نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 346746
واکنش یک جامعه‌شناس به فعالیت نامحسوس ۷۰۰۰ پلیس امنیت اخلاقی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۳:۰۸
در پی اعلام فعالیت ۷۰۰۰ مامور نامحسوس پلیس امنیت اخلاقی در پایتخت، یک جامعه‌شناس گفت که اجرای این طرح به دلایل متعدد هم موجب تشدید ناامنی روانی بین شهروندان تهرانی می‌شود و هم به ضرر پلیس است.

دکتر امیرمحمود حریرچی در گفت‌وگو با ایسنا همچنین با بیان اینکه "تصمیم برای فعالیت نامحسوس پلیس امنیت اخلاقی می‌تواند نشان‌دهنده اثربخش نبودن فعالیت محسوس در این زمینه توصیف شود" اضافه کرد: البته با اجرای این طرح، پلیس مظلوم هم واقع می‌شود؛ چرا که افراد متخلف از این طرح می‌توانند سوءاستفاده کنند و رفتارهای ناهنجار خود را به گردن پلیس بیندازند.

وی تاکید کرد: اجرای این طرح حاشیه امنی را برای سوءاستفاده‌کنندگان و متخلفان به وجود می‌آورد؛ چراکه فردی که مورد تذکر قرار می‌گیرد نمی‌تواند تشخیص دهد که پلیس با او برخورد کرده است یا فردی غیرمسوول و حتی زمینه اخاذی فراهم می‌شود.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه مردم در مواجهه با پلیس باید احساس آرامش و امنیت کنند، گفت: ‌پلیس باید در زمینه‌هایی که خلاء داریم بیشتر وارد شود. به عنوان نمونه در حال حاضر با ناهنجاری‌هایی مانند سرقت و زورگیری مواجه هستیم که پلیس می‌تواند فعالیت‌های خود را در این زمینه‌ها تقویت کند.

حریرچی در پایان تصریح کرد: به منظور نهادینه‌سازی امور اخلاقی باید قوانین و مقررات قابل اجرا وضع شود و با اجرای آن به‌تدریج توجه به موضوعات اخلاقی در اعضای جامعه درونی شود. در این شرایط است که مردم با واکنش‌های خود نسبت به فردی که مرتکب رفتارهای ناهنجار می‌شود، مانع تکرار این رفتارها می‌شوند؛ بنابراین صرف وضع قانون و اجرای گشت‌های نامحسوس و محسوس نمی‌توان به به نتیجه مطلوب رسید؛ در واقع به جای برخورد اینگونه با ناهنجاری‌های اخلاقی باید فرهنگ‌سازی کنیم.
 
کلمات کلیدی : ۷۰۰۰ پلیس امنیت اخلاقی
 
K
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۶:۲۲:۱۱
در بسیاری از کشورها حضور پلیس در معابر عمومی محسوس است و امنیت است نه ناامنی ،،مدرک ایشون از کدام دانشگاست (3656788) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۳:۱۹:۳۷
در همان بسیاری از کشورها وقتی پلیس را می بینی دچار اضطراب نمی شوی که نکند بخواهد به مانتو من گیر بدهد یا به روسری من و مرا همانطور که یک قاتل و جانی را دستگیر می کنند به داخل ماشین پلیس ببرند و در کلانتری از من مانند همان قاتل و جانی عکس بگیرند و پروانده تشکیل بدهند... بله اینگونه حضور پلیس احساس امنیت نمی آورد دوست من. (3657515) (alef-13)
 
میثم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۴:۵۷:۳۲
در کدام کشور دنیا پلیس نامحسوس با شرح وظایف نامعلوم را در رسانه ها علنی می کنند؟ آیا کارکردی جز ایجاد رعب در اجتماع دارد؟ این حرف که رو آوردن به این طرح به معنی اثربخش نبودن فعالیت های محسوس است منطقی است. (3657799) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۵:۳۶:۲۲
ماده ١٦٨ قانون آیین دادرسی کیفری مقرر می‌دارد بازپرس نباید بدون دلیل کافی برای توجه اتهام کسی را به عنوان متهم احضار یا جلب کند، تخلف از مقررات این ماده موجب محکومیت انتظامی تا درجه ٤ است (3657896) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۷:۰۹:۱۳
یکی از نقایص بزرگ طرح های این گونه و تصمیم گیری در این گونه مراکز، عدم مراجعه به جامعه شناسان و روانشناسان متخصص بوده است. افرادی نشسته اند و با ذهنیتی پلیسی فکر کرده اند که در جامعه باید چه کرد که نتیجه مورد نظر آنها به دست بیاید در حالی که آنها نه مردم شناسند و نه جامعه شناس و نه روانشناس. این کار مانند آن است که اختیار جنگ و صلح را به دست خود ارتش کشورها بدهند نه سیاستمداران. (3656804) (alef-11)
 
