نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 23726
سفرنامه تصویری حج
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ فروردين ۱۳۸۷ ساعت ۱۸:۵۴
به مناسبت میلاد پیامبر گرامی اسلام، هفته وحدت و آغاز عملیات عمره سال 1387 درآمد:

در ایام حج تمتع 1386 ، به همراه آقای محسن تربیت دوست (مستند ساز سیما)، دعاگوی شما در مدینه و مکه بودیم. ماموریت ما ساختن مستندی به سفارش مدیریت حج و زیارت صدا و سیما درباره بازارگردی و افراط برخی زائران ایرانی در خرید سوغات در ایام حج بود.قصد داشتم روایتی کتبی از متن و حاشیه حج 86 هم بنویسم که به دلایل مختلف عملی نشد، پس تصمیم گرفتم تعدادی از عکس هایی که گرفتیم را با توضیحات تکمیلی به عنوان سفرنامه تصویری حج 86 تقدیم کنم.حدود 85 عکس آماده کرده ایم که طی 8 تا 10 قسمت با موضوع مستقل تقدیم می کنم.از کیفیت عکس ها عذرخواهی می کنم، اغلب تفننی گرفته شده و حتی بعضی هایشان را با دوربین 1.3 مگا پیکسلی گوشی همراهم گرفته ام. عکس های خوب کارهای تربیت دوست است که تجربه و شهرتی در عکاسی دارد.

امیدوارم این سفرنامه تصویری بتواند بخشی از حال و هوا و حواشی مراسم حج را انتقال دهد و بویژه برای زائران آتی خانه خدا مفید باشد.  سید امیر سیاح، نوروز 1387 ، شب میلاد پیامبر گرامی اسلام (صلوات الله علیه و آله و سلم)

قسمت اول: مدینه النبی
(برای رعایت کاربران خطوط کم سرعت اینترنت، عکسها کوچک نمایش داده شده، برای دیدن عکسها با ابعاد بزرگتر، روی هریک کلیک کنید)

دعای دستجمعی اقوام گوناگون
 safar1
ضلع جنوبی حرم پیامبر از بیرون. مسلمانان از کشور ها و اقوام و نژادهای مختلف معمولا در این نقطه بطور دسته جمعی به پیامبر و اصحابش سلام می دهند وسپس پشت به گنبد و رو به قبله کرده و دعا می خوانند. وحدت دعاها در عین کثرت ملیتها ، صحنه واقعا زیبایی در این مکان ایجاد می کند.

قطعه ای از بهشت
 safar2
قبور چهار امام بقیع  و جمعی از بهترین اصحاب پیامبر (ص) از نزدیکترین فاصله ممکن برای زیارت و عکاسی. آثار حرم ائمه بقیع علیهم السلام که در هشتم شوال 1344 قمری بدست گروه استعماری وهابی ویران شد ، هنوز مشهود است .

ارشاد به گمراهی
safar3
این جوان عرب ( احتمالا دانشجوی مدرسه مذهبی وهابی ها در مدینه ) ، موظف بود با مثلا ارشاد زایران بقیع، آنها را از خواندن زیارتنامه و ذکر مصیبت اهل بیت منع کند .

ورودی باغ بهشتی
safar4
ورودی روضه بهشتی در حد فاصل منبر و محراب رسول خدا...

زیارتنامه پیامبر به لهجه چینی
safar5
ای کاش این عکس صدا داشت . زیارتنامه پیامبر ( ص) به لهجه چینی واقعا شنیدنی است . با آقای تربیت دوست  یک کلیپ 4 دقیقه ای از زیارتنامه خواندن حجاج و ملیت ها و قومیت های متنوع برای پخش از سیما در هفته وحدت تهیه کرده ایم . این کلیپ را که در واقع صدای این عکس است را می توانید در این پیوند ببینید و بشنوید: http://www.alef.ir/content/view/23659

همه جا دستفروش
safar6
در فصل حج برای رسیدن به حرم از هر راهی باید از مقابل دستفروشها عبور کنید. دستفروشهای مکه ، خود حکایت دیگری دارند... می رسیم.

