نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 344381
آخرین وضعیت کاندیداهای دموکرات و جمهوری خواه؛
شانس كدام کاندیدا برای پیروزی در انتخابات بيشتر است
بخش خارجی الف، 23 فرودین 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۴
رقابت درون حزبی جمهوری خواهان و دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ به مرحله سرنوشت ساز و مهمی رسیده است.

به گزارش الف، برنی ساندرز، نامزد دموکرات، روز یکشنبه موفق شد هفتمین پیروزی‌اش بر هیلاری کلینتون را در ایالت وایومینگ بدست آورد. سندرز قبلاً توانسته بود در ایالت‌های آیداهو، یوتا، ‌هاوایی، آلاسکا، واشنگتن و ویسکانسین هیلاری کلینتون را متحمل شکست کند.

سندرز؛ سناتور ایالت ورمونت، دارای افکار سوسیالیستی و اولین یهودی در تاریخ آمریکا به حساب می‌آید که توانسته در جریان رقابت‌های ریاست‌جمهوری، پیروزی‌هایی را در رقابت‌های مقدماتی به دست آورد. او اگر چه شور و حال و هوای دیگری به رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری داده و مدعی است می‌تواند نامزد نهایی دموکرات‌ها باشد اما بدون شک راه بسیار سختی را برای برگزیده شدن در پیش دارد.

مواضع انتقادی و همراه نبودن رهبران حزب دموکرات موجب شده تا بسیاری اگر چه شعارهای انتخاباتی او را تحسین نمایند اما از او به عنوان نامزدی غیرقابل انتخاب در حزب دموکرات یاد کنند. او در یکی از آخرین موضع گیری‌های خود بار دیگر به انتقاد از عملکرد رژیم صهیونیستی در جنگ غزه پرداخت و اقدامات تل‌آویو را نامتناسب عنوان کرد. او چندی قبل نیز در نشست آیپک که قدرتمندترین لابی هوادار اسرائیل در کنگره است شرکت نکرد اگر چه دلیل آن را برنامه‌های هماهنگ شده قبلی عنوان کرده بود.

در اردوگاه جمهوری خواهان نیز تد کروز، رقیب اصلی دونالد ترامپ، میلیاردر جنجالی، موفق شد در ایالت کلورادو به پیروزی برسد. اگر چه ترامپ به عنوان کاندیدای پیش‌روی جمهوریخواهان فاصله‌اش را با رقبای انتخاباتی افزایش داده اما رهبران حزب به شدت پیگیر به شکست کشاندن او در ادامه راه هستند.

با این وجود، هنوز باید منتظر نتایج ایالت نیویورک در ۱۹ آوریل ماند. جایی که احتمالاً تصویر کارزار رقابت‌های درون حزبی به خصوص برای دموکرات‌ها به صورت شفاف تر و واضح تری مشخص خواهد شد. پیروزی احتمالی هیلاری ممکن است امید سندرز را برای برگزیده شدن به عنوان نامزد نهایی دموکرات‌ها به طور کامل از بین ببرد.

نکته مهم این است که در نظام انتخاباتی آمریکا، مردم به طور مستقیم نامزد ریاست‌جمهوری را انتخاب نمی‌کنند بلکه آن‌ها افرادی به نام دلیگیت ها (delegates) را انتخاب می‌کنند. در این بین نوعی از دلیگیت ها هستند که خود مردم به نمایندگان رأی می‌دهند و انتخابشان می‌کنند که به آن Pledged delegates می گویند. نوعی دیگر نیز وجود دارد که به آن Super delegates می گویند که افراد صاحب نفوذ حزب هستند و خود به هر فردی که تمایل دارند رأی می‌دهند.

