نظر منتشر شده
۲۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 424794
اندر فجایع روزمره
حجت‌الاسلام نظام‌الدین حائری شیرازی، 26 آذر 95
تاریخ انتشار : جمعه ۲۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۹
نیازی به جستجو و تحقیق میدانی نیست، کافی است پنجره اتاق‌تان را باز کنید، حالا تهران، اصفهان، مشهد و ... خیلی فرقی نمی‌کند، خداراشکر، آسمانهاشان دارد یکرنگ می‌شود !

وضع رانندگی و تصادفات و رعایت قوانین هم که هنوز از دربِ منزل به سر کوچه، نرسیده‌ای به شما یادآوری می‌کند، که شما در کجای دنیا هستی و در چه کشوری ؟!

اخیراً مکرر مجبور می‌شوی، حتّی به راننده‌های آژانس هم تذکر بدهی که راهنما چیز خوبی است، و لطفاً کمی کم خطرتر رانندگی کنید !

در چند سال اخیر، برخی آمارهای دیگر هم خودنمایی می‌کند، مثل تعداد کسانی که بخاطر دودِ ّبخاری (منوکسیدکربن) یا اصطلاحاً مرگ خاموش به رحمت خدا می‌روند !

بنابر آمار رسمی پزشکی قانونی1 در سال 1391 ، 828 نفر بر اثر گاز منوکسید کربن و 598 نفر بواسطۀ 2قرص برنج که ظاهراً در عطاری‌ها براحتی در دسترس می‌باشد، فوت کرده‌اند، جمع این دو عدد ،رقم نفر  1426 = 598 + 828 را نشان می‌دهد.

بنا ندارم در فضای غبارآلود فعلی و به قولِ آن ظریف، «در شرایط بحرانی کنونی» که ظاهراً بنای تمام شدن هم ندارد، با عطف اخبار بد و منفی، اوقات خود و شما را تلخ کنم، مثلاً از اوضاع کمبود آب در بسیاری از استان‌ها، ریزگردها در پهنه‌ای وسیع، اوضاع بانک‌ها و مفاسد اقتصادی، و اصلاح سیستم اقتصادی دولتی و .... سخن به میان آورم، که حتماً مثنوی هفتاد من کاغذ می‌شود، هدف نگارنده از این مقاله فقط گفتن چند کلمه حرفِ حساب، بزعم خویش است، که شاید وجدانِ فرد مسئوول و یا غیرمسئوولی را لحظه‌ای به تفکّر وا دارد !

بنابر رسم معمول این روزها، قبل از ورود به تحلیل ، جهت آنکه محکوم به سیاه‌نمایی و ًضدیّت با نظام و ... نشوم، شهادتین سیاسی خود را تکرار نموده، اگرچه از برخی مقالات سابقم در سایت الف هم مشهود است، و هم کسانی که بنده را می‌شناسند، انشاءا... تأیید می‌نمایند، که ما اجمالاً خودی هستیم.

از نظر نگارنده برخی از مشکلات گفته شده و نشده، حقیقتاً اموری بنیادین و اساسی است که شاید مستلزم «دورۀ گذاری اجباری» باشد تا سرها به سنگ بخورد و اجمالاً «تفاهمی ملّی» برای حلّ اساسی برخی امور بین نخبگان و حاکمان ایجاد شود، مثلاً، گذار از اقتصاد دولتی به بخش خصوصی واقعی، نیاز کشور به احزاب واقعی و مردمی به عنوان یکی از پایه‌های مردمسالاری دینی، اصلاح حقیقی بانک‌ها و تولید نرم‌افزار و فرمول‌های اقتصاد اسلامی، و باز تعریف ماهیّت پول، بهره و مسائل مربوط به آن، فهمِ درست مفهومِ حکومتداری در زمانِ جدید و یافتن ارتباط آن با مبانی دینی توسط نخبگان حوزوی و دانشگاهی و ... ، همۀ این موارد و بسیاری از موارد دیگر، گاهی ممکن است در نظام و جامعه‌ای دهها سال طول بکشد تا پاسخ واقعی آنها در چارچوب فرهنگ و ارزشهای آن جامعه، باز تولید بشود.

