نظر منتشر شده
۱۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 297859
ایران و روسیه چگونه معادلات غرب را در سوریه بر هم زدند
بخش خارجی الف، 5 مهر 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۳۰
هدف پوتین از ورود میدانی به بحران سوریه حفظ پایگاههای خود در دریای مدیترانه، حفظ ساختارهای دولت دمشق و ایفای نقش تعیین کننده در رقم زدن آینده دولت دمشق و سرکوب چچنی ها در خاک سوریه می باشد.

به گزارش الف، خبرگزاری روسی اینترفاکس دیروز به نقل از منابع سیاسی و نظامی گزارش داد که چهار کشور ایران، روسیه، سوریه و عراق در بغداد پایگاه تبادل اطلاعات برپا کرده‌‌اند. بنابراین گزارش، این پایگاه به عنوان مرکز هماهنگ‌کننده‌ عملیات مشترک نظامی علیه داعش مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

در همین راستا دولت عراق هم اعلام کرده که همکاری اطلاعاتی و امنیتی با روسیه، ایران و سوریه را برای مقابله با تهدید داعش آغاز کرده است. فرماندهی عملیات مشترک ارتش عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد که این همکاری به دلیل افزایش نگرانی‌های روسیه از حضور هزاران تروریست روس که با پیوستن به داعش مرتکب جنایت می‌شوند صورت می‌گیرد. بیانیه ارتش عراق می‌گوید که این همکاری‌‌های اطلاعاتی و امنیتی از ماه‌ها پیش در قالب هسته‌های عملیاتی دوجانبه و همه‌جانبه آغاز شده است.

این خبر در حالی اعلام می‌شود که رسانه های غربی در هفته های اخیر از دو بار مسافرت قاسم سلیمانی به روسیه و ملاقات با پوتین گفتند. طبق این اخبار در این دیدارها توافقی شکل گرفته که شامل عملیات اجرایی در سطح همکاری های سیاسی، امنیتی و نظامی میدانی در سوریه و عراق می شود. به همین دلیل در هفته‌های اخیر روسیه حضور نظامی خود را در خاک سوریه افزایش داده و تلاش می‌کند در صحنه بین‌المللی نقش موثرتری در قبال بحران خاورمیانه ایفا کند. گفته می‌شود که روسیه تا کنون ۱۷۰۰ پرسنل نظامی به پایگاه دریایی طرطوس اعزام کرده است. ظرفیت اسکان کشتی‌های جنگی نیز در این پایگاه در حال گسترش است.

هم‌زمان با فعال شدن روسیه، مخالفان منطقه ای و بین المللی دولت سوریه بدلیل بحران آورگان و ترس از قدرت یابی بیشتر داعش و گروه های تندرو تا حدی از مواضع قبلی خود عقب‌نشینی کرده‌اند و مقامات آمریکایی، اروپایی و حتی ترکی با وجود تاکید بر لزوم کنار رفتن بشار اسد از قدرت، گفته اند که این کناره‌گیری لازم نیست بلافاصله انجام شود.

در همین راستا وب سایت دبکا فایل، وابسته به رژیم اسرائیل خبر داده که ناو هواپیمابر چینی به نام «لیائونینگ- سی وی- ۱۶» به همراه یک رزم ناو مجهز به موشک های هدایت شونده، در بندر طرطوس سوریه پهلو گرفته است.

به نظر می رسد در واقع در حالی که نیروهای روس، تمرکز خود را بر مبارزه با تروریست هایی که از چچن و قفقاز به سوریه آمده اند قرار می دهد، اصلی ترین هدف چینی ها نیز مبارزه با تروریست های اویغور چینی خواهد بود. همان گونه که پوتین علاقه ای ندارد شاهد بازگشت تروریست های چچنی به روسیه باشد، شی جین پینگ نیز نمی خواهد تروریست های اویغور به چین برگشته و در آنجا فعالیت خود را از سر بگیرند.

سیاست جدید پوتین در حالی در مرحله انجام است که اخیراً اردوغان و نتانیاهو را نیز ناگزیر از مسافرت به مسکو کرد تا از اهداف و برنامه های جدید روسیه در سوریه آگاه شوند.

با اتفاقات اخیر علاوه بر ایران به عنوان مهم ترین نیروی تعیین کننده آینده سوریه، روسیه و شخص پوتین نیز وارد این میدان شده  و رهبران کشورهای مختلف که این روزها در نیویورک به سر می برند مشتاقانه منتظر پیشنهادهای پوتین در مورد نحوه خروج از بحران سوریه هستند. به خصوص این که در حال حاضر طرحهای چندین ساله آمریکا مبنی بر آموزش و تسلیح «شورشیان میانه رو» با شکست روبه رو شده است.

