نظر منتشر شده
۴۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 415325
پنهان کاری نیچر؛
آیا گزارش استرداد 58 مقاله ایرانی؛ همه واقعیت است؟
بخش تعاملی الف - آرمین زارعیان
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۵


طی روز های اخیر موضوع استرداد 58 مقاله دانشمندان ایرانی توسط مجله نیچر، بحث داغ محافل علمی بوده، به گونه ای به لحاظ ابعاد ملی و بین المللی موضوع، مسولین ذی ربط را به واکنش های بعضاً هیجان زده وا داشته است. اگر چه که در صورت اثبات وجود رویه های غیر اخلاقی در انتشار مقالات، تردیدی به جهت محکوم نمودن چنین بی اخلاقی ها باقی نخواهد گذاشت، لیکن وا کاری دقیق و بدون درگیری های احتمالی، شائبه های سیاسی مرتب بر آن را منتفی خواهد نمود. در این خصوص نکاتی چند گفتنی است که تدقیق در آن زوایای ناآشکار این موضوع را واضح تر خواهد نمود.

1- استرداد یا بازپس گیری مقالات ( یا همان Retraction) امری جدید، نا متعارف و منحصر به دانشمندان ایرانی نبوده و همه ساله برخی ناشران و مجلات در صورت وجود شواهد احتمالی- و حتی بعضاً غیر قابل اثبات- به واسطه پیشگیری از ورود به دعاوی حقوقی سریعاً از طریق استرداد مقالات، موضوع را مختومه می نمایند.

2- در یادداشت استرداد 58  مقاله اخیر عمدتاً به سه موضوع دستکاری در نام نویسندگان ( Authorship-Manipulation )، استفاده از داوران جعلی (Poor Review  Faked ) و تشابه علمی ( Plagiarism ) اشاره شده و به واسطه ی این سه مورد ناشر نسبت به استرداد مقالات اقدام نموده است، حال آنکه شواهد مؤید این مهم است که سردبیران مجلات مذکور نیز در غفلت یا بی توجهی به این موضوع دخالت مستقیم و غیر مستقیم داشته اند موضوعی که متأسفانه کمتر بدان پرداخته شده و صرفاً نوک پیکان اتهام در اقدامی فرار به جلو به سمت دانشمندان ایرانی نشانه رفته اند.

3- در گزارش 15 آگوست 2015 نیچر- ( قبل از انتشار گزارش اخیر در اول نوامر 2016 )- صراحتاً به استرداد 64 مقاله اشاره شده است که البته هیچ یک از این مقالات مربوط به دانشمندان ایرانی نبوده است و در عین حال در همین گزارش بر وجود اختلال در فرایند داوری برخی مقالات تاکیدی مضاعف صورت می گیرد و نهایتاً توصیه می شود که درخواست ایمیل آکادمیک نویسنده مسئول توسط مجله امری الزامی است و در غیر این صورت بایستی ایمیل های پیشنهادی جهت داوری مقالات، قبل از ارسال داوری توسط سردبیر راستی آزمایی شود، لیکن در خصوص این رویه اشتباه اصلاحی صورت نمی پذیرد و کماکان در گزارش اخیر دستکاری در روند داوری را به عنوان یکی از علل باز پس گیری مقالات مطرح می گردد.

4- بررسی مقالات مسترد شده دانشمندان ایرانی نشان می دهد که در برخی موارد فاصله بین ارسال تا پذیرش مقاله در ژورنالی با ضریب تاثیر مطلوب در حدود 20 روز و در موردی به شکل شگفت انگیزی دو روز است. اینکه چگونه فرایند داوری- حتی به فرض احتمال دستکاری - دوروزه صورت گرفته باشد، تردید های جدی در خصوص صحت و سقم ادعای صورت گرفته و یا مبرا بودن مجلات و سر دبیران این مجلات در خطاهای احتمالی مطرح می نماید.

