توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 374389
رکوردشکنی گرما در جهان!
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۴۲
سازمان ملی هوانوردی و فضایی امریکا (ناسا) اعلام کرد ۶ ماهۀ نخست سال ۲۰۱۶ میلادی گرم‌ترین شش‌ماهۀ ثبت شده تا کنون بوده است.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از پرس‌تی‌وی از ماه ژانویه تا ژوئنِ سال جاری میلادی (اواسط دی ۱۳۹۴ تا اواسط تیر ۱۳۹۵)، متوسط دمای هوا ۱.۳ درجۀ سانتیگراد نسبت به دمای ثبت شده از اواخر قرن نوزدهم در سال‌های گذشته بالاتر بوده است.

ادارۀ ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحدۀ امریکا نیز اعلام کرد در ۱۴ ماه متوالیِ گذشته، کرۀ زمین گرم‌ترین دما را در مقایسه با دمای ثبت شده از سال ۱۸۸۰ داشته است.

استرالیا، بریتانیا، هنگ کنک و اسپانیا برخی از کشورهایی هستند که درجۀ حرارت آن‌ها بیش از یک درجه بالاتر از حد متوسط بوده است. براساس بررسی‌های صورت گرفته، کشور نیوزیلند نیز گرم‌ترین ۶ ماهۀ نخست سال میلادی را در مقایسه با ادوار گذشتۀ خود داشته است.در گزارش ناسا ذکر شده است که میزان یخ قطب شمال ۴۰ درصد در نسبت با میزان آن در ۳۰ سال پیش، کاهش یافته است.

سرعت آب شدن یخ اقیانوس‌ها از حد طبیعی بالاتر رفته است، به طوری که در پنج ماه از ۶ ماهۀ نخست سال ۲۰۱۶، براساس سنجش ماهانه‌ای که از سال ۱۹۷۹ تا کنون صورت می‎گیرد، وسعت یخ‌ دریاها کم‌ترین حد را داشته است.

والت مایر، دانشمند بخش یخ دریایِ مرکز گوداردِ ناسا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «افزایش جهانیِ دما در سال جاری بی‌سابقه بوده است، اما گرمای بی‎سابقه در قطب شمال طی ۶ ماه گذشته از آن هم شدیدتر بوده است. این گرما و همچنین الگوهای غیرمعمول آب و هوایی منجر به کاهش بی‌سابقۀ وسعت یخ دریا در طول سال جاری شده است.»

گاوین اشمیت، مدیر مرکز مطالعاتِ فضاییِ گوداردِ ناسا نیز در بیانیه‌‎ای تصریح کرد نمی‎توان تنها چرخش آب‌وهواییِ قدرتمندِ ال نینو را که در سال ۲۰۱۵ آغاز شد، مسئول این گرما دانست. ال نینو یکی از چرخه‌‎های آب‌‎وهوایی است که هر ۲ تا ۷ سال یکبار ناهنجاری‎های عظیمی همچون سیلاب‌های ناگهانی در آب و هوای سراسر سیارۀ زمین ایجاد می‎کند.

بسیاری از دانشمندان افزایش غلظت دی اکسید کربن در جو را که به دلیل استفاده از سوخت‌های فسیلی ایجاد شده است، عامل افزایش گرمایش زمین می‎دانند.
 
کلمات کلیدی : رکوردشکنی، گرما
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.