به نظر می رسد به طور کلی هدف روس ها از ورود میدانی به بحران سوریه حفظ پایگاههای دریایی و هوایی خود در دریای مدیترانه، حفظ ساختارهای دولت دمشق و ایفای نقش تعیین کننده در رقم زدن آینده سوریه می باشد.

سیاست پوتین وقتی از اهمیت فوق العاده برخوردار می شود که بدانیم تا همین چند وقت پیش، بدلیل سیاست سخت افزارانه ای که مسکو در قضیه اوکراین در پیش گرفته بود، کرملین با تحریم و انزوای جدی مواجه شده بود. اما هم اکنون نه تنها پوتین توانسته اذهان را از موضوع اوکراین منحرف کند بلکه با پیش دستی و ورود میدانی به بحران سوریه، رهبران کشورهای دیگر را ناگزیر از تغییر سیاست در قبال بشار اسد کرده است.
 
کلمات کلیدی : پوتین، قاسم سلیمانی
 
مسعود بهمنی
۱۳۹۴-۰۷-۰۵ ۲۰:۵۴:۰۶
بسیار عالی... (3217937) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۵ ۲۳:۳۷:۴۷
آقای سلیمانی گفت که جهانیان در سوریه شکفت زده می شوند . اما روسیه به سوریه آمد . (3218248) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۰۹:۲۴:۲۱
یعنی شما فکر کردی روسیه خودش به تنهایی قراره کاری انجام بده؟ (3218680) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۰۸:۵۶:۳۴
چی بسیار عالی برادر؟! اونی که از اولش بازی رو نگه داشته بود روسیه بود. فقط یه سری ژورنالیست با جریان سازی خبری که اتفاق افتاده، یه نقش پررنگ برای ایران ساختن (3218600) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۰۹:۱۱:۴۷
شما مطمئنی معادله غرب رو میدونی که حالا میگی بر هم خورده.... (3218642) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۵ ۲۱:۰۱:۵۰
متأسفانه ایران وارد بازی و زور آزمای بدی شده... پوتین و روسیه امروز هر چه قوی باشند به قدرت شوروی نیستند... در نهایت آنکس که مجبور به عقب نشینی خواهد شد، پوتین خواهد بود چون اگر آمریکا و انگلیس و غرب به خواهند در برابر این پوتین کوتاه بیایند، یعنی‌ تا ۱۰۰ سال آینده باید به روسیه باج دهند، که هر کس که از میزان قدرت آنها آگاه باشد متوجه میشود نهیات کار عقب نشینی روسیه خواهد بود با این تفاوت که روسیه در آنزمان ایران را تنها خواهد گذشت و به دلیل هزاران کلاهک هسته‌ای میداند که غرب مجبور است با روسیه زندگی‌ کند همانطور که در پایان جنگ سرد و فرو پاشی شوروی به دلیل همین نگرانی یعنی‌ افتادن تکنولوژی و کلاهک‌های اتمی‌ روسیه و خارج کنترل شدن آن با روسیه زندگی‌ کرد، ولی‌ ایران بعد از برجام و خالی‌ شدن دست آن ، هدف اصلی‌ خواهد بود و هرگز روسیه خود را برای حمایت از ایران به خطر نخواهد انداخت همانطور که در مورد احزاب رفیق و کمونیست آلمان شرقی، چکسلوکی ، لهستان، مجارستان و حتی صربستان و کوبا خود را به خطر نیندخت.... حتی همین هرکتهی پوتین در سوریه فقط برای گرفتن امتیاز است و امید دارد با برگ برنده یعنی‌ حضور نظامی غرب را مجاب کند که تا حدودی به او امتیاز به دهد و به اصطلاح آبرومندانه روسیه را به بازی بگیرد و فشار تحریمها را کم کند که بعید است آمریکا و انگلیس حاضر به این کار شوند ، تنها چیزی که اتفاق خواهد افتاد همان غرق شدن روسیه در مرداب سوریه خواهد بود... همین دخالت مستقیم نظامی در سوریه نشان میدهد تا چه اندازه دست روسیه خالی‌ شده که خود مجبور شده از برگ آخر یعنی‌ اعزام ارتش خود استفاده کند یعنی‌ دوباره مانند افغانستان و به این امید باشد که خود را به غرب تحمیل کند ولی‌ اگر نشد آنوقت چه؟!!...... (3217959) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۰۹:۲۹:۴۵
از نظر شما آمریکا و غرب خدایان این جهان هستند که هر کسی در مقابلشون قرار بگیره در دم نابود میشه، اره؟؟
فکر نکنم خود آمریکا اینقدر که امثال شماها بهش ایمان دارید، خودشو قبول داشته باشه! (3218700) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۰:۱۸:۱۹
آقا مهدی شما از طرف خودت حرف بزن فقط نمیخواد ذهن خوانی کنی (3221999) (alef-13)
 
