نظر منتشر شده
۹۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 444846
ایران ترامپ و شاید جنگ جهانی
بخش تعاملی الف - مهرداد سیفعلی
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۰


به نظر می رسد مهمترین سوالی که ذهن تمام سیاستمداران را به خود مشغول کرده است این است که در ذهن ترامپ چه می گذرد و دقیقا ترامپ و تیم افراطیش به دنبال چه هستند. برای این سوال کافیست نگاهی گذرا به جنگ جهانی دوم داشته باشیم. در جنگی که تمام زیرساخت های کشورهای توسعه یافته دنیا نابود شد و آمریکا به واسطه هزاران کیلومتر دوری از محل جنگ، با حداقل خسارت توانست تا زمان مدیدی در حدود شصت درصد تولید ناخالص ملی دنیا را به خود اختصاص دهد و در ادامه اقتصاد آمریکا در دهه های اخیر هر سال کوچکتر شده است و کشورهایی مانند چین و اتحادیه هایی مانند اروپا در کوچک شدن این اقتصاد نقش بسزایی داشته اند. روحیه جنگی که با جرج بوش کوچک و جمهور خواهان اطرافش شروع شد و گویا در حال حاضر ترامپ تمایل شدیدی به دنبال کردن آن دارد. با توضیحات کوتاهی که داده شد و صحبتهای انتخاباتی ترامپ، به نظر میرسد ترامپ به دنیا نه به چشم رقیب که به چشم دشمن نگاه می کند و بازی رسانه ای و توئیتری با ایران سرپوشی بر روی تفکرات و اهداف اصلی ترامپ می باشد. لذا باید استراتژی ترامپ را در چند زاویه مختلف بررسی نمود:

روسیه:
روسیه از دید ترامپ به واسطه اقتصاد کوچکش نه تنها خطرناک نمی باشد، بلکه ایجاد نزاع های بین المللی نیز برای روسیه به واسطه عرضه اندام نظامی بدون آنکه اقتصادش به چشم بیاید، می تواند جذاب باشد. لذا رفاقت با پوتین، شرکت های ترامپ و یا حتی اطلاع سیستم جاسوسی روسیه از گاف های ترامپ در این میان به نظر گمراه کننده هدف اصلی ترامپ می تواند باشد.  در دنیای سیاست خیلی ساده لوحانه است که دم از رفاقت بزنیم و یا تصور کنیم ترامپ از رو شدن گاف های جنسیش واهمه دارد. روسیه پشت گوش اتحادیه اروپا به عنوان یکی از رقبای اصلی آمریکا ایستاده است و به نظر میرسد روسیه نیز در کنار ترامپ تمایل شدیدی به فرو ریختن دیوار اتحادیه اروپا و خرد کردن آن دارد. نزدیک شدن روسیه به آمریکا نیز می تواند روسیه را از چین که یکی از رقبای اصلی آمریکا می باشد، دور کند. به نظر میرسد نزاع های نظامی در حال حاضر برای روسیه نیز می تواند بسیار سودمند باشد و اگر نگاهی به مداخله های نظامی روسیه در اکراین و سوریه کنیم، شریک شدن با ترامپ و رفتن به سمت یک رویارویی نظامی می تواند انگیزه بسیاری در پوتین ایجاد کند.

اتحادیه اروپا
با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بخش اعظم دیوار شمالی این اتحادیه فرو ریخت و تمایل ترامپ و تندروهای نئونازی جمهوری خواه به فرو ریختن کامل این اتحادیه در راستای حذف یکی از رقبای اصلی اقتصادی آمریکا کاملا مشهود است. تمایلی که شاید در سایر روسای جمهوری آمریکا نیز بوده است اما واهمه از عواقب آن، نگذاشته است به چشم بیاید. قطعا ترامپ می داند که کشورهای در هم گسیخته اروپایی راحت تر له می شوند تا یک غول بزرگ به نام اتحادیه اروپا و ترامپ ابایی از انتقاد از این اتحادیه ندارد. برای شکستن غول اتحادیه اروپا، استفاده از نیروهای تندرو راستگرای اروپایی و روسیه می تواند ساده ترین راهکارهای موجود در حال حاضر باشد و شاید یک جنگ جهانی که ترامپ از ارتش آمریکا خواسته برای آن آماده باشد، در از بین رفتن این اتحاد بسیار موثر واقع بیفتد.

چین
مهمترین رقیب آمریکا که با نیروی کار ارزان قیمت نه تنها در حال بلعیدن اقتصاد آمریکا می باشد که آنقدر جاذبه دارد که شرکت های بزرگ آمریکایی را نیز جذب خود کند و شاید اگر بر همین منوال ادامه پیدا کند با خرید سهام این شرکتها، نه تنها محل آنها در چین قرار بگیرد، بلکه تنها از آمریکایی بودن آنها فقط یک برند خشک و خالی بر جای بماند. آمریکای ترامپ تمایل شدیدی به درگیر کردن چین با ژاپن و کره جنوبی دارد و برای این کار حتی ممکن است به هسته ای شدن این کشورها نیز کمک نماید. گویا قرار است در جنگ جهانی جدید، آمریکا، روسیه و ژاپن و کره جنوبی در یک راستا و اتحادیه اروپا و نه فقط آلمان به همراه چین برای نابود شدن در یک راستا قرار بگیرند و با نابود شدن زیر ساخت همه این کشورها منهای آمریکا، باز اقتصاد آمریکا به یکه تاز دنیا تبدیل شود. در این میان استفاده از هند به عنوان یک رقیب مشابه برای آزار دادن چین می تواند یکی از انتخاب های ترامپ برای خرد کردن اقتصاد چین باشد.

کشورهای عربی
هر جنگی هزینه دارد و گویا ترامپ به کشورهای عربی به عنوان بانک های خصوصی آمریکا نگاه می کند و قرار است همانطور که ترامپ در تبلیغاتش اذعان کرد، عربستان و سایر کشورهای عربی مالیات حمایت از آمریکا را پرداخت کنند. پادشاهان عربی می دانند که روزگار خوش آن ها به سر رسیده است و شاید آن ها دهه بعدی میلادی را به چشم نبینند و ترامپ و تیمش کاملا به این موضوع واقفند. با نگاهی به مواضع این کشورها، خیلی سخت نیست که متوجه شویم که این کشورها به ترامپ به عنوان آخرین فرصت نگاه میکنند و در توافق با ترامپ به هر حرکت انتهاری نیز دست خواهند زد.

اسرائیل
تمام اهمیت اسرائیل به خاورمیانه بوده و اهمیت خاورمیانه به نفت. هرچقدر نفت ارزشش را در معادلات سیاسی جهان از دست میدهد، به همان اندازه خاورمیانه اهمیتش را از دست داده و دقیقا به همان نسبت اسرائیل است که اهمیتش را به عنوان ژاندارم منطقه ای غرب از دست می دهد. اگر نگاهی به نامهربانی های غرب با اسرائیل در سال های اخیر بیندازیم اهمیت این موضوع بیشتر به چشم می آید. مهمترین موضعی که در اینجا هست این است که نتنیاهو هم کاملا به این موضوع واقف بوده و هیاهوی بیش از حد او، به نظر میرسد برای منحرف کردن افکار عمومی از کاهش اعتبار اسرائیل در مجامع جهانی می باشد. لذا اسرائیل نیز چاره ای جز اینکه بر روی میز قمار ترامپ بنشیند ندارد، هر چند میداند اگر زیر میز بازی زده شود، ممکن است اسرائیل برای همیشه نابود شود.

با تمام این تفاسیر اسرائیل نتنیاهو گویا قرار است نقش شیپورچی ترامپ را بازی کرده و با جار و جنجالی که به راه میاندازد، فرصت کافی را در اختیار ترامپ قرار داده تا بتواند زمینه چینی های لازم برای اهدافش را انجام دهد.  اگر چه در این میان نباید از نقش مخرب و شبه اسرائیلی ترکیه اردوغان غافل بود.

ایران
نوشتن در این مورد و درباره ایران کمی سخت و برایم دلهره آور می باشد. ایران بدون اینکه کوچکترین نقشی در برنامه ها و اهداف ترامپ داشته باشد، اما به نظر میرسد قرار است استارت برنامه های ترامپ از ایران شروع شود. همانطور که جنگ جهانی اول به یک دلیل واهی و کشته شدن ولیعهد اتریش به دست یک صربستانی اتفاق افتاد، گویا در معادلات ترامپ، قرار است ایران کلید معمای نهایی ترامپ باشد. به چند دلیل، اول اینکه درگیر شدن با ترامپ میتواند تمام دلارهای نفتی کشورهای حوزه خلیج فارس را به سمت آمریکا سرازیر کند که قسمت اول برنامه ترامپ می باشد.