اروپای امروز، با همۀ پیشرفت‌های مادی و کاستی‌هایش، لااقل مرهون تلاشی حدوداً 300 ساله است، تا آنکه توانست، با کمک نخبگان و متفکرانش به چارچوب و ساختار فعلی، که در برگیرنده سهمی از عدالت اجتماعی، اقتصاد نسبتاً قوی، آزادی‌های سیاسی و مذهبی، احزاب قوی، تکنولوژی صنعتی و ... است، البتّه براساس مبانی و دیدگاههای مادّی خود برسد.

امّا نکته و سخن اصلی در این نوشتار، عمدتاً ناظر به مواردی است، که به مدیریت قاطع و مسئولیت‌پذیر و استفاده درست از منابع موجود باز می‌گردد، ( اگرچه بنده توجه دارم که این موارد بی ارتباط با آن مسائل اساسی و بنیادین نمیتواند باشد.)

از باب نمونه در برخی موارد، مثل برخورد با آلودگی هوای تهران، حلّ معضل دودِ  بخاری و منوکسید کربن و آمار تلفات آن و یا قرص برنج و ... ربطِ آنچنانی با مبانی دینی و یا فرهنگ غربی دیده نمی‌شود و با اندکی تحقیق می‌توان تجربیّات مشابه را در کشورهای مختلف بررسی نموده و راه حلّی مناسب را برگزید.

به عنوان موردی عینی، در جریان حلّ مشکل «مرگ خاموش» و گاز منوکسیدکربن، در برخی از کشورهای اروپایی مثل اتریش، اگرچه اکثر کارها و موارد نظارتی و اداری با پست و یا اینترنت انجام می‌شود، امّا نظر به جدّیت و اهمیّت موضوع و گران بودن جانِ انسان، سالی یک تا دو بار به صورت منظّم ، کلّ دستگاههای گازی، دودکش‌ها، و میزان احتمالی خروجی گاز سمّی و اکسیژن محلّ نصبِ دستگاه به صورت اجباری کنترل می‌شود و نصب هر دستگاه گازی در منزل باید توسط شرکت نصب‌کننده ثبت و اطّلاع داده شود.

در کنار آن بخاری‌ها نیز بایستی از استحکام و استاندارد خاصّی برخوردار باشند، خرید و نصب یک بخاری عادی براحتی حدود 1200 یورو هزینه در بردارد، علاوه بر این همۀ دستگاههای گازی سالی یکبار بایستی سرویس شوند، که اگر مشکلی نداشته باشد، حدود 100 یورو هزینه بر می‌دارد. جالب است بدانید، بنابر آمار رسمی3 سازمان آتش‌نشانی اتریش در سال 2014، دو نفر کلاً با «مرگ خاموش» مرده‌اند و در 6 ماهه اول سال 2015، آمار فوتی‌ها صفر است ! و %37 در کل کاهش موارد گزارشی واعزام داشته‌اند. در حالی که بایستی به نسبت جمعیت حدود  8  میلیون نفری اتریش ، تقریبا 90 نفر فوتی در سال داشته باشند ؟!

بله، الان بسیاری از مخاطبان، در دلِ می‌گویند ، چه خبر است؟ کی از این پول‌ها می‌دهد؟!  و .... امّا حفظ جانِ انسانها تدبیر، هزینه ، مدیریّت صحیح و جدّیت کافی می‌طلبد، اگرچه بحث هزینه‌ها به میزان درآمد مردم و ارزشِ ساعت کار در کشورها برمی‌گردد، که متغیر است.

آنچه که در کشورِ ما از سویی قضایا را با مزه و از طرف دیگر فاجعه‌بار می‌کند، این است که، همه در مورد آن حرف می‌زنند، مسئول و غیر مسئول !!!

معلوم نیست، چه کسی باید بار را بردارد، چه کسی باید جدّی بگیرد!؟

اگر به قرعه‌کشی و استخاره هم بود تا حالا باید روشن می‌شد، ظاهراً بر سر برداشتن قرعه هم با هم تعارف و رودربایستی دارند!

