نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 275104
ریشه تخریب باغ‌های تهران
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۳۵
یک حقوقدان تراکم‌فروشی را ریشه تخریب برخی از باغ‌های تهران دانست و گفت: قطع هر یک درخت فاجعه‌ای عظیم به بار خواهد آورد.

محمود کاشانی در گفت‌وگو با تسنیم،‌ درباره حفاظت از فضای سبز و باغهای شهر تهران، گفت: متأسفانه شاهد کم‌لطفی‌های بسیاری نسبت به درختان و باغ‌های شهر تهران بوده‌ایم، به‌شکلی که امروزه با سنگ‌چین کردن نهرها و ریختن بتن پای درخت‌ها صدمه بسیاری به درختان وارد شده است. در واقع با ریختن بتن، از رسیدن آب لازم و کافی به درختان جلوگیری می‌شود و این یک جنایت است.

وی با بیان اینکه درختان خیابان ولی‌عصر(عج) در حال خشک شدن است، گفت: تاکنون شاهد بوده‌ایم که بارها در صحن شورای شهر در خصوص حفظ باغات تذکر داده شده اما باز در سطح شهر شاهد ساخت و سازهایی هستیم که عرصه را برای درختان کهنسال تنگ کرده‌اند. این در حالی است که قانون حفظ و گسترش باغ‌ها جامع و کامل است، اما عزم و اراده‌ای برای اجرای این قانون وجود ندارد.

کاشانی افزود: برخی از خیابان‌های شهر تهران مانند خیابان مقدس اردبیلی به کارگاه ساخت و ساز تبدیل شده است و در این خیابان‌ها جز برج‌های بلندمرتبه چیزی را نمی‌توان دید.

وی با اشاره به نابودی درختان کن، خاطرنشان کرد: بر اساس آمار برخی از اعضای شورای و مسئولان محیط زیست، از ۱۷۰ هکتار باغ در قسمت پایین کن در ۱۰ سال گذشته حدود ۴۷ و نیم هکتار از بین رفته است. در واقع باید توجه داشت که قطع هر یک درخت فاجعه‌ای عظیم به بار خواهد آورد.

کاشانی با اشاره به اینکه جامعه اطلاعی از وضعیت فضای سبز و باغات شهر ندارد، گفت:‌ ضروری است تا اطلاع رسانی بیشتر شود و از ساخت و سازهای بی‌رویه جلوگیری شود، به‌عنوان نمونه ساخت و سازهای سه‌راه یاس سبب شده تا منطقه یک پایتخت به بدترین شکل دربیاید. از آنجایی که تراکم فروشی عامل تخریب باغات شده است، اگر تراکم فروشی نباشد، و مردم در حد مجاز اجازه ساخت و ساز داشته باشند؛ انگیزه‌ای برای تخریب باغات نخواهد بود.

وی با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی باید در تخلفات شهرداری‌ها ورود پیدا کند، گفت: کوتاهی‌های محیط زیستی از سوی شهرداری‌ها سبب شده تا امروزه حتی سازمان حفاظت از محیط زیست حاضر به واگذاری پارک پردیسان به شهرداری نشود. در سال‌های قبل از انقلاب شهرداری‌ها اجازه فروش یک متر تراکم هم نداشتند و در صورت فروش تراکم، متخلفان مورد تعقیب دادستان قرار می‌گرفتند، که متأسفانه امروز مانند شیر مادر حلال شده است.

این حقوقدان با تأکید بر اینکه تراکم فروشی ریشه همه جنایات است، گفت: با وجود جمعیت بیش از ۱۰میلیون نفری، تهران در حال انفجار است و با ایجاد شوک، هیچ نیروی کمک رسانی قادر به ساماندهی شهر نخواهد بود. امروزه در کشورهای پیشرفته دنیا مانند آلمان اجازه بریدن حتی یک شاخه درخت هم داده نمی‌شود و ساختمان‌هایی که حتی ۲۰ سانتی‌متر بیش از حد مجاز ساخته شده مجبور به تخریب می‌شوند. این در حالی است که در کشور ما درختان مظلوم واقع شده‌اند و آنها را فدای تراکم می‌‌کنیم.

کاشانی با تأکید بر اینکه با بروز چنین تخلفاتی در شهر وجود کمپین‌های مردمی ضروری است، گفت: «کمپین حفاظت از باغ‌های تهران» می‌تواند در ارتقای آگاهی مردم و اطلاع رسانی به‌هنگام تأثیر بسیار داشته باشد.

وی با حمایت از «کمپین حفاظت از باغ‌های تهران» گفت: با توجه به اینکه وظیفه ملی و مذهبی همه ایرانیان حفظ باغات است، لازم است تا این فرصت ایجاد شود تا مردم با آگاهی در حفظ باغات تلاش کنند.
 
کلمات کلیدی : باغ+ تخریب
 
اهالي محل
۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۱۰:۱۹:۵۸
شهرداري منطقه 14 در چند سال گذشته تمام باغهاي منطقه را به مجتمع هاي مسكوني تبديل كرده مانند باغهاي خيابان شهيد واضحي فرد وخيابان پاسدارگمنام وجاهاي ديگر (2947190) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.