حال چه باید کرد:

ایران
به نظر میرسد در حال حاضر میزان تمرکزی که ترامپ بر روی ما کرده است ده ها برابر بیشتر از سال های پیشین انقلاب باشد و به سلامت عبور کردن از دوره چهار ساله ترامپ که اگر نتواند درگیر جنگی شود، قطعا در دور دوم موفق نخواهد بود، بسیار اهمیت دارد. در یک نگاه کلی از دید ترامپ، کشوری که بیشترین پتانسیل درگیری با آمریکا را دارد و میتواند ترامپ را به اهدافش نزدیکتر کند، ایران است و از بابت برجام که احتمال درگیری میان ایران و آمریکا را به حداقل رساند به شدت متنفر است. به همین جهت با تمام وجود در حال ایجاد زمینه برای وقوع درگیری با ایران می باشد. لذا در حال حاضر عدم درگیری با ترامپ و کشورهای عربی می تواند زمینه ساز شکست تمام تئوریهای ترامپ و خناث عربی باشد. لذا همانند تعبیر مقام معظم رهبری در مورد سازش قهرمانانه، در حال حاضر دوری گزینی قهرمانانه از درگیری با آمریکا و کشورهای عربی، می تواند استراتژی بسیار مناسبی برای چهار ساله ترامپ باشد. در این چهار سال بسیار باید مراقب حرکات خود باشیم که قطعا با توجه به دیپلماسی وزین جمهوری اسلامی دور از دسترس نیست.

آمریکا
آمریکا یک کشور چند صدایی بوده که میتوان با استفاده از دیپلمات های کارکشته کشور که در حال حاضر جز دستگاه دیپلماسی کشور نمی باشند و با تبلیغات و هیاهوی وسیع، کار را برای ترامپ و گروهش سخت کرد. فراموش نباید کرد که ترامپ یک فرد کاملا آلمانی می باشد که روحیه نازیسمی او کاملا مشهود است و تبلیغات بر روی نژاد او نه از طرف ما که در داخل آمریکا، میتواند برای خیلی ها سوال برانگیز باشد. فراموش نکنیم حکمی که قاضی فدرال در مورد لغو فرمان ترامپ داد در موارد دیگر نیز با ایجاد استدلال های حقوقی و نشان دادن حقانیت می تواند اتفاق بیفتد.

روسیه
روسیه پوتین تمایل زیادی به ترامپ دارد، اما آمریکا و ترامپ ممکن است تنها چهار سال در کنار هم باشند و هم آغوشی ترامپ و پوتین در حال حاضر می تواند با ایجاد تنفری که خلق می کند در آمریکای پساترامپ برای روسیه مشکلات زیادی ایجاد کند و یادآوری آمریکای پساترامپ به روسیه شاید بتواند تا حدودی ترمز پوتین در دنباله روی ترامپ را بکشد. قطعا دنیای پسا ترامپ اگر درست ترسیم شود، خیلی ها را از همکاری با ترامپ باز خواهد داشت.

اتحادیه اروپا و چین
به نظر میرسد دستگاه دیپلماسی کشور باید فعالترین سال های خود پس از انقلاب را تجربه کند و نیاز به تقویت قابل توجهی دارد و از تخریب آن کاملا باید دست برداشت. اتحادیه اروپا و چین تا حدود زیادی به خطر ترامپ واقف هستند اما می توان با ترسیم تئوری های خطرناکی که ممکن است ترامپ پیگیر آن باشد، زنگ خطر را برای آن ها به صدا در آورد و با توانی که قطعا آن ها در سنگ انداختن بر سر راه ترامپ دارد، می تواند کمک شایانی برای ما باشد.

کشورهای عربی
به نظر می رسد، آنها مهمترین چالش ما در این راه در چهار سال آینده خواهند بود و اگر چه آن ها نیز دلهره خود را از ترامپ دارند و قطعا پیام های محرمانه ای که از طرف ترامپ به سمت آن ها روانه شده است چالش برانگیز بوده است و باز اگرچه در شرایطی که آن ها در شرایط امید حداقلی به بقای خود به سر می برند و صحبت از همکاری با آنها سخت است، اما به نظر میرسد باز دستگاه دیپلماسی کشور باید حداکثر توان خود را برای تعامل به این کشورها به کار ببرد.
کلمات کلیدی : مهرداد سیفعلی
 
محمد قاسمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۴ ۰۹:۴۲:۱۱
وای از این تحلیل ها که با کنار هم گذاشتن چند خبر و تخیل نویسنده آب خورده نشر داده میشه.
در تعجبم نویسنده دوران اوباما که دشمنی روسیه و امریکا به اوج خودش رسید و سوریه می تونست خط آخر روسیه باشه به دلیل عدم امکان جنگ برای امریکا دست از این حرکت کشید رو نادیده گرفت
تحلیل نویسنده خالی از دلایل پیروزی ترامپ و نقش سخنان ملی گرایانه او بود.
ترامپ بارها گفت جنگ های ما اشتباه بوده و حتی پس از پیروزی گفت دیگر زمان دخالت در امور کشورها به سر اومده و باید پول امریکا خرج زیرساخت های امریکا شود و امثالهم
تنها دلیلی که ترامپ افکار مردم رو به سمت چین و ایران سوق داده کاهش هزینه های دوستی با روسیه است.
ضمنا برجام هزینه جنگ با ایران رو کاهش داده و خطر بالقوه ای از امریکا دور کرده و موازنه قدرت رو در منطقه به ضرر ایران کمتر کرده.
در آخر اینکه اتحادیه اروپا رو رقیب دیدید خیلی جالب بود.
اروپا در تمام این سالها یک نوچه برای امریکا بوده و بس و اقتصادش هم رقیبی برای امریکا نیست.
من تضمین میدم حضور ترامپ به مراتب خطر کمتری از کلینتون برای ما خواهد داشت (4161164) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۰:۰۴:۳۱
آقای محمد قاسمی عزیز
بیشتر صحبتهای شما کلیشه ای و تمایلات شما در آن بیان شده است. ببینید اگر شما صحبتهای نویسنده را با دقت خوانده باشید، ایشان نوشته اند که استراتژی از دید ترامپ. به طور مثال سرمربی یک تیم فوتبال تیمش را هجومی میچیند و میخواهد که به تیم حریف چهار گل بزند، اما نه تنها گل نمی زند، در صورت برنامه ریزی صحیح تیم حریف، بستن فضاهای بازی، یارگیری من تو من و مراقبت از بازیگران اصلی تیم حریف در ضد حملات ممکن است چهار گل نیز به تیم هجومی بزند. تمام صحبتها چه در این مقاله و چه در مقالات مشابه بر سر این است که مراقب دشمن باشیم و بدانیم که هیچ کشوری برای ما خودش را گرفتار نمی کند.
به طور مثال روسیه و چین تمامی قطعنامه ها علیه روسیه را وتو کردند که اگر همین کار را برای ما نیز کرده بودند، الان برای رهایی از تحریمها اصلا نیاز به برجام نبود.
در یکجای مطلب نوشته شده است صحبت از رفاقت در دنیای امروزی ساده لوحانه است و دقیقا نیز همین است. ولی شما نوشته اید که ترامپ برای کاهش هزینه نزدیکی به روسیه در حال جنگ روانی با ایران و چین است. به نظر شما این موضوع کمی ساده انگارانه نیست.
شما برای خطر کمتر ترامپ تضمین داده اید. دوست عزیز در اینکه هیلاری نیز از نگاه دیگر قطعا برای ایران مشکل ساز بود بحثی نیست، اما فراموش نکنید در دنیای سیاست، نه دوستیها صادقانه و نه دشمنیها از روی کینه بوده و در کل برای هیچ موضوعی، هیچ تضمینی وجود ندارد. (4164338) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۰:۰۸:۰۳
اگر به ایران حمله شود هیچ کشوری نه روسیه و نه چین از ایران حمایت واقعی نمی کنند (4164346) (alef-11)
 
France
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۲۰:۴۱:۴۱
به نظر من حداقل بخشی از مردم جهان میتونن کالاهای آمریکایی رو تحریم کنن در جایی که گزینه دیگه ای دارن. این میتونه ضربه جدی به اقتصاد آمریکا بزنه. (4165304) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۴ ۱۰:۱۵:۳۹
جنگ بسیار عظیمی در راه است (4161188) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۰:۲۷:۲۴
پس مهمترین دستاورد برجام را که رفع سایه جنگ عنوان می کردند، تو زرد درامد!!! (4162415) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۰:۳۷:۲۹
بابا ترامپ چه ربطى به برجام داره؟
واقعا خيلي خوبين (4162425) (alef-3)
 
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۵۵:۱۴
مگه ما با اوباما برجام امضا کردیم که میگید ترامپ چه ربطی داره!
به قول ظریف، عراقچی ما با کشور آمریکا قرار داد بسته ایم و هر دولتی بیاد روی کار باید به آن پای بند باشد. (4162773) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۰:۴۴:۱۹
نویستده محترم توجه نفرموده که جنگ با ایران در پایین ترین برآورد به پنج هزار میلیارد دلار بودجه نیاز دارد .

