کد مطلب: 313951
مافیای تولید دارو یا واردات دارو ؟ مساله این است
علی حیدری*، 9 آذر 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۰
روزنامه سپید در شماره ۷۰۲ روز شنبه مورخ ۰۷/۰۹/۱۳۹۴ به نقل سخنرانی وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اجلاس مجمع عمومی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران پرداخته و در انتهای صفحه ۳ خود به نقل از جناب آقای دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی آورده است:
"سهم عمده دارو دست بانک ملی و تأمین اجتماعی و ستاد اجرایی فرمان امان (ره) و ... است این مافیا را فکر نکنید این موضوع فقط در بخش خصوصی است بخشی هم غیر خصوصی است" پس از مشاهده این عبارت منتظر صدور بیانیه یا اطلاعیه تکذیب یا تصحیح خیر منتشره از سوی روزنامه سپید توسط مسئولین ذیربط وزارت بهداشت بودم، چون چنین اتصافی به مجموعه هائی از بدنه دولت که زیر نظر دولت ارائه میشود و بویژه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) را بعید میدانستم. علیهذا با توجه به عدم تکذیب یا تصحیح این خبر بعنوان یک کارشناس تأمین اجتماعی برخود فرض دانستم تا توضیحاتی را در این خصوص ارائه دهم. بدیهی است ارائه این توجیهات نظر شخصی و کارشناسی من بوده و علی القاعده مدیران عامل محترم سازمان تأمین اجتماعی، شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی و شرکت سرمایه گذاری دارویی تأمین به حکم وظایف قانونی خود بایستی پاسخ لازم را برای درج در روزنامه موصوف ارسال نمایند و یا اینکه حداقل مراتب را طی نامه ای به رئیس جمهور محترم منعکس نمایند. مضافاً به اینکه ارائه این توضیحات کارشناسی از سوی اینجانب بعنوان یک کارشناس مستقل تأمین اجتماعی به منزله تائید تمام و کمال عملکرد حوزه دارویی سازمان تأمین اجتماعی نیست و متولیان امور اجرایی فوق الذکر سازمان بایستی از خود و بویژه از سازمان مظلوم تأمین احتماعی در قبال این اتصاف دفاع نمایند.
نکته اصلی که بعنوان یک کارشناسی تأمین اجتماعی برخود وظیفه دانستم که در قبال این خبر مطرح نمایم این است که سازمانهای بیمه گر اجتماعی بویژه سازمان تأمین اجتماعی یک تعاونی فراگیر ملی و یک سازمان مشاع بین النسلی آیت که خیل عظیمی از آحاد جامعه و بویژه قشر مولد و زحمتکش از مزایای آن بهره میبرند؛ فلذا اگر مساعدتي به سازمانهای بیمه گر شود با توجه به اینکه ۴۰ میلیون نفر از منافع و ماحصل این مساعدت برخوردار میشوند، میتواند قابل پذیرش باشد.
در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا توانستهاند و یا سعی کردهاند که انحصار، امتیاز ویژه و رانت را از اقتصاد خود حذف کنند ولی چون امکان صفر کردن آن نبوده است، آن حداقل رانت باقیمانده را به سازمانها و صندوقهای بیمه گر اجتماعی خود سوق دادهاند با این توحیه که منافع حاصل از این رانت به جمعیت وسیعی از کشور میرسد.
فلذا اگر منظور وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مافیای دارو در بانک ملی و سازمان تأمین اجتماعی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره)؛ همان "مافیا" به تعبیر رایج دنیا و ایران است با توجه به اینکه بانک ملی ایران یک بانک کاملاً دولتی است و زیر نظر دولت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی و وزارت امور اقتصادی و دارایی اداره میشود و بانک عامل دولت محسوب میشود و غالب بخش دارویی آن در بازار بورس بوده و تحت نظرات سازمان بورس و اوراق بهادار است و سازمان تأمین اجتماعی نیز اگر چه یک نهاد عمومی غیر دولتی است ولیکن تحت نظارت عالیه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تحت نظر هیات امنایی که ۶ نفر از ۹ نفر عضو آن دولتی هستند اداره میشود و بخش دارویی آن در بازار بورس و اوراق بهادار و تحت نظرات سازمان بورس و اوراق بهادار قراردارد؛ بایستی گفت:
۱- غالب بخشهای دارویی سازمان تأمین اجتماعی از کارخانجات معتبر و قدیمی کشور در امر تولید میباشند که دارای پروانه بهره برداری از وزارت صنعت، معدن و تجارت و مجوز تولید از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میباشند.
