نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 284152
مسکن در عمیق‌ترین رکود
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۵
اکبر ترکان صبح سه شنبه در هجدهمین اجلاس هیئت عمومی سازمان نظام مهندسی و ساختمان تصریح کرد: نرخ رشد اقتصادی سال گذشته کشور سه درصد بود که با این نرخ قادر به حل مشکلات نیستیم.

به گزارش تسنیم، وی با اشاره به دستاورد مطلوب توافقات هسته ای افزود: انتظار می رود منابع ارزی جدیدی که در اختیار دولت قرار خواهد گرفت به شکل بهینه مصرف شده و در هزینه کرد آن بی مبالاتی نشود.

مشاور ارشد رئیس جمهور حوزه مسکن را در عمیق ترین دوران رکود توصیف کرد و گفت: ساخت و ساز سال گذشته در تهران به نسبت سال ماقبل ۵۰درصد کاهش داشته و متوسط کشوری ساخت و ساز نیز ۶۵ درصد کاهش را نشان می دهد.

ترکان با تاکید به رکود در تمام بخش های ساختمان، افزود: انباشت آهن و سیمان در کارخانجات متعدد نشان می دهد ما دچار رکود هستیم. رئیس سازمان نظام مهندسی کشور با تاکید به ضرورت مدیریت این معضل افزود: اینکهمنابع بانکی چطور به کمک آیند باید مورد توجه باشد؛ با توجه به اینکه ۵۰ درصد منابع بانک ها در گردش نیست و در حوزه های مختلف از جمله بدهی دولت به مسکن مهر یا اوراق مشارکت قفل شده است.

وی تاکید دارد که منابع بانک ها برای حل مشکلات اقتصادی کشور کافی نیست و در این راستا باید نحوه اختصاص تسهیلات بانکی مورد بازنگری قرار گیرد.

ترکان تسهیلاتی که در جای خود و هدف تسهیلات مورد استفاده قرار نگرفته نیازمند بازنگری دانست و گفت: بنده ها بارها از بانک خواسته ام برای این گروه از تسهیلات حسابرس بگذارند و بررسی شود چگونه تسهیلات هزینه شده است.

مشاور ارشد رئیس جمهور در خصوص هزینه های ساخت و ساز در کشور اضافه کرد: سالانه ۹۰ الی ۱۱۰ میلیون متر مربع ساخت و ساز با مجوز شهرداری ها داریم و به طور متوسط اگر ۱۰۰ میلیون متر مکعب ساخت ساز داشته باشیم کل ساخت و ساز بالغ بر ۸۰ هزار میلیارد تومان هزینه خواهد داشت.

وی این رقم را برای دو برابر بودجه عمرانی کشور دانست و تاکید کرد: باید برنامه های دولت در راستای خروج از مشکلات اقتصادی و رکود حوزه مسکن باشد.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشور با تاکید به ضرورت بازنگری در مبحث دوم مقررات ملی ساختمان ادامه داد: همزمان با تاسیس سازمان برنامه و بودجه نظام فنی اجرایی شد که قرار بود روابط سه حوزه کارفرما، مشاور و پیمانکار را تنظیم کند.

ترکان شکل گیری مکمل فنی و بعد شرایط عمومی پیمان و در نهایت رتبه بندی طرح های عمرانی را با هدف تنظیم این روابط دانست و افزود: متاسفانه انتظارات در این بخش تامین نشده و ظرف ۲۰ سال گذشته نیازهای حوزه ساختمان برآورده نشده است.

این مسئول با تاکید به اجرای برنامه هایی در راستای بازنگری مبحث دوم تصریح کرد: این مهم می تواند زمینه ساز رونق بخش ساختمان باشد.

ترکان در عین حال به ضرورت اصلاح گردش مالی ناثواب در نظام مهندسی ها تاکید کرد و افزود: بررسی ها نشان می دهد گردش مالی ناثواب موجب آسیب شده و باید برای آن فکری کرد. وی با اذعان به تشکیل کمیته ای به منظور بررسی این مهم اضافه کرد: آسیب دیگر شرکت های حقوقی است و باید این موضوع اصلاح شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشور این مهم را زمینه ساز ترویج کسب و کار هلال دانست و گفت: به عنوان مثال امضا فروشی کسب حلال نیست و باید نسبت به خطرات کسب حرام آگاه بود.