این هزینه خود اقتصاد آمریکا را نابود خواهد ساخت و ترامپ اقتصاددان به هزینه بیشتر توجه دارد.

قیمت نفت افزایش سنگینی پیدا خواهد کرد و اقتصاد بسیاری از کشورها را در رکود فرو می برد و نمی توانند محصولات آمریکا را خریداری کنند. (4164031) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۰۲:۵۶
بابا ول کنید تو را به خدا! عوض اینکه با هم باشیم و جلوی این ترامپ باشیم، دنبال جواب های الکی و بهانه جویی الکی می گردیید. اصلا ... تو قهرمان. خسته نشدی از این حرفا (4162456) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۱۸:۲۲
تو لابد خوشحالی جنگ بشه که حرفت درست در بیاد نه !!!!! (4162472) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۱۹:۰۸
نه عزیزم منظور جنگ جهانی هست که ایران هم درگیر می شه . یکم مغزتو بکار بنداز (4162473) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۳۲:۰۰
شما بچسب به همون برجام.

فردا تو یک امتحانی چیزی مردود شدی میگی قرار بود برجام ... (4162495) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۵۰:۱۴
اتفاقا برعکس. اگه بر اساس این مقاله بخوایم بررسی کنیم اگه برجام نباشه تا جنگ فاصله زیادی نداریم. ولی همین برجام همه برنامه ها رو به تعویق انداخته به طوریکه اول باید کاری کنن تا برجام لغو بشه. لبته دوستان دلواپس خودشون از داخل کمر همت بستند که این کار انجام بشه. حالا نمی دونم چرا؟ به نظر شما کی داره به نفع آمریکا کار می کنه؟ (4162535) (alef-2)
 
میلاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۲:۲۴:۰۷
مگر یک مقاله ملاک و شاخص این است که ما در آستانه جنگ قرار داریم یا نداریم ؟؟!!! کارشناسان و تحلیل گران برجسته داخلی و خارجی ، وقوع جنگ توسط ترامپ را احتمالی بسیار ضعیف می دانند، برجام ، هیچ مانعی بر سر راه امریکا ایجاد نکرده و نمی کند، اگر امریکا، قصد جنگ علیه ایران را داشته باشد پاره کردن برجام برایش مثل آب خوردن است، ولی برجام از آنجا که برای امریکا برد بود و برای ما خسارت بزرگ هرگز ترامپ هرچه احمق باشد ولی تا این حد احمق نیست که برجام را پاره کند. (4164070) (alef-11)
 
علیرضا پژوه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۲:۰۴:۰۱
نه عزیز من ! اگر برجام نبود که قضیه . . . وسوگند خوردن ریگان تکرار شده بود !
جنگ های بعدی در جهان صرفا جنگ های اقتصادی است . آمریکا بزرگترین بازار مصرف دنیا است . تهدیدات ترامپ ، باعث افزایش قیمت دلار شد ! هیچ کس نپرسید چرا ؟ !
در ضمن در آمریکا اسمشو نبر ! (نهاد های مدنی ) شدیدا فعالند . اجازه نمی دهند سمت و سوی کلی سیاست و american dream شان تغییر کلی یابد .
البته در خصوص ایران با کمی احتیاط باید صحبت کرد .... (4162555) (alef-11)
 
مقداد
United States
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۲:۲۶:۲۲
همیشه اونجور نمیشه که ما فکرشو میکنیم (4162582) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۲:۵۰:۴۱
با وجود برجام احتمال جنگ وجود دارد اما شک نکنید در صورت عدم برجام و مسئولیت افراد افراطی خطر جنگ حتمی بود (4162608) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۲:۵۶:۳۵
پیشنهاد شما چی بود برا رفع تحریمها؟ شما طرحت چه بود؟ به نظرت برجام نبود فشار اقتصادی و جنگ و..بیشتر بود یا کمتر؟
ممنون میشم که الف سوال بنده رو از این دوستان منتشر کنه (4162616) (alef-2)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۵:۰۷:۳۷
پیشنهاد من اقتصاد مقاومتی است. یعنی درهای کشور را به روی خارجیها ببندیم و خودمان با پتانسیل بالایمان همه نیازهایمان را بر آورده کنیم و هرچه احتیاج داریم خودمان در داخل بسازیم. (4162983) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۶:۰۹:۵۰
اصن همچین چیزی امکان نداره تو دنیای امروز (4163153) (alef-11)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۲:۳۶:۰۰
کاملا اشتباه میکنی، زیرا اولا هیچ دلیلی ارائه ندادی که چنین چیزی امکان ندارد، ثانیا تجربه موفق ما نشان می دهد که در همین دنیای امروز ، ما در صنایع دفاعی و موشکی که بسیار سخت پیچیده است و در شرایط تحریم اقتصادی توانسته ایم نیازهایمان را در حد فوق العاده بدون ، نیاز به خارج تامین کنیم، بدیهی است ما می توانیم سایر نیازهای خود را که صد درجه از تولیدموشک های بالستیک آسان تر است تامین کنیم فقط شرط این است ، که امید به کدخدا را کنار بگذاریم روی پای خودمان بایستیم و تنبل نباشیم. (4164072) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۴۴:۰۴
حقوق بگیری که درباره برجام بد بگی؟ (4162715) (alef-3)
 
سینا
United States
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۲۰:۲۹:۵۴
این را باید آنهایی پاسخ دهند که بیشترین نقش را در تخریب برجام داشتند نه آقای روحانی .... (4163712) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۰:۳۳:۱۹
خداوند این مردم مقاوم و وفادار به ارزش‌ها و عاشق ولایت را حفظ کند. واقعا در راهپیمایی 22 بهمن امسال گل کاشتند و تودهنی محکمی به دهان دشمنان داخل و خارج زدند. (4162421) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۰:۳۳:۵۷
پاسخ ملت به تهدیدات دشمنان در راهپیمایی روز 22 بهمن کوبنده بود. دولتمردان هم جرات کرده از لاک دفاعی بیرون آمده یاوه‌گویی‌های آمریکا را کوبنده جواب بدهند. (4162422) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۰:۳۴:۱۶
آقای رئیس‌جمهور بعد از آنکه آمریکایی‌ها موفق شده‌اند هسته‌ای ایران را متوقف کنند حالا بیدار شده و علیه آمریکا چند کلمه حرف می‌زند! بابت این همه شجاعت باید به ایشان خسته نباشید گفت! (4162423) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۰:۳۴:۴۶
آقای رئیس‌جمهور می‌گوید برجام سایه جنگ را از سر کشور برداشت... قبلا در سال 20 بار آزمایش موشکی می‌شد و آب از آب تکان نمی‌خورد الان با یک بار آزمایش، شورای امنیت تشکیل جلسه می‌دهد و آمریکایی‌ها ژست تهدید می‌گیرند؟! آیا بهتر نیست بگویید برجام تمایل آمریکایی‌ها به تهدید نظامی ایران را افزایش داد. (4162424) (alef-11)
 
France
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۲۱:۳۱:۴۰
قبلا یادت نیست بوش ایران رو توی محور شرارت گذاشت؟ (4163825) (alef-11)
 
مهدي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۰:۴۷:۵۲
در صورتيكه توافق برجام با تدبير دولت و تيم ظريف انجام نشده بود ، يك اجماع جهاني عليه ايران باقيمانده بود و قطعا" بهانه جنگ به راحتي در اختيار ترامپ بود . ولي در شرايط علي در صورتيكه مسئولين با تدبير و سياست منطقي عمل نمايند ، بهانه پيدا كردن ترامپ و اجماع جهاني براي جنگ با ايران سخت شده است . (4162434) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۲۰:۲۳
این واقعیته که دنیا به بن بست رسیده ..

جمعیت به مرز 8 میلیارد نفر رسیده .

میزان منابع طبیعی و غذایی محدوده

میزان ذخایر ابی محدوده ..