۲- حدود دو سال است که قائم مقام محترم وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی بعنوان نماینده دولت محترم و وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با حکم ایشان رئیس هیات نظارت سازمان تأمین اجتماعی است و اگر متوجه وجود مافیا شده بود بایستی به وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعکس مینمود.
۳- غالب فعالیتهای دارویی سازمان تأمین اجتماعی در زمینه تولید دارو است و اگر فرض کنیم مافیایی تولید دارو وجود دارد بایستی پرسید آیا مافیایی تولید دارو مهم تر است یا مافیای واردات دارو با توجه به اصول و سیاستهای اقتصاد مقاومتی بایستی افشاء و برخورد با مافیای واردات دارو در اولویت باشد.
۴- در طی یک دهه اخیر و بویژه در دو سال گذشته مراسم رونمایی از داروهای " نوترکیب" و تولید داخل توسط بخشهای دارویی سازمان تأمین اجتماعی برگزار شده و غالباً وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آن حضور و سخنرانی داشتهاند.
۵- اگر بفرض محال بپذیریم که مافیای دارو به نحوی که وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وجود دارد بایستی پرسید چرا خبر افشای این مافیا بایستی در مجمع عمومی یک تشکل سیاسی و در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی بصورت علنی مطرح شود. آیا مجاری و مبادی نظارتی و مدیریتی لازم برای رسیدگی به موضوع در ساختار و ارکان عالی دولت وجود ندارد.
و صد البته من هنوز منتظر صدور اطلاعیه تکذیبیه و یا تصحیح از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستم.
*کارشناس تأمین اجتماعی
کلمات کلیدی : واردات دارو
ر تمام موارد کلمه واردات را این روز ها بیشتر می شنویم بجای تولید خوب این هم نتیجه سیاست های این دولت (3356842) (alef-13)
شما بفرمایید ببینم در کدام دستگاه مافیا و باند نداریم؟
علت اینکه مرتب حرفهای قشنگ میشنویم ولی عملی رو مشاهده نمی کنیم اینست که در جریان عمل، کار بدست باندها میافتد. نه تنها حوزه دارو بلکه بخصوص دستگاههای اقتصادی مثل بانک و بیمه و گمرک و صنعت و بورس و تجارت گرفتار آفت باند بازی شده اند. (3357107) (alef-13)
شما نگران نباش با اجرای برجام مافیا هم از بین می رود و نیازی به اصلاح مدیریت نیست (3357338) (alef-11)
صنعت داروسازی این کشور شبیه صنعت خودرو سازی است . تولید دارو با فرمولاسیون قدیمی که مواد اولیه آن از چین و هند وارد می شود. کارخانه های داروسازی فاقد بخش R&D واقعی هستند. (3356862) (alef-13)
بعنوان یک داروساز تایید می کنم. مواد اولیه از چین و هند می آید دکتر دینار وند هم تکذیب می کنند که دارو از چین وارد می کنیم. (3362892) (alef-11)
دكتر ياسر سليمي خليق
۱۳۹۴-۰۹-۰۹ ۱۰:۳۰:۳۴
با احترام فراوان به جناب وزير محترم درمان و بهداشت پزشكي بعنوان يك دست اندر كار كوچكترين رانت و خطاهائي از نظر دارو نديده ام و تامين اجتمائي و خصوصا بانك ملي مطلقا بي خطا و پاكدست هستند. (3356878) (alef-13)
آیا مافیایی تولید دارو مهم تر است یا مافیای واردات دارو با توجه به اصول و سیاستهای اقتصاد مقاومتی بایستی افشاء و برخورد با مافیای واردات دارو در اولویت باشد? پاسخ به این پرسش را به عهده بیمارانی گذاشته که به بهانه تولید دارو در داخل کشور ناچار گردیده که بهای مابه التفاوت آن را از جیب پرداخته و بیمه از پذیرش آن خودداری می کند. و ایضا واردادت دارو که از هر کشوری وبه بهانه ارزانتر بودن وارد کشور می شود. مانند پاکستان و هندوستان. ضمنا برای یافتن مسببین شرایط دارو بهتر است که در نام سهامداران شرکتهای تولیدی گذری نمود. یاعلی (3356923) (alef-13)
یک دانشگاهی
۱۳۹۴-۰۹-۰۹ ۱۱:۰۵:۴۳
1- یکی از داروهایی که دو سه بار رونمایی شد اسپینال زد بود که هیچ مقاله معتبری در موردش وجود نداره و در ضمن بنده در هیچ بازار دارویی ندیدمش.