ابراهیم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۱:۴۲:۲۱
اولا اگه کسی رفتارش درست و مطابق قانون باشه نگرانی نباید داشته بنا بر این متخلف احساس نا امنی میکنه که بایدم بکنه.
ثانیا دقت کرده باشین اعلام شده کار اینا ثبت تخلف (که اگه با دوربین باشه مؤثرتر خواهد بود) و احضار متخلف هست. اصلا قرار نیست مراجعه یا برخورد حضوری بشه. لذا موارد این طوری قلابیه که مردم باید بدونن و آگاهی داده بشن و خودشون نباید تو این داما بیفتن.
ثالثا از وظایف ذاتی پلیس برخورد با جرم مشهوده یعنی اگه یه پلیس ملبس به لباس فرم و در حال مأموریت هم تخلفی رو ببینه باید با اون برخورد کنه و اگه نمیکنه یا از کوتاهی نیرو هست یا از سختی کار و عدم حمایت و جوی هست که امثال این منتقدا به راه انداختن.
خب مأمور قلابی ملبس هم تا حالا داشتیم آیا نیرو باید به خاطر این قلابیا باید کارش رو ول کنه تا بعضیا (کسایی که بعد از این همه تجربه و آگاهی بخشی بازهم طعمه میشن) سرکیسه نشن. گرفتار مأمور قلابی شدن اتفاقی است که به هر حال در جامعه درصدی رو به خودش اختصاص میده (خدا میدونه شاید خودمم یه روزی طعمه بشم) اما نمیشه به این خاطر وظیفه ناجا رو تعطیل کرد.
رابعا این که گفته: ".... به‌تدریج توجه به موضوعات اخلاقی در اعضای جامعه درونی شود...که مردم با واکنش‌های خود نسبت به فردی که مرتکب رفتارهای ناهنجار می‌شود، مانع تکرار این رفتارها می‌شوند". چیز خیلی خوبیه بشود. اما این و دهها پیشنهاد و چاره ی دیگر با گشت نا محسوس منافاتی نداره. چنانکه برخی قانون پذیرند و برخی فقط با اعمال قوه قهریه قانونمند میشند. تازه همینجاشم منتقدان امر به معروف و نهی از منکر یقه ی شما جامعه شناس محترم رو میگیرن!!

تا کسی از اقدامی سخن میگه یه سری میان وسط و میگن کارای دیگه هم باید بشه، خب کارای دیگه رو راه بندازین نه اینکه جلوی اینم بگیرین. (3657306) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۳:۲۰:۴۰
آخه اين چه كاريه.
به والله اين كارا نتيجه عكس داره (3657517) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۶:۴۲:۰۷
پلیس در ایران ترجیح میدهد به کارهای لطیف بپردازد ... مثل برخورد با بدحجابی . هم خطرش کمتراست هم کیفش بیشتر . متوقف کردن خودرو خانمهای شیکپوش ومعطر کجا ودقایقی گپ زدن درباره نحوه پوشش انها کجا ؟؟؟؟؟وتعقیب وگریز با دزدان وزورگیران قمه وچاقو واسلحه بدست کجا ؟
کافیست بعضی روزها مثلا به میدان 7حوض نارمک سری بزنید .
تعدادزیادی پلیس مشغول نصیحت کردن وپرکردن خودروهای ون از خانمهائی که مانتوهای رنگی پوشیده وجلب توجه میکنند هستند .
100متر ان طرف تر کیف قاپها با اطمینان خاطر از اینکه مامورین زحمت کش در میدان سرشان بشدت گرم است نسبت به قاپیدن کیف مردم اقدام میکنند وبراحتی کسب درامد وامرا معاش مینمایند .
شما جای پلیس بودید ترجیح میدادید درکدام ماموریت شرکت داشته باشید . ون های خوشبو وخانمهای شیک پوش ؟؟؟یا سارقان وزورگیران خشن وگند بو ؟ (3658038) (alef-13)
 
K
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۹:۵۴:۰۷
جدیدا افرادی که در جهت ایجاد مزاحمت برای نوامیس جامعه دور دور میکنند و با ماشین هایشان امنیت اجتماعی را صلب کرده اند با یک نرم افزار مکان های حضور پلیس گشت را به هم اطلاع می دهند خوب برای بازدهی مقابله با این ترفندهای ضد امنیت اجتماعی پلیس هم باید تدابیر نامحسوسی اتخاذ کند (3658355) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۲۰:۲۴:۲۱
بارها شنیده ام از افرادی که سارقی با کمال وقاحت به خانه آنها آمده یا ماشین راسرقت کرده ولی در نهایت این دزدان نامرد بوده اند که از مالک شاکی شده اند آنهم به خاطر برخورد نامناسب !!!!!!!!! این چه جور قضاوت کردنی است ؟ نتیجه هم آن می شود که شخصی 32 بار پرونده سرقت دارد ولی باز هم آزادانه سرقت می کند وبا جان و مال وناموس مردم بازی می کند . نیروی پلیس هم می گویند ما فقط نهایتا وظیفه تحویل متهم را داریم و درست هم می گویند . فکر نکنم کشوری این همه سارق داشته باشد . قوه قضاییه هم با این همه بودجه و درآمدهای میلیونی قضات و پرسنل و امتیازات فراوان دیگر به راحتی با سارقان مسامحه می کنند و می گذارند تا 30 (سی بار) از مال مردم بدزد !!!!!!!!!!!!! خون باید گریه کرد . هر چند چاپ هم نمی کنید (3658402) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.