کد مطلب: 275584
تشخیص ثروتمندان راحتتر است یا کمدرآمدها؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۰
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه مرزبندی بین دهکهای مختلف درآمدی امری دشوار است، گفت: حذف یارانه افراد ثروتمند و تشخیص این افراد کار راحتتری است.
به گزارش ایسنا، محمدرضا قنبری اظهار کرد: تعیین دهکها در تعریف امر سادهای به نظر میرسد، اما عملکردن به آن و خط کشی این دهکها کار دشواری است، بنابراین پرداخت یارانه تنها به دهکهای کمدرآمد کار سختتری نسبت به تشخیص و حذف افراد ثروتمند است.
وی ادامه داد: افراد ثروتمند را میتوان با استفاده از شاخصهای مختلفی مانند میزان درآمد و مالیات مشخص کرد و ضریب خطای استفاده از این روش برای اصلاح ساختار پرداخت یارانه پایینتر است.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه مبلغ یارانه در حالی که تاثیری در زندگی افراد ثروتمند ندارد، در زندگی اقشار کمدرآمد بسیار تاثیرگذار است، افزود: از سوی دیگر این یارانهها برای افراد ثروتمند کشور حکم قطره و برای دولت در حکم دریا است.
قنبری در عین حال عنوان کرد: بنابراین لازم است تبلیغات بیشتری برای تشویق مردم به انصراف از یارانه انجام شود و دولت کاری کند که مردم خود از دریافت یارانه منصرف شوند تا حاشیههای کمتری به وجود بیاید.
وی همچنین درباره نحوهی استفاده از مبالغی که از محل حذف یارانه پردرآمدها صرفهجویی شده است گفت: در حال حاضر دولت نیاز شدیدی به این درآمدها دارد و در یک بحران قرار گرفته است. بنابراین لازم است صرفهجویی کرده و مبالغ را متناسب با سیاستهای کنترل تورم صرف کند.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: لازم است این مبالغ در جهت افزایش یارانه افراد کمدرآمد خرج شود و درصد دیگری از آن با برنامهریزی درست برای سرمایهگذاری و استفاده بهینه صرف شود.
کلمات کلیدی : تشخیص ثروتمندان
بنده خلاف ایشان نظردارم. فعلا فرض براین است که همه یارانه بگیرند مگر خلافش ثابت شود .ولی جهت کاهش بارسنگین یارانه بر اقتصاد کشور بهتر است فرض رابر نگرفتن یارانه بگذاریم مگر خلافش ثابت شود که متقاضی مستضعف است و ابتدا از افراد تحت پوشش خیریه ها و کمیته امداد و بهزیستی شروع شود و بعد سایر متقاضیان ثبت نام و بررسی شوند. (2953246) (alef-11)
یارانه حق همه است ولی الف نظر من را که باها گفته ام منتشر نمیکند حق دارد باز ...میبرن (2953560) (alef-11)
ثروتمند حساب بانکی دارد ، ملک دارد ، خودرو دارد ، سهام دارد و همه اینها از طریق شماره ملی قابل رهگیری است . اما فقیر چیزی ندارد (2953588) (alef-11)
هيچكدام در ايران وجود ندارد و به همين دليل مسئولين با مشكل مواجه شده اند. (2953626) (alef-11)
حقوقدان تجربي
۱۳۹۴-۰۳-۲۰ ۱۴:۱۰:۴۳
از ديدگاه حقوقي نفت جزيي از مشاعات ملي است و پول ان بايد به تساوي بين فقير و غني تقسيم شود . اما دولت ميتواند زير مجموعه خود را( يعني كارمندان )
را از اين حق محروم كند . اما با دلايلي كه وجاهت حقوقي داشته باشد . به عنوان مثال دولت ميتواند يارانه افراد زير را حذف كند
1- اعضاي هيئت علمي دانشگاه ها به دليل اختلاف شديد ضريب ريالي حقوق انها با ديگر كار مندان
2- پزشكان به دليل بهره مندي انان از درصدي از هدفمندي در طرح سلامت
3- كارمندان بانك بدليل حقوق و پاداش و مزاياي خوب
4- هزاران نفر از فرهنگياني كه مازاد هستند و در دفتر مدرسه يا ادارات نشسته اند مشروط بر اينكه انتقال به مناطق مورد نياز والبته نزديك را نپذيرند
5- تمام كار منداني كه اضافه كاري بين 80 تا 120 ساعت دريافت ميكنند ( بدون انجام كار )
6- كارمنداني كه به لحاظ شغلي حق ماموريت هاي گوناگون دريافت ميكنند
7- كساني كه جديدا به استخدام دولت در مي ايند
8- كارمنداني كه مايلند پست مديريتي بگيرند ( بدليل دريافت حق مديريت )
9- افسران ارشد
10 -خلبانان و وكلا
11-كارمندان قوه قضا و...
12- كارمندان رسمي وزارت نيرو و تامين اجتماعي
13 - كليه مديران شركتهاي دولتي
حذف يارانه تمام كسانيكه از بيت المال ( نفت و ماليات ) حقوق متوسط و بالا ( بيش از 3 ميليون در مجموع ) دريافت ميكنند وجاهت قانوني دارد . اما حذف يارانه يك پولدار كه از بيت المال ارتزاق نميكند و ماليات خود را صادقانه پرداخت ميكند وجاهت قانوني ندارد (2953666) (alef-11)
خوب 90 درصد مردم فقیرشده اند چیز سختی نیست.چون ثروتمندان هرروز ثروتندتر شده اند. (2954471) (alef-11)