نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 205294
چرا اصلاح طلبان باید بیشتر احتیاط کنند؟
بخش تعاملی الف - محسن ممقانی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۰۶:۴۴
هشت سال ریاست دولت مهرورزی بر کشور، اصلاح طلبان را به انزوا کشاند. اما با پیروزی دکتر روحانی در انتخابات و اجماع هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی روی وی، پیروزی "اعتدال" را برابر با پیروزی "اصلاح طلبان" دانستند و بر آن شدند تا پس از مدت های طولانی گوشه گیری و تحمل انزوای تحمیلی، از پس پرده به درآیند و دوران جدیدی را در فعالیت سیاسی خود آغاز کنند. اما چرا اصلاح طلبان باید به شدت احتیاط کنند؟

علت احتیاط اصلاح طلبان، زیرنظر بودن آن ها و دولت اعتدال است. از آنجا که دکتر روحانی وعده ی "اعتدال" داده است، بسیاری از اصولگرایان چشم ها را تیز کرده اند تا ببینند که چه وقت "اعتدال" روحانی به "اصلاحات" خاتمی می گراید تا داد سخن در دهند و مدعی شوند که "ما گفتیم که اعتدال به اصلاحات می انجامد" و ... . اگر نگاهی به روزنامه های کیهان و جوان و ... بیفکنیم و نگاهی هم به مخالفان کلیت کابینه ی پیشنهادی دولت به مجلس بیندازیم، به صحت این سخن پی خواهیم برد.

پس از پیروزی دولت اعتدال، بسیاری از اصلاح طلبان کوشیدند که خود را به دولت و شخص رئیس جمهور نزدیک کنند و به نوعی، سهم خود از دولت را که در سال های گذشته پایمال شده بود بگیرند. "روحانی یادت باشه، عارف باید باشه" این را مردمی می گفتند که می خواستند اصلاح طلبان در کابینه ی روحانی حضور داشته باشند. اما هنوز هم گوشزد می کنیم که اصلاح طلبان باید به شدت احتیاط کنند. آن ها نباید بهانه ای دست اصولگرایان تندرو بدهند. مطمئنناً اگر چنین شود و اصولگرایان تندرو بتوانند بهانه ای قابل اعتماد بدست بیاورند، به ضرر اصلاح طلبان تمام خواهد شد.

صادق زیباکلام، اصلاح طلبی ست که از مدت هاست ضرورت احتیاط همفکرانش را گوشزد می کند. هنگامی که بحث مذاکره با آمریکا در کشور مطرح شد، زیباکلام بود که گوشزد کرد که نباید به اصطلاح مواضعی بگیریم که اصولگرایان را داغ کنیم. نباید کاری کنیم که اصولگرایان حساس بشوند. او از آن جهت بر اجماع اصلاح طلبان روی روحانی تأکید می کرد که معتقد بود روحانی، گزینه ی معتدل تری ست و حساسیت های کمتری را برمی انگیخت و پایگاه اجتماعی قوی تری داشت. حال هم که با وجود زمانی بیش از دو سال تا انتخابات مجلس دهم، اصلاح طلبان از اجماع روی ناطق نوری خبر می دهند، این زیباکلام است که از کاندیداتوری ناطق حمایت می کند و معتقد است که ناطق، حساسیت های کمتری را برمی انگیزد و اصلاح طلبان باید گزینه هایی را برگزینند که علاوه بر قدرت و پایگاه سیاسی، مشی معتدل تری داشته باشند.

با وجود زمان طولانی باقی مانده تا انتخابات مجلس دهم، اصلاح طلبان حرکت های خود را برای بدست گرفتن اکثریت مجلس آغاز کرده اند. در کنار همین حرکت های جزئی و خبرهای احتمالی، واکنش روزنامه ی کیهان را شاهد بودیم. این تحرکات و در برابرش این واکنش ها، نشان از آن دارد که اصلاح طلبان باید در فعالیت های سیاسی خود احتیاط بیشتری کنند. محمدرضا عارف، گزینه ی دیگر اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس است، اما به نظر می رسد که ناطق، گزینه ی بهتری باشد. با توقیف روزنامه ی "بهار"، یکی از روزنامه ها با نزدیک دانستن این روزنامه به عارف، چهره ی سیاسی او را زیر سوال برد و از حساسیت اصولگرایان روی عارف پرده برداشت. اما بدون شک، این حساسیت ها درباره ی ناطق، رئیس هیئت بازرسی مقام معظم رهبری (مد ظله)، به مراتب کمتر است ... بنابراین، لازم است که اصلاح طلبان بیشتر احتیاط کنند ...
 