احد و قبا
safar7
منطقه احد و مقبره شهدای احد در شمال مدینه . بر خلاف مکه، مدینه آثار تاریخی متعدد و متنوعی در گوشه و کنار خود دارد. در مدینه بجز مسجدالنبی و بقیع ، زیارت دو مکان بسیار سفارش شده است: مسجد قبا در جنوب و شهدای احد (به ویژه قبر حضرت حمزه عموی گرامی پیامبر) در شمال شهر

دعای کمیل در بین الحرمین
safar8
در زمان برگزاری دعای کمیل توسط زایران ایرانی در بین الحرمین ، نه تنها مقامات وهابی همه زائران را از حرم پیامبر بیرون کردند و درهای مسجدالنبی را بستند ،  بلکه پلیس عربستان از فاصله ای دور بین الحرمین (محل تعیین شده برای برگزاری مراسم دعای کمیل توسط بعثه ایران) را محاصره و از ورود غیر ایرانی ها به مراسم دعای کمیل جلوگیری کرد. دعای کمیل مدینه، مانند محلی که در آن برگزار شد، بسیار غریبانه بود. جالب این که ، مسئولان بعثه در پایان مراسم دعا مکررا در بلندگوها از زائران ایرانی می خواستند بدون هیچگونه شعار یا حتی صلوات دستجمعی ، آرام  محوطه را ترک کنند...

حجاج الصین
safar9
چینیها ، از جمله بامزه ترین و دیدنی ترین ملیتهای مسلمان در حج86 بودند. زیارتنامه بقیع به لهجه چینی واقعا شنیدنی است.

سحرگاه بین الحرمین
safar10
در حج 86 ، بعد از نماز صبح، درهای بقیع برای 2-3 ساعت  به روی زوار باز می شد . محوطه بین الحرمین ، وعده گاه کاروانهای ایرانی برای زیارت دسته جمعی  بقیع بود و سحرگاه هر روز، پرچم ها و علامتهای متنوع کاروانهای ایرانی در این مکان منظره زیبایی ایجاد می کرد .

مسجد النبی از منظر بقیع
safar11
قبور مطهر ائمه بقیع ، علیهم السلام ؛ در سمت چپ عکس (خارج از کادر) قرار دارد.

ستونهای مشهور مسجد النبی
safar12
 ضلع شمالی خانه پیا مبر و محل روضه بهشتی . ستونهای مشهور توبه ، حرس و ... که هریک خاطرات زیادی از پیامبر اسلام (ص) دارند، همین ها هستند . در این مکان، نماز خواندن ثواب زیادی دارد و بسیار برآن تاکید شده است . البته چگونگی ادای نماز دراین ازدحام، خود حکایتی دارد ...

سکوی اصحاب صفه
safar13
سکوی اصحاب صفه در ضلع شرقی مسجد اولیه پیامبر. قسمت سبز رنگ پشت قفسه ها، دیوار منزل حضرت فاطمه (سلام الله علیها) است و محراب تحجد  آن حضرت نیز پشت همین قفسه ها قرار دارد. این مکان معمولا به بانوان اختصاص دارد. در لحظه ثبت عکس، نماز صبح تمام شده و خدام و پلیس مشغول بیرون کردن مردها از این محوطه برای ورود مجدد خانمها هستند. به دلیل ممانعت جدی و خشن وهابی های متحجر؛عکاسی در این نقطه بسیار مشکل و خطرناک است .به همین دلیل از این نمای مسجد النبی کمتر عکسی در گالری ها و اینترنت وجود دارد.