یکی از عوامل این مصیبت‌ها و فجایع روزمره عدم «اخذ بقوهّ» و جدیّت در امور است، آنگونه که خداوند به بنی‌اسرائیل توصیه اکید می‌کند «یا بنی‌اسرائیل خذوُأ ماآتَیناکُم بقوُهّ» ، مگر خداوند به من و شما عقل نداده، چرا احکام و تدابیر عقل را جدی نمی‌گیریم؟ !

واقع قضیه این است، که در این نقص ، مسئوولان و مردم‌ما با هم مشترکند، فقط میزان مسئولیت ووظیفه‌شان متفاوت است!

از آنجا که نگارنده مطالعات زیادی بر روی مباحث غرب‌شناسی داشته است، با قدرت می‌گویم، یکی از علل مهم پیشرفت مادّی غرب و همزمان عقب‌ماندگی علمی و مادی دنیای اسلام، همین بحث جدیّت در امور و دقّت در جزئیات بوده است.

شگفت اینکه ما اکنون از لحاظ سیاسی و امنیّتی و نظامی به صورت مستقیم از ورای هزاران کیلومتر، در حفظ امنیت چند کشور خاورمیانه نقش داریم و حقیقتاً نتایج حیرت‌آوری  داشته‌ایم، ولی چگونه نمی‌توانیم «فجایع روزمرۀ داخلی» را مدیریّت کنیم !؟

برمی‌گردم به آمار ابتدای مقاله، بنده یقین دارم که اگر این 1426 نفر طیّ مثلاً 50 حملۀ تروریستی شهید شده بودند، کلیۀ نهادهای کشور و مردم برای برخورد با عوامل آن بسیج می‌شدند، امّا چرا فقط در مسائل امنیتی و سیاسی که حتماً هم مهم است، چنین جدّیتی وجود دارد ؟!

چرا بی مادرشدن دختران، یتیم شدن پسران و بی فرزند شدن مادران در طیّ این «فجایع روزمره»  برای‌مان عادی شده است ؟!

 آیا در این کشور یک مدیر جامع‌نگر پیدا نمی‌شود، تا 4 سال با اهداف معیّن و اختیاراتِ کافی «وضعیت هوای تهران» را به او بسپارندو پس از آنهم از او باز خواست کنند ؟!

جناب قالیباف، شهردار محترم، چندسال قبل چنین چیزی گفته بود، اگر دارند به فردِ بهتری بدهند، واگرنَه منتظر چه نشسته‌اند، آیا منتظرند تا اینکه کم کم از هوای تهران محصولات پتروشیمی استحصال کنند و یا اینکه دستِ غیبی ماجرا را حل کند ؟!

پی‌نوشت :
1- برگرفته از سایت   www.alef.ir ، انتشار 22/ 2/1392
کد مطلب 226289
2- برگرفته از سایت   www.fararu.com ، انتشار 29/ 2/1392
کد خبر 150243
3- آمار رسمی برگرفته از روزنامه اتریشی کوریر، انتشار 26/7/2016 www.kurier.at
4- قرآن مجید، بقره، آیه 63 . (... ، یا بنی‌اسرائیلُ خُذُوا ما آتَیناکُم بقُوهّ ....
.... ای بنی‌اسرائیل، آنچه را که به شما دادیم با قوّت بگیرید ، ....
 
کلمات کلیدی : مدیریت+ ترافیک+ قاتل خاموش+ تصادف+ آلودگی هوا
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۰۹:۳۵:۵۲
حاج آقا سلام
بنده کارشناس hse ( ایمنی ، بهداشت و محیط زیست) هستم
بر عکس کشورهای اروپایی و مترقی در ایران به این موارد توجه نمی شود
مسئولین و مردم هر دو مقصر هستند ولی کسی واقعیت را نمی گوید (4068620) (alef-13)
 
