نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 299840
چشم پوشی وزارت راه و شهرسازی از حق و حقوق جانبازان و ایثارگران علت استیضاح است
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۲
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در موافقت با استیضاح آخوندی با انتقاد از عملکرد وزارت راه و شهرسازی و بی‌توجهی به ایثارگران گفت: وزارت راه و شهرسازی هیچ توجهی به رعایت حق و حقوق ایثارگران در حیطه وظایفش ندارد.

به گزارش خانه ملت، مجتبی رحماندوست در نشست علنی امروز سه شنبه (۱۴ مهرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در موافقت با استیضاح وی گفت: بنده به عنوان رئیس کارگروه تخصصی ایثارگران مجلس شورای اسلامی بارها نسبت به بی‌توجهی وزارت راه و شهرسازی نسبت به حق و حقوق ایثارگران اعتراض کردم.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه ۱۶ شهریورماه سال گذشته که با حضور وزیر راه و شهرسازی در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، افزود: وزیر راه و شهرسازی در مورد اجرایی شدن بند ل ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم گفتند من ۱۰۰ درصد برای اجرایی شدن این بند همراه هستم و حتی فراتر از قانون در این باره برای مسکن خانواده‌های ایثارگران با اولویت اقدام خواهم کرد.

وی با یادآوری بخش دیگری از اظهارات وزیر راه و شهرسازی در خصوص رعایت حق و حقوق ایثارگران تصریح کرد: وزیر راه و شهرسازی در رابطه با عمل به حق و حقوق ایثارگران گفتند برای این حوزه متولی تعیین نکردیم خودم شخصا تمامی اقدامات مربوطه را انجام می‌دهم و هر کس هر جایی از کشور مشکلی داشته باشد من شخصا به آن رسیدگی و مسئله را حل می‌کنم.

رحماندوست با به نمایش گذاشتن بخشی از اظهارات وزیر راه و شهرسازی در صحن علنی مجلس مبنی بر اینکه مسکن جانبازان هر مشکلی داشته باشد با مراجعه به بنده حل آن را در دستور کار خود قرار می‌دهم، افزود: متاسفانه وزارت راه و شهرسازی تاکنون در حد قانونی نیز به رفع مشکلات ایثارگران اقدام نکرده چه برسد به فراتر از قانون.

وی ضمن گلایه از وزارت راه و شهرسازی به دلیل اجرا نکردن ماده ۴۱ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، گفت: عدم اجرای این ماده موجب نارضایتی و گلایه بسیاری از ایثارگران شده است.

وی با اشاره به محتوای این ماده گفت: طبق این ماده جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر، آزادگان و خانواده‌های شاهد و خانواده جانبازان ۷۰ درصد در صورت مسافرت داخلی از طریق هر یک از شرکت‌های دولتی یا خصوصی هواپیمایی، راه‌آهن و کشتیرانی با ارائه کارت ایثارگری و یا معرفی‌نامه بنیاد از پرداخت ۵۰ درصد هزینه بلیط مسافرت معاف هستند، ضمن آنکه تبصره ۲ این ماده اضافه می‌کند مشمولان این ماده در پروازهای خارجی با معرفی‌نامه بنیاد برای یک‌ بار در سال از ۵۰ درصد تخفیف مستقیم بهای روز فروش بهره‌مند می‌شوند./

رحماندوست با اشاره به مکلف کردن وزارت راه و شهرسازی از سوی قانون برنامه برای جانبازان ۲۵ تا ۵۰ درصد که حداقل دو سال سابقه حضور در جبهه داشتند و همچنین آزادگان و فرزندان شهدا و خانواده‌های جانبازان ۷۰ درصد فاقد مسکن را در صورتی که قبلا از زمین یا مسکن دولتی استفاده نکردند تامین کند، افزود: علیرغم پیگیری‌های متعدد و در جلسات مختلف از مجموع ۱۵۸ هزار و ۳۶۳ نفر واجد شرایط اعلامی از سوی ایثارگران ۶ هزار مورد اقدام شده که یعنی زیر ۴ درصد.

