نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 421843
الگوبرداری طراحان خارجی از شلوارهای کردی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۰۰
یک کارشناس حوزه لباس اقوام گفت: ایرانی‌ها یکی از کامل‌ترین الگوهای لباس را داشته‌اند، مثلا شلوار کردی و بلوچی یکی از زیباترین الگوهایی هستند که طراحان لباس در خارج از کشور از آن‌ها الگوبرداری می‌کنند.

به گزارش ایسنا، فاطمه بهرامی اظهار کرد: شلوار کردی در 300 سال اخیر، هیچ تغییری نکرده است، بویژه پارچه‌های آن. ما حتی در شال‌های ترکمنی هم هیچ تغییری در طرح و پارچه نمی‌بینیم. اقوام ترکمن، نقشه‌های مدرن و جدید را نمی‌پذیرند. 

او درباره این‌که این لباس‌ها تا چه اندازه دستخوش تغییر شده‌اند؟ گفت: مدل‌ها تغییر نکرده و هر سرزمین و هر قوم خاصی با توجه به نیازهایی که داشته و منطقه جغرافیایی که در آن زندگی می‌کرده است، لباس مخصوص به خود را دارد.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: نمی‌توانیم بگوییم افرادی که لباس اقوام را در نمایشگاه‌ها می‌دوزند و عرضه می‌کنند، بدون تغییر در لباس این کار را انجام می‌دهند، این تغییرات عمدتا به‌دلیل استفاده از پارچه‌های نامناسب است. امروزه حتی ترمه با این‌که طرح و رنگ گذشته را دارد، اما مانند گذشته نیست و بافت و نخ مواردی هستند که دچار تغییر شده‌اند.

بهرامی بیان کرد: لباس قشقایی را با پارچه‌هایی برگرفته از کشورهای دیگر تهیه می‌کنند و دیگر اصالت گذشته را ندارد. شاید الگو و طرح از قدیم مانده باشد، اما پارچه‌ها تغییر کرده، در حالی که تا 100 سال پیش هم از همان پارچه‌های قدیمی استفاده می‌شد. سوزن‌دوزی‌های بلوچ هم تغییری نکرده، اما متاسفانه پارچه‌هایی که روی آن‌ها سوزن‌دوزی انجام می‌شود، تغییر کرده است.

او درباره این‌که آیا بهتر نیست کمی لباس اقوام را مدرن کنیم تا نسل جدید هم به آن گرایش پیدا کند؟ تاکید کرد: اصلا، وقتی لباس اقوام مدرن شود، اصالت خود را از دست می‌دهد. کوچک‌ترین حرکتی در راستای مدرن کردن، لباس را خراب می‌کند. اگر حق مطلب درباره شال‌های ترکمنی به خوبی ادا شود، اصالت‌ آن نیز ماندگار می‌شود، زیرا این لباس‌ها یکی از زیباترین گزینه‌های بصری پوشاک اقوام ما هستند که عمری طولانی خواهند داشت، البته اگر به درستی معرفی شوند.

این کارشناس حوزه پوشاک اقوام  گفت: به‌دلیل مقرون به صرفه بودن، معمولا از پارچه‌های پلاستیکی در دوخت لباس اقوام قشقایی استفاده می‌کنند. حتی از پارچه‌هایی به رنگ سیاه برای این کار استفاده می‌کنند، در حالی که اقوام قشقایی در لباس‌های‌شان اصلا رنگ سیاه نداشته‌اند. 
 
 
کلمات کلیدی : شلوار کردی+طراح لباس
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۷ ۲۳:۰۷:۵۶
باور بفرمایید بنده را به جرم پوشیدن شلوار کردی در پالادیوم کلی اذیت کردن!! (4056487) (alef-11)
 
یک طراح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۰۰:۵۷:۳۰
سلام . از اینکه این استاد انقدر بدون آگاهی صحبت میکند جای تعجب نیست زیاد دیده می شود و دلیل آن:
الگویی که خارجی ها از شلوارهای کردی برداشته اند از نمونه های شلوار کردی ایرانی نیست . بلکه طراحان مد و لباس در ترکیه که بسیاری از آنها به دلیل ارایه مدلهای خاص و جهان پسند و حمایت های کافی بسیار هم معروف شده اند چندین سال پیش از روی نمونه شلوار کردی اقوام کرد ترکیه طراحی های جالبی را با انواع پارچه برای زنان و مردان طراحی کردند که پس از رونمایی در هفته مد در کشورهای مختلف بسیار طرح معروف شد و بسیاری از تولید کنندگان ترک و چینی و کره و ای و.... از آنها به عنوان نمونه مد استفاده کردند حتی 6 سال پیش این نوع شلوار به عنوان مد سال نیز شناخته شد . (4056628) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.