5- وفق قوانین استرداد، ناشر می تواند از فرد یا افرادی که به کشف خطای صورت گرفته در مقالات منتشره کمک نموده اند، طی اعلامیه ای قدردانی نماید اگر چه که این امر الزامی نیست، اما ابهام افرینی گزارش نیچر در استفاده از واژه افشاگر ( Whistle-blower )  که در ادبیات عامه معادل با فرد زیر آب زن است- این نکته را به ذهن متبادر می سازد که نه تنها قدردانی از این فرد صورت نگرفته است بلکه به نوعی تخریب شخصیت فرد افشا کننده نیز مد نظر بوده است.

در هر روی اگر چه که هر گونه قصور یا خطای علمی و عدم رعایت اصول اخلاقی پذیرفتنی نیست، اما استفاده از استاندارد های دوگانه در برخورد با مقالات و محققان نیز قطعاً پذیرفتنی نخواهد بود. لذا به نظر می رسد که متأسفانه گزارش اخیر نیچر منعکس کننده تمام واقعیت های موجود نبوده و به گونه ای رمز آلود قصور مجلات در این فقره نادیده انگاشته شده است.
کلمات کلیدی : آرمین زارعیان
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۹ ۱۴:۰۷:۰۱
مساله و مشکل تقلب به این مواردمحدود نمیشه متاسفانه این یه هشدارهست درسته که ادیتور هم مقصربوده و.. ولی این یه هشدار در مورد روندعلمی در ایران هست که ناشی از پژوهشنفتی هست. پژوهشی که بر پایه پولنفت هست وخروجیش فقط مقالاتاست بدون اینکهاثر خودش را دراقتصاد کشورنشان بدهد. این اتفاق را به عنوان یه هشدار درنظر بگیریم و دربرنامه ریزی ها ی جدیدبه ایرادات توجه کنیم .مثلاین که درد در بدن علامت یه بیماری هست ونباید بهش بی توجهی کرد.یا فقط با مسکن ارام کرد (4022336) (alef-13)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۹-۰۵ ۱۸:۴۱:۵۹
مشکل از اونجا شروع شد که در ایران تولید علم با تولید مقاله آنهم مقاله های آبکی و یا جعلی یکی فرض شد!!!! (4032148) (alef-11)
 
مومن باانصاف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۹ ۱۵:۱۱:۲۷
این مساله باعث شده که دید مجلات خارجی معتبر به نویسندگان ایرانی تیره شود. بنده یک مقاله اکسپت شده داشتم که روال قانونی خود را طی نموده بود ولی چند روز قبل به حالت تعلیق درامد!!!! گناه ما چیست؟؟!! (4022438) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۹ ۲۱:۰۹:۴۵
خب به هر حال کار اینها ضربه بزرگتر رو به اعتبار ایران میزنه شما تنها نیستید کلی مقاله دیگه رد خواهد شد صرفا به دلیل بدبینی که ایجاد شده و این دوستان از دید بنده نه تنها تقلب کرده اند بلکه با از بین بردن اعتبار ایران جرم مرتکب شده اند و مدعی العموم باید ورود کنه به این قضیه.
درست مثل صادر کننده ای است که جنس بنجل میفروشد و اعتبار تجاری ایران را از بین میبرد و مردم دیگر کشورها جنس خوب ایران رو هم ببینن میگن بنجل هست در حالی که با کیفیته (4022870) (alef-13)
 
Moderator
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۱۴:۱۷:۳۱
نویسنده این اثر در جریان باید باشد که Whistleblower یعنی افشاگر و وظیفه هر فردی است که هر غیر اخلاقی، تخلف و تقلبی را گزارش دهد.
همانگونه که اساتید شما در دانشگاه ها ناظر علمی و داور مجلات هستند ما نیز فعالیت آنها را زیر نظر داریم و رصد میکنیم.