مرقد مطهر حضرت محمد(ص)
safar14
 نمای دیگری از خانه ی رسول خدا و روضه بهشتی . ( ما بین خانه و منبر پیامبر). مرقد مطهر حضرت محمد (ص) پشت آن دیوار سبز است . آن پلیس و آخوند وهابی هم مراقبند تا کسی تبرکا خانه یا قبر پیامبر را نگاه یا لمس نکند. نکته جالب اینکه تقریبا همه مسلمانان – اعم از شیعه و سنی - با مقررات من دراوردی و متحجرانه وهابی های حاکم بر حرمین مخالفند. شاهد اینکه در حرم پیامبر و بقیع، مسلمانان سنی از اندونزی ، ترکیه (این دو کشور بهمراه ایران در حج 86 بیشترین حاجی را فرستاده بودند) و... به اندازه ایرانی های شیعه ، علاقه به متبرک شدن به مرقد و محراب و خانه رسول الله  و یا خاک های بقیع داشتند و شاید حتی بیش از ایرانی ها از آخوند های وهابی بخاطر شکستن مقررات وهابی ها(منع مسح مرقد پیامبر و بقیع، منع شفاعت خواستن از پیامبر و دیگر اولیای الهی و...) اخطار و موعظه دریافت می کردند .

حتی می شود گفت ایرانی ها نسبت به دیگر مسلمان، کمتر دیوارهای مسجد النبی یا بقیع را مسح می کنند، چرا که روحانیون کاروانهای ایرانی برای پرهیز از تفرقه میان مسلمین، به شدت زائران ایرانی را از تعدی به مقررات وهابی ها نهی می کردند... ای کاش وهابی های اشغالگر حرمین هم کمی از عقاید انحرافی خود کوتاه می آمدند...

کوچه بنی هاشم و بین الحرمین
safar15
این عکس، صبح زود  از بالای پلکان بقیع و مقابل در اصلی این قبرستان مقدس ، در فاصله ای حدود 50 قدمی مرقد ائمه بقیع (علیهم السلام) گرفته شده است. بین الحرمین مدینه ، همین محوطه مقابل است ، یعنی بین حرم پیامبر و حرم فعلا مخروبه  ائمه بقیع (پشت سر عکاس). کوچه مشهور بنی هاشم ، جایی در همین چشم انداز (حد فاصل گنبد سبز تا بقیع) قرار داشته و حدود 28 سال پیش بدستور فهد و به بهانه توسعه مسجد النبی ، با خاک یکسان شده است. خانه ائمه و اولاد علی و فاطمه (علیهم السلام) در همین کوچه قرار داشته است. زوار همه کشورها بجز شیعیان، می توانند در این محوطه بطور دستجمعی و بلند دعا بخوانند و به سخنان روحانی همراهشان گوش کنند. روحانیان کاروانهای ایرانی در این مکان به آهستگی و دور از چشم پلیس و خادمان وهابی ، برای جمع های کوچک ایرانی زیارتنامه زمزمه می کنند یا از غربت اهل بیت و قبر نامعلوم حضرت فاطمه (سلام الله علیها) در این حوالی می گویند ... بجز واقعه کربلا ، غم انگیز ترین و غریبانه ترین حادثه صدر اسلام در این چشم انداز اتفاق افتاده است...  


 
۱۳۸۷-۰۱-۰۷ ۱۶:۲۶:۰۶
توضیحات عکس آخری خیلی دلنشین و متاثر کننده بود.
دست شمادرد نکند. (55015)
 
شعله
۱۳۸۷-۰۱-۳۰ ۱۵:۲۲:۴۶
تشکر می کنم (58142)
 
پرستو
۱۳۸۷-۰۹-۰۲ ۱۵:۵۴:۴۵
ان شاءالله دوباره بزودی قسمتتون بشه ، و قسمت بشه ما هم بریم ، درسته تا حالا نرفتم ولی احساس عجیبی نسبت به این سفر دارم ،احساس میکنم اگه یکبار برم هر روز از خدا بخوام که دوباره قسمتم کنه ، درست مثل امام رضا ، اولش فکر میکردم شاید به خاطر ه حاجتهام باشه ، غافل از اینکه حاجت بهانه بود. (93130)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.