نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 410735
میل شدید زنان برای ورود به بازار کار
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۳
در مملکتی که بیش از ۵۰ درصد نیروی کارش را زنان تشکیل می‌دهد به نظر می رسد باید از پتانسیل بالقوه این نیروها در تمام زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی،‌ فرهنگی و حتی سیاسی استفاده کرد. کارشناسان می‌گویند با توجه به قابلیتها و ظرفیتهای بالای زنان نباید دایره اشتغال آنها را محدود کرد و فرصت رقابت با مردان را از آنها گرفت.

به گزارش ایسنا، آمارهای رسمی بیانگر آن است که در طول سالهای گذشته با وجود آنکه نرخ مشارکت زنان در عرصه‌های متعدد افزایش داشته، اما آنطور که باید ظرفیت‌ها و توانمندی‌های آنها به کار گرفته نشده و تعداد شاغلان زن در ایران با کاهش قابل ملاحظه‌ای همراه بوده است.

زنان ایرانی از دیرباز در محیط‌های کار روستایی حضور فعال و چشمگیری داشته‌اند و در کنار انجام کارهای خانه و خانواده‌داری، به طور غیر مستقیم هم در فعالیتهای مولد اقتصادی شرکت می‌کردند. امروز نیز بخش اعظمی از تولیدات صنایع دستی، قالیبافی، امور زراعی، باغی و دامی حاصل دست زنان کوشا و توانمند ایرانی است.

در عصر حاضر هم زنان در بسیاری از فعالیتها از تصاحب صندلی‌های دانشگاه گرفته تا عرصه‌های علمی و پزشکی و میادین ورزشی گوی سبقت را از مردان  ربوده‌اند.

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ مشارکت زنان در بهار سال گذشته ۱۳.۲ درصد بوده که در بهار امسال به ۱۵.۲ درصد رسیده و دو درصد رشد داشته است.

هرچند که رشد دو درصدی نشان می‌دهد که میل زنان برای حضور در بازار کار افزایش یافته، اما به گفته کارشناسان، وضعیت اشتغال زنان همچنان مطلوب نیست؛ به نحوی که در مقایسه با مردان فرصتهای شغلی کمتری دارند و غالبا در بخش‌های غیر رسمی یا خدماتی با دستمزد اندک مشغول کارند.

یک کارشناس حوزه کار در این باره معتقد است که وجود نگاه سنتی و جنسیتی نسبت به زنان از دیرباز مانعی برای فعالیت و حضور و مشارکت آنها بوده و این نگاه تنها به جامعه خلاصه نشده و در نگرش دولتمردان و سیاستگذاران هم تاثیر گذاشته است.

حاج اسماعیلی می‌افزاید: این نگاه می‌گفت که زنان بیشتر در خانه بمانند و کمتر فعالیت کنند، ولی از ۱۰ سال گذشته تاکنون هر سال نرخ مشارکت زنان در جامعه افزایش یافته و عوامل مختلفی در این امر موثر بوده است.

وی استقلال مالی زنان را یکی از دلایل موجود ذکر کرده و می‌گوید: با کاهش تدریجی درآمد سرپرستان خانوار، شرایطی ایجاد شده که دیگر اعضای خانواده برای کسب درآمد در جامعه تلاش کنند و در این مسیر زنان به استقلال مالی بیشتر فکر کنند.

به گفته این کارشناس حوزه کار، برخلاف گذشته تمایل زنان به تحصیل و کسب مهارت بیشتر شده و می‌خواهند در فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی مشارکت داشته باشند و به همین دلیل یکی از راههایی که می‌تواند به اشتغالزایی بیشتر و توسعه کارآفرینی منجر شود اشتغال زنان است.

به گزارش ایسنا، در سند چشم انداز ۱۴۰۴ " تقویت نهاد خانواده و جایگاه زن در خانواده و در صحنه‌های اجتماعی و استیفای حقوق شرعی و قانونی بانوان در همه عرصه‌ها و توجه ویژه به نقش سازنده آنان" پیش‌بینی شده است.

جایگاه زنان در عرصه کار و تولید به ویژه " اقتصاد مقاومتی" نیز حایز اهمیت است و نمی‌توان از مشارکت اجتماعی و اقتصادی زنان چشم‌پوشی کرد.

اشتغال زنان یکی از محورهای مهم توسعه جوامع به شمار می‌رود و اگر نرخ مشارکت زنان در اجتماع افزایش یابد، علاوه بر افزایش ارزش افزوده، بر کاهش نرخ بیکاری نیز تاثیرگذار است. بر این اساس بهتر است برنامه‌ریزان و سیاستگزاران کشور با تدوین برنامه‌ها و اتخاذ سیاستهای مناسب شرایط را برای حضور و مشارکت بیشتر زنان فراهم کنند.