2- آخر قشر زحمتکش چه بهره ای از شما میبره؟ اینکه مدیران تامین اجتماعی چند ده میلیون حقوق می گیرن و قشر زحمتکش و مولد بعد از سی سال زحمت و بعد طی صدها مرحله قانونی چندرقاز حقوق میگیره بهره برداری شماست یا قشر زحمتکش.
3- وقتی آدم می بینه یک مدیر تامین اجتماعی چند ده میلیون به نمایندگان مجلس کارت هدیه میده دلش برای مظلومیتتون کباب میشه؟!
4- مافیا با دزد سر کوچه فرق داره. مافیا کسی هست که روش قانونی اختلاس و روش فرار از محاکمه رو بلده پس برخورد با آنها به این راحتی نیست.
5- آقای کارشناس تامین اجتماعی باور کنید مردم عقل دارند و اگر چیزی نمی گویند بخاطر این نیست که رفتار شما رو نمی بینند و یا ازتون رضایت دارند بلکه بخاطر اینه که چاره ای و مفری پیدا نمی کنند. (3356967) (alef-13)
سری به داروخانه ها بزنید تا متوجه فروش داروهای قاچاق به ویژه ترکی بشوید. از قرص نکسیوم معده گرفته تا اسپری بینی فلیکسونیز تا اسپری ضد آسم سالبوتامول. پشت ورود قاچاق دارو به کشور چه جریانی قرار دارد؟ چرا وزارت بهداشت اجازه ورود آزادانه این داروها نمی دهد؟ (3357016) (alef-13)
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۹-۰۹ ۱۲:۰۵:۴۳
اگر مافیایی در کار نیست
چرا شرکتهای وارد کننده دارو یا حتی داروساز داخلی حاضر میشوند پزشکان یا داروسازان خاصی را به همراه خانواده اشان به سفرهای داخلی و حتی خارجی ببرند؟؟؟ (3357131) (alef-13)
شرکت های وارد کننده دارو در کنگره های پزشکی (به عنوان مثال کنگره ارولوژی ) برای چهار روز تا صد ميليون تومان هزينه غرفه می دهند .
البته فقط جهت خدمت به ملت شريف ايران!! (3357786) (alef-11)
شرکت های تولیدی چطور؟ !!! (3357951) (alef-11)
عادت کرده ایم به مافیای همه چیز این هم روش مافیای دارو و واردات آن (3357142) (alef-11)
داروساز و فعال بازار
۱۳۹۴-۰۹-۰۹ ۱۲:۳۹:۳۰
با سلام
بر خلاف نظر نویسنده محترم این متن، باید بگویم که ایشان کاملا تحت تاثیر وابستگی به سازمان متبوع خود (تامین اجتماعی) این متن را نوشته اند. متاسفانه مافیای تولید، که سعی دارد بدون رعایت استانداردهایی کیفی بین المللی و حتی داخلی دارو ها را به بیماران تحمیل کند بسیار گسترده است. این تولید کنندگان به دلیل اتصال به بدنه دولت با انواع شیوه ها سعی می کنند جلوی واردات را بگیرند تا در انحصار کامل و با حذف حق انتخاب پزشک و بیمار داروی خود را بفروشند. از طرفی به دلیل امکان قاچاق دارو به کشور، این قبیل اقدامات نه تنها جلوی واردات را نخواهد گرفت بلکه فقط سهم واردات را به شکل کاذب از آمارها حذف خواهد کرد و محصولات دارویی قاچاق بدون هرگونه نظارات وارد کشور خواهند شد و در انتها کسی که بیشترین زیان را خواهد دید بیمار است. بیماری که باید داروی بی کیفیت و یا تقلبی و ... مصرف کند. سخن آقای وزیر درست است. این را فقط فعالان بازار دارو می دانند. اما عده ای از این فعالان هم به دلیل منافع شخصی، طرف حق را نمی گیرند. (3357269) (alef-11)
