نظر منتشر شده
۱۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 271796
آیت‌الله نوری‌ همدانی: اخذ دیرکرد بانکی حرام است
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۴۴
آیت‌الله نوری‌همدانی ربا را جنگ با خدا عنوان کرد و گفت: پرهیز از ربا از مباحث بسیار مهم در بانک‌هاست که باید به آن توجه کرد.

به گزارش ایسنا، این مرجع تقلید در دیدار با مدیران بانک مهر اقتصاد ایران گفت: دریافت پول بابت تأخیر در ادای دین، از مباحث حرامی است که در بانک‌ها مشاهده می‌شود و باید از سوی صاحبان پول، سرمایه‌ها به گردش در آمده تا منفعت حلال به صاحبان پول برسد.

وی اضافه کرد: در بانکداری اسلامی سود سپرده برای صاحبان پول است و بانک، امین و امانتدار آنان است و باید سرمایه آنان را در مباحث گوناگون بانکی در جریان بیاندازد.

وی تاکید کرد: باید در راه‌های مشروع از این سرمایه‌ها استفاده کرد و درآمد آن برای صاحبان پول است؛ البته حق الزحمه باید به بانک‌ها پرداخت شود.

آیت‌الله نوری‌همدانی اظهار کرد: اسلام برای پرهیز از این شکل از کار، قوانینی را وضع کرده است که همان شکل بانکداری اسلامی است در واقع در اسلام بانک امانتدار مال مردم است و مال مردم در دست بانک‌ها قرار می‌گیرد که شما با این پول خدمات ارایه دهید.

وی افزود: اسلام به دنبال جلوگیری از تمرکز پول و سرمایه و رشد رباست؛ اسلام می‌خواهد که منافع برای کار باشد ولی اگر منافع فقط برای پول باشد درست نیست.

این مرجع تقلید تصریح کرد: وقتی بحث تاخیر در ادای دین پیش می‌آید بحث متفاوت است؛ اسلام قبول ندارد که به ازای تاخیر در ادای دین پولی دریافت شد.

آیت‌الله نوری همدانی اظهار کرد: راکد گذاشتن پول درست نیست بلکه پول باید مانند خون در رگ‌ها در جریان باشد و اگر این سرمایه را در جریان نیاندازیم مردم دچار مشکل می‌شوند و این کار درست نیست.

وی افزود: ربا مثل یک مورچه سیاه در شب تاریک و روی یک سنگ سیاه ناپیداست؛ ربا در هفت جای قرآن حرام دانسته شده است و در هر ملتی وارد شود هلاکت و سقوط به بار می‌آورد.
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۲۳:۵۵:۱۰
نکته خوبی است اما اگر بانک برای تاخیر، دیرکرد نگیرد ناچار است به محض دیرکرد وام گیرنده برای جلوگیری از ضرر ضمانت فرد را تسخیر کند . باید شرایط حاضر در فتوا در نظر گرفته شود. بانک ضامن سرمایه کسانی که در آن سرمایه گذاشته اند هم هست. (2898062) (alef-13)
 
اكبر
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۰:۳۹:۰۸
من از اين بانك براي خريد خانه 60 ميليون وام گرفتم باز پرداخت وام طي 5 سال 100 ميليون يعني 40 ميليون سود و2 ميليون هم خرج دفتر خانه شد.الان روز شمار با تاخير حتي يك روز از اقساط سود دريافت ميگردد .با نگاهي گذرا به ازدياد قارچ گونه بانكهاي دولتي وخصوصي وساخمانهاي پر زرق وبرق اين بانكهااهداف بلند مدت وخاستگاه اين بانكها مشخص واسلاميت انها هويدا ميگردد!!!!!!! (2898119) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۱:۰۶:۰۲
دوست عزیز بانک وقتی سود 30 درصدی واسه وام میگیره و به مشتری خودش 22 درصد بابت سپرده سود میده ، سودش رو کرده . اگه سود نداشت این همه بانک و موسسه مالی مثل قارچ تو این مملکت رشد نمیکرد.