گفتنی است مجموعه دلگیت های انتخابی توسط مردم در حزب دموکرات ۴۰۵۱ است و مجموع سوپر دلیگیت ها ۷۱۲ عدد می‌باشد و در نهایت کل آرا ۴۷۶۳ است و نامزد نهایی باید حداقل ۲۳۸۳ رأی دلیگیت بدست بیاورد. هیلاری کلینتون تاکنون ۱۷۵۶ دلیگیت و سندرز موفق به کسب ۱۰۶۸ دلیگیت شده‌ است. سندرز امیدوار است با پیروزی در انتخابات نیویورک، سوپر دلیگیت‌های حزب دموکرات (آرای رهبران حزب که اکثریت عمده‌شان طرفدار کلینتون هستند) را قانع کند نظرشان را عوض کنند.

در حزب جمهوری خواه اکثر سوپر دلیگیت با تد کروز می‌باشند البته سوپردلگیت‌ها در میان جمهوریخواهان بسیار کمتر هستند و تأثیر چندانی ندارند اما نامزد نهایی می‌بایست حداقل ۱۲۳۷ دلیگیت را بدست آورد. تا این لحظه دونالد ترامپ ۷۴۳ دلیگیت کسب کرده و رقیبش کروز با ۵۴۵ دلیگیت در رده دوم قرار دارد. ضمن اینکه جان کاسیچ هم ۱۴۳ دلیگیت دارد.


همان طور که گفته شد در آخرین نبرد در اردوگاه جمهوری خواهان، تد کروز موفق شد دونالد ترامپ را در ایالت کلورادو شکست دهد اما دفتر انتخاباتی ترامپ در بیانیه‌ای عمومی قبل تر عنوان کرده که اطمینان کامل دارند او در نیویورک پیروز خواهد شد. در این بیانیه عنوان شده که «تد کروز از عروسک دست‌نشانده هم بدتر است؛ او یک اسب تروجان است که روسای حزب برای دزدیدن نامزدی از آقای ترامپ از آن استفاده می‌کنند».

گفتنی است مرحله نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هشتم نوامبر (۱۸ آبان) امسال برگزار می‌شود.
 
کلمات کلیدی : سندرز، ترامپ
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۳ ۱۶:۰۱:۲۴
ترامپ از اون ور بیاد بالا و احمدی نژاد از این ور خیلی دیدنی میشه (3641208) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۳ ۱۸:۴۸:۵۶
اون وقت عربستان میره مرحله بعد ! (3641588) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۳ ۱۸:۵۹:۳۶
جهانی پر از تنش و درگیری بوجود خواهد آمد اگر این دو نفر بیایند (3641614) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۳ ۱۹:۲۶:۴۳
کشتی کجه؟ (3641658) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۲۳ ۲۲:۱۱:۰۴
تلفظ صحيح "جان كِيسيك" هست، نه كاسيچ! (3641921) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۳ ۱۷:۰۵:۵۷
ترامپ خیلی باحاله (3641363) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۲۳ ۱۷:۲۳:۰۷
شخصا ارزو می کنم ترامپ بیاد بالا چون به نفع ما میشه
دموکرات ها خطرناک تر هستند و با فکر تر
مثلا دقت کنید کاری که بوش با ان همه هزینه نتونست انجام بده اوباما چه زیرکانه انجام داد
منظورم نقشه خاورمیانه جدید هست (3641392) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۳ ۱۷:۲۶:۴۶
اشتباه نکنید اینها نظام انتخاباتی نامزد احزاب هستند نه انتخابات اصلی که با رای مستقیم مردم است. (3641399) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۳ ۱۷:۴۵:۳۹
ترامپ اول میشه (3641437) (alef-3)
 
نی نی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۳ ۱۸:۳۳:۴۵
سندرز رای میاره چی می شه (3641545) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۲۶ ۱۳:۴۲:۰۷
اگر سندرز و ترامپ برنده شوند مردم آمریکا آبنده خود را با جنگ یا صلح مشخص خواهند کرد
اما اگر کلینتون با ترامپ برنده شوند مردم بین بد و بدتر قرار میگیرند (3645901) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.