اكبر
۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۱۰:۱۸:۳۹
نظر شما ناقص و ضعيفي بود .
روسيه از ايران حمايت نمي كند بلكه در تلاش است تا سرنوشت تروريست هاي روسي ( چچني ) را در سوريه مشخص كند نه در روسيه.
معادلات غربي ها به هم خورد چرا كه فكر نمي كردند دولت بشار اسد مقاومت كند به همين خاطر مجبور به پذيرش شرط از طرف روسيه خواهند شد .
روسيه قرار نيست تا كشته شدن آخرين تروريست در سوريه بماند و حضور نظامي او مقدمه اي براي حل ديپلماتيك و مبارزه فراگير با ترورژيسم حاضر در سوريه و اين ورود نظامي باعث مي شود تا امكان چانه زني بالا رود و اساساً آمريكا هم به همين شيوه از رابطه ديپلماسي و فعاليت نظامي استفاده مي كند .
بد بيني به روسيه بايد باشد اما با تحليل درست مناقشات مورد بحث اگر روسيه بر بشار اسد را معامله كند1- ديگر هيچ هم پيماني به او اعتماد ني كند و به فكر قدرت هاي ديگر جهاني براي رابطه خواهد شد. 2- در صورتي كه تروريست ها در سوريه حاكم باشند به فكر نا امني روسيه خواهند بود چرا كه مسلمانان چچني كه تحت حمايت عربستان و گرايش به سعودها دارند سابقه درگيري با دولت پوتين را داشته اند. پس عقل حكم مي كند كه اين بار روسيه تا حذف و تضعيف داعش و النصره به بشار كمك كند . ژ
البته تا روسيه تا زماني كه بشار اسد در دولت انتقالي صاحب قدرت شود ادامه خواد نه بيشتر (3218840) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۱۰:۵۰:۳۱
البته نظر هر کسی محترم است. نظر جنابعای هم قابل احترام است ولی مطالب را به نحوی عنوان کرده اید که گویی ایران با اتکاء به قدرت روسیه به سوریه کمک می کند. و عنوان می کنید روسیه ایران را در سوریه تنها می گذارد.
اینکه هر کشوری و شاید اکثر قریب به اتفاق کشورها فقط و تنها برای منافع ملی خود در معادلات جهانی موضع می گیرند واقعیتی غیر قابل انکار است. و تعداد انگشت شمار دیگر کشورها نیز در موضع گیریهای خود علاوه بر منافع ملی مسائل شرعی و اخلاقی را هم در نظر می گیرند.(یعنی: منافع ملی + مسائل خلاقی و شرعی). یعنی بعید است کشوری منافع ملی خود را فدای کشوری دیگر کند. پس گمانی که شما در مورد روسیه عنوان می کنید در مورد هر کشور دیگری محتمل است.
اما در حال حاضر ما با روسیه یک سری منافع مشترک داریم. چرا نباید از آنها استفاده کنیم؟! یعنی حضرتعالی می گوئید به دلیل آنکه احتمالا روسیه در آینده امتیازی بگیرد و با ایران در یک جبهه نجنگد، پس حالا هم از او در از بین بردن دشمن مشترک استفاده نکنیم.
نتیجه: ایران اسلامی با هوشیاری کامل و بدون وابستگی به هیچ کشوری و تنها با توکل به خدا و اتکا به توان نیروهای خود و فقط استفاده ی از کشورهایی و یا نیروهایی که در حال حاضر ما با آنها دارای دشمن مشترک هستیم باید به فکر پیروزی و سرافرازی ایران اسلامی باشد. (3218912) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۵ ۲۳:۴۲:۳۸
پوتین یکی از نوابغ سیاسی روسیه در سده های اخیر ميباشد (3218255) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۰۹:۰۷:۲۰
به هر حال ما هرچه داریم در سوریه گذاشته ایم و الان نمیتوانیم عقبگرد کنیم. اما جدا از این حرفها به نظر من ما کلا نباید با طناب پاره روسیه وارد هیچ چاهی بشویم! الان هم پوتین داره موج سواری میکنه. گذاشت بعد از اینکه مطمئن شد آمریکا عملا خودش رو از بازی سوریه کشیده کنار وارد عمل شد تازه الان هم نمیدانیم واقعا چه کاری قرار هست بکند چون با اینکه رسانه ها خیلی مسئله رو بزرگ کردن اما هنوز روسیه نیروی قابل توجهی رو به سوریه اعزام نکرده. فراموش نکنیم که آمریکا برای شکست دادن سبقه همین داعش در عراق مجبور میشد به شهرهایی مثل تکریت لشکر کشی کامل انجام بدهد نه اینکه در حد یک فرودگاه پشتیبانی نیرو در منطقه داشته باشد و فکر بکند میتواند با آن کاری از پیش ببرد!