در گذشته نیز هم همانند حال اینگونه فعالیت ها را مسدود کردیم و به این فعالیت ادامه خواهیم داد. (4023459) (alef-13)
 
صادق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۹ ۲۱:۳۷:۰۳
گناه شما این است که مسئولین و وزرای عزیز خودشون هم جزو این اسامی هستند. دود این مسئولین مقاله بنویس به چشم من و شما رفته. حالا اومدن کمیته حقیقت یاب تشکیل دادند. برای رد گم کردن. واقعا اینا در باب مردم را چی فرض کردند؟؟؟؟؟؟؟ لابد اینم تقصیر استکبار جهانیه. (4022897) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۹ ۱۷:۴۱:۳۵
ببینید این مساله اصلا توجیه و بحث و...نداره به نظر من تا حالا اصلا متوجه تقلب های ما نشدن اگر اون مساله لو بره که فاجعه میشه بهتره بجای حمله به خارج یک مقدار خودمون رو اصلاح کنیم وقتی در میدان انقلاب ده ها موسسه دارن مقاله تولید می کنن هیچ جای دفاعی باقی نمی ماند و کشف تقلب هم لازم نیست حتما طبق رویه همیشه باشه طرف وقتی فهمید دیگه فهمیده
به جای این تفکرات مقاله برابی اصلاح بزنید نه مقاله برای توجیه و... (4022658) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۹ ۱۷:۴۳:۴۱
آبرومون رفت .
اساتید محترم و دانشمندان عزیزی رو که اقدام به انجام این آبروریزی برای کشور کردند رو باید از مجامع علمی ایران پرت کرد به بیرون از مجامع علمی (4022660) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۹ ۱۸:۰۴:۰۱
دوست نگارنده مطلب:
احتمالات و شک های شما، جامعه مقاله نویس ما را از خطاهایی که همه می دانیم مبتلا هستیم، مبرا نمیکند. اگر جرات دارید بفرمایید ما رتبه چندم تقلب و جعل و دستکاری در مقالات را در دنیا داریم؟! (4022690) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۹ ۲۰:۱۷:۵۶
متاسفانه خرید و فروش پایان نامه و مقاله و چاپ مقالات دستکاری شده از طریق شرکتهای مقاله سازی در ایران امری عادی شده است . باید وزارتخانه بهداشت و اموزش عالی بشدت با این شرکتها برخورد کند. (4022833) (alef-13)
 
Mohammad
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۹ ۲۰:۵۲:۴۶
1. پیش فرض آنها درست بودن اخلاق مدار بودن نویسندگان است
پس با این پیش فرض کمی راحت می گیرند

2. این راحت گرفتن موجب سواستفاده برخی می شود
3. سواستفاده کنندگان باید رسوا شوند!!!

منطق ساده است مثل سیستم مالیاتی شان:
در اظهار مالیات افراد هرچه بخواهند می نویسند و درصدی راستی آزمایی می شوند
ولی به حدی جریمه ها زیاد هستند که کسی وسوسه نکند تخلف کند

همین مکانیسم هم در اینجا هست
یعنی باید پژوهش گر نامحترم رسوا شود تا عبرتی شود برای دیگران

مکانیسم دیگر در عین سادگی و کم هزینه بودن سراغ دارید؟ یعنی باید یک به یک کنترل شوند؟ نه!

البته اینکه دلایل سیاسی پشت هر چیز دیدن هم هنری است که الف و دوستان از آن بهره کافی و وافی دارد!

بعد مدتها دوباره اومدم الف بخونم ناامید شدم از این سطح استدلال. (4022851) (alef-13)
 
Whistle-Blower
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۹ ۲۲:۳۵:۲۵
Whistle-blower به اون معنی که فرموده اید نیست. تخریب شخصیت افشاگر را هیچ جا نیافتم. با این وضعیتی که بر جامعه علمی حاکم است پیش بینی این جور جعلیات زیاد نباید سخت باشد. (4022931) (alef-13)
 
یاسمن
Norway
۱۳۹۵-۰۸-۲۹ ۲۲:۵۷:۱۳
Authorship-Manipulation معنی دستکاری در نام نویسندگان را نمی دهد. معنی اش این است که نویسندگان داده های خودشون را به جای داده های واقعی داده اند و یا عدد سازی کرده اند! (4022954) (alef-13)
 
