنشان کرد: این جمعیت چگونه انتخاب می شود؟ بر اساس اطلاعاتی که از قبل به دست آورده اند قدرت مدیریت و کنترل مهندسی اجتماعی اجتماعات را به دست آورده و می تواند بلواهای سیاسی، اجتماعی، امنیتی ایجاد کند در واقع مبنای تمام این ها اطلاعات است.

وی گفت: برای مقابله باید یکسری اقدامات انجام داد، برای مثال گوشی های هوشمند که می‌خواهد وارد کشور شود مشروط بر این شود که سرورهای منطقه‌ای آنها داخل کشور و در کنترل باشد.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در پایان اظهار داشت: در فضای مجازی و سایبری هر چیزی تبدیل به اطلاعات می‌شود. داده تبدیل به اطلاعات و اطلاعات تبدیل به سرمایه می شود. این سرمایه‌ها آن قدر ارزشمند است که بین اتحادیه اروپا و آمریکا سر این موضوع که مرکز اینترنت کجا و در کنترل چه کشوری باشد بحث و جدل است. آمریکایی ها با این مساله، فراتر از منافع حیاتی خود با آن برخورد کرده اند.
 
کلمات کلیدی : گوشی‌های هوشمند
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۵ ۱۷:۴۲:۲۰
حتما، اپل نوعی هم موافقت کرد دیتا سنترش را بیاورد از سانفرانسیسکو به ایران! یا اصلا نیویورک، یا توکیو، یا برلین، یا مسکو یا ...
بله درست می فرمایید، رفتار شناسی و big data management و آنالیز داده امروزه در دنیا بسیار ارزشمند است، اما چه دلیلی دارد که یک کمپانی داراییش را به ما بدهد؟!!! آنهم کمپانی که تا به امروز یک میلیارد محصول در سراسر جهان فروخته! تکلیف وی که روشن است، از 10 میلیون (در بهترین حالت) مشتری ایران که یک درصد بازارش هم نیست صرف نظر می کند! اما طبق معمول، ما مردم از یکی از امکانات پیش پا افتاده جهان که از بچه مهد به آن دسترسی دارد تا پروفسور هوا و فضا، محروم می شویم، که چه شود، طبق معمول امنیتمان حفظ شود! انگار بقیه دنیا امنیت ندارند، پفک نمکی دارند! (3167500) (alef-13)
 
محمد حسن
۱۳۹۴-۰۶-۱۵ ۲۲:۲۹:۵۲
موضوع نشت اطلاعات بیومتریک و استفاده غیر اخلاقی از این اطلاعات از موضوعات داغ این روزهای محافل علمی است که باید به دقت مورد توجه قرار بگیره. برای اطلاعات بیشتر از خطرات تشت این اطلاعات برای افراد و امنیت ملی به مقالات و سخترانی های پروفسور Emilio Mordini رجوع کنید. (3168098) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۵ ۲۲:۱۱:۵۶
مشکل را درست تشخیص می‎دهید اما طبق معمول برخورد پلیسی از جنس پاک کردن صورت مسئله. می‎خواهید لابد بعد از اجبار به سوار پراید شدن، اجبار به این هم داشته باشیم که اصلا تلفن هوشمند استفاده نکنیم.
به جای این کار می توان زودتر اقتصاد ایران را به اقتصاد جهانی وصل کرد که در کنار واتس آپ، تلگرام و ... یکی دو مجموعه ی ایرانی (متعلق به بخش خصوصی نه دولتی) هم بوجود بیاید. آن وقت به جای اینکه اطلاعات ما برود عربستان و ...، اطلاعات آنها میاید اینجا. (3168063) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۵ ۲۲:۴۶:۰۵
به جز مسئولان کسی نیاز ندارد بترسید که اطلاعات شخصی اش لو برود. در واقع امریکایی ها اگر اطلاعاتی رو نیاز داشته باشند اطلاعات سری کشور است که این اطلاعات هم در دست مردم عادی نیست. (3168140) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۱:۴۲:۱۸
مشخص است که بحث بر سر اطلاعات محرمانه دولتی نیست، بحث بر سر حریم خصوصی مردم است. اگر حریم خصوصی برایتان بی‌ارزش است، لطفاً ایمیل و پسوردتان را همین‌جا پست کنید. :-)
اگر این کار را نمی‌کنید، یعنی حریم خصوصی برایتان ارزش دارد. (3169244) (alef-13)
 