وی ادامه داد: بسیاری از واگذاری‌های مورد ادعای وزارت راه و شهرسازی را نمی‌توانیم واگذاری نامید چرا که زمین‌هایی که هنوز آماده سازی نشده و یا نیازمند تغییر کاربری بوده و عملا با کاربری‌های زراعی و غیره که امکان هیچ گونه ساخت و ساز برای آن وجود ندارد و یا به علت محدوده حریم و حومه شهر بودن آن زمین‌ها از مجوز ساخت محروم هستند و فی الواقع این نحوه اجرا به جز ادای رفع تکلیف چیز دیگری نیست.

این نماینده مردم در مجلس نهم گفت: عدم واگذاری مسکن ایثارگران و رخوت در سیستم وزارت راه و شهرسازی بستری برای زمین خواری و تصرف املاک بیت المال می‌شود که موجب ایجاد مشکلات دیگری خواهد شد.

وی با بیان اینکه حداقل کارهای قانونی نیز از سوی وزارت راه و شهرسازی برای جانبازان انجام نشده است، افزود: بسیاری از آمارهایی که وزارت راه و شهرسازی تحت عنوان تسهیلات بانکی خرید مسکن می‌دهد و به عنوان اجرا شده تلقی می‌کند در حالی که امروزه در هیچ جای ایران اعطای تسهیلات به منزله تامین مسکن منظور نمی‌شود.

رحماندوست ادامه داد: جالب‌تر اینکه اصل و فرع این وام توسط ایثارگر پرداخت می‌شود و فقط این نوع وام‌ها برای مسئولان وزارت راه و شهرسازی آمارسازی می کند و دردی از ایثارگران درمان نمی‌شود. در این راستا می‌توان گفت که حکم برنامه پنجم ابتر باقی می‌ماند.

وی با تاکید بر اینکه باید مشکلات ایثارگران ریشه‌ای حل شود، گفت: حل شدن ریشه مشکلات ایثارگران نیازمند این اعتقاد است که بدانیم مدیون آنان هستیم لذا در راستای امر نظارت نمایندگان این موضوعات را ابتدا با تذکر شفاهی، سپس کتبی و نهایتا طرح سوال مطرح کردیم، اما چون تاکنون مشکل ایثارگران حل نشده است امروز استیضاح در دستور کار مجلس قرار دارد.

رحماندوست با تاکید بر اینکه در استیضاح وزیر راه و شهرسازی هیچ شائبه‌ی سیاسی در کار خود و همکارانم نمی‌بینیم افزود:‌ چرا هنوز فرزندان شهدا در شرکت‌های تابعه این وزارت‌خانه رسمی نشده‌اند؟ چرا شرکت‌های مجموعه وزارت راه اجرای بند «و» قانون برنامه پنجم در خصوص استخدام ایثارگران را عمل نمی‌کند؟

وی افزود: هنوز شرکت‌های زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی نسبت به تعیین تکلیف فرزندان جانبازان و ایثارگران هیچ اقدامی نکرده‌اند، البته به غیر از ستاد وزارتخانه.

این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: چرا شرکت‌های زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی اجرای بند و ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم در خصوص استخدام ایثارگران را عمل نمی‌کند در حالی که آن تعدادی هم که انجام شده به شکل ناقص بوده و حتی تعدادی از آن ها به شکل منفعل در معرض اخراج قرار گرفته است. وزارت راه و شهرسازی در این مورد به وظایف قانونی خود عمل نکرده است.

وی با اشاره به ماده ۴۱ خدمات رسانی به ایثارگران گفت: ماده ۴۱ قانون خدمات رسانی به ایثارگران صراحت دارد به این که ایثارگران، جانبازان و خانواده‌های آنان در صورت مسافرت داخلی از طریق هر یک از وسایل حمل و نقل کشور با ارائه کارت ایثارگری از پرداخت ۵۰ درصد هزینه معاف هستند اما این اتفاق رخ نداده است.

این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: در بخش دیگری از ماده مذکور آمده است که اگر ایثارگران بخواهند سفر خارجی داشته باشند می‌توانند سالی یکبار از تخفیف ۵۰ درصدی حمل و نقل کشور که بنیاد تامین کننده آن است، استفاده کنند.