اقتصاد دچار رکود شده چون دیگه بازار جدیدی برای توسعه و ساخت نیست

منطق اقتصادی میگه اگر جنگ بشه ، خرابی های بیشماری بوجود میاد و نیروی انسانی زیادی برای بازسازی لازمه ...این یعنی اشتغال

حالا شاید همین الان نشه ولی خیلی دور نیست ... (4162476) (alef-11)
 
قاسمی
Moldova, Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۳۹:۳۵
مبارزه با کفار انسان ستیز و نابودی آنها نهایت آرزوی ماست. اگر در این راه موفق شویم و یا شهید گردیم هر دو برای ما پیروزی عظیم است. (4162508) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۲:۴۲:۵۴
شما با پرچم يك كشور ديگه خوب شعار مي دي. (4162601) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۰۸:۱۳
با آرزوی های خود برای یک ملت تصمیم نگیریم. من اگر آرزوی شهادتم در حد شما بود، الان در موصل با داعش مبارزه میکردم که ملت مسلمان رو به خاک و خون میکشه. وقتی به همسایه مسلمان ظلم میشه، خودمون رو میزنیم به اون راه، اما میاییم اینجا برای جنگ ابراز تمایل میکنیم. (4162645) (alef-2)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۰۰:۱۳
این جنگ بزرگ ربطی به برجام نداره
چین در حال نابود کردن اقتصاد آمریکاست چین با درآمد بالا و نیروی متخصص کافی خطرناکترین رقیب آمریکاست
اگر امروز آمریکا در مقابل چین دست و پا نزند باید روزی کاسه گدایی دست گرفته و به چین امتیازات استراتژیک فوق العاده بدهد (4162627) (alef-2)
 
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۳۷:۰۴
آخه کدوم کشوری حاضره بخاطر ایران خودشو درگیر جنگ کنه (4162705) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۳۰ ۲۱:۳۱:۳۹
عظیم هم نیست یک جنگ منطقه ای محدود هست (4167848) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۲۴ ۱۲:۴۹:۳۲
جالب بود (4161382) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۰۳:۰۳
کسانی‌ که می‌گویند ترامپ هیچ کاری نتوانست بکند، قرار نبود که کاری کند، همین کلید زدن تحریمهای جدید و توقف کلیه شرکتها غربی و آسیایی برای همکاری با ایران، که بعد از هزینه سنگین سیمان کردن صنعت هسته ا یی قرار بود انجام شود، بزرگترین هدف ترامپ بود. توتال اعلام کرده فعلا منتظر ترامپ خواهد بود و شرکت‌های هوایی هند اعلام کردند که برنامه‌های سفر خود به ایران را لغو میکنند، و .... اینها هدف بود و خسارت اصلی‌. منتهی مانند تحریم نفت ایران، که ابتدا می‌گفتند تاثیر نداره، صداش متاسفانه بعدا در معاش و اقتصاد مردم ایران در میاد. (4162636) (alef-2)
 
Norway
۱۳۹۵-۱۱-۲۴ ۱۶:۰۳:۰۲
تحلیل خوب و دقیقی بود/ منطبق بود با واقعیتی که الان در حال جریان هست . امیدوارم تندروهای داخلی متوجه این واقعیات باشن (4161692) (alef-11)
 
سعید راد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۰۴:۳۱:۳۵
اسم این مقاله را باید گذاشت ترامپ هراسی، طوری سخن گفته است که گویی شیشه عمر همه جهان در دست ترامپ است، و امریکا دژ فولادین نفوذ ناپذیری است، ترامپ در اولین خواستهایش که دیوار کشیدن در مرز مکزیک است درمانده است، نویسنده مقاله در اینکه این جنگ جهانی چطور می خواهد اتفاق بیافتد هیچ سخنی نگفته است، چند فرض متصور است
۱ - جنگ اتمی، اگر این جنگ علیه قدرت های اتمی مانند چین و کره شمالی صورت بگیرد، موشک پرانی اتمی یعنی نابود هر دو طرف معادله، یعنی نابودی امریکا و چین و به تبع نابودی بخش عمده حیات اقتصادی جهان، وقوع چنین جنگی در حد صفر است،
۲- حمله اتمی به ایران، که در آن صورت همه قدرت ایران، اسراییل و شیوخ عرب و تمام پایگاه های نظامی و ناوها و نیروی دریایی امریکا را در منطقه نابود خواهد کرد و یک قطره نفت دیگر از خلیج فارس صادر نخواهد شد یعنی آسیب پذیری امریکا ۱۰۰ برابر آسیب پذیری ایران است، ، چرا اگر قرار است امریکا ما را نابود کند ما هم می توانیم شاهرگ هایی از حیات اقتصادی و سیاسی امریکا را قطع کنیم، علاوه بر اینکه در جنگ سایبری نیز می توانیم امریکا را از درون متلاشی کنیم. احتمال چنین جنگی نیز ضعیف است
۳- جنگ نیابتی و فرسایشی که عربستان و ترکیه را به جان ما بیاندازند، و تروریسم را تقویت کنند یا درگیری محدود به خیال خودشان در خلیج فارس ایجاد کنند، احتمال این نیز گرچه ضعیف،تا اندازه ای وجود دارد ، اگر چنین جنگی اتفاق بیافتد با توجه به اینکه، ما شاخص اقتدار دفاعی و نظامی خود را با امریکا تنظیم کرده ایم عربستان و شیوخ منطقه و ترکیه، در برابر ایران یک ماه دوام نخواهند آورد و همانند شکست و هزیمتی که اسراییل از سوی حزب الله متحمل شد، اینها با سرافکندی طعم تلخ شکست را خواهند چشید، و حکومت های پوشالی و متزلزل آنها فرو خواهد ریخت.
خوب است نویسنده مقاله و افرادی که ترامپ هراسی می کنند و انگشت کنار لب می گذارند، و به ملت ایران می گویند هیس !!!!!! ترامپ موجود شاخ داری است نکند ترامپ عصبانی شود !!!!! صریح و آشکار بگویند ، ایران چه کار باید بکند که ترامپ هوای جنگ بسرش نزند؟؟!! راه پیمایی ۲۲ بهمن و قدس را تعطیل کند ؟؟ مرگ بر امریکا را تعطیل کند؟؟ هر اهانتی امریکایی ها کردند سکوت کند یا لبخند بزند؟؟یا صنایع موشکی را تعطیل کنند؟؟!!! یا از سوریه و عراق خارج شوند و تحویل داعش بدهند و بیایند در کرمانشاه و همدان سنگربندی کنند برای مقابله با داعش؟؟!!!
به همه کسانی که از ترامپ دلهره در دل دارند، فقط باید یک توصیه کرد و آن این است، همانند ملت مومن و انقلابی و با بصیرت ، پیرو صادق رهبری باشید، این ناخدای دل آرام ،کشتی را در دل طوفان ها امن و سلامت به مقصد خواهد رساند ، همان که گفت ما از ترامپ نمی ترسیم، و به پیروی از موسای پیامبر ع گفت : ان معی ربی. همانا پروردگار من بامن و حامی من است. (4162230) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۰:۲۵:۵۹
دوست عزیز
ترامپ هراسی چرا؟
شما و برخی دوستان گویا تمایل دارید هر موضوعی را با احساساتتان پاسخ دهید.
به طور مثال از درگیری نظامی در خلیج فارس و هزینه آن برای آمریکا می گویید. اشتباه شما دقیقا در همین جاست. با وقوع درگیری در خلیج فارس، قیمت نفت بالا میرود و حتی ممکن است نفت کمیاب شود. خب شما فراموش کرده اید که آمریکا هم نفت معمولی و هم نفت شل دارد. این چین و اروپاست که بازنده اصلی جنگ نفت در خلیج فارس می باشند و نه آمریکا.
تمام صحبت سر این است که با برنامه ریزی پیش رویم. آیا این غلط است. آیا در بحثهای امنیت ملی باید از منافع گروهی صحبت کنیم؟ آیا باور اینکه ترامپ برای برنده شدن در دور دوم انتخابات ممکن است دست به هر اقدامی بزند، اشتباه است؟ آیا فکر کرده اید آمریکا قرار است هزینه جنگ با ایران را بپردازد یا کشورهای عربی که برای این موضوع اعلام آمادگی کرده اند.
تمام این صحبتها به کنار، تمام صحبت نویسنده بر سر این است که ایران هدف اصلی ترامپ نیست، اما برای رسیدن به اهداف اصلی که شامل چین و اروپا و خرد کردن اقتصاد آنها می باشد، ترامپ می خواهد از ایران شروع کند و باید کاری کنیم و اینقدر هزینه این کار را بالا ببریم که ترامپ حداقل از ایران منصرف شود. (4164368) (alef-11)
 