کلمات کلیدی : محسن ممقانی
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۰۸:۳۱:۳۸
اینکه اصولگرایان چه بگویند ارزشی ندارد انچه مهم است نه احتیاط کاری بلکه طرح گسترده مطالبات اجتماعی ست .این مطالبات قوه نامیه و عله العلل حیات اصلاح طلبی ست.

اگر اصلاح طلبان از شعارها و ارمانش دست بردارد مثل برف اب خواهد شد بیاییم فرض کنیم اصلا مطالبات اجتماعی را نگذارند محقق شود این برای توسعه اصلاحطلبان نه تنها بد نیست بلکه موهبتی ست تا فرداها بدهکار نشوند که در قدرت سخنانشان را به بهانه نشدن فراموش کردند و فقط دنبال قدرتند.

بدترین افت برای اصلاح طلبان این است که در ظاهر بر سر قدرت باشند ولی نتوانند قدمی در تحقق مطالبات برندارند .

بهترین نعمت ان است که مطالبات طرح شود و اصولگرایان طبق سنت مالوف هجوم بیاورند هتاکی کنند در فحاشی اصولگرایان نعماتی برای دولت و ملت و دین و دنیاست که در 100 سال حکومت ظاهری اصلاحطلبان نیست.

بدون چالش با نهادهای مخالف خواست ملی هیچ روشنگری صورت نخواهد گرفت .سکوت و مدارا و ...... یعنی مرگ اصلاح طلبان.

دولت روحانی یک دولت اصلاح طلب نیست گر چه با رای اصلاح طلبان بر سر کار امده است ولی فقط باید (قدری مقدور ) معرفی شود نه بیشتر.

خروج اصلاح طلبان از دولت هم گاهی منافع فراوان در یی دارد.

شل محمد بازی در ارید برگ برنده خود را در زیر یوست شهر سوزانده اید .

فراموش نکنید نیاز اصولگرایان به روحانی بسیار بیشتر از نیاز اصلاح طلبان به اوست انها برای ترمیم وضعیت اسفناک اجتماعی فرصت می خواهند و مدارای با روحانی در دستور کار انهاست

از طرفی روحانی هیچ نیازی به اصولگرایان ندارد و تمام نیازش به اصلاح طلبان جامعه است.

اصولگرایان نیازمند روحانی اند و روحانی نیازمند اصلاح طلبان .

ترس بی مورد از دست دادن فرصت است . (1778137) (alef-10)
 
ashkan
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۸:۳۰:۱۳
صحیح (1779894) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۰:۵۶:۲۱
یه جوری صحبت میکنید انگار اصولگرایان صاحب کشورند!!! روحانی باید طوری کار کنه که مردم عصبانی نشند،اصولگرایان ناراحت میشن بشن.... (1778398) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۱:۲۱:۱۳
مردم از روی اجبار و نبود گزینه مورد نظر بر روی روحانی اجماع کردند وگرنه 90 درصد مردم اصلاح طلب و خواهان تغییرات عمیق اقتصادی، سیاسی ، اجتماعی و... هستند. ادرضمن اصولگرایان باید به روحانی اجازه بدن برنامه هاشو پیش ببره وگرنه مردم از روحانی عبور میکنند و به سمت رادیکال ترین جناح اصلاح طلب می روند. (1778469) (alef-13)
 
مریم
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۹:۲۰:۳۷
از روی اجبار نبود . دقیقا با فکر و حساب شده رای دادند (1780020) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۱ ۲۱:۰۳:۰۷
سرکار خانم فکرت منو کشته اینو بدون کافیست خاتمی اشاره بکنه..... (1789073) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۵:۴۴:۴۹
کی گفته که این دولت دولته اعتداله که حالا ببینیم منحرف شده یا نه؟ اعتدال رو عملکردشون نشون میده که فعلا هیچ نشانی از آن مگر افراط یا محافظه کاری های بی دلیل مثل حذف طرح شبنم و توقف مسکن مهر و ... نیست. پس نسبت دروغ به دولت ندهید گناهه! (1779455) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۲۲:۴۲:۰۷
مطالبات سیاسی و اجتماعی و فضای بازگفتمان باید توسط دولت فعلی محقق شود.دولت نباید وارد درگیری با برخی افراطیون شود ولی مماشات بی حد جای تامل دارد. (1780470) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۷ ۰۸:۱۳:۳۳
اولا دولت توان تحقق مطالبات اجتماعی را ندارد .

ثانیا طرف مطالبات و توسعه ان به حقوق شهروندی برای هیچ دولتی نمی تواند هدف باشد زیرا نتیجه ان ، فشار بیشتر به خود دولت است.

دولت فقط فضای ازاد برای گروههای فکری باید فراهم کند انها هستند که مطالبات و توسعه اگاهی را انجام می دهند.

