توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 434236
واکنش ترکیه به درخواست آمریکا درباره نشست آستانه
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۰۰
معاون نخست وزیر ترکیه در اعتراض به درخواست آمریکا برای حضور کردهای سوریه در مذاکرات آستانه گفت که «گروه‌های تروریستی و جنایت‌کار» نمی‌توانند در این مذاکرات شرکت کنند.

به گزارش فارس، «ویسی قایناق» معاون نخست وزیر ترکیه به درخواست آمریکا مبنی بر مشارکت دادن شبه نظامیان کرد سوریه در گفت‌وگوهای این کشور واکنش نشان داد.

قایناق در نشست خبری امروز خود از این درخواست آمریکا انتقاد کرد و پرسید که گروه‌های تروریستی و جنایت‌کار مانند اتحاد دموکراتیک (پ‌ی‌د) چگونه می‌توانند از صلح سخن بگویند و دور میز مذاکرات بنشینند.

مارک تونر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری امروز خود اعلام کرد که «باید اتحادیه دموکراتیک کردهای سوریه در میز گفت‌وگوهای آستانه به منظور دست یابی به راه حلی بلند مدت برای بحران سوریه جایگاهی داشته باشد».

وی اظهار داشت که باید کردهای سوریه در این مرحله (اشاره به گفت‌وگوهای طرف‌های سوریه در آستانه) مشارکت داشته باشند.

تونر تصریح کرد که کشورش معتقد است تنها راه حل برای جلوگیری از جنگ در سوریه حمایت از تلاش‌هایی است که تحت نظارت سازمان ملل برای ایجاد این راه حل در این کشور صورت می‌گیرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این نشست خبری مدعی شد که کشورش هیچ گونه حمایت تسلیحاتی از شبه نظامیان کرد در سوریه نداشته است.

مذاکرات سوریه که به ابتکار سه کشور ایران، روسیه و ترکیه پیشنهاد شده است، قرار است 23 ژانویه در آستانه برگزار شود. با این حال ترکیه با حضور برخی گروه‌هایی که آن‌ها را تروریست می‌داند، در این مذاکرات مخالف است.

شبکه تلویزیونی «الحدث» به نقل از نعمان کورتولموش، معاون نخست وزیر ترکیه اعلام کرد که این کشور با مشارکت شبه نظامیان کردی که آن‌ها را تروریست می‌داند، مخالف است.

آنکارا معتقد است شبه نظامیان کردی مانند اتحاد دموکراتیک (پ‌ی‌د) شاخه سوری گروهک تروریستی حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) است.

در واکنش به اظهارات کورتولموش، نیروهای دموکراتیک سوریه با رد هرگونه ارتباط با حزب تروریستی «کارگران کردستان» (پ.ک.ک) اعلام کردند که خواهان برقراری روابط با کشورهای همسایه از جمله ترکیه هستند
 
کلمات کلیدی : مذاکرات آستانه+سوریه+آمریکا+ترکیه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.