سمیه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۰۴:۴۱:۱۸
سازش قهرمانانه، چرند است، هرگز رهبری نفرمودند سازش قهرمانانه، رهبری فرمودند، نرمش قهرمانانه،و از زمین تا آسمان بین این دو اصطلاح فرق است، سازش کار افراد پست و خائن است و سازشکار هر گز متصف به قهرمان بودن نمی شود ، ولی نرمش قهرمانانه، سر دشمن را با پنبه بریدن است. نه سازش با دشمن. (4162231) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۰:۳۱:۳۰
خدا خیلی کریمه
ظهور ترامپ نعمتی برای ایران بود تا آب سردی بر چهره کدخدا دوستان باشد
کسانی که فریب اوباما را خورده بودند و به سراب برجام رسیدند
اما دیگر نقاب از چهره امریکا افتاد (4162418) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۰۶:۳۷
نرمش قهرمانانه با سازش قهرمانانه هیچ فرقی نمی کند و صلح و سازش در زمان خودش مثل جنگ و جهاد در زمان خودش واجب عقلی است والا رشادتی که معقول نباشد با حماقت هم ردیف می شود . (4162462) (alef-2)
 
سپهر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۸:۴۴:۱۳
دادش جون چطور فرق نداره؟!!!! در ادبیات سیاسی خیلی فرق دارد سازش کاری یک بار منفی دارد سازش نه تنها با نرمش فرق دارد ،سازش با صلح نیز فرق دارد، هیچ دیپلماتی راضی نیست به او سازش کار بگویند ، اما ممکن است خود را صلح طلب بداند، علاوه بر این خود نویسنده مقاله هم، عذر خواهی کرده و این خطای خود را پذیرفته، شما دیگه کاتولیک تر از پاپ نشوید. (4163484) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۳۴:۲۹
سمیه خانم این تفسیرها رو از کجا آوردین؟؟؟؟ (4162499) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۳۹:۵۶
با چی ؟ با کدوم داشته ؟ (4162510) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۴:۴۹:۰۸
مقاله خوبی بود امیدوارم هیچ جنگی در هیچ جای دنیا بوجود نیاد اما با این وجود خدا کنه مقامات ما بدترین سناریو رو مد نظر قرار بدن و با توجه به اون و منافع ملی اقدام کنند . یه نهیبی هم به دلواپسان بزنند بلکه مدتی ساکت بشن ببینیم چی پیش میاد . (4162930) (alef-11)
 
مهرداد سيفعلي
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۰۹:۳۳:۲۹
ببخشيد من نويسنده مطلب هستم و منم منظورم نرمش قهرمانانه بود كه متاسفانه اون كلمه تو ذهنم نميومد و قطعا قصد تفسير صحبتهاي مقام معظم رهبري رو نداشتم ولي فارغ از اين صحبتها، ميشه مودبانه تر با هم صحبت كنيم. (4162366) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۰:۴۵:۳۱
جناب مهرداد تحلیل بجایی بود..یادمان نرود که صدام هم اصلا فکر نیمکره آمریکا به عراق حمله کند و فکر میرد بلف میزنن..ما باید با همه دنیا تعامل داشته باشیم (4162432) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۸:۴۷:۲۹
ببخشید، این تعامله یعنی چی؟؟!!!
ببخشید منظورتون از دنیا یعنی امریکا؟؟؟!!!!! (4163496) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۳۳:۳۹
تحلیل جالبی بود اگر فرض را بر صحت فرضیه امادگی جهان برای جنگ باشد.... ولی پیشنهادها همان پیشنهاد های زمان جنگ دوم جهانی است که ایران با المان همراهی کرد و بدنبال ان کشور از طرف متفقین بطور کامل اشغال شد ایران نباید به هیچ طرفی خود را بکشاند و هیچ کدام را نیز بیخود تحریک نکند ولی به جد از منافع خود در برابر مهاجمین دفاع کند و گرنه تجربه تلخ جنگ جهانی مجددا تکرار می شود (4162497) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۵:۳۲:۴۸
اللهم عجل لولیک الفرج (4163046) (alef-11)
 
سمیه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۲۳:۱۵
بسیار متشکر، که تصحیح کردید، اما نویسنده یک مقاله باید مطالبش دقیق و مستند باشد به خصوص اگر مطلبی را از شخصیتی مانند مقام معظم رهبری نقل می کند که هر کلمه و جمله معظم له، کاملا حکیمانه و حساب شده و بسیار تاثیر گذار است، حال بگذریم از اینکه نرمش قهرمانانه را تیم مذاکره کننده اجرا نکردند و از خطوط قرمز رهبری هم عبور کردند، و نزد رهبری عذر تقصیر آوردند که نتوانستیم برای حفظ خطوط قرمز مقاومت کنیم،
ضمنا اگر دقت کنید، نسبت به شما هیچ تعبیر غیر مودبانه ای نکرده ام، تعبیر چرند مربوط به کلمه ،، سازش ،، است وقتی که این کلمه در ارتباط با دشمن به کار برود
علاوه بر نکات مذکور بر مقاله شما نقدهای فراوانی وارد است، که فقط به چند مورد اشاره می کنم
۱- تصویر شما از ترامپ تصویر دقیق و کاملی نیست، ترامپ فرد مرددی است، همواره جنگ افروزان در جنگ های جهانی و غیر جهانی افراد مصمم و قاطعی بوده اند مانند هیتلر و صدام ، که برای اجرای اهداف شوم خود علاوه بر جسارت ثبات در تصمیم داشتند
۲- جنگ نیازمند به محاسبات فراوانی است در ابعاد مختلف و ترامپ یک شخص نیست بلکه نماینده یک جریان فکری و سیاسی وسیعی در امریکاست، که این جریان تازه متولد نشده است، بلکه سردمداران و تئوریسین های آن سالها در اداره این کشور نقش داشته اند، و در موقعیت هایی به مراتب بهتر از امروز امریکا ،گزینه جنگ روی میزشان بوده است اما نتوانسته اند از خاک خوردن آن جلوگیری کنند، به همان ،دلیل محاسباتی که گفته شد، و امروز بدترین محاسبه گران همین جریان نیز ترجیح می دهند که این گزینه حالا حالاها فقط روی میز باشد و، نه بیشتر.
۳ - در مقاله شما قدرت عظیم ایمانی، وحدت و یکپارچگی ملی، قدرت بی بدیل و حکیمانه رهبری، و توان و قدرت عظیم نظامی و دفاعی و موشکی، و در اختیار داشتن نقاط استراتژیک بین المللی، و نفوذ معنوی منطقه ای و جهانی انقلاب اسلامی ایران نادیده گرفته شده است
۴ - این روزها در مقاله شما و موارد مشابه، روی ترس و دلهره از ترامپ زوم شده است. (4162682) (alef-11)
 
نویسنده مطلب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۶:۳۳:۵۷
با تشکر از شما
ببینید فراتر از مسایل سیاسی، ما قرار نیست با ادبیات خارجیها با هم بحث کنیم و چه بهتر که ما قشر تحصیل کرده کشور علارقم تفاوت دیدگاه با هم مودبانه صحبت کنیم و حتی از چنین کلماتی هم صحبت نکنیم.
من هم قطعا بر خلاف برخی دیدگاهها که خواندم و توی صحبتهای شما هم هست میدانم که جنگ نیاز به مقدماتی دارد و در حال حاضر احتمال جنگ بالا نیست. اما قطعا تمامی کشورها به خطرات حداقلی نیز توجه خواهند کرد. به طور مثال اگر حوادث یازدهم سپتامبر نبود، شاید حمله به افغانستان و عراق غیر قابل توجیه بود، اما اگر فرض بر این گذاشته باشد که تحلیلهایی که می گوید خود آمریکا در حوادث یازده سپتامبر نقش داشته درست باشد و اگر ما مراقب حرکات خود نباشیم، شاید در بازی آمریکاییها گرفتار شویم.
کل صحبت من در این مقاله نه حمایت از جناح اصلاح طلب و نه اصولگراست و نه قاطعانه و صد در صد از برجام دفاع می کنم. بلکه حرف من این است که با داشته های خود ار برجام گرفته تا مرزهای ژئوپلیتیک ما در جنوب لبنان، تا اعتقاد و ایمان و میهن پرستی مردمان این مرز و بوم، سایه جنگ را از کشور دور کنیم.
تمایل به دور شدن سایه جنگ از کشور نه به معنی ترسیدن از جنگ، بلکه به معنی عاقل بودن در برابر دیوانه های جنگ طلب است که اگر جنگی راه بیفتد، فارغ از هر دیدگاه و تفکری از اصلاح طلب گرفته تا اصول گرا، همگی برای دفاع از کشورمان خواهیم جنگید. (4163192) (alef-2)
 
