توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 110296
صفاییه مهمترین خیابان ام­ القرای جهان تشیع
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ تير ۱۳۹۰ ساعت ۱۸:۰۹
بدون تردید، در حال حاضر، قم مهمترین مرکز ترویج و نشر مذهب حقه­ی تشیع در جهان می باشد و بدون تردید خیابان صفاییه قم از مهم­ترین خیابان­های قم و یا لااقل، یکی از دو _سه خیابان اصلی شهر قم می­باشد. و در مرکز این شهر واقع است.

 

طول این خیابان، حدود نهصد متر است. شاید بیشترین مراکز دینی و ترویجی، در این خیابان قم واقع هستند. اگر در محدوده دویست متری از هر طرف این خیابان دقت کنید، لااقل سه مسجد (که یکیش مسجد رفعت است)؛ سه حسینیه (که یکیش حسینه شهداء است)؛ بیست بیت و دفتر مراجع تقلید (معروف و غیر معروف، که یکیش دفتر مقام معظم رهبری است)؛ پنج مدرسه علمیه طلاب (که یکیش المهدی عج است)؛ و نزدیک به یکصد موسسه فرهنگی دینی بزرگ و کوچک ( که یکیش دفتر تبلیغات اسلامی است) وجود دارد. و که از ذکر اسامی آنها خوداری میکنم.

 

این خیابان حدود بیست و یک کوچه اصلی و هر کوچه اصلی، دارای تعداد زیادی کوچه فرعی می­باشد. و به طور میانگین پنج نفر روحانی یا به تعبیر مردم آخوند، در هر کوچه فرعی وجود دارد. و لاقل حدود یک هزار نفر روحانی در این محدوده خیابان با کوچه­ هایش زندگی می­کنند. و نیز از حداقل، خانه مسکونی ده تن از مراجع معظم تقلید، که دارای رساله عملیه می­باشند در این محدوده واقع است.

 

نکته جالب توجه و بسیار ناراحت کننده، این است که اگر موقع اذان صبح، در این خیابان و کوچه­های فرعی آن پرسه بزنید؛ تنها و تنها دو مسجد و نه بیشتر، از تمام آن مساجد و حسینیه­ها و دفاتر مراجع و مدارس علمیه و ... به روی مردم باز هستند. تا اینجای کار ممکن است تـاسف­ بار نباشد؛ اما اگر به داخل این دو مسجد سری بزنید، هر مسجد دارای هفت نمازگزار و جمعا، کل خیابان صفاییه قم دارای پانزده نمازگزار مسجدی است. که همت می­ کنند و نماز صبح را در مسجد و به جماعت می­خوانند. البته شاید شما حسن­ ظن داشنه باشید و بگویید که حتما مردم و علما و روحانیون، در نماز جماعت جاهای دیگر، مثل حرم مطهر حضرت معصومه(س) شرکت می­کنند، اما لازم است خودتان موقع نماز صبح، در این خیابان و کوچه­ های آن پرسه بزنید و ببینید که دری از درب­های منازل باز نمی­شود، ممکن است به ندرت کسی در راه­ها تردد ­کند و این تردد، بسیار کم و انگشت­شمار است که شاید جمعا به صد نفر نرسد.

 

اگر احادیث پیرامون "نماز جماعت" و "نماز جماعت صبح" صحیح باشد؛ مثلا از پیامبر (ص) منقول است: "اگر نماز صبح را به جماعت بخوانیم، در نظرم محبوبتر از عبادت و شب زنده­داری تا صبح است." و یا از ابی جعفر علیه­السلام نقل شده که می­فرمایند: "هر کس که صدای اذان جماعت را بشنود و بدون هیچ عذری پاسخ ندهد، نمازش مقبول نیست." و صدها حدیث دیگر در این موضوع که در کتب مختلف دینی بیان شده، جای تاسف است که در قم ، ام­القرای تشییع و در خیابان صفاییه قم که نمونه­ای از دیگر خیابان­های شهر قم می­باشد، اینقدر بی­توجهی نسبت به نماز جماعت صبح وجود دارد. البته این مطلب در ماه رمضان استثناست.

 

اما نکته بسیار قابل توجه این است که اگر صبح زود در این خیابان جنب و جوشی نیست و رونقی ندارد، بعدازظهر، زمان عصر، این خیابان قلقله­ای است از دختر­ها و زنهایی که آرایش کرده­اند و مقداری از مو و بدن خود را از چادر بیرون گذاشته­اند و در خیابان رژه می­روند. به طوری که اگر مردی واقعا مذهبی باشد، نمی­تواند حتی پنج ثانیه، در کل این مسیر خیابان، سر خود را بالا نگه دارد و از روی زمین بلند کند؛ چرا که مناظری می­بیند که در شان دور افتاده­ترین مناطق ایران اسلامی نیز نیست، چه رسد به مهم­ترین خیابان "ام القرای جهان تشییع".

 

قصد نداشتم این مطالب را سیاهه کنم، چون به ظاهر مطالب زننده­ای برای مذهب تشییع می­باشد، اما به قرآن مراجعه کردم و مشورت نمودم، در صفحاتی این آیه آمد" و لا یاتون الصلوه الا و هم کسالی. توبه آیه 54" گفتم شاید این امر به معروف، تلنگری باشد بر سیر پیشرفت دینی مردم و محکی بر واقعیات جامعه امروزی ما



البته، ابتدا خواستم از این وضعیت ناگوار، که مشتی نمونه، از خروار است، فیلمی مستند تهیه کنم تا در آن از علما قم پرسیده شود که: "نماز صبح خود را کجا می­خوانید؟" اما دیدم به هزینه و دردسر آن، و عتاب و عقابهای بعدیش نمی­ارزد؛ بنابراین با خود گفتم، لااقل صفحه­ای بنویسم تا شاید اثر گذار گردد. (کاظم استادی)

 

واعظان کاین جلوه بر محراب و منبر می کنند

چون به خلوت می روند آن کار دیگر می کنند

 

مشکلی دارم ز دانشمند مجلس باز پرس

توبه فرمایان چرا خود توبه کم تر می کنند

 
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.