اصولگرایان طبل می زنند تا صداهای اگاهی بخش به گوش نرسد ولی از انجا که ذات انسان به دنبال اندیشه نو است و امروز بصورتی طبیعی به دلیل مایوس شدن از اصولگرایان و از طرفی کلیشه ای شدن ادبیات سیاسی امنیتی انها ، حرکت ملی و یتانسیل عظیمی در جامعه برای (هر چه غیر از این) دانستن بوجود امده است.

حکایت اصولگرایان و دانایی حکایت جن و بسم الله است.

لذا از دولت توقع تحقق مطالبات که نه برایش مقدور است و نه مصلحت ،بیهوده است .فقط باید به دولت کمک کرد تا فضا را نگهدارد و نهادهای غیر دولتی به روشنگری را توسعه دهند .

یعنی همین کاری که اعتدالیون ( دولت ) و اصلاح طلبان (نهادهای مدنی) می کنند .

اصولگرایان چه خواهند کرد:

1- صدایشان بلندتر و بازهم بلندتر می شود و مدام طبل و دهل را به گوش خلایق می کنند .

2- چون از درون جامعه باخبرند سعی می کنند دولت اعتدال را به دولتی خنثی تبدیل کنند تا کار از این بدتر نشود و دولت به اصلاح طلبان نرسد.

3- فعالیت های یلیسی امنیتی و رسانه ای علیه اصلاحطلبان اجتماعی را تشدید کنند.

4- امیدوار باشند که مذاکرات هسته منجر به لغو تحریم ها شود و ان را به نفع خود مصادره کنند .برعکس دیدگاه رایج اصولگرایان بیش از اصلاح طلبان مشتاق توافق با غرب هشتند زیرا از همراه شدن فشارهای اقتصادی در طبقات محروم با مطالبات شهروندی خواب در چشم ندارد.

هر نتیجه ای در چهارگانه فوق ، ییروزی جنبش اجتماعی و انزوای بیشتر اصولگرایان و رسیدن به اهداف اصلاح طلبی ست.

اصولگرایی = رانت ، جیغ ، یگان ویژه

اصلاح طلبی= حقوق شهروندی

امروز در هر خانه ای حداقل یک تحصیل کرده که بتواند دست کم معنای 800 میلیارد دلار درامد ارزی را توضیح دهد وجود دارد و حتما او اصلاح طلب است حتی اگر خودش خبر نداشته باشد. (1780780) (alef-13)
 
واقع نگر
۱۳۹۲-۰۸-۲۷ ۱۰:۱۸:۳۳
اصلاح طلبان با پیشینه سلامت و صداقت در اداره کشور در زمان حاکمیت دولت اصلاحات و پس از آن با اتخاذ منش و رفتار معقولانه رهبران اصلاح طلبان که کمترین هزینه را به کشور و مردم تحمیل کرده است ، از چنان محبوبیت عمیق و پایگاه اجتماعی گسترده در بین آحاد ملت و دانشگاهیان و فرهیختگان برخودارند که آنان را روز به روز عزیزتر و سربلند تر از گذشته خواهد کرد . (1780916) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۷ ۱۵:۳۱:۲۹
شما اصلاح طلبان یا به بیماری شدید " خود تحویلگیری" مبتلا هستید و یا به بیماری " خود تحویلگیری"! سعی کنید تا در زمان حیات موقت و نسبیتان ( هر چند با زور تبلیغات و رای میلیمتری و خرابکاری های دولت قبل بدست آمد) نهایت استفاده را در حخمت به مردم داشته باشید تا شاید بخت رای مردم به شما دوباره رو کند و الا سرنوشت شما اگر مانند امثال مهاجرانی نشود مانند خاتمی است. (1781582) (alef-13)
 
کمال
۱۳۹۲-۰۸-۲۷ ۲۲:۲۶:۰۶
سایت محترم الف
چرا در مورد برنامه ای که صدا و سیمای ضرغامی اخیرا پخش کرد سکوت کرده اید؟
به نظر شما این برنامه باز کردن زخم کهنه نیست؟
چرا نمیگذارند زخم اختلاف و کینه ترمیم شود؟
چرا رسانه ای که باید ملی باشد و برای اتحاد وهمدلی مردم گام بردارد این چنین حزبی و از نوع رادیکال آن عمل میکند؟
آیا یک طرفه اتهام بستن در قانون و شرع مجاز است؟
به خدای احد و واحد این رفتارها جز در تضعیف همدلی و وحدت ملی که تا حدی بعد از انتخابات 92 شکل گرفت اثری ندارد.
لطف کنید و اگر صلاح میدانید بری رضای خدا و نه دلخوشی حزبی, این برنامه را نقد کنید.
با سپاس (1782407) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۲-۰۸-۲۸ ۱۴:۲۵:۱۰
در بیشتر مواقع اصلاح طلبان مورد مظلومیت قرار گرفته اند که این عامل افزایش محبوبیت آنان شده است. (1783281) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.