سمیه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۲۰:۳۰:۵۲
از توجه شما به نقدهای اینجانب تشکر می کنم،
زبان نقد را حمل بر غیر مودبانه صحبت کردن نکنید، اتفاقا بسیار خوب است که نظرات و دیدگاهاه چالشی مطرح شود که هم قدرت تفکر و استدلال اهل نظر تقویت شود و هم سبب تجزیه و تحلیل بیشتر مطالب برای ناظران بشود،
هوشمندی، بیداری ،رصد کردن دشمنان، و آمادگی برای حتی ضعیف ترین احتمالات یک ضرورت همیشگی و اجتناب ناپذیر است،
این یک سخن حکیمانه و مدبرانه است که نه باید ، در زمین دشمن بازی کرد و نه بهانه به دست دشمن داد ، اما مهمتر از آن این است که مصادیق این عناوین کلی کدام اند ؟؟؟ حساس ترین ، نقطه آسیب پذیری ما همین جاست، و این آسیب پذیری آنگاه افزایش پیدا می کند که شاخصها و مصادیقی متفاوت با دیدگاه های صریح امام و رهبری را به عنوان مصداق بهانه برای دشمن معرفی کنیم، مثلا دست برداشتن از شعار مرگ بر امریکا، یا سکوت در برابر تهدیدهاو جسارت های دولت مردان امریکا، یا عقب نشینی از مواضع استکبار ستیزی و....
به نظر میرسد یکی از مصادیق واقعی بهانه دادن به دست دشمن احساس نیاز و ابراز نیاز به امریکاست که دیپلمات های ما مکرر دچار این خطای استراتژیک هستند، و یکی از مصادیق بهانه به دست امریکا دادن همین شعارهای، دشمن تراشی، و سایه جنگ و مانند آنست، زیرا
دشمن تراشی وقتی است که ما نه دشمنی داشته باشیم و نه دشمنی با ما وجود داشته باشد اما، با وجود دشمنی که چشم دیدن ما را ندارد و در دشمنی با ما هرگز کم نگذاشته ، سخن از دشمن تراشی بی معناست، متاسفانه برخی، در توهم دوست تراشی از چنین دشمنی هستند، و اما در مورد سایه جنگ، فرق است بین احتمال جنگ که همواره احتمال جنگ را نمی توان به طور قطع و صد در صد منتفی دانست و اما سایه جنگ که یعنی تصمیم بر اجرای جنگ، که فعلا مانع و حائلی در برابر آن قرار گرفته است و توقف آن موقتی است، سایه جنگ یک توهم است، و هیچ دلیل مستند و معقولی آن را تایید نمی کند استفاده از این شعار در طی این ۳ سال تنها برای توجیه مذاکرات برجامی بوده است، با کمال هشیاری باید همیشه آماده باشیم چون دشمن داریم، اما آنچه در گذشته و امروز ما با آن مواجه هستیم احتمال ضعیف جنگ است نه سایه جنگ، باید با پرهیز از این نوع شعارها که به دنبال آن دست به دامن مذاکرات شدن بود، بهانه ای به دست دشمن ندهیم،
من جنابعالی را به حمایت از هیچ جناحی متهم نمی کنم، و اصولا هر انسانی در تفکرات خود مستقل است، و عناوین اصلاح طلب و اصول گرا اکنون به عناوین شعاری و ابزاری تبدیل شده، اند که نه معرف حقیقی متکلم هستند و نه معرف حقیقی مخاطب، بیشتر نقش چماق را پیدا کرده اند برای کوبیدن بر سر مخاطب،
قطعا نظرات شما از روی خیرخواهی و حق طلبی و احساس مسولیت است. (4163713) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۰:۴۴:۲۶
چقدر ساده اید که فکر میکنید ترامپ در حال طرح ریزی نقشه میباشد !!!

این ترامپ نیست که سیاستهای آمریکا را مشخص میکند بلکه دولت در سایه و لابیها قدرتمند پشت پرده هستند که به رئیس جمهور آمریکا حالا چه ترامپ و چه اوباما دیکته میکنند که چکار کنند و چکار نکنند.

ترامپ و بوش و اوباما و امثالشان فقط یک مهره هستند.

کندی زیربار خواسته های دولت در سایه آمریکا نرفت و به راحتی ترور شد و از هستی ساقط شد.

آمریکا توسط افکار شیطانی اداره میشود و به امید خدا، نابود خواهد شد همانطور که شوروی کمونیستی نابود شد. (4162430) (alef-2)
 
امیدوار
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۰:۵۹:۵۹
اندکی صبر، صحر نزدیک است. (4162451) (alef-3)
 
اميد
Sweden
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۱۷:۵۸
بالاخره يه متن عاقلانه. كاش گوش شنوايي بود. هرچند تندروهاي هر كشوري اهداف يكساني دارند (4162471) (alef-11)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۲۰:۴۳
بزرگنمایی شده. همیشه خطر جنگ هست. زمان جنگ جهانی دوم با وجود بی طرفی ، ایران درگیر و اشغال شد. در هر صورت بهتره ایران در چندجهت کار کنه: افزایش توان نظامی دفاعی، تنش زدایی و بهبود وتوسعه رابطه با دیگر کشورها (مخصوصا همسایه ها)، افزایش انسجام و آمادگی داخلی. (4162477) (alef-2)
 
حقیقت جو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۲۷:۳۱
نرمش یا سازش یا هر عبارت دیگری که بکار ببریم منظور این است که اصلا نباید برای خودمان دشمن بتراشیم و به او بهانه بدهیم تا بواسطه جنگ یا تحریم و روشهای دیگر بر مردم و کشور ما فشار بیاورد.

هیچ سودی از دشمن تراشی برای ما وجود ندارد (4162487) (alef-2)
 
علوی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۴۲:۰۵
با چشمان کم سو ممکن است دشمن را ندید، اما هم دشمن یک واقعیت است هم دشمنی های دشمن واقعیت دارد، پس وقتی دشمن و دشمنی او یک واقعیت است، دشمن تراشی حرف کاملا بی پایه و بی معنایی است.
بدترین بهانه به دست دشمن دادن ، عبارت است از ترس از دشمن، امتیاز دادن به دشمن، نرمش در برابر دشمن، سکوت در برابر جسارت ها و یاوه گویی های دشمن، ضعف نشان دادن در برابر ، دشمن و عقب نشینی از مواضع انقلابی است که امام و رهبری به ملت آموخته اند. (4162713) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۴۵:۲۹
اگر امريكا به ايران حمله كند از نظر بسيارى از كسانى كه مخالف نظام هستند نيز با مخالفت رو به رو مى شود. ايران از نظر ژئوپولوتيكى در موقعيت خوبى قرار داره و امريكا طرفداران خود را به احتمال زياد در ايران از دست مى دهد چون مردم ما خوشنت طلبى را تقبيح مى كنند و دعواى بين سياسيون و لفاظى ها را با اسلحه مايل نيستند پاسخ دهند. (4162523) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۴۶:۲۸
ترامپ ديگر با چه زباني بايد بگويد
که همه بدبختي هاي آمريکا از جنگ هاي بي دليل است.

او حتي حمله به عراق را بي دليل مي داند

آنوقت چرا بايد به ما حمله کند؟

خودش مي گويد دوره جنگها گذشته و اکنون بايد زيرساختهاي آمريکا را ساخت.

اين تحليل فقط براي انتخابات آينده ايران است که يک فرد بي خاصيت رئيس جمهور شود و مدام بگويد
من اگر کاري نمي کنم براي اين است که جنگ نشود. (4162529) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۴۹:۴۲
به نظر بنده نويسنده خيلي جسورانه نسبت به جنگ ووقوع ان اظهار نظر كرده اند! (4162534) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۰۲:۱۷
برخورد شدید امریکا و چین قطعی است
کافی است صحبت های بنن را مطالعه کنید
آمریکا هر روز در حال از دست دادن منافع بیشتر است و هر روز ضعیفتر میشود و بدهکارتر - میخواهند تا دیر نشده نسخه چین را بپیچند (4162633) (alef-2)
 