والا ما که بابت یه وام 30 میلیونی در 24 ماه با سود و تاخیر هاش حدود 12-13 میلیون اضافه دادیم و بانکم هم راحت خورد بدون هیچ مشکلی :-) احتمالا حلال حلاله :) (2898154) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۷:۲۱:۱۱
بانکی عزیز ، بانک ها از قبل سپرده ها به اندازه ی کافی خون مردم را درشیشه کرده اند رباخواری هم از این دسته کارهاست به جای این حرف ها و حمایت ها بهتر است بانکها از دادن وام های صدها میلیاردی به نورچشمی ها و خودشان خودداری کنند (2898283) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۰:۰۵:۳۲
چه فایده
کو گوش شنوا (2898083) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۰:۳۵:۴۱
ادارات ماليات و حتى دادگستريها نيز براى طلب يا ديون معوق ديركرد ميگيرند اداره ماليات براى خودش و دادگسترى براى طلبكار به اسم جريمه
شايد علت بى آبى و كم بارانى و بى خير و بركت بودن زندگى ها همين چيزهاست (2898116) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۰:۵۴:۱۵
انوقت اگر بانک ورشگسته شد چی؟ پول مردم به هدر میره؟ (2898140) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۱:۱۸:۴۶
فقط دیر کرد حرام است؟؟؟؟؟؟؟؟ (2898172) (alef-11)
 
بیچاره مسلمان
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۱:۵۱:۰۷
وامی به مبلغ 4 میلیون ازبانک سپه دریافت کردم. کلاهبرداری رییس شعبه بماند ولی تاکنون 9 میلیون بصورت اقساطی ازحقوقم بدون حکم مرجع قضایی برداشت کرده اند و12 میلیون دیگر بدهکار م وهیچکس به دادم نميرسد والله خسته شدم میترسم روزی کار دست کارکنان آن شعبه وخودم بدهم چندوقت پیش ميخواستم درمحوطه مرکز بانک درتهران خودم را به آتش بکشم ولی قول دادند مشکلم را حل کنند ولی بازهم به برداشت خودسرانه حقوقم ادامه میدهند.اصراردارند عملشان بانکداری اسلامی!!! است شاید درست میگویند ومن اسلام را بدفهمیده ام (2898202) (alef-11)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۲:۰۴:۴۹
حالا ... کسی گوشش بدهکار نیست
به خدا قسم دو تا قسط وام رو عقب افتادم . الان دیگه هر چی قسط میدم میره جایی دیر کرد .خودشون میگن 21 درصد جریمه دیر کرد هستش ولی من هر طور حساب می کنم بالای 100 درصد دارن جریمه دیر کردن می گیرن .
بعدشم از بس به ضامن آدم زنگ می زنن آبرو واسه آدم نمیزارن . انگار که مثلا تو این مملکت دیگه نه کسی وام عقب افتاده داره نه کسی اختلاس می کنه نه کسی وام رو گرفته فرار کرده ، و فقط من بدیخت یه جنایت بزرگ مرتکب شدم و دو قسط عقب افتادم (2898209) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۲:۵۸:۰۱
اساسا اگر با فقه نگاه کنیم کل بانکها و موسسات بانکی که پول می گیرند و سود می دهند یا وام می دهند و سود می گیرند حرام هستند.
بانکداری مدرن بسیار به بانکداری بدون ربا و ناسالم نزدیک تر است تا این شبه صندوقها که همه هم اسامی مقدس اسلامی دارند. چی می خواستیم چی شد. (2898227) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۶:۴۵:۴۶
فقيه عاليقدر
همه جانبه نگاه مبارك را به مسئله بيفكنيد (2898270) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۶:۴۶:۰۶
حكم خوردن بيت المال چيست؟؟ (2898271) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۶:۴۶:۴۶
چه ضمانتي براي اينكه ديركرد رخ ندهد ، به غير از جريمه هست؟ (2898273) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۷:۳۶:۳۷
اقا قربون کلام مبارکت نه سال پیش در اخر خدمت یک برگه کسر از حقوق بهیکی از کارکنان دادم دو ماه بعد بز نشست شدیم 7 سال بعد نامه امد دو تا قسط اول را داده و دیگر هیچ مبلغ شده 14 میلیون رفتم بانک کمک به وام گیرنده کردم نپرداخت و اسنادی بدست اوردم که جعل امضا هم دارد به بانک دادم و گفتم حاضرم خقالسهم ضمانت را بدهم یا به دادگاه معرفی شویم هرچه حکم شد کاری نکردن دو سال گذشته انها حتما نزول و نزول نزول خود را محاسبه میکنند
و کاری هم نمیکنند نامه به رئیس قوه و رئیس مجلس و نظارت بانک مرکزی و
...زدم هیچی تازه فهمیدم چرا سر هر چهر راه حداقل ده غرفه بانکی و مالی وجود دارد (2898301) (alef-11)