دستیابی به رشد اقتصادی و توسعه پایدار بدون مشارکت همه جانبه زنان امکان پذیر نیست و دولت‌ها باید از ظرفیت ۵۰ درصدی زنان به عنوان نیروهای کار خلاق و متعهد در تمام عرصه‌ها به نحو شایسته استفاده کنند.
 
کلمات کلیدی : اشتغالزایی+اشتغال زنان + بازار کار
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۶ ۰۹:۴۸:۲۴
خبرنگار محترمی که این خبرو درج کردند و عزیزان طرفدار این دیدگاه، اول از همه نظر رهبری راجع به کار بانوان رو جویا بشید، بد نیست و البته همه نظرو، نه قسمتی! علاوه بر موافقت بر شرکت بانوان در مسائل اجتماعی و سیاسی و... تاکید دارند خانواده اولویت اول هست، اگر چیزی به تشکیل خانواده و تربیت فرزند آسیب بزنه، ارزش نداره. و از نظر شغلی هم متاسفانه نویسنده نوشتند رقابت با مردان، مردی چاه باز کن هست، زنی هم باید بیاد و چاه بازکن باشه؟ و ده ها شغل مشابه که حتی در مورد وزارت هم رهبری گفتند افتخاری نداره، چرا باید با غربیها مقایسه کنیم و دنبال این آمار باشیم.
تقریباً اکثر فرزندان زنانی که شاغل هستند بطور تمام وقت و بنا به شغلشون، دچار آسیب های رفتاری متفاوتی هستند و البته مشکلات خانوادگی در آینده و حسرتی که از زبان زنان مدیر در گذشته، و بازنشسته امروز شنیدم، نشون میده جز در موارد خاص که نیاز هم هست، در بقیه موارد بدون شک جز ایجاد حس رقابت و جاه طلبی و آسیب زدن به بنیان خانواده دستاوردی نخواهد داشت.مادری که برای رفاه فرزندش و ثبت نام در فلان مدرسه خصوصی به شدت کار میکنه و ... یقین بدونه بچه نیازش اول مادر و مهر مادری هست که اگر درست انجام بشه، خود به خود استعدادهای بچه شکوفا میشه، جالب اینکه بیشتر مسئولین حال کشوری، نه از شهرهای بزرگ بلکه از شهرستانها و دهات هستند و نوابغ ما هم همینطور بودند، تا حاصل از تربیت به زور و سیستمی و پولی.
خانم های جوانی هم که الان شور کار دارند و تشکیل خانواده نمیدند، در چهارم زندگی خوب طعم زحماتشونو خواهند چشید و حسر خواهند خورد، و حتی جایگاه وزرات هم دردی که همه روزه باهاشون هستو دوا نخواهد کرد.
ضمنی که سالها هست میگن سوءاستفاده از نیروی کار خانم ها، عدم برابر و وجود تبعیض و ...، اینها هرگز درست نمیشند، اتلاف وقت و انرژی هست پیگیریش حتی، وقتی دختری با حقوقی به مراتب پایین تر از پسری حاضر هست شغل مشابه رو بگیره،(حواشی اخلاقی و سوء برخوردها به جای خود)، کمتر صاحب کاری هست که به پسر که تازه زبونش هم درازتره شغل بده.به حدی آسیب زا هست که قابل شمارش نیست. مشکل اینه که زمانی متوجه میشه فرد که راه برگشتی نیست و عمری رفته، و از نعمت هایی که فکر میکرده نغمت هست محروم مونده. (4003396) (alef-11)
 
م م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۶ ۱۱:۴۹:۲۵
به نظرمن مابایدملاک رااشتغال خانواده بگیریم نه اشتغال فردچه زن چه مردیعنی اشتغالی که باعث تشکیل واستمرارخانواده شودالان چقدر خانواده های دونفری یعنی زن وشوهرداریم که هردواستخدام ووحقوق بگیردستگاههای دولتی وخصوصی هستندویازن وشوهری شاغل با یک فرزندازطرفی چقدردختروپسرجوان هستندکه بخاطرنداشتن شغل برای پسرنمی توانندازدواج کنندحالاآیاالویت باشغل بانوان هست یانیست البته بجزمواردویژه. (4003541) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۶ ۱۹:۳۴:۲۴
البته اینجوری که من دارم میبینم تقریبا هیچکسی با کار کردن زنان مشکلی نداره. چه اینکه تمام وقتشون رو مشغول خانه داری باشن و یا اینکه سخترین مشاغل رو داشته باشن کما اینکه زنان روستایی این کشور خیلی وقت ها خیلی بیشتر از مردان کار میکنن و زحمت میکشن. به نظر میاد فقط مشکل از اونجایی شروع میشه که زنان برای انجام این کارهایی که انجام میدن درخواست پول داشته باشن. دقیقا برای اکثر دوستان مسئله پول و بواسطه ی اون تقسیم قدرت هست. وگرنه هیچکسی به حال زنان و سختی نکشیدنشون اهمیتی نمیده. (4004246) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.