China
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۰۹:۳۱:۵۸
اشتباهه. اون چیزی که خود سایت Springer نوشته اینه:
Springer and BioMed Central are retracting 58 articles published across seven journals this week, after a thorough investigation which revealed evidence of plagiarism, peer review and authorship manipulation, suggestive of attempts to subvert the peer review and publication system to inappropriately obtain or allocate authorship.
یعنی اینکه در روند بررسی مقالات خرابکاری از داخل (یعنی مسئولین مجلات) و نویسندگان مقالات انجام شده است تا به وسیله ی Fake Review بتوانند جواز چاپ مقاله را بگیرند. (4023182) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۱۴:۲۳:۳۰
متن انگلیسیت درسته ولی ترجمه و تفسیرت غلطه. Suggestive of attemps to subvert the peer review یعنی تلاش برای گمراه کردن و منحرف کردن داوری مقاله. در حقیقت این آقایان برداشته اند از روی یک مقاله دیگر کپی کرده اند و برای مجله فرستاده اند. روال بر اینه که در مباحث تخصصی از نویسنده درخواست میشه نام چند متخصص که در اون مبحث خاص مقاله خبره است همراه با آدرس ایمیل اونها رو برای داوری مقاله به مجله پیشنهاد بده تا مجله پس از بررسی سوابق اون متخصص ها در صورت تایید صلاحیت آنها داوری را به اونها بسپاره. حالا این هموطنان عزیزمون برداشتن نام یک دانشمند حقیقی و سرآمد مبحث رو به همراه آدرس ایمیلی که خودشون ساختن به نام اون فرد دادن. مجله هم که میدیده فرد معرفی شده آدم درست و حسابیه داوری را بش میسپرده. بی خبر اینکه ایمیلی که دوستان معرفی کردن جعلیه و کسی که گیرنده ایمیل هست نه اون دانشمند متخصص که خود نویسندگان هستند. از این به بعدش دیگه معلومه خودشون کار خودشون را تایید میکردند و این جوری سیستم نظارتی مقالات را دور میزدند... این یه کلاهبرداری محض است از عوامل مجله. هیچ خرابکاری از داخل هم نبوده در حقیقت هموطنان ما کلاه مجله را برداشتن. علتش هم این بوده که این مجله به ذهنشم نمیرسیده که چند تا مثلا پزشک تحصیل کرده بردارن مقاله کپی بدن بعد هم مجله را گول بزنند و در این سطح و به این وضع کلاهبرداری کنند. یک آبرو ریزی تمام عیار برای مملکت. مجله نیچر بلافاصله پس از اطلاع از این موضوع ضمن تعلیق مقالات گفته دیگه به نویسنده ها اعتماد نمیکنه و ایمیل داوران پیشنهادی رو خودش پیدا میکنه. (4023465) (alef-13)
 
محمد
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۲۹ ۲۳:۱۳:۴۱
یک نکته را فراموش نفرمایید
انتشار مقالات علمی بر اصل اعتماد و درستی داده ها استوار است. حتی در ژورنال های علمی بسیار معتبر نظیر نیچر هم کسی مسئول چک کردن صحت و سقم داده نیست و تنها بر روند علمی نوشتن و استدلال و روشها استوار است.
پس توقع داشتن در این باره اساسا اشتباه است.
مسئله بعدی این است که وقتی بطور آشکار در خیابان انقلاب و سایت های اینترنی تبلیغات برای نوشتن مقالات هست و بازار متاسفانه پر رونقی دارند خوب طبیعتا این گندآب از جای بیرون خواهد زد و به نظر من این تنها نوک یخ توی اقیانوس آلودگی علمی کشور است مگر اینکه از هم حالا مسئولین به فکر برخورد با این معضل باشند

مشکل دیگر هم این نگاه معیوب به تحصیلات تکمیلی است که همه به دنبال مدرک و بعد شغل بهتر هستند. باید مانند اروپا و آمریکا به خود تحصیلات تکمیلی بعنوان یک شغل نگاه شود و ملزومات و امکانات آن فراهم شود. وقتی دانشجوی دانشگاه های آزاد و حتی دولتی مسئول تامین مواد و لوزام پژوهش دکترا خود باشد خوب کیفیت پژوهش و صحت و سقم داده ها به خطر می افتد. (4022971) (alef-13)
 