صادق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۱۶:۱۲:۰۲
باید عرض کنم همه این حرف ها و آن حرفها درست، اما مسئله این است: برخی نخبگان واقعی در هیچ بخشی نقش ندارند. اگر در این مملکت درهم امور و در راس امور متخصصین حضور داشتند اوضاع چنین نبود. ولی چه کنیم که اغلب افراد با پارتی و لابی و سیاست بازی پشت میز نشسته است. مثال ساده و دم دستی بزنم و البته الف حق سانسور دارد. مثلا الان کسی رئیس سازمان میراث فرهنگی است و فرد محترمی هم هستند متخصص جغرافیای سیاسی است نه متخصص فرهنگ و هنر و مثال های دیگر
با تشکر از الف (4069037) (alef-13)
 
پرسنل شهرداری منطقه 12
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۰۹:۴۲:۴۷
جناب قالیباف ، این شهردار محترم ؛
خودشان متهم ریف اول در بحث ناکارآمدی در حل بحران آلبودگی هوای تهران هستند .
ایشان در بحث آلودگی هوای تهران نباید سئوال کننده باشند ، ایشان باید پاسخگو باشند . (4068630) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۱۸:۳۴:۱۷
دولت هم باید بدهیش را به شهرداری پرداخت کنه و پاسخگو باشه. (4069167) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۰۹:۴۹:۱۱
اين كشور را بايد بنام كشور سمينارها و جلسات نامگذاري كرد...درون اتاقها جاي و شيريني ميخورند و حق الجلسه را ثبت ميكنند و با عجله به جلسه هييت مديره ديگري ميروند...اخه در چندين شركت دولتي عضو هييت مديره هستند...كاكو ..نرود ميخ اهني بر سنگ.. (4068638) (alef-13)
 
سینا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۱۳:۴۵:۰۷
پس این همه شعارهای عقلانیت و تدبیر و اعتدال و اصلاح طلبی اشان برای چیست؟؟!!!! برای رسیدن به پست و مقام و میان وعده خوری و حق الجلسه و حق ماموریت گرفتن و سفرهای خارجی و پاداش ها و وام ها و حقوق های نجومی گرفتن و ژست حق به جانب گرفتن در برابر مردم و گاهی هم خطاب و عتاب و ناسزا گفتن به مردم؟؟؟!!!!!! (4068931) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۱۷:۳۸:۴۶
سلام
درود بر نویسنده این مقاله الحق دست مریزاد
مشکلات این کشور هماننددومینو شده همه بر روی هم تاثیر میگذارند
از مهمترین موضوغ یعنی تشکیل احزاب واقعی
باید شروع کرد
نکته بعدی کنارگذاشتن تفکر مکانیکی در اداره امور کشور است (4069095) (alef-13)
 
