توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 359186
پارکینسون؛ یک بیماری تدریجی و لاعلاج
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۱۶
«محمد علی کلی» اسطوره جهانی بوکس که متاسفانه روز گذشته بعد از مدتها تحمل و مبارزه با بیماری پارکینسون درگذشت، اولین نشانه های این بیماری را در سال ۱۹۸۴ و وقتی ۴۲ ساله بود، مشاهده کرد. طی چند دهه جهان شاهد آن بود که این بیماری به تدریج محمد علی را از اوج به زیر میکشد و ارزش و کرختی، جای چابکی و زیرکی ورزشی وی را میگیرد. پارکینسون به تدریج از این اسطوره تنها یک ماسک سرد و بی حالت ساخت.

به گزارش «تابناک» شاید بسیاری از ما در بین دوستان و نزدیکان خود کسانی را که مبتلا به بیماری پارکنسون باشند، دیده ایم و یا شاید بارها نام این بیماری را شنیده باشیم. اما مرگ محمد علی کلی شاید بهانه بسیار خوبی باشد که در مورد این بیماری و ماهیت آن بیشتر بدانیم.
پارکینسون؛ یک بیماری تدریجی و لاعلاج


به شکل خلاصه باید گفت که پارکینسون یک بیماری تدریجی و بدون درمان قطعی است که ناشی از زوال تدریجی بخش مهمی از مغز است که کار آن تولید مواد شیمیایی لازم برای انتقال پیام های عصبی است که فرامین مغز را برای کنترل و حرکت اعضای بدن ارسال میکنند.

پارکینسون تا چه حد شایع است؟

بر اساس گزارش و آماری که بنیاد بیماری پارکینسون منتشر کرده است، تعداد افراد مبتلا به این بیماری در کل دنیا برابر با ۷ تا ۱۰ میلیون نفر تخمین زده میشود.

چه چیز باعث پارکینسون میشود؟ آیا بوکس برای محمد علی عامل این بیماری بوده است؟

هنوز دانشمندان و پزشکان نتوانسته اند دلیل اصلی بیماری پارکینسون را تشخیص دهند. متخصصان بر این باور هستند که همانند بسیاری از بیماری های دیگر، عامل اصلی این بیماری ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیک است. به این معنی که افراد با یک نوع آرایش خاص ژنتیک چنانچه در مجاورت برخی از عوامل محیطی خاص قرار بگیرند، مستعد ابتلا به این بیماری هستند.

بیناد ملی بیماری پارکینسون ایالات متحده ذکر کرده است که آسیب های وارده بر سر، نظیر ضربات پیاپی که به سر و صورت بوکسورها وارد میشود یکی از عوامل ریسک بالای احتمالی برای ابتلا به این بیماری است. در مورد ابتلای محمد علی کلی به این بیماری گفته میشود که این موضوع یکی از عوامل موثر بوده است.

راه های درمان پارکینسون چیست؟

پزشکان قادر هستند تا با تجویز دارو تا یک زمدت زمان مشخص علائم و آفات این بیماری را تا حدی کنترل کنند، اما این بیماری در نهایت به پیشرفت خود ادامه میدهد. در برخی موارد کاشت دستگاه های مخصوص در بدن با نام تحریک کننده های درون مغزی نیز میتواند در کنترل علایم بیماری کمک کند. اما متاسفانه تا کنون هیچ درمان قطعی برای این بیماری کشف نشده است.

آیا این بیماری مهلک و کشنده است؟

خود بیماری مرگ آور و مهلک نیست و بسیاری از مبتلایان مانند محمد علی کلی سالها با این بیماری زندگی میکنند. اما زمانی که این بیماری به مراحل پیشرفته برسد، منجر به بروز برخی از مشکلات تنفسی میشود که منجر به مرگ بیمار خواهد شد. محمد علی کلی چند روز قبل از مرگ خود به همین دلیل در بیمارستان بستری شده بود.
 
کلمات کلیدی : پارکینسون+محمد علی کلی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.