بیگی
۱۳۹۴-۰۶-۱۵ ۲۳:۰۶:۳۳
اگر تصور کنیم این همه امکانات را بخاطر چشم و ابروی ما در اختیار مردم قرار میدهند انتظاری بیجا است. آنها عاقلانه در حفظ و کسب منافعشان تلاش میکنند.راستی اگر ما صاحب تکنولوژی بودیم با آن چه میکردیم؟ (3168179) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۵ ۲۳:۲۴:۱۷
از لحاظ تکنیکی به عنوان یه دانشجوی ارشد که پردازش تصویر میخونه میگم شناسایی قرنیه چشم از طریق دوربین موبایل به تنهایی امکان پذیر نیست؛ راه حلی که الان وجود داره استفاده از دوربین مادون قرمز است، اگر بخواهیم از دوربین موبایل استفاده کنیم 2 کار باید انجام بدیم: 1- دوربین به چشم نزدیک باشه تا تفکیک تصویر به حد قابل قبولی برای تشخیص قرنیه برسه 2- از یک نور شدید در هنگام عکس برداری استفاده کنیم که به قرنیه آسیب میزنه. با این اوصاف با موبایل های کنونی امکان تشخیص قرنیه چشم وجود نداره.
الف جان وقتی مطلب تکنیکی رو روی سایت قرار میدی لطفا از صحت و سقمش هم با خبر شو چون اظهار نظر هر فردی میتونه از لحاظ علمی کذب و غیر واقعی باشه. باتشکر (3168214) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۵ ۲۳:۳۷:۵۹
من كه سواد ندارم ولي انقدر ميدونم با دوربين هيچ موبايلي امروزه نميشه عكسي از قرينيه گرفت كه قابل استفاده باشه ميشه ايشون راه حل ارائه كنند من خودم قول ميدم به نام ايشون ثبت بشه تا دنيا استفاده كنه حالا اگر ميفرمودند عكس چهره ميشد يه كم كوتاه اومد اما قرينيه!؟
خدا به ما با چنين مسئوليني رحم كند (3168243) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۶-۱۵ ۲۳:۴۷:۲۰
اسکنر عنبیه چشم توی کدوم گوشی استفاده شده ؟ با دوربین معمولی که نمیشه عنبیه رو اسکن کرد ؟
گوگل کی واتس اپ رو خرید بابا اون فیس بوک بود !!!
اپل بارها تاکید کرده که اثر انگشت فقط داخل گوشی دخیره میشه و نه فضای کلود و اون رو هم میشه پاکش کرد و برگشت پذیر نیست (یعنی از کد نمیشه به اثر انگشت رسید)
تازه چند درصد گوشی ها اسکنر اثر انگشت دارند ؟ اون هم اختیاری هست و نه اجباری

هم اپل و گوگل و مایکروسافت و حتی شرکتایی غذایی و اتوموبیل و... اطلاعات جمع می کنند از تمام مشتری ها تا بتونند رقابت و محصولات بهتری داشته باشند.

این اطلاعات رو فقط ار ایرانیها جمه نمی کنند 7 میلیارد نفر دیگه هم توی دنیا وجود داره. اونجا هم قوانین حریم خصوصی دارند و مثل ما نیستند.