France
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۱۰:۲۰:۳۹
همه مقصرند از مسئول و در و دیوار و جاده ...... الا مردم که کار درستن!! (4068682) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۱۱:۰۴:۵۳
مردم ما قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت نمیکنند و مشکل را گردن جاده و پراید می اندازند که قبلا تا 30 هزار کشته در سال داشتیم الان با بگیر و ببندهایی که پلیس راه انداخته این میزان تا 16 هزار کشته در سال کم شده که از این تعداد سالانه 5000 هم قطع نخاع داریم که دو نفر دیگه رو هم درگیر خودشون میکنن مشکل به عقیده بنده اموزش نیست بلکه کم توجهی و بی مبالاتی است وگرنه یک چک کردن دودکش که ایا گرم هست و دود را بالا میدهد یا نه به کمتر از 5 ثانیه زمان نیاز دارد. بنده با راننده جایی میروم مقررات را رعایت نمیکند سبقت ممنوع را در جاده رد می کند و..وقتی بهش میگم که چرا مثلا سبقت میگیری میفرمایند که بنده( که سیکل هم نداره) معتقدم در این نقطه سبقت ممنوع لازم نیست!!! یا چند قدم انطرفتر وقتی بهش میگم حداکثر سرعت 60 هست چرا داری 110 تا میری میفرمایند مهندس این جاده جا تا 150 تا هم دارد!! یعنی ایشان خود را دانشمند این امر میداند خب حالا فکرش را بکن از اونطرف جاده یک راننده تابلوی حداکثر سرعت 60 و سبفت ممنوع را میبیند و با ارامش رانندگی می کند ولی به ذهنش خطور نمی کند که راننده ما تصمیم گرفته سبقت بگیرد و 110 تا هم براند اینطوری است که تصادف اتفاق می افتد.
یه مقدار بسیار زیادیش به خود ما مردم بر میگردد. خلاف را حق مسلم خود میدانیم. این داستان دودکش چک کردن هم از بی مبالاتی و بی توجهی ما ناشی میشود بارها تلویزیون این را هشدار داده ولی کسی توجهی نمیکند همه معتقد هستند که خب دودکش که سرجاشه نیاز به این قبیل چک کردنها نیست!! که باز از همون روحیه ما همه چی را میدانیم و خودمون عین قانون هستیم ناشی میشه (4068738) (alef-13)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۱۱:۴۹:۰۰
بزرگترین مشکل کشور ما رانت و فساد اداری جاری در کشور هست.زمانی که مدیران طراز اول میدانند که چند صباحی بیشتر در راس نیستند, آن کاری را میکنند که همه میدانیم. تا وقتی که برخی مدیران کشور خود پسران و دختران مدیران دیگر بدون داشتن تحصیلات و تجربیات مرتبط هستند, در بر همین پاشنه خواهد چرخید. مشکل بعدی هم وجود دستگاه های موازی برای حل یک مشل واحد میباشد. مثلا برای حل مشکل آلودگی هوای تهران حدود 17 سازمان و اداره و ارگان مختلف با کارکنان و مدیران مختلف وجود دارند که فقط مشغول کاغذ بازی هستند و بس. ببینید 17 سازمان و ارگان و هزاران کارمند بدون کوچکترین بازده. مدیران این 17 ارگان هم فقط و فقط بقیه را مسؤل میدانند و هیچ کاری برای حل بحران نمیکنند. این شده کار کشور ما. (4068799) (alef-13)
 
مزدک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۱۲:۴۶:۵۴
فرمایشات جنابعالی اظهر من الشمس است. اوضاعی که هر روز بدتر می شود. مردم هر روز بی ادب تر ، تند خو تر و بی حوصله تر می شند. همین حدیث رانندگی غالب مردم ایران مشتی در برابر خروار اوضاع زندگانی ما است. به هر کشوری سفر میکنیم مردم انها برایمان بهشتی و همچون ملائکه هستند . نه اینکه انها خیلی خوبند نه بلکه ما بدتر دروغگو تر و .... شده ایم انگار فقط منتظر فرصتی هستیم سر دوستان ، مشتریان یا هر کس دیگر کلاه بگذاریم یا کلاهش را برداریم
اینکه دولت، حکومت ، حاکمیت در باره فرهنگ ما وظیفه دارند درست اما به کنار. مگر خود ما از کره دیگر امده ایم مگر خوی ددمنشانه داریم که حاکمیت مارا باید رام کند؟
تربیت من و تو قبل از حاکمیت برخواسته از خانواده من است. ما اول باید خودمان درست شویم تا جامعه هان اصلاح شود (4068866) (alef-13)
 
نيم نگاه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۲۱:۴۶:۴۱
نوشته ي آقاي مزدك هم خودش يك مقاله ي " همه چيز تمام " است .

زنده باشي مزدك عزيز. (4069340) (alef-13)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۱۳:۱۷:۴۱
حاج اقا شاید باور نکنیم اما خیلی دیر شده است همتی به اندازه هما ن دریاچه وبرکه های پر اب گذشته واسمان پاک ودلهای اسمانی و زمین پر از بوته وعلفزار ومنا بع طبیعی تصرف نشده و عدالت ومحبت اسمانی ونه دل های گرفتار درحب قدرت وریاست نیاز داریم نه مدیریت های سی سال پیش وقوانین ضعیف که همان ها با دور معکوس باز گشته اند . کسانی که حتی حاضر نیستند یک اشتباه خود را بپذرند وبرخی خود را پنهان کرده و بسیاری هنوز درصحنه هستند (4068896) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۱۳:۲۴:۱۲
1426 نفر در برابر آمار چند ده هزار نفری سوانح رانندگی که مهم نیست. ! (4068914) (alef-13)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۱۳:۴۴:۳۱
نویسنده محترم خیلی سعی کردین بگین فلان چیز و فلان چیز به فرهنگ غربی ربط نداره تا خودتون رو مبرا کنین. به جای اینکار در یک جمله توضیح می دادین که معنای فرهنگ غربی چیه. معنیش برهنگیه؟ معنیش هرزگیه؟ معنیش ...؟