نویسنده مطلب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۲۸:۴۶
با عرض سلام
ببینید اگر حوادث سال 2000 و پیروزی با اختلاف بسیار اندک در دور اول آقای جرج بوش پسر بر توماس آل گور رو به یاد بیاوریم و باز متوجه بشویم که پس از حوادث مشکوک یازده سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان و عراق در سالهای 2001 و 2003، آقای جرج بوش پسر با اختلاف قابل توجهی بر جان کری دموکرات در سال 2004 چیره شدند، خیلی از مسایل روشن می شود. شما در نظر بگیرید که آقای ترامپ و تیم تندرو او به تمامی این مسایل بهتر از من و شما اشراف دارند. حال اگر آمریکا بتواند میدان جنگ را با ایران در خلیج فارس حتی به صورت جزیی باز کرده و به اروپا و چین بکشاند - که قطعا با کوچکترین درگیری نظامی در خلیج فارس به شدت قیمت نفت بالا رفته و اقتصاد چین را تحت تاثیر قرار خواهد داد و فرصت را در اختیار نفت شل آمریکایی قرار خواهد داد- و یا حتی سایه جنگ را به این کشورها نزدیک کند و با افزایش ریسک سرمایه گذاری در این کشورها و جذب سرمایه ها به سمت آمریکا، در رسیدن به هدف خود و تضمین رای آوری دور دوم موفق شده است.
ترامپ به خوبی می داند که تمرکز زدایی از داعش در خاورمیانه به گسیل این افراد به اروپا و افزایش ناامنی در کشورهای اروپایی منجر خواهد شد و به همین جهت به شدت بر شکست داعش تاکید دارد و قطعا ایجاد مناقشات لفظی با چین، افزایش میزان گمرکی اجناس چینی و حتی اروپایی، استفاده ابزاری از تایوان، ایجاد درگیریهای جزیی در دریای چین و حمایت از افزایش توان نظامی کره جنوبی و ژاپن از سایر راهکارها برای کاهش جاذبه سرمایه گذاری در چین خواهد بود و از همه مهمتر اینکه فراموش نکنیم آمریکا به صورت غیر مستقیم در حال اخطار دادن به شرکتهای سرمایه گذار در چین می باشد و این شرکتها این اخطارها را جدی خواهند گرفت. (4162687) (alef-11)
 
کواکبیان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۲:۰۳:۴۱
جناب آقای سیفعلی، امروز نمی توان اقتصاد جهان را با تولیدات گران قیمت امریکایی تامین کردحد اقل امروز ۷۰٪ در صد جمعیت امریکا و اروپا قدرت خرید خودرو و لوازم خانگی تولید امریک و اروپا و ژاپن را ندارند، مقابله با چین و فشار بر اقتصاد چین فشار مضاعف بر معیشت و اقتصاد مردم امریکا و اروپا و سایر کشورهای جهان است، تنها کاری که ترامپ می تواند بکند ، بالا بردن تعرفه روی واردات از چین است، که بیش از آنکه در زندگی امریکا رونق ایجاد کند، فشار می آورد
و اما قصه داعش، داعش یعنی وهابیت، یعنی عربستان، امریکا می تواند ظرف یک روز ریشه حیات داعش را قطع کند، یا داعش را تا مثلا ۱۰ سال فریز کند، خیلی مضحک است که داعش را عربستان شارژ می کند و عربستان را امریکا شارژ میکند در این حال امریکا دست به بازی نمایشی ، بمباران هوایی داعش برای نابودی داعش میزند ، البته به دلیل موفقیت ایران در عقب راندن داعش از سوریه و عراق و خورد کردن کمر داعش امریکا میذخواهد پیروزی بر داعش را به نام خود رقم بزند.
وقتی ریشه داعش در عربستان و قطر خشکانده شود هسته های کوچک باقیمانده و خود سر و بدون عقبه و پشتیبانی داعش ممکن است، حرکت های موردی تروریستی را در اروپا و امریکا انجام دهند اما به سرعت، به خاطر انهدام ارکان اصلی داعش مضمحل و نابود خواهند شد، آنچه داعش را به صورت یک مجموعه سازمان یافته خطرناک در آورده ، علاوه بر ایدئولوژی وهابیت، حمایت مالی و سیاسی و تسلیحاتی عربستان و قطر و ترکیه، و حمایت های اطلاعاتی امریکا و اسراییل و انگلیس و فرانسه و آلمان است. (4164066) (alef-11)
 
حمیدرضا صادق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۵۴:۱۶
آمریکا تا به حال با یک ارتش کلاسیک رو زمین جنگ نکرده است، اصولا توان نظامی جنگ با نیروی نظامی سازمان یافته را ندارد، بیشتر شوی تبلیغاتی اجرا می کند. به عنوان مثال از دست دادن ۱۰ هزار سرباز برای ایران قدرت آفرین است اما برای آمریکا یه شکست قطعی، تضعیف روحیه و تورم در سراسر دنیا و در نهایت چرخش سیاسی در امریکا، ضمن اینکه شمشیر داموکلس ما بر سر اسراییل همیشه سنگینی می کند. پس اونیکی باید هواسش به نحوه صحبت کردنش باشه ترامپه. (4162540) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۵۶:۳۴
تحلیل عالی بود؛ باید به سابقه جنگ طلبانه جمهوری خواهان توجه داشت,چه اینکه این خیز ابتدا به شروع کارش,بی مفهوم نیست و جریان شکست جنگ نیابتی و همکاری خناسان عرب و ترک؛نیز جای خود را دارد (4162545) (alef-2)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۲:۰۴:۳۹
سلام
نظریه پردازی شما بسیار جالب است ولی بنظرم بهتر است گوشه چشمی به احادیث امامان پیرامون این دوره نیز داشته باشید تا بتوان بهتر و وزین تر نتیجه گیری کرد.
بنظرم ایران کشورد شیعه تحت زعامت امام عج ا.. است . دوما انچه خواست خداست واقع می شود. پس با تدبیر و راهنمایی ان بزرگان اماده رسالت جهانی خود شویم. خدا به شما خیر دهد. (4162557) (alef-2)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۲:۰۵:۵۴
مشكل اينجاست كه برخي در داخل با استقبال از ترامپ در حال تيز كردن شمشيرشان هستند ، و اصلا"‌ برايشان مهم نيست كه هزينه اين جنگ احتمالي را مردم بايد بپردازند ، اميدوارم همه مسئولان و سياستمداران بدانند كه اولويت اول و آخرشان بايد حفظ امنيت مردم باشد ، نه چيز ديگر (4162560) (alef-2)
 
عماد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۵۲:۵۰
نترس دادش،!!! هفت هشت تا رییس جمهور دیگه بعد از ترامپ بیان بازهم این گزینه روی میزه،
۸ سال روی میز جرج بوش بود، ۸ سال روی میز اوباما بود ۸ سال دیگه هم روی میز ترامپه، اصلا این گزینه درست شده برای روی میز، جاش روی میزه ، از جاش هم تکون نمی خوره، شما چرا تکون خوردی؟؟؟؟؟!!!!!! (4162756) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۲:۰۷:۱۶
انشاله با نابودي امريكا بهانه اي ديگر برأي سر پوش گذاشتن روي ناكارامدي عده اي پيدا نشود (4162562) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۲:۲۹:۱۴
تحلیل متین واصولی وهمه جانبه نگری است که فارغ ازرویکرد افراطی وتندروایانه ایست که مصالح ومصلحت ومنافع کشور وایرانیان حتی اسلام را در نظر نمی گیرد موفق باشید (4162589) (alef-2)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۲:۳۶:۰۹
دقیقا ترامپ دوست داره همه ازش بترسند و غیر قابل پیش بینی باشه که دیگران از اون تبعیت کنند. (4162596) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۲:۳۷:۰۲
دوست نویسنده ایران چگونه کلید معمای نهایی خواهد بود ؟ اگر فرضا امریکا با ایران وارد جنگ بشه کدام کشور از ایران حمایت خواهد کرد ؟ چین ؟!! اتحادیه اروپا ؟!! (4162598) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۳۰:۴۸
اتفاقاً به نظر من مقصود نوسینده محترم هم همین بود که به گونه رفتار کنیم که گرفتار دام نشویم که امیدی به حمایت کسی نیست. (4162691) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۲:۵۴:۴۳
به نظر من هم اگه قراره جنگی رخ بده ایران گزینه اوله . (4162613) (alef-11)
 
ناصر
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۲:۵۵:۱۱
آمریکا میخواهد قبل از رویارویی جدی و محکم با چین حداقل دست و پای ایران را در تحریم قرار دهد
باید متوجه باشیم به گفته بنن (رئیس جمهور سایه آمریکا) جنگ آمریکا با چین قطعی است و گفته های جدید تیلرسون درباره جزیره های نظامی چین مقدمات برای جنگ است
باید مراقب باشیم که در رویارویی چین و آمریکا ما بسیاری از ابزارهای دور زدن تحریم ها را از دست میدهیم و فکر میکنم چین به راحتی تسلیم خواسته های آمریکا و دادن امتیازهای متعدد خواهد شد
آمریکا نمیتواند چین اقتصاد اول دنیا را بپذیرد و ساکت فروپاشی اقتصادی آمریکا را در طول زمان نگاه کند
به نظر من آمریکا به دنبال کودتای اقتصادی است تا بدهی خود را با چین ماستمالی کند و این بدهی های کلان را بعنوان امتیاز تسویه کند مشکل ایران و اروپا و روسیه و ژاپن هستند
ژاپن بخاطر کره شمالی پرید تو بغل آمریکا
اروپا هم در حال تکه تکه شدن است
ایران تحریم شده است
روسیه هنوز مشکل اصلی است که تیم ترامپ همه دشمنان روسیه هستند و روی آن زوم کرده اند ولی خود ترامپ از در دوستی میخواهد دست و پای روسیه را ببندد