مشاور ارش رئیس جمهور با اشاره به موفقیت قابل توجه تیم مذاکره ایرانی در توافق هسته ای، اضافه کرد: موفقیت کشور در حوزه دیپلماسی تهدید را از کشور دور کرده است و شایستگی کشور در همه حوزه ها امروز زبانزد است.

ترکان با تاکید به دفاع شایسته دیپلماسی از حقوق هسته ای تصریح کرد: تیم مذاکره هم خطوط ترسیم شده رهبری را رعایت کردند و هم با دور کردن تحریم ها تهدید ها را از کشور دور کنند.
 
کلمات کلیدی : آپارتمان+ مسکن، ترکان
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۳:۵۶:۵۵
جلوی ارزون شدن خونه رو نگیرید همه چیز حل میشه. (3058941) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۴:۳۷:۰۶
براى ايجاد رونق طبيعى براى يك بار هم كه شده بسمت ارزان سازى حركت نماييد مثلا شهرداريها تخفيفات ويژه براى تراكم و عوارض بدهند سازمانهاى برق و گاز و مخابرات و اب تخفيف بابت حق امتيازها بدهند ، بايد حركت بسمت كاهش بهاى تمام شده بنا و خدمات باشد تا بدون انكه تورمى ايجاد شود قدرت خريد مردم افزايش يافته و ميل به خريد افزايش يابد و رونق طبيعى بدون تورم در جامعه ايجاد گردد ... هرنوع تحريك پولى و وام و افزايش حجم نقدينگى منجر به تورمهاى جهشى خواهد شد . دولت توجه كند ركودى كه منجر به ارزانى كالا باشد نزد مردم بهتر از رونق با تورم و گرانى ميباشد .... (3059064) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۴:۴۱:۰۹
این عمق رکود به علت گران کردن بی ضابطه قیمت مسکن در سالهای گذشته است، آن زمان که عده ای سرمست از کسب سودهای بادآورده این بازار آشفته بودند باید به این فکر می افتادند که بعد از سود 400 درصدی سالیان درازی طول می کشد تا رونقی شکل بگیرد (3059076) (alef-13)
 
كورش
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۲:۳۲:۵۸
عزيزم خوشحال نباش ركود مسكن خيلي طول نميكشه و به زودي مثل فنري كه به زور نگه داشته شده در ميره و چند سال ركود را يكجا جبران ميشه (3060063) (alef-3)
 
امیراسد
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۵:۱۴:۰۲
جناب آقای ترکان عزیز!

شما فکر می کنید اگر قرار است اقتصاد مقاومتی که اصل آن بر تولید صادرات محور استوار است ، تحقق یابد،
اولویت رونق با ساخت و ساز مسکن کما فی السابق در شهرهای بزرگ و سرازیر شدن سود به جیب سوداگران و دیگران در این بخش است
یا تولیدات واقعی که توانایی صادر شدن داشته باشند؟ چون تا زمانی که بازار مخربی بنام مسکن در شهرهای بزرگ وجود دارد و رونق دارد قبول دارید که هیچ سرمایه قابل توجهی به سمت تولید صادرات محور نمی رود.

دلسوزی امثال شما برای تولیدات مصالح ساختمانی هم بی مورد است، چه آنها می توانند به جای بازار راحت داخلی ، کمی بخود همت دهند و کیفیت محصولاتشان را بالا ببرند تا بیشتر تولید خود را صادر کنند. (3059175) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۸:۴۱:۳۰
متاسفانه فکر اقایان فقط در رونق دادن بازار مسکن است نه در خانه دار کردن مردم.
دوست عزیز مسکن و به خصوص زمین به قدری رشد کرده که دیگه جای رشد نداره. وقتی که قیمت به قیمت عادی برگرده خودبخود رونق خواهد یافت! (3060641) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.