خیر! معنای فرهنگ غربی در یک کلام یعنی: آزاد زندگی کن. آزاد یعنی تا جایی که ضرری به کسی نرسوندی اونطوری که خودت صلاح می دونی زندگی کن. یعنی می خوای مسلمون باش، می خوای بی خدا باش، می خوای حجاب داشته باش، می خوای نداشته باش، می خوای راهبه باش، می خوای خودفروش باش و ....

و این هیچ منافاتی با آموزه های اسلام نداره. اگه قرار بود مردم با اجبار همه یک جور فکر کنن و یک جور زندگی کنن که دیگه خوب بودن رد ظاهر و به اجبار افتخار نداره بلکه فقط باعث گسترش دورویی می شه و فساد زیرزمینی آسیب خیلی بیشتری به جامعه می رسونه تا فساد آشکار و عیان. (البته اینکه چی فساده و چی نسیت هم خودش جای بحث داره و نباید سلایق شخصی یک عده قلیل رو جایگزین عقل و منطق و قدرت تشخیص افراد آگاه جامعه کرد). (4068930) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۱۶:۳۰:۲۱
متاسفانه تجارب نشان داده در ایران جان انسانها در قبال حوادث زیاد ارزش ندارد (4069052) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۱۶:۵۰:۲۸
قالیباف استعفاء بده و زودتر برو (4069068) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۲۰:۲۵:۰۱
خیلی مقاله خوبی بود...آفرین (4069266) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۲۱:۵۶:۳۴
دقیقا 40 دقیقه در خیابان و اطراف محلی که کار داشتم چرخیدم تا جای پارک پیدا کنم و این مشکل را وقتی با دیگران در میان گذاشتم متوجه شدم همه دوست دارند تا خودرو را در پارکینگ بگذارند تا یک لاین خیابان را اشغال کنند
حالا فکر میکنید اگر من بخواهم یک پارکینگ طبقاتی در تهران بسازم با چه مشکلاتی روبرو هستم ؟
برعکس بیشتر نقاط دنیا آنقدر سخت است که بیخیال میشوید این یعنی مدیریت (من موندم این حقوقهایی که میگیرند حلال است) (4069350) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۲۳:۱۳:۳۵
جسارتا به نظرم خیلی بی ربط است ؛ علت مرگ خاموش ایرانی ها ، به خاطر استفاده بیش از حد از بخاری گازی است که تقریبا درهیچ کشور دیگری این همه بخاری گازی استفاده نمی شود ؛
برادر عزیز در اتریش و دیگر کشور های اروپایی عمدتا از شوفاژ و وسایل گرمایشی برقی استفاده می شود و به طور کلی استفاده از وسایل گرمایشی که مستقیما گازی باشند بسیار کم است ؛
اگر خیالتان راحت می شود خوب آمار مرگ خاموش در عراق را بگیرد ، به احتمال زیاد کلا صفر است ؛ چون در عراق خانه ها گاز ندارند


برادر گرامی و عزیز مشکل خیلی واضح است ، همین پاییز _ یعنی کمتر از 20 روز قبل _ مصرف گاز ایران در یک روز رکورد زد و به مقدار 560 میلیون متر مکعب در روز رسید ، این یعنی مصرف یک روز ایران تقریبا معادل مصرف یک روز گاز در کل اروپای غربی است ؛ بنابراین گشته های ما بر اثر گاز گرفتگی هم باید تقریبا معادل کل اروپای غربی باشد (4069428) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۹ ۱۵:۱۳:۳۰
درود (4073081) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.