Latvia
۱۳۹۵-۰۹-۰۵ ۱۸:۳۷:۴۷
مساله اینه که در کشورهای دیگه انقدر روی مقاله تاکید نمیشه و بنابراین درست کردن مقاله جعلی سودی نداره برای افراد! افراد معمولا مقاله میدن تا دیگران رو درجریان کارهاشون بذارن و بتونن با دیگران ارتباط علمی یا کاری برقرار کنن. (4032140) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۲۹ ۲۳:۴۸:۱۰
مقاله شما مانند این است که از خانه فردی دزدی شده و حالا دزد را گرفته اند و همه او را محکوم میکننند و میگویند چرا همچین کار زشتی کردی و یک دفعه وسط اونجا یکی داد بزند" حالا همشم تقصیر دزد نبوده صاحبخونه هم باید چفت وبست در خونشو محکم میبست." آخه عزیزم در دیگ باز بود حیا گریه کجا رفته؟
آخه شما یک زحمت بکش برو مقالات مورد بحث را بگیر مرور کن ببین مثلا چطور میشه 5 پزشک جراح! ارتوپد! بدون کمک یک متخصص آزمایشگاهی مدعی انجام تحقیق مولکولی! روی فلان ژن بشه اونم در سطح جهانی اونم نه تو آزمایشگاه های دانشگاه تهران یا بهشتی تو دانشگاه بیرجند. و بعد که میری بررسی بیشتر میکنی میبینی که واو به واو کپی یه مقاله معتبر دیگه است که تو یه مرکز آزمایشگاهی خارجی با آخرین امکانات روز و سرمایه گذاری میلیاردی انجام شده. آخه اسم این اگه دزدی نیست چیه پس؟ (4022996) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۰۰:۵۱:۵۲
والا این دوستان هر کار اشتباهی هم بکنن طرف مقابل رو مقصر میدونن!! و این از عجایب روزگاره!! میفرمایند چرا طرف مقابل مقاله رو چک نکرده که تقلبی از اب در نیاد که این همه ابرورزیزی بشه!!! خب چرا نویسنده مقاله از اول نباید درستکار باشه که این اتفاقات نیفته؟ اینجا هم خارجی ها مقصرن؟ دست بردارید تو رو خدا
این نوع توجیه کردنها باعث خنده بچه ها هم میشه
همینی هست که فرمودین خلاصه مقاله اینه که: چرا قفل درست حسابی نذاشتین که بچه های ما نیان دزدی!!!! با توجه به این استدلال باید هر فردی که میره دزدی اگر شاکی پیدا کنه قفل و چفت و بست و ارتفاع دیوار خونه شاکی هم بررسی بشه اگر کوتاه یا شل بود خودش مقصره نه دزده (4023036) (alef-13)
 
China
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۰۸:۲۳:۲۳
جه مثال چرتی. این کار مدیران مجله مثل صحنه سازی سرقت برای گرفتن بیمه است نه مثال شما! طرف واسه پول, مقاله الکی رو قبول کرده حالا که لو رفته فقط نویسنده محکوم شده و نه مسئولین مجله. (4023135) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۱۴:۰۲:۲۲
یعنی الان سردبیران مجلهnature و امثالهم جهت دو زار پول مقاله لنگ غیور مردان ما بودن تا آبروی مجلشون را در ازای مقالات کپی شده به حراج بگذارند. واقعا شما حیف شدی. توهم توطءه چه بلایی سر آدم میاره که واضح ترین ایرادات خودشو نمیخواد ببینه و همش دنبال دشمن فرضیه! (4023441) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۰۹:۲۳:۵۵
متاسفانه چندین ساله که به امثال این قبیل اعمال (کلاهبرداری) میگن زرنگی (4023175) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۱۰:۲۱:۱۳
این قضیه سیاسیه و برخی از دانشمندان غربی هم چنین مطلبی رو ظاهرا نوشتن. (4023239) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۱۳:۵۷:۴۰
آخه چیو سیاسیه! برید مقاله ها رو ببینید. مرغ پخته خندش میگیره. (4023435) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۰۱:۰۶:۱۱
دلال بازی در ایران در همه چیز رایج شده سالها پایان نامه میفروشد مسئولین هیچ کاری نمیکنند
همین فارغ‌التحصیل های متلقب اتفاقا خوب هم در کسب مناصب پبشرفت میکنند و فردا تصمیم گیرند های اصلی کشور میشوند (4023042) (alef-13)
 
