نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 473584
آخرین تحلیل رسانه‌های غربی درباره انتخابات ایران
بخش سیاسی الف، 29 اردیبهشت 96
تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۹
رسانه‌های غربی همزمان با برگزاری دوازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران تحلیل‌ها و نظرات خود درباره این رأی‌گیری را مطرح کرده‌اند.

به گزارش تسنیم، رسانه‌های غربی همزمان با برگزاری دوازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران تحلیل‌ها و نظرات خود درباره این رأی‌گیری را مطرح کرده‌اند. 

روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال روز جمعه این انتخابات را «پراهمیت» توصیف کرده و نوشته رقابت اصلی میان حسن روحانی، رئیس‌جمهور مستقر و سید ابراهیم رئیسی، رقیب اصلی او است. 

این روزنامه آقای روحانی را یک تکنوکرات توصیف کرده که «خواستار روابط دوستانه‌تر با دشمنان سنتی ایران از جمله آمریکا است، اگرچه آشتی‌جویی او هنوز با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مخاطبی نیافته است. دولت ترامپ تا کنون دو دور تحریم به بهانه برنامه موشکی علیه ایران وضع کرده است.»

وال‌استریت‌ژورنال نوشته «تنها یک سال پیش روحانی پس از معماری توافق هسته‌ای ایران با گروه 1+5 نامزدی دانسته می‌شد که شانس مسلم پیروز شدن در دور دوم به شمار می‌رفت.»

این روزنامه، علی‌رغم این در ادامه نوشته است: «اما مردم عادی ایران می‌گویند که منافع اقتصادی این توافق را ندیده‌اند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که محبوبیت آقای روحانی از آغاز سال گذشته، هنگامی که این توافق اجرایی شد به طور مداوم کاهش یافته است.»

وال‌استریت‌ژورنال نوشته هواداران روحانی که بیشتر آنها را افراد جوان تشکیل می‌دهند هفته جاری در تهران جلوی عابران را گرفتند و آنها را به حمایت از این نامزد ترغیب کردند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس هم در گزارشی با اعلام این خبر که انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران آغاز شده نوشته که حسن روحانی پیشتاز این رقابت دانسته می‌شود اما او احتمالاً با رقابتی سخت از جانب رئیسی رو به رو خواهد بود.

شبکه خبری سی‌ان‌ان هم به صف‌های طولانی رأی‌دهندگان ایرانی اشاره کرد و نوشت که این انتخابات به عنوان یک همه‌پرسی برای توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 به شمار می‌رود. 

سی‌ان‌ان نوشته «رهبر عالی ایران آیت‌الله العظمی علی خامنه‌ای از جمله اولین نفراتی بود که رأیش را به صندوق انداخت و از دیگران هم خواست که همین کار را انجام بدهند.»

شبکه خبری «ان‌پی‌آر» هم همانند اکثر رسانه‌ها این انتخابات را میدان رقابت روحانی و رئیسی خوانده است. این رسانه نیز به توافق هسته‌ای دولت روحانی با گروه 1+5 اشاره کرده، اما نوشته این توافق علی‌رغم تسهیل مسیر توافقات ایران با شرکت‌های بین‌المللی هنوز مزیتی برای طبقه متوسط مردم این کشور نداشته است. 

گراهام هریسون، خبرنگار روزنامه انگلیسی گاردین هم نوشته است: «صف‌های طولانی از اوایل صبح در مراکز رأی‌گیری در پایتخت تشکیل شده‌اند.»

روزنامه نیویورک‌تایمز هم علی‌رغم اشاره به نتایج یک نظرسنجی که روحانی را با 42 درصد آرا در برابر رأی 27 درصدی رئیسی پیشتاز نشان می‌دهد نوشته است: «بسیاری از رأی‌دهندگان معتقد به ایدئولوژی غرب‌ستیزانه جمهوری اسلامی یا کسانی که از فقر احساس مضیقه می‌کنند آقای رئیسی را منجی‌ای می‌دانند که آماده بازگرداندن ایران به مسیر صحیح است.»
 
کلمات کلیدی : انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات۹۶،، رای دادن، صف رای دادن، مشارکت مردم،روحانی،جهانگیری، قالیباف، هاشمی‌طبا، میرسلیم، رئیسی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۹ ۱۶:۱۶:۵۱
این انتخابات با روند فعلی به پیروزی ابراهیم رییسی منجر خواهد شد و در واقع همزمان رفراندوم «نه» به برجام خواهد بود. (4372126) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۹ ۱۶:۲۹:۰۲
از سال 67در تمامی انتخابات شرکت کردم.
هیچکدام به شلوغی امروز ندیدم. 3 ساعت طول کشید رای دادم.
مشارکت خیلی بالا است. حتما باید وقت اضافه کنند. به خصوص غروب خیلی شلوغتر میشه.
الهی شکر. (4372150) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۹ ۱۶:۳۷:۴۱
در اکثر نظرسنجی ها در هفته آخر رای آقای روحانی حدود شصت درصد بود...لطفا اصولگرایان شکست سوم تون رو هم بپذیرید...علی برکت الله (4372165) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۹ ۱۶:۳۹:۴۹
ایرانی های خارج از کشور فقط به دلیل اینکه رئیسی رای نیاره رفتن رای دادن چون شرایط رو خوب میدونن (4372169) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۹ ۱۷:۰۰:۴۶
انشا...روحانی با درصد آرای بالا پیروز است. (4372187) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۹ ۱۷:۰۵:۴۴
حسن واست دلواپسم (4372193) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۹ ۱۷:۲۹:۴۳
عجب!!!!!! (4372211) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.