توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 424249
عباس عراقچی: ارتقاء تجارت درون منطقه‌ای از اهداف "اکو" است
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۱۱
معاون وزیر امور خارجه ایران یکی از مهمترین اهداف سازمان همکاری اقتصادی (اکو) را توسعه همکاری‌های اقتصادی بین کشورهای عضو و ارتقاء تجارت درون‌منطقه‌ای دانست.

به گزارش ایسنا، عباس عراقچی، در مراسم افتتاح دبیرخانه مرکزی موسسه منطقه‌ای استانداردسازی، ارزیابی انطباق، تایید صلاحیت و اندازه شناسی (ریسکام) اظهار کرد: در چارچوب همکاری‌های اقتصادی اکو، برخی از موضوعات نظیر همکاری در حوزه‌های تجاری، بانکی، اتاق بازرگانی، حمل و نقل و گمرک به صورت مستقیم با مقوله تجارت مرتبط است و برخی دیگر از محورها به صورت غیر مستقیم به همکاری‌های تجاری ارتباط پیدا می‌کنند که از آنان به مباحث فنی غیرتجاری یاد می ‌شود و مهم‌ترین آنان به حوزه‌های استانداردسازی، ارزیابی انطباق، تایید صلاحیت و اندازه شناسی معطوف می گردد. اندازه شناس در کنار استانداردسازی  و تایید صلاحیت به عنوان مهم‌ترین ابزار جهت پیشرفت اقتصادی و علمی در سازمان‌های تولیدی، خدماتی، تحقیقاتی بکار گرفته می‌شود.

وی با اشاره به این‌که «نظارت بر اعمال دقیق شاخص‌های یاد شده در فرآیند تولید، فروش و تجارت، خدمات ایمنی و محیط زیست تاثیر فراوانی بر ارتقاء کیفیت‌ کالاها و خدمات دارد» ادامه داد: در واقع با رفع این موانع، گام مهمی در جهت افزایش سطح همکاری‌های منطقه‌ای برداشته می‌شود، این در حالی است که طبق گزارش‌ بانک جهانی هفتاد درصد از مشکلاتی که تولید کنندگان در صادرات کالاهای خود با آن مواجه‌اند از موانع تجارت (TBT) ناشی می‌شود.

وی هم‌چنین با اشاره به این‌که «موضوع تاسیس موسسه منطقه‌ای استاندارد سازی، ارزیابی انطباق، تایید صلاحیت و اندازه شناسی اکو(ریسکام) در اولین نشست وزرای صنعت کشورهای در سال ۲۰۰۴ به تصویب رسیده است» ادامه داد: اهداف راه‌اندازی این موسسه، تسهیل تبادل کالاها و خدمات توسعه همکاری‌ها در عرصه فعالیت‌های معنوی، فناوری و اقتصادی، تشویق به کاربرد استانداردهای بین‌المللی و از میان برداشتن موانع فنی در امر تجارت در منطقه اکو، ازطریق هماهنگ‌سازی استانداردها و نیز روش‌های تایید صلاحیت، ارزیابی انطباق و اندازه شناسی می‌باشد.

معاون وزیر امور خارجهبا بیان اینه علی‌رغم اهمیت ریسکام برای تسهیل و توسعه تجارت درون منطقه‌ای تا کنون فقط سه کشور عضو اکو اساسنامه این موسسه را امضاء کرده اند و تنها جمهوری اسلامی ایران آن‌را به تصویب مجلس رسانده‌است گفت: با گذشت حدود ۱۲ سال از طرح همکاری در این حوزه، هنوز عزم جدی از سوی کشورها به منظور پیوستن به این بستر همکاری دیده نشده است. جمهوری اسلامی ایران با هدف تحقق عملی این موضوع کاری، اقدام به تاسیس دبیرخانه ریسکام به منظور پیگیری طرح‌های علمیاتی که منجر به تشویق کشورها جهت پیوستن به این موسسه می گردد، نموده است.

وی با اشاره به اینکه انتظار می رود با انتصاب فردی متخصص و جوان به عنوان مسئول دبیرخانه ریسکان، دبیرخانه مذکور نقش موثری در پیشبرد شایسته امور و وظایف محوله ایفا کند، از سفرای کشورهای عضو خواست تا این موضوع را به عنوان یکی از محورهای جدی کاری خود از سوی مقامات کشورشان پیگیری کنند.

وی گفت: جمهور اسلامی ایران، آمادگی لازم به منظور همکاری با کشورهای عضو در همه سطوح، از فرآیند بسترسازی گرفته تا پیگیری و اجرای ابتکارات جدید به منظور گسترش همکاری در موضوعات مرتبط با ریسکام را دارد.
 
کلمات کلیدی : عباس عراقچی + اکو
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.