وی افزود: برخی از بخش های فرودگاهی که موظف به ارائه خدمات به ایثارگران و جانبازان هستند از داشتن نیروهای با گذراندن دوره‌های آموزشی کافی بی‌بهره‌اند و به عبارتی این بخش‌ها تبعیدگاه برخی از نیروهای وزارت راه و شهرسازی شده است.

رحماندوست در ادامه گفت: حتی در اماکن و ناوگان‌های حمل و نقل شهری نیز تمهیدات لازم برای سهولت رفت و آمد ایثارگران و کسانی که از طریق ویلچر استفاده می‌کنند دیده نشده است. این در حالی است که در کشورهای دست چندم هم این مناسب سازی مسیرها صورت گرفته، اما در کشور ما متاسفانه مورد غفلت واقع شده است.

وی تصریح کرد: اخیرا شرکت هواپیمایی ماهان برای ارائه خدمات ویژه که در دنیا مجانی انجام می‌شود گفته باید چهل هزار تومان برای ارائه این خدمات بپردازند.

وی با بیان اینکه بنده استیضاح را امضاء نکرده بودم، اما در این مدت چون دیدم هنوز بسیاری از مسائل حل نشده است آن را امضاء کردم افزود: فکر می‌کنم وزیری که مساله به این کوچکی را نتواند حل کند وزیر مناسبی نبوده و ادامه کار وی به صلاح جمهوری اسلامی ایران نیست.

رحماندوست با اشاره به سابقه هم دانشگاهی بودنش با وزیر راه و شهرسازی گفت: هر چند باید بنده حساسیت مثبتی نسبت به وی داشته باشم اما حقوق مردم و در این مورد خاص حقوق ایثارگران جای گذشت ندارد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در دوره‌ای که بحث استیضاح وزیر راه و شهرسازی در میان بود انواع اتهامات به موافقان استیضاح زده شد که آنان را به فردای قیامت می‌سپارم./
۱۳۹۵/۱۲/۰۱ ۱۰:۲۴
 
۱۳۹۵/۱۲/۰۱ ۱۰:۱۲
 
۱۳۹۵/۱۱/۳۰ ۱۵:۵۱
 
۱۳۹۵/۱۱/۲۶ ۲۰:۴۹
 
۱۳۹۵/۱۱/۲۰ ۱۹:۰۷
 
۱۳۹۵/۱۰/۲۴ ۱۱:۳۵
 
۱۳۹۵/۱۰/۱۹ ۱۸:۰۰
 
۱۳۹۵/۰۹/۲۰ ۱۹:۲۴
 
۱۳۹۴/۰۷/۱۴ ۱۲:۱۴
 
۱۳۹۴/۰۷/۱۴ ۱۱:۲۲
 
 
کلمات کلیدی : استیضاح آخوندی
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۱:۱۳:۱۷
حق و حقوق ایثارگران!!!!
خدا ان شاله زحمات همه ایثارگران را که بدون چشمداشت بوده خودش پاداش بده. هر چی دیگه بگم الف سانسور میکنه اما ای کاش زمان وضع قوانین به نفع ایثارگران واقعا باور میکردیم که خدا قراره به اونها پاداش بده نه ما (3241956) (alef-13)
 