دشمن دونستن تمام دنیا خودش یه تئوریه ولی خیلی تئوریه تلخیه چون دیگه نمیشه زندکی کرد. (3168265) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۰۰:۳۴:۵۰
حالا خارجی ها اثر انگشت من ، عکس قرنیه من ، شماره تلفن دوستان من و متن های مسیج و واتس آپ و تلگرام و ... منو داشته باشن!
به چه دردشون میخوره؟ من یه شهروند معمولی هستم ، نه وزیر و وکیل هستم ، نه نظامی و دولتی.
و البته اینو قبول دارم که شخصیتهاتی که پست های مهمی دارن باید از اطلاعاتشون محافظت کنن و ترجیحا از گوشی های هوشمند استفاده نکنن.
من یه آدم خیلی خیلی معمولی هستم و از اینکه بجای وارد کردن رمز ، با اثر انگشت میتونم قفل آیفونم رو باز کنم لذت میبرم! حالا اگه خارجی ها با دیدن جوک ها یا عکسهای توی گوشیم خندشون میگیره ، خب بگیره!!! :-)) (3168343) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۱:۴۴:۳۱
خیلی ساده: سرقت هویت.
می‌توانند با استفاده از این داده‌ها از هویت شما استفاده کنند. (3169258) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۳:۰۵:۵۱
ما که از هویت خودمون سودی نبردیم. شاید بقیه تونستن کاری کنن. (3169526) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۰۶:۴۱:۱۳
ما اگر هویت خودمان را بشناسیم قدر آنرا می دانیم و سود می بریم
من عرف نفسه فقد عرف ربه (3171547) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۲:۳۴:۱۶
اول تاکید کنم که من هم با این مطلبی که آقای جلالی گفتن مخالفم؛ یعنی اصلا سندیتی نداره که بخوام موافق باشم یا مخالف!
اما در مورد مطلبی که شما میفرمایید که اطلاعات ما مردم عادی به درد نمیخوره، قضیه اینه که شاید اطلاعات من و شما هر کدوم به تنهایی به هیچ کاری نیاد، اما وقتی همه ی ما ها رو با هم جمع کنن و بتونن به افکار ما جهت بدن (منظورم یه چیز ساده ای مثه تبلیغات هست) اون موقع میتونی تاثیرگذار باشه. و حالا همون تبلیغات ساده برای مثلا خرید چیپس رو بدل کنید که تبلیغات برای قبول و یا رد یک تفکر و یا یک سیاست و یا ... تو این مرحله‌ست که دولت ها کم کم ترس برشون میداره. اما تا باورشون نشه و با زور و تئوری توطئه نمیشه جلوی پیشرفت تکنولوژی رو گرفت، اندر خم همین کوچه باقی خواهند ماند. (3169430) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۰۰:۴۹:۳۴
این آقای رئیس سازمان پدافند غیر عامل کمی هم اطلاعات داشته باشند فکر نکنم بد باشه!! واتس آپ توسط فیس بوک خرید شده نه گوگل!!!!!!! (3168373) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۰۸:۴۱:۰۰
حالا همه چیزمون درسته فقط مونده که از طریق قرنیه چشم شناخته نشیم ؟ (3168738) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۰۸:۵۳:۴۶
رای مثال گوشی های هوشمند که می‌خواهد وارد کشور شود مشروط بر این شود که سرورهای منطقه‌ای آنها داخل کشور و در کنترل باشد.
حتمن به گوگل خواهیم گفت تا سرورهای جاسوسی را به ایران بیاورد. (3168775) (alef-13)
 
