توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 102673
مشکل انتقال اجساد جاده ای حل شد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۰۵
 سرانجام مشکل عدم انتقال اجساد بین جاده ای و خارج از شهرها با مرگ یک راننده و رها شدن 9 ساعته جسد وی در بزرگراه اهواز به بندرماهشهر حل شد.

به گزارش مهر در اهواز، به دنبال انتشار و پیگیری خبری در خبرگزاری مهر که جسد مردی 50 ساله که از اهالی منطقه ای در بین شهرهای بندرعباس و بوشهر بود 9 ساعت در بزرگراه اهواز به بندر ماهشهر به حال خود رها شده بود و هیچ ارگان و سازمانی حاضر به انتقال آن به اهواز نشده بود سرانجام جلسه ای در این خصوص در استانداری خوزستان برگزار و این مشکل با اختصاص اعتبار حل شد.
در حادثه رخ داده که روز شنبه حادث شد، جسد راننده ای که حدود 9 ساعت در کنار بزرگراه خلیج فارس رها شده بود و در نهایت به وسیله یک خودوری خاور به پزشک قانونی اهواز انتقال یافت.

این راننده که ساعت 3 و 30 دقیقه بامداد شنبه به علت تصادف در کنار جاده اهواز به ماهشهر رها شده بود سرانجام به علت خودداری سازمانهای مسئول از انتقال آن توسط دوستانش در ساعت 12 بعد از ظهر روز یکشنبه به وسیله یک خودروی خاور به پزشک قانونی انتقال یافت.

دوستان وی در همان زمان پیگیر کار می شوند ولی این راننده فوت کرد اما مشکل اصلی بعد از آن حادث شد چراکه هیچ سازمانی حاضر نیست جسد وی را منتقل کند.

یکی از دوستانش که سرجسد وی حاضر بود اعلام کرد در تماس با اورژانس 115 آنها اعلام کردند ما نعش کش نیستیم و کسی را منتقل می کنیم که نمرده باشد و زنده است.

وی افزود: در تماس با 110 نیز آنها اعلام کردند این موضوع در حطیه وظایف ما نیست و باید با شهرداری اهواز تماس بگیرید. شهرداری هم سازمان بهشت آباد را معرفی کرد ولی آنها نیز اعلام کردند که محدوده وظایف ما در 30 کیلومتری شهر است و این جنازه در مکانی است که ما توانایی انجام این ماموریت را نداریم.
 
 

در این خصوص معاون عمران استاندار خوزستان با اظهار تاسف از این حادثه که برای فردی در خوزستان رخ داد گفت: هیچ دستگاهی حتی اگر در حطیه وظایف قانونیش نیز تعریف نشده از مشارکت در اینگونه اتفاقات که با کرامت انسانی در ارتباط است نباید شانه خالی کند.

خیرالله خادمی افزود: برای حل این مشکل سازمان های اورژانس و هلال احمر خوزستان که بیشتر با اینگونه حوادث در ارتباط هستند فورا نیازهای خود را برای بر عهده گرفتن انتقال اجساد جاده ای اعلام کنند تا استانداری اقدام با تجهیز و تامین اعتبار آنها کند.

وی تاکید کرد: متاسفانه در قانون به صراحت هیچ اشاره ای برای انتقال اجساد بین جاده ای و از خارج از شهر که وظیفه کدام سازمان است نشده ولی این حادثه باعث شد ما بتوانیم این مشکل را از این پس حل کنیم.

سید اسدالله موسوی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی خوزستان نیز گفت: شاید در جامعه تصور این باشد که انتقال اجساد بین جاده ای به عهده اورژانس است ولی در این خصوص قانون هیچ وظیفه ای را به عهده این سازمان قرار نداده است.

وی تصریح کرد: سه سال قبل در چندین جاده استان از جمله شوش و رامهرمز به اهواز برای حمل اجساد در راه مانده خودروهایی با اعتبار مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی خوزستان مستقر شد که در نهایت چون این کار وظیفه ما نیست سازمان بازرسی کل کشور ما را با دو میلیون تومان جریمه کرد.

موسوی با اشاره به اینکه سالانه 20 میلیارد تومان برای اورژانس جاده ای در استان هزینه می شود، تصریح کرد: می توان با اختصاص 200 میلیون تومان در سال مشکل حمل اجساد بین جاده ای را مرتفع کرد.

موسوی همچنین تاخیر حضور اورژانس در حادثه مذکور را رد کرد و گفت: به علت اینکه حادثه در ساعت سه و 30 دقیقه بامداد رخ داده بود کسی این حادثه را گزارش نکرد و با روشن شدن هوا مردم در ساعت شش و 30 دقیقه تصادف را به مرکز اورژانس اعلام کرده بودند.

البته این اظهارات در حالی است که دوستان این راننده فوت کرده اعلام کردند وی پس از حادثه در حالیکه هنوز هوشیاری خود را حفظ کرده بود با دوستان خود تماس گرفت و آنها نیز موضوع را به اورژانس اعلام کرده بودند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی خوزستان اما به نکته قابل توجهی در خصوص این حادثه نیز اشاره کرد و گفت: پس از اینکه فوت وی توسط نیروهای اورژانس تائید شد، ماموران نیروی انتظامی و پلیس راه نیز در محل حاضر بودند ولی در نهایت به علت اینکه هیچکدام متولی انتقال جسد نیستند اقدام به انتقال آن نکردند.

وی این را هم اضافه کرد که در شرایط فعلی 90 درصد افراد آسیب دیده در جاده ها به علت اینکه نیاز به اقدامات پزشکی دارند توسط اورژانس حمل می شوند.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.