علی‌
Australia
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۰۲:۵۷:۱۵
آخه شمایی که مقاله‌ بالا رو نوشتی حتا یک بار گزارش نیچر خوندی

چه استاندارد دوگانه چرا جو میدی. تمام مقاله‌ها یا کپی‌ بود یا نیویسندهاش مشکل داشتن (4023071) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۰۸:۰۸:۳۶
پس این همه تبلیغات در مورد فروش مقاله و پایان نامه دروغ هست و هیچ چیزی فروخته نمیشه؟! بالاخره این مقالات به مجله ای ارسال شده و در جایی اکسپت می شود پس اصل تقلب و کپی کاری چیزی است که وجود دارد . ضمن اینکه وقتی علم کاربردی نباشد و مبنای تحقیقات ادعایی یک نیاز نباشد بعید نیست که اصل تحقیق هم تقلبی باشد (4023131) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۰۸:۴۵:۴۶
متاسفانه اکثر استادان و دانشمندان ما, از ظرفیت دانشجویان کارشناسی و ارشد و دکترا برای تولید مقاله استفاده می کنند. بدون دخالت در تحقیق مورد نظر, فقط اسمشان را بعنوان صاحب مقاله یا همکار درج می کنند و نتیجه این میشود (4023152) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۰۸:۴۸:۴۶
وقتی مقالات برای حل مشکلات خودمان نوشته نشده ، دیگر چه فرقی دارد که چگونه منتشر شود. (4023153) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۰۹:۴۵:۵۷
این مقاله فقط برای ماست مالی کردن خطای متخلفین نگاشته شده است .

تخلف و ابروریزی کرده اند حالا توی سوراخ خودشان قایم هم نمی شوند و مدعی هم هستند

عجب باصطلاح نخبگان متقلبی . وزارت علوم و قضائیه کشور اگر جایشان درست باشد باید به فوریت این متقلبین را اشکارا اسامیشان را اعلام و به شدت تنبیه نمایند

باور کنید این تقلب هم ارز اقدام علیه امنیت ملی است. و متقلبان ابروی نظام را هدف گرفته بوده اند (4023205) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۰۹:۵۱:۰۴
اساتید قلابی . ابرویعلم و دانش را هم دست مایه تقلب و تزویر قرار داده اند. وقتی همه اعتبارات انسانی نادیده گرفته می شود و پز دادن علمی هم درست به اندازه پز دادن سوئیچ ماسین اقازاده ها قیمت پیذا میکند . این افدامات تاسف بارتوسط عده ای بی هویت در جامعه علمی کشور سر می زند و ابرئی کشور و حوزه علمی کشور و اساتید و نخبگان کشور را هدف تخریب قرار می دهد.
محاکمه سزیع واز جامعه علمی طرد و اخراج باید گردند (4023211) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۱۰:۲۰:۱۸
وزارتخانه های علوم و بهداشت و اطلاعات شورش رو توی عدم پایان دادن به مقاله فروشی و پایان نامه فروشی در آوردن.

