نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 440104
مصرف آب کشاورزی کرمان برابر با آب شرب کل کشور است
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۱۸
رئیس پژوهشکده مطالعات توسعه سازمان جهاد دانشگاهی، کمبود منابع آب و نبود مدیریت بهینه مصرف آب در کشور را از جمله معضلات جدی ذکر کرد و گفت: معادل آب شرب کل کشور، برای کشاورزی در استان کرمان مصرف می شود.

دکتر تیمور مرجانی در گفت و گو با ایرنا با تقسیم بندی توسعه به سه دسته امور سخت افزاری، نرم افزاری و مغزافزاری اظهار داشت: در پژوهشکده مطالعات توسعه سعی کردیم هر سه محور را پیش ببریم که یکی از این مباحث، کمبود آب و نبود مدیریت بهینه مصرف آب در کشور است.

وی ضمن ابراز نگرانی از وضعیت کشور در زمینه مصرف آب گفت: شیوه آبیاری ما هنوز غرقابی است و سراغ روش های جدید و بهینه نرفته ایم و شرایط مناسبی در کشور نداریم.

مرجانی بی توجهی به توسعه منابع انسانی را عامل اصلی مدیریت نامناسب دیگر منابع در کشور دانست و گفت: در پژوهشکده مطالعات توسعه، فضا و زیرساختها را در ارتباط با نظام شایستگی منابع انسانی آماده کرده ایم زیرا معتقدیم باید از استعدادهای کشور به درستی و در جای خود استفاده کنیم.

وی نقش توسعه نیافتگی منابع انسانی را موثرترین عامل در ایجاد فاجعه پلاسکو برشمرد و گفت: در اتفاقی که هفته گذشته رخ داد، بحث منابع انسانی، بیشتر از دیگر مباحث دخیل بود زیرا یک ساختمان که بیش از 50 سال قبل احداث شده است، گنجایش یک زمان و مکان و شرایط خاص خود را دارد ولی ما به این نکات توجه نکردیم و یک فاجعه را برای کشور رقم زدیم.

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: این امر نشان می دهد که در بحث توسعه منابع انسانی باید به شکل جدی ورود پیدا کنیم و در برنامه های جهاد دانشگاهی، این فضای توسعه منابع انسانی را داشته باشیم و در کنار آن، توسعه منابع سخت افزاری و نرم افزاری و امکانات را هم پیش بینی کنیم.

وی ادامه داد: در بحث توسعه، محورهای مختلف وجود دارد که باید اولویت بندی کنیم و یکی از بحثهای بسیار جدی، آموزش است که جهاد دانشگاهی در قالب آموزش های کوتاه مدت، ضمن خدمت، حرفه ای و مهارت آموزی ورود کرده و مخاطبان زیادی را جذب کرده و می تواند در تمام سطوح سنی و سازمانی و غیرسازمانی کمک کند.

مرجانی، مطالعات اجتماعی را یکی از حوزه های اولویت دار در فرآیند توسعه برشمرد و گفت: بعضا شاهد اسراف در منابع کشور هستیم مثلا در مثلا در شهر تهران روزانه بیش از هشت هزار تن زباله خانگی و چندبرابر آن، نخاله های ساختمانی ایجاد می شود که بخش عمده آن هدررفت منابع کشور است.

وی افزود: ناهنجاری ها و رفتارهای رانندگی و نوع تعامل و رفتار ما در کشور نیز در مقوله مطالعات اجتماعی می گنجد که باید مورد بررسی جدی تر قرار گیرد.
 
کلمات کلیدی : منابع آبی + مدیریت آب + کم آبی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۰ ۰۸:۴۰:۱۷
از اب کشاورزی تبریز که بیشتر نیست که یک دریاچه رو خشک کرد (4141279) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۰ ۰۹:۱۰:۵۳
بهتر است این موضوع به اطلاع مسولین پر تلاش جهاد کشاورزی کرمان برسد (4141321) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.