در هر صورت همه راهها به چین میرسد
از نظر آمریکا اکنون فرصت مقابله با چین وجود دارد و در آینده چین براحتی آمریکا را در تمام محورها خواهد بلعید
البته همواره آمریکایی ها بعد از پیمودن همه راههای غلط مسیر درست را میپیمایند (4162614) (alef-2)
 
انسیه
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۲:۵۶:۴۱
یادش ندید آقا (4162617) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۰۹:۱۳
امریکا با پول عربستان خائن به ایران ضربه میزنه (4162649) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۱۰:۵۸
امریکا چیزی که ساخته نیست.فقط از راه تبلیغات و فیلم و بازی توانسته خود را بالا نگه دارد.سهام دارن بین المللی که در آمریکا سهام دارند مانند چین که حدود 1000 میلیارد دلار در بورس و صنایع آمریکا ذخبزه دارد.عربستان و دیگر کشور هم همینطور.آمریکا با نگه داشتن کشور هایی مانند عربستان که مولد تروریست هستند به عنوان کشور های حامی توانسته خود را از ورشگستکی نجات دهد..آمریکا در عمل سرزمینی است که از دور زیباست و وقتی خود را در آنجا یافتید می بینید بسیار گرفتار تر از چیزی است که فکرش را می کردید...آمریکا نمی تواند متحد عربی برای جنگ با ایران بیابد و این به خاطر در دسترس بودن متابع نفتی آنها در تیرس موشک های ما می باشد..کشور هایی مانند کویت.قطر.املارات.عربستان ووو نمی توانند بر علیه ما حرکتی بکنند و هر گونه اعلام جنگ آنها با ما منجر به نابودی منابع در آمدی آنها و در نتیجه برهم خوردن تعادل بازار نفت و اعلام نارضایتی مردم آمریکا و اروپا که کاملا مصرفی می باشند میشود...موقعیت کشور ما در منطقه طوری است که باید اول اجازه بگیرند و بعد رفتار کنند..آمریکا بر عکس تکنولوژی که از آن می گوید بسیار بسیار عقب مانده تر از چیزی است که فکرش را بکنید..تکنولوژی آمریکا در دست سر مایه دار ها می باشد و اگر احساس خطر بکنند با خیال راحت می روند و در کشوری امن تر سرمایه گذاری می کنند و آنجا را ها می کنند......زنده باد ایران.. (4162658) (alef-2)
 
M/F
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۲۴:۰۴
زمان بوش که به افغانستان وعراق حمله کرد به ایران حمله نکرد شما اینقدر نترسین خواست حمله کنه مذاکره میکنیم با نرمش قهرمانانه!!! (4162683) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۲۸:۴۶
تمام طول خواندن مطلب فکر میکردم که احسنت به کسی که این مطلب را نوشته است و حسرت میبردم که چگونه میتوان این مطلب را منتشر کرد امیدوارم دوستانی که امکان دارند در انتشار این مطلب در گروهها کوتاهی نکننند- استاد معارف دانشگاه علوم پزشکی تهران (4162688) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۳۱:۳۵
آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند (4162696) (alef-3)
 
مودی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۴۸:۳۹
ظاهرا هیاهوی رسانه ای ترامپ و لولو نشان دادنهای بیش از حد اصلاح طلبان از ترامپ و خطر او کار خودش را کرده و نویسنده این مقاله حسابی توی دلش خالی شده است. نویسنده میگوید" برجام که سایه ی جنگ را از سر ایران برداشت " و به همین دلیبل ترامپ از آن دلخور است ؛ این یک پیش فرض کاملا اشتباه است و سروصداهای اصلاح طلبان و دولت یازدهم برای جا انداختن برجام و تراشیدن نتایج پوچ برای آن بود. آنچه سایه جنگ را از سر ایران دور کرد قاطعیت و قدرت هزینه سازی سنگین ایران برای مهاجم و از سوی دیگر وضعیت بسیار بد اقتصادی آمریکا حاصل از دو جنگ قبلیش بود که اکنون هم با شدت بیشتری ادامه دارد.
دولت یازدهم و اصلاح طلبان در حال دمیدن شیپور ترامپ هراسی و ایحاد جنگ توسط او دارند صرفا به این دلیل که میخواهند بگویند اگر به غیر از ما در انتخابات بعدی رای دهید حمله ترامپ به ایران قطعی ست و اکنون که دست این دولت از هر گونه دستاوردی برای گرفتن رای مردم کاملا خالی ست سعی دارند با ایجاد دوقطبی یا رای به ما یا هم جنگ با آمریکا مردم را به سمت خودشان بکشانند.
جناب نویسنده ی محترم ؛ انقلاب و نظام اسلامی با هیچ ابزار خارجی ساقط نمیشود بلکه این فساد و حقوق های نجومی و و اختلاسهای سنگین و کاخ نشینی و اشرافیگری مسئولان نظام است که میتواند نظام را از درون بپوساند و آنگاه دیگر حتی نیاز به حمله خارجی هم نیست بلکه فقط با یک تشر آمریکا خودبخود فرو می پاشد. (4162737) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۵:۳۸:۲۳
تحلیلی خیلی زیبا و کاملی بود ان شاالله زیر سایه رهبری به سلامت از این دوره و بحران هم عبور خواهیم کرد. (4163060) (alef-11)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۵:۵۸:۲۴
مقاله برخورد تمدن های هانتینگتون رو بخونید. قرار است روسیه مسحیی دوباره به اردوی مسیحیت برگردد چون خود روسیه هم از تقویت چین می ترسد. جمعیت کم روسیه و کشور پهناور بهترین جا برای جمعیت میلیاردی چین همسایه می باشد.روسیه کشوری مسیحی است که جمعیت مسلمانان سنی در حال افزایش است. روسیه باید به سمت غرب برود. منتها دنبال جایگاه خاص است. اقتصاد رو به نابودی روسیه به غیر از نفت و گاز و سلاح چیزی برای ارائه ندارد و این قضیه هرروز بدتر می شود. زیاد نباید دل به روسیه داد. (4163126) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۲۰:۱۵:۲۱
جنگ بدون حمايت مردم امريكا كه بروايتى نزديك به نصف ان در مقابل افاى ترامپ هستتند وحمايت رهبران كشورهاى اروپايى كه اكثرانها هم درجبهه مخالف هستند امكان وقوع انرا بسيار كم وغير محتمل مى كند درثانى درفرهنگ ما راست يعنى كسى كه طرفدار امريكا وناتو است وچپ يعنى مخالف امريكا وناتو به اين ترتيب به خانم لوپن عنوان راست نمى توان داد (4163688) (alef-11)
 
ابوالفضل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۱:۳۹:۵۷
من با نظر دوستانی که معتقدند ترامپ گزینه بسیار خوبی برای ایران است موافق هستم. تخریب زیرساختهای ایران بدون هزینه توسط فرد هوشمندی به نام اوباما صورت گرفت. ترامپ بسیار صریح صحبت می کند اما یک تاجر بالقوه است که هزینه فایده یکی از اولین محاسبات در تجارت برای اوست. ترامپ با ایران درگیر نخواهد شد و تحریمهایی که خواهد کرد تنها جنبه داخلی دارد. مبادلات تجارب ایران با آمریکا به سختی به چند صد میلیون دلار می رسد که رقمی نیست. این عربها هم در دوران ترامپ فقط کشک هستند. در این چهار سال بابد وزن اقتصادی و سیاسی را افزایش دهیم. دوستانمان را افزایش دهبم و نگاه به درون را توسعه دهیم (4164060) (alef-11)
 
دكتر جمشيد وحيدا
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۰:۱۲:۱۸
يكى از مشكلات ما ايرانى ها اين است كه در همه رشته ها داراى بالا ترين تخصص هستيم و دست به اظهار نظر فاقد پايه و أساس ميزتيم و مايه خنده ديگران ميگرديم . تحليلى كه از وضعيت موجود در فوق بعمل آمده است بر أساس واقعيت هاى كنونى و آنچه در جهان ميگذرد بوده و احتمال در هم ريختن جهان با توجه به وضعيت اقتصادى و اجتماعى بسيار زياد است.از اين رو بجاى آرائه تفسير هاى فاقد پايه و أساس و به نقد كشيدن اظهار نظر هاى صحيح بهتر است از خود بزرگ بينى و خود نمائى دست كشيد و به واقعيت هاى پيش رو توجه نمود. (4164355) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۵:۴۷:۳۰
در این دوران فقط سلاح دیپلماسی چند جانبه و بروز شده بکار میاد (4164843) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.