مالک گوشی هوشمند سامسونگ - لیسانس بیکار
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۰۹:۴۲:۳۴
لطفا " مرا شناسایی کنید تا بلکه بنده سرشناس شوم . (3168891) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۰۹:۵۹:۳۵
مشکل این است که ما به مردم می گوییم بنز سوار نشین و خودمان هم به زور بهشون پراید به قیمت ... میدیم!! خوب زمانی حرف ما اثر دارد که توانایی تولید خودرو یا نرم افزار یا هر چیز بومی با کیفیت و خوش قیمت را داشته باشیم وگرنه صرف منع از یک چیز مورد نیاز بدون معرفی جایگزین مناسب حداکثرش غصه را زیاد می کند! (3168926) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۲:۵۵:۱۲
متاسفانه رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور حرفی رو میزنه که معلوم اطلاعات دقیقی ازش نداره... چیز های رو شنیده و داره تکرار می کنه... یه زره مطالعه هم بد نیست...
اطلاعات بر اساس یه سری الگوریتم برسی میشه و به صورت اماریه... قرنیه چشم به درد کسی نمی خوره... اثر انگشت شاید ولی همه از این سیستم استفاده نمی کنند چون با اثر انگشت کسی پول در نمیاره... قرنیه چشم اصلا نه پولی توش و اون چیزی که شما می گید یه زره جای سوال داره...
مثلا گوشی همراه چقدر کیفیت دوربینش قویه که اطلاعات قرنیه چشم رو بتونه استفاده کنه؟ دوم به فرض یک گوشی عکس قرنیه چشم رو داشته باشه با کیفیت بالا و بخواد بفرسته برای یک سیستم.... حجم اطلاعاتی که باید نگهداری بشه متوجه هستید چقدر؟ قرنیه چشم مثل اثر انگشت ولی برای ثبت ریز اطلاعات نیاز به دوربین ها و لنز های با کیفیت بهتر از یک گوشی همراه...
در مورد "ابر" این که میگید به صورت "ابر" دقیقا یعنی چی؟ این تحلیل شما یعنی یکی به شما گفته "ابر" شما هم همون رو همین جوری بیان کردید. نه شبیه ابر نیست... یک فضای مشترک به صورت انلاین که بهش میگن ابر و در حافظه ی شرکت ها ذخیره میشه اینکه توی ایران چقدر بشه از این سیستم استفاده کرد خیلی سوال بر انگیز با سرعت اینتر نت های موجود و ابر ها سیتسم های هنوز ضعیفی هستند و خیلی اطمینانی بهشون نیست...
تکنولوژی بله راحت کرده و هم در عین حال اطلاعاتی رو داره ثبت می کنه این که اطلاعات پول یه حقیقت... شرکت های اینترنتی بدون این اطلاعات راهی برای حیات ندارند ولی مشکل این شرکت ها شرکت های رقیبشون که مجبور هستند با اون ها رقابت بکنند و اطلاعات تا وقتی ارزش داره که اطلاعات زنده باشه اطلاعات یک ماه پیش ارزشش بالاتر از اطلاعات چهار سال پیش... یک سال بعد اطلاعات امروز می تونه بی ارزش باشه... (3169502) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۳:۱۷:۱۷
در چشم فقط، الوگوی عنبیه یا IRIS هستش که منحصر به فرد می باشد نه قرنیه.
که جهت ثبت الگوی عنبیه یا Iris Registration دوربین مادون قرمز با رزولوشن بالا نیاز است که بایستی در نقطه فوکوس گرفته سود که این تکنولوژی در دستگاههای لیزر چشم پزشکی که سخت افزار های مربوطه با تکنولوژی بالا دارند استفاده می شه که خیلی از مواقع هم دستگاه قادر به iris register نمی باشد. استفاده از این تکنولوژی در گوشی خیلی محدودیت داره و به سادگی نمی باشد. (3169560) (alef-13)
 
رهگذر
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۳:۵۴:۰۹
من متخصص نیستم ولی اینقد که به ذهنم میرسه گوشی‌های لمسی رایج دست ملت نمی‌تونن اثر انگشت رو بگیرن. تاچ یه تعداد نقاط حساس محدود داره و اصلا اینقد دقیق نیس که بتونه اثرانگشت تشخیص بده.
بله روی بعضی گوشی های پیشرفته این حساسیت هست یا سنسورش رو گذاشتن برای قفل اثرانگشت ولی مگه چقد ملت ازین گوشیا دارن؟

نکته بعدی اینه که اندروید اوپن سورسه، من واقعا برام سواله چطور میشه یه همچین باگ‌های امنیتی توش باشه ولی کسی متوجه نشده و مستند گزارش نکرده.

البته من از این جنس حساسیت‌ها خوشم میاد و غرضم زیر سوال بردن حرفای آقلای جلالی نبود. کاش واقعن مسئولین به فکر باشن و قبل از این که یه نرم افزاری مث هال‌و بیاد اطلاعات رو جمع کنه ببره یه اقدام موثری انجام بدن ... (3169681) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۶:۰۱:۵۵
اسکنر عنبیه چشم توی کدوم گوشی استفاده شده ؟ با دوربین معمولی که نمیشه عنبیه رو اسکن کرد ؟
گوگل کی واتس اپ رو خرید بابا اون فیس بوک بود بابا مجید جان (3170093) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۰:۳۷:۳۱
مسئولین توجه فرمایند اطلاعات تخصصی به راحتی قابل دسترسی همه می باشد نگای به اظهار نظرها نشان می دهد تحلیل عمومی نسبت به مسئولین عقلای تر و تخصصی تر است. (3171975) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۱۶:۳۰:۱۵
من نوعی یک میوه فروش، بقال، ماست بند، مکانیک، برقکار، معلم، کارمند بانک، کارمند ثبت احوال، کارمند آب و فاضلاب، نگرانی نداربم . سردار شما باید بترسی (3175340) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.