گویا سازمان غذا و دارو چشم بر روی واردادت مافیا گونه داروهای قاچاق بسته و میگوید فقط مسئول داروهای پروانه دار هستیم. خوب سیاستی برای تنظیم بازار قاچاق است. (یک چسم بسته و یک چشم باز). (3357308) (alef-11)
مسعود
۱۳۹۴-۰۹-۰۹ ۱۳:۵۳:۲۴
همیشه محاکمه مهره های درجه دو و سه و مصونیت عوامل اصلی پشت پرده ! از بین رفتن صدها و هزاران میلیارد تومان بیت المال مردم و خلاص! (3357439) (alef-11)
موضوع دارو در وزارت بهداشت هم مافیایی بوده وهست حال به بانک ملی ستاد اجرایی وتامین اجتماعی هم سهمی رسیده گر قرار است بررسی شود از سازمان دارویی کشور باید شروع کرد نشت دارو از سازمان در بعضی داروخانه ها وناصرخسرو سالهاست کسی حزیف داروی کشور نبوده دوره اصلاحات وقبل از ان وبعد ازان هیچ وزیری ومعاونی حریف این مافیا نشد که اکنون مافیا توسعه پیدا کرده سوابق را بروید سراغ وزرای سابق ومعاونین انها سازماتن بازرسی ودیوان محاسبات هم چند بار سراغ سازمان رفتند دست خالی برگشتند موضوع انقدر پیچیده است که به سالهای دهه 60 تا کنون باید بررسی شود این تازه واردها هم برای سرمایه بیشتر جواز ورود گرفته اند (3357793) (alef-11)
لطفا شما به عنوان کارشناس تامین اجتماعی بفرمایید که در حوزه درمان تامین اجتماعی در این 37 سال پولهایی که از بیمه شدگان خود گرفته اید در کجا هزینه کرده اید.آیا بیمه شدگانتان از ارایه خدمات تامین اجتماعی راضی هستند.در تمام دنیا متولی سلامت مردم وزارت سلامت (بهداشت ودرمان)است ولی در ایران علاوه بر وزارت بهداشت که میبایست متولی اصلی باشد تامین اجتماعی نیروهای مسلح و ...هر کدام جداگانه در امر بهداشت درمان دخالت میکنند و بودجه هایشان هم جداگانه هست و صندوقها و بیمه هایشان هم جدا هستند.جالب این جاست که در این مراکز هر موقع بیمار دچار مشکل میشود و یا اینکه به تشخیص نمیرسند مریض را پس از کلی سرگردانی و تحمیل هزینه های زیاد به بیمارستانها و مراکز دانشگاهی وابسته به وزارت بهداشت ارجاع میدهند.بهتر است صندوقها و بیمه های درمانی تجمیع و به وزارت بهداشت محول شود.الان ما شاهدیم که خدماتی را که بیمارستانهای وزارت بهداشت به عنوان ارایه دهندگان خدمت به مردم داه شده هنوز بیمه ها که زیر نظر وزارت رفاه هستند بدهی خود را به وزارت بهداشت نداده اند.و بیمارستانها هم در نامین هزینه های آب و برق و هورد و خوراک و ..کمبود بودجه دارند (3359341) (alef-11)
دکترسهیلی
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۱۵:۰۱:۳۲
جناب آقای حیدری،جنابعالی عضو هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی
هستید باید اشراف کاملی به شیتا وتامین داروئی داشته باشید،
حرف زدن راحت است،یک برسی درشرکت های دارویی بکنید،
خواهید دید چه فاجعه است،جناب آقای دکتر هاشمی حقیقت را
میگوید، (3360963) (alef-11)
ساخت دارو با ماشین الات وارداتی ومواد اولیه وارداتی هنر نیست (3373393) (alef-3)