اینکه رسانه های غربی دائم مسئله تحرکات روسیه در سوریه رو بزرگ میکنن بخشی از استراتژی اونها برای جلب خواننده و بزرگ جلوه دادن دشمنانشون هست. همان کاری را که ما اسمش را گذاشته ایم ایران هراسی، به مراتب بدترش رو با روسیه و شخص پوتین انجام میدن! (3218630) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۱۰:۲۸:۲۸
روسیه خطرناک تر از آمریکاست. روسیه در نقاب دوست آمده و خواهید دید که از پشت خنجر می زند. (3218860) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۱۰:۵۳:۱۱
دکترین حضور دایمی در مناطق هدف و حضور نظامی وسیع و درگیر کننده ی امریکا در تمام منطقه خاورمیانه حتی در قالب اعتلاف ها مدتها است که به حداقل ودر مواردی به پایان رسیده ولی ما هنوز این رقابت مقایسه ای و پر هزینه را حفظ کرده ایم و شاید در مقایسه با روسیه هزینه بیشتری هم پرداخته ایم چرا؟ ... (3218918) (alef-13)
 
امير
۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۱۱:۰۰:۱۹
با سلام
ائتلاف منطقه اي تركيه.آل سعود.قطر.امارات منجمد عربي +اسرائيل كه عامل كليدي دخالت آمريكا درسرنگون كردن رژيم قذافي و تجزيه سودان .حمله به يمن
.صدور تروريسم (داعش و...)به سوريه و عراق وكودتا درمصر و...بوده با همگامي آمريكا و متحدان اروپايشان خاورميانه را دچار هرج ومرج و صحنه جنگ مذهب عليه مذهب بمنظور تجزيه و تضعيف وتخريب زير ساخت هاي كشورهاي منطقه
و استيلاء كامل برآنان شده اند.
اي كاش كشورعزيزمان ايران خيلي وقت ها پيش بهدف به شكست كشاندن اين توطئه هاي شوم با ايجاد يك بلوك قدرت منطقه اي متشكل از كشورهاي درگير(عراق.سوريه.افغانستان و...) وبا همسوي مستقيم روسيه و چين دست به تشكيل جبهه اي واحد ميزد.بدون شك با خنثي كردن پروژه صهيونيستي-آمريكائي خاورميانه بزرگ.
ميخ فولاديني بر تابوت اين مزدون بي اختيار منطقه اي (آل سعود.تركيه و...)ميزد
وهم رژيم اشغالگر قدس را در محاصره و سردرگمي تاريخي فرو ميبرد.
عصر نظام تك قطبي بسر آمده و محاصره اقتصادي كشورهاي صاحب نفوذ همچو ايران.چين و روسيه با شكست مواجهه گرديده است.
اصطلاح "بهار عربي "توطئه بزرگ غرب با همآهنگي رژيم غاصب اسرائيل بود
و بدين خاطر امروز تبديل به طوفان عربي اسلامي شده.اين طوفان در آينده نزديك بنيان رژيم هاي مزدور و دست نشانده منطقه را برباد فنا ميدهد.انشاء ا... (3218936) (alef-13)
 
یحیوی
۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۱۲:۰۴:۴۰
ایران و روسیه چگونه معادلات غرب را در سوریه بر هم زدند؟
با تدبیر و تدبیر و تدبیر. (3219108) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۱۲:۳۶:۱۵
زنده باد پوتین (3219226) (alef-13)
 
کورش
۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۲۳:۱۸:۰۰
احسنت. به امید تشکیل بلوک جدید منطقه ای شامل ایران.عراق.سوریه .یمن. بحرین.حزب الله لبنان .روسیه و چین. در این بلوک به مرور زمان دولتها همگرا خواهند شد. و با پیوستن کشور هندوستان. یک بلوک تاثیر گذار در جهان ایجاد خواهد شد. که چهان را بسمت یک عدالت نسبی خواهد برد.و در ادامه کشورهای بیشتری به آن خواهند پیوست. و به جهانی چند قطبی نزدیکتر خواهیم شد. دنیای تک قطبی عادلانه نیست. اگر دنیا چند قطبی بود الان کشور سوریه و سایر کشورهای بلا زده شده چنین وضعیتی نمی داشتند. (3221079) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.