امیر محمد فاطمی
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۴:۰۴:۴۲
1- معاون اول رییس جمهور به اتفاق تعدادی از وزرا و مقامات کشورمان برای دیدار کاری طی اواخر بهمن 93 سفری به عراق داشتند. من نیز پس از اتمام ماموریت کاری که داشتم در حال بازگشت به تهران بودم که ناخواسته آقای آخوندی را در فرودگاه دیدم که ایشان نیز بدلیل اتمام ماموریتش و زودتر از عیات در حال بازگشت به تهران بود لذا باید با یک پرواز به تهران می آمدیم.
2- از اینکه آخوندی را در پرواز عادی دیدم خوشحال بودم بلاخره حضور در میام مردم برای وزرا می تواند مناسب و عبرت آموز باشد. حتی مایل بودم حضورا از این اقدام وزیر تشکر نمایم که بدلایلی منصرف شدم.
3- هواپیما در فرودگاه امام بر زمین نشسته بود هواپیما علی رغم تعجب و بعضا سوال مسافرین از مقابل ورودیهای خرطومی فرودگاه گذشته و دقایقی بعد مقابل ساختمان پاویون دولت متوقف شد بنده و تمامی مسافرین شاهد بودیم که وزیر از درب جلویی هواپیما خارج و صف طولانی مدیران وزارتخانه مذکور که جهت خیر مقدم از سفر یک روزه در برابر پاویون حضور یافته بودند بازدید فرمودند و مسیر چند متری هواپیما و درب ورودی پاویون را برای پذیرایی با خودرو طی کردند و البته بعد مسافرین پیاده و با اتوبوس به یکی از ورودیهای فرودگاه منتقل شدند.
4- تصور می کنم برای ایراد خدشه به صلاحیت وزیر راه و مسکن همین یک نکته کافی باشد اما با توجه به حضور دکتر رحماندوست در میان امضا کنندگان ضروری بود به چند نکته اشاره گردد.
5- دکتر رحماندوست عزیز به یاد دارید که رییس جمهور هفتم فورا با پیشنهاد شما موافقت و پست مشاور رییس جمهور در امور ایثارگران با مسئولیت شما ایجاد گردید. پستی که بر خلاف عرف معمول حوزه مشاورین از امکان ایجاد ساز و کار اجرایی گسترده و انتصاب متناظر در تمامی سطوح مدیریتی دستگاهها برخوردار بود. بنابر فرمایش آزاده معظم دکتر پاک نژاد دیگر مشاور امور ایثارگران رییس جمهور تمامی پیشنهادات و خواسته های شما نیز از سوی رییس جمهور بی درنگ مورد موافقت و عملی می شد. مجلس نشینان ششم در کمال همراهی با خواست شما موافقت و نسبت به تشکیل بزرگترین فراکسیون مجلس یعنی فراکسیون ایثارگران اقدام کردند. موضوع کاری که در ابتدای دولت نهم حذف و جنابعالی نیز به شکلی غیر قابل قبول برکنار شدید.
6- رحماندوست عزیز چرا علی رغم ایجاد گسترده ترین ساز و کار اداری و بکار گیری همراهی تمامی مدیران اجرایی و برگزاری جلسات مستمر کاری و تشکیل نشست ها و همایشهای متعدد شاهد وقوع هیچ اتفاق جدی و خاصی در حوزه رفع مشکلات مزمن و ماندگار جامعه ایثارگران نبوده و نیستیم؟
7- رحماندوست عزیز شارایط قابل قبول فعالیت دستگاههای اجرایی در قبال ایثارگران چیست؟ کدام دستگاه را می شناسید و می توانید بعنوان ارائه کننده خدمات و حمایت قابل قبول از ایثارگران معرفی کنید. چرا تصور می کنید وزارت مذکور نسبت به سایر دستگاهها از عقب ماندگی کاری برخوردار است. اگر وزارت راه و شهر سازی نیز در ارائه خدمت و حمایت عملی از ایثارگران مظلوم مانند سایر دستگاهها است چرا در استیضاحی اینچنین باید مورد اشاره قرار گیرد؟ دکتر عزیز طی دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی چه اقدام ارزشمند و قابل توضیحی در خصوص ایثارگران برخوردار هستید؟
8- اقای رحماندوست طی بیش از سه سال حضور در کسوت نمایندگی مجلس شورای اسلامی طی چند نوبت برای رعایت قوانین مربوط به حقوق اولیه ایثارگران تذکر داده اید؟ به وزارت راه و مسکن چند بار؟ حالا مناسب است بفرمایید کدام وزارتخانه و سازمانها به مکاتبان و تذکرات شما پاسخگو بوده ومنتج به اقدامی عملی و ارزشمند گردید؟ آقای رحماندوست حداقل انتظار این است اگر نمی توانید کاری برای ایثارگران انجام دهید لطفا و تو را بخدا پای موضوعی چنین را به مباحث سیاسی و جناحی وارد نکیند. (3242487) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.