در بین انواع کالاهای وارداتی به کشور ورود آب های معدنی لوکس ۶۰ هزار تومانی غیرقابل تصور است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،بازارکالاهای لوکس هیچ وقت بدون مشتری نمی ماند حتی اگر این کالا آب معدنی در بطری ها شیک و مجلسی باشد چراکه مشتری های همیشگی به نام طبقات مرفه جامعه دارند.
این روزها در بین انواع کالاهای غیرضروری که توان تولید آن در داخل وجود دارد محصولی مشاهده می شود که فقط نگرانی ها را بیشتر می کند و آن هم آب معدنی از چشمه های جوشان اروپا و.. باقیمت های ده تا ۶۰ هزار تومانی است؟!
این درحالی است که در داخل کشور کم نیستند کارخانه هایی که آب معدنی روانه بازار می کنند.
عبدالله رضیان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ،با اشاره به اینکه آب معدنی های ایران از نظر کیفیت و دارا بودن املاح حرف اول را در جهان می زند، اظهار کرد : واردات بی رویه کالاهای لوکس بیانگر تجمل گرایی و شکاف طبقاتی است و ادامه این روند بر اقتصاد ضربه ای جبران ناپذیر وارد می کند که باید با واردکنندگان به شدت برخورد قانونی شود .
وی افزود: بسیاری از تولیدکنندگان آب معدنی با مشکل برند سازی و مارک مختص فرآورده های خود مواجه اند و هزینه بالای تولید ، کاهش قدرت بازاریابی و نبود استاندارد های لازم از نظر برندسازی و توجه آحاد جامعه به کالاهای لوکس باعث فروش این محصولات در نقاط خاص کشور شده است .
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم شورای اسلامی در خصوص فروش آب معدنی های ۶۰ هزارتومانی که یکی از همین کالاهای لوکس در تهران است، تصریح کرد : اکنون ما با تولید مازاد آب معدنی در کشور مواجه ایم و بسیاری از کارخانه های تولید آب معدنی به دلیل اوضاع نابسامان کنونی و نبود شرایط مناسب بازاریابی و قدرت رقابت با مارک های مشابه، دچار مشکل و یا تعطیلی شده اند.
رضیان با اشاره به اینکه فقط در استان مازندران ۲۰ کارخانه تولید کننده آب معدنی فعال است ،گفت : با توجه به سود کم حاصل از عرضه آب معدنی و افزایش هزینه حمل و نقل حتی در انتقالات داخلی کشور تولیدکنندگان ترجیح می دهند تولیدات خود را در همان استان توزیع کنند بنابراین ظرفیت عرضه کاهش می یابد و همین امر افراد را به سمت استفاده از آب معدنی های لوکس ۶۰ هزار تومانی سوق می دهد.
غنی سازی آب چشمه ها در راستای افزایش صادراتعلی وقفچی سخنگوی کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس دهم شورای اسلامی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان ،با اشاره به لزوم توجه ویژه به استاندارد های جهانی سختی و سبکی آب های معدنی در برند سازی های بین المللی، اظهار کرد : در بیشتر مواقع آب معدنی های تولید داخلی کیفیت مناسب و استانداردهای جهانی لازم را ندارد و باید نظارت بیشتری در این باره انجام شود اکنون برخی از برندهای اروپایی به دلیل دارابودن برخی از املاح مورد نیاز سلامت، بازار جهانی را در اختیار گرفته اند .
وقفچی افزود : با تشکیل کمیته تخصصی نظارتی و تحقیقاتی در بحث علمی کاربردی آب های چشمه های کشور از نظر کیفیت ارزیابی میشوند. این در حالیست که با تولید مازاد آب های معدنی و با غنی سازی می توان در صادرات آن به کشورهای دیگر به ویژه کشورهای عربی در بازار جهانی نیز گامی بزرگ برداشت .
وی با اشاره به لزوم یک مدیریت یک پارچه در منابع آبی تاکید کرد: با مدیریت مناسب و یکپارچه در منابع آبی و تفکیک آن در بخش های مختلف مصرفی ، صنعتی ، آب شرب ،آب های زیر زمینی ،آب های معدنی و کشاورزی می توان علاوه برتامین نیاز های داخلی بخش صادرات را نیز ارتقا داد.
ورود جدی کمیسیون های تخصصی بازرگانی به فروش آب معدنی های ۶۰ هزار تومانی رضا پدیدار عضو انجمن تحقیق و توسعه صنایع و معادن ایران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، با تاکید براینکه نوشیدنی های لوکس به صورت غیر مجاز از مبادی غیر قانونی وارد کشور شده اظهار کرد : مصرف کنندگان آب معدنی هایی با این قیمت شامل افراد خاص جامعه می شود و به دلیل اینکه ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان آب معدنی دنیاست، ورود و عرضه برندهای ۶۰ هزار تومانی و مبالغ دیگر یک خطای بزرگ است و باید به شدت با این امر برخورد قانونی شود.
وی ادامه داد : اکنون ما در صنعت آب معدنی به خودکفایی و استانداردهای روزجهانی دست یافته ایم و در بحث صادرات درسال های متوالی به کشورهای مختلف حجم قابل توجهی صادرات داشته ایم اما به دلیل هزینه و وزن زیاد بطری ها و هزینه حمل و نقل ،این محصول بیشتر به کشورهای همجوار و حاشیه خلیج فارس صادر می شود .
پدیدار درخصوص وجود بستر مناسب برای تجارت و ارتقای قدرت فروش بین المللی آب معدنی گفت : با توجه به موقعیت خوب صادرات و تولیدات آب معدنی این بازار به صورت مرتب باید رصد شده و اجازه ورود کالاهای لوکس را به بازار را ندهند؛ باید فرهنگ مصرف کالای ایرانی را حتی اگر قیمت این برندها ارزانتر باشد در جامعه القا کرد .
عضو انجمن تحقیق و توسعه صنایع و معادن ایران افزود :متولیان و سیستم های نظارتی تنظیم بازار با تشکیل هیئت نظارتی و توجه به نظام تنظیم بازار کالا ،باید جلوی سو استفاده های این چنینی را بگیرند تا کالاهای لوکس با شرایط خاص کنونی در کشور عرضه نشوند.
پدیدار افزود : کمیسیون های تخصصی بازرگانی به صورت متوالی واردات و عرضه کالا را دربازار جهانی رصد میکند و در صورت وجود تخلفات مشابه واردات آب معدنی های برند ۶۰ هزار تومانی ،پارلمان بخش خصوصی این موضوع را به نهاد های نظارتی منتقل کرده واین امر به طور جدی پیگیری می شود.