آمریکاییها و جاهایی امثال نیچر هم توی تبعیض و استاندارد دوگانه شورش رو در آوردن. (4023238) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۱۰:۳۲:۳۹
چند وقت پیش آموزش پرورش برای ارتقا وامتیاز کاری از کارمندانش درخواست ارائه مقاله یا تجربه های کاری دارد این روزها شاهدیم که بسیاری از فرهنگیان در حالا خرید مقاله وگرفتن مطلب وتحقیق ز ااینترنتند بابا جمع کنید این درخواستهای بی ارزش را که تنها باعث فریبکاری می شود بگذارید کارمندان ومعلمان کارشان را بکنند ! (4023254) (alef-13)
 
سامان
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۱۰:۴۳:۱۸
از مطالعه اظهار نظرهای دوستان دانشگاهی لذت بردم استدلالهای خوبی در مورد نحوه داوری مقالات بیان کردید. (4023266) (alef-13)
 
اصلا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۱۱:۰۳:۳۶
اصلا بیاید یک بررسی در دانشگاه ها انجام دهیم که یک استاد درهررشته ای سالانه چندمقاله خودش می نویسد وسالانه اسمش درچندمقاله به عنوان نویسنده می آید .اصلا اگر یک بررسی شود می توانین بفهمیم همش در حال مقاله نوشتن بوده اند واصلا وقتی برای تدریس وتحصیل وسیاست و.. نداشته اند .خوب کمک دستیار ودانشجوی مجبور هم هست ولی... (4023283) (alef-13)
 
نادر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۱۶:۵۳:۴۸
سلام و بدون تعارف
کار خلاف دفاع ندارد. مشکل از اینجا ناشی می شود که در این کشور حداقل 2 وزیر و یک شبه وزیر (ریاست دانشگاه آزاد) در امر آموزش عالی دخالت دارند. آیین نامه های استخدامی و ارتقای هیات علمی مقاله محور هستند. وزارت بهداشت که میبایست مرکز ارایه خدمات به سلامت جامعه باشد نیز به محل چاپ مقاله تبدیل شده است. بسیاری از مراکز تحقیقاتی و رشته های تحصیلی وزارت بهداشت بدون شک باید در دانشگاه های عادی وزارت علوم باشند. از این مسئله سو استفاده شده است. منفک سازی آموزش پزشکی از وزارت بهداشت اولین قدم در رفع بسیاری از خلاف های علمی است.
تشکر (4023643) (alef-11)
 
غفراني
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۴ ۱۳:۱۱:۳۸
بالاخره يك نفر ريشه قضيه را معرفي كرذ. احسنت. (4049576) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۲ ۰۵:۴۶:۲۷
استادم میگفت من میتونم هر دو هفته یکبار یه مقاله انگلیسی بدم. مقاله هاش همشون زاده تخیل خودش بودن. "تحقیقات بر روی یک گروه 100 نفری...." 100 نفری که اصلا وجود خارجی نداشتن! (4026329) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۲۰:۴۳:۲۹
دقیقا درسته من بسیاری از همکارانی رو که در پزشکی مرتبه استادی گرفتند میشناسم که تمام مقالاتشون به همین صورت تقلبی و تخیلی نوشته شده و همه جا خودشونو پروفسور معرفی میکنند و میگن ما خیلی موفق بودیم که در حوانی به درجه پروفسوری رسیدیم. مردم هم به این عنوان اعتماد میکنند و بعد اون بلاها سرشون میاد که میگیم خطای پزشکی . (4030988) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۲ ۰۷:۳۲:۲۰
توجیه نداره این کار خیلی زشته نکنید فکر ادمهایی رو بکنید که واقعا مقاله درست دارن ولی بخاطر کار شما زیر سوال میرن و مقاله شون منتشر نمیشه بخدا اینا گناهه (4026387) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۱۵:۴۴:۳۱
چون در سه و چهار دهه اخیر معیار گزینش افراد به عنوان استاد دانشگاه چیزهای دیگری الا علم و تخصص فرد بوده است نتیجه بهتر از این نمیشود.بقول یکی از استادان سرشناس قدیمی باید گفت خداحافظ دانشگاه ! (4057425) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۱ ۱۰:۰۶:۰۰
غلط:

( Whistle-blower ) که در ادبیات عامه معادل با فرد زیر آب زن (4157872) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.