در پایان سفر رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به پاکستان، مسئولان عالیرتبه دو کشور بیانیه مشترکی با عنوان ''روند همکاری های استراتژیک ترکیه - پاکستان در آینده" را منتشر کردند.
به گزارش خبرآنلاین، طرفین تاکید کردند: دو طرف همکاری های خود برای تامین منافع و رفاه مردم را گسترش خواهند داد.
در این بیانیه آمده است: در سفر رسمی رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به اسلام آباد در پاسخ به دعوت ممنون حسین رئیس جمهور پاکستان، روابط دو کشور در تمامی زمینه ها و موضوعات مهم منطقه ای و بین المللی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
اين بیانیه افزوده است: میان مردم و دولتهای این دو کشور با مشترکات فرهنگی و دینی، روابطی تاریخی و برادرانه بر پایه اعتماد و تفاهم متقابل وجود دارد.
از تبدیل این روابط به مشارکت استراتژیک قوی ابراز خرسندی شده و بر گسترش زمینه های همکاری بیشتر برای تامین منافع و رفاه مردم هر دو کشور و اتخاذ تصمیمات جدید برای استفاده از توانمندی های به کار گرفته نشده موجود در دو کشور تاکید شد.
در این بیانیه از شجاعت مردم ترکیه در حفاظت از دموکراسی و ایستادگی در مقابل کودتای نافرجام 15 جولای تقدیر و این کودتای نافرجام یک بار دیگر محکوم شده است. همچنین تصریح شده که حمایت متقابل برای تامین صلح و رفاه دو ملت و همچنین حفظ منافع ملی و اساسی ادامه خواهد یافت.
در بیانیه مشترک، از پیشرفت در اجرای پروژه های شورای همکاری های عالی ترکیه - پاکستان ابراز خرسندی شده و آمده است: در پنجمین نشست این شورا در آینده نزدیک در ترکیه، برای افزایش همکاری در زمینه های جدید تحقیقات صورت می گیرد.
همچنین از پیشرفت قابل توجه برای به نتیجه رساندن توافق نامه تجارت آزاد دو کشور ابراز رضایت شد و قرار شد روند مذاکرات آن امسال به پایان برسد.
در اين بیانیه با اشاره به نقش صنعت گردشگری در تقویت همکاری های فرهنگی و ارتباطات میان جوامع، به اجرای برنامه های فرهنگی و آموزشی مشترک، حفاظت از آثار تاریخی و آرکئولوژیک، همکاری در زمینه های تعمیر و بازسازی آثار باستانی و معرفی زبان و ادبیات ترکی و اردو تعهد شده است.
در این بیانیه آمده است: دو کشور برای افزایش رایزنی ها در سطح وزرای امور خارجه و مستشارهای این وزارتخانه و رایزنی در باره مسائل مربوط با سازمان همکاری های اسلامی به توافق رسیدند. همچنین بر لزوم یافتن راه حلی برای پایان اختلاف ها میان هندوستان و پاکستان به ویژه در موضوع جامو و کشمیر بر اساس مصوبات شورای امنیت سازمان ملل متحد و مبارزه با تهدید مشترک تروریسم تاکید شد.
در ادامه از جوامع بین المللی خواسته شد با اسلام هراسی، تبعیض دینی و رفتار مغرضانه با مسلمانان مبارزه کنند. با در نظر گرفتن مسئولیت ریاست دوره ای سازمان تشکیلات اسلامی توسط ترکیه از این فرصت برای ابتکار عمل های مشترک استفاده شود.
در این بیانیه خواسته شده است که به مصوبات شورای امنیت سازمان ملل متحد به ویژه مواردی که به مسلمانان مربوط است، احترام گذاشته شود. از جوامع بین المللی نیز خواسته شد از کشورهای میزبان پناهجویان حمایت و به آنان کمک کنند.
از سویی دیگر، موافقت شده است که تصمیمات و مفاد این بیانیه و بیانیه های پیشین در بالاترین سطح و با اولویت اجرا شوند.