نظر منتشر شده
۶۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 224812
کوتاهی ما در توجه به میراث فرهنگی؛
مقایسه آرامگاه پوریای ولی و آدامس فرگوسن
بخش داخلی الف، 11 اردیبهشت 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۵
درحالی که آدامس الکس فرگوسن ۴۰۰ میلیون ارزش گذاری شده، آرامگاه پوریای ولی درحال تخریب است و از طرف دیگر با صرف هزینه های میلیاردی مشغول ساخت سریال پوریای ولی هستیم.




دیدن این دو عکس همزمان آدم را به فکر وادار می کند. یک طرف دنیا حاضرند برای آخرین آدامس جویده شده آلکس فرگوسن در دوران مربیگری ۱۵۰ هزار پوند (تقریبا ۷۰۰ میلیون تومان) پول بدهند، یک طرف دیگر دنیا آرامگاه «پوریای ولی» رو به تخریب می رود. جالب اینکه هر دو این شخصیت ها ورزشی بودند. اما این کجا و آن کجا؟

پوریای ولی تنها یک شخصیت ورزشی نبود. خصیصه ای که باعث شد تا پوریای ولی نه در عصر ارتباطات امروزی، بلکه در دوران گذشته، شهرت و آوازه اش در همه جا پخش شود، خلق و خوی پهلوانی و انسانی بود. حالا دو شخصیت وجود دارند. یک پهلوان مرده، یک مربی زنده. البته فرگوسن را می توان شخصیتی دانست که در عالم ورزش و فوتبال دارای سبک و سیاق منحصربه فردی است. خصلت هایی که حتما برای علاقه مندان به فوتبال و مربیگری قابلیت الگو برداری دارد. با این حال توجه و ارزش گذاری آدامس جویده شده او را اگر در کنار عکس های مقبره پوریای ولی قرار دهیم، نشان از فاجعه ای می دهد که بیش از همه خودمان را باید شرمنده کند.

بخش جالب تر ماجرا زمانی است که ببینیم قرار است با هزینه های بسیار بالا سریالی درباره پوریای ولی ساخته شود.

مدیرعامل سیمافیلم امروز گفته «نگارش فیلم‌نامه سریال «پوریای ولی» انجام شده است و این سریال در مرحله پیش‌تولید قرار گرفت.» این سریال جزو پروژه های «الف ویژه» سیما فیلم تعریف شده و کارگردانی آن را قرار است آقای جعفری جوزانی انجام دهد.

آن طورکه آقای معصوم زادگان گفته برای ساخت این فیلم احتیاج به امکانات زیرساختی است. قرار نیست تا دکورها یک به یک تولید شود. کارگردان و طراح صحنه این فیلم نیز سفرهایی به خارج از کشور انجام دادند تا وسایل و امکانات مورد نیاز را خریداری نصب کنند.

مدیرعامل سیمافیلم گفته: «خرید این تجهیزات زمانبر و هزینه بر است چون برای اولین بار با صرف چند میلیارد هزینه امکانات و تجهیزات خریداری می‌شود. این برای سریال‌های بعدی سیما ماحصل خوبی به حساب می‌آید. او تاکید داشته که «پوریای ولی» ظرفیت‌های بسیار در حوزه شخصیتی، معارفی و پهلوانی دارد و آقای جوزانی به این مسأله توجه ویژه‌ای کرده‌اند و حتما یکی از آثار فاخر می‌شود.»

اختلاف بر سرمقبره محل دفن پوریای ولی
مانند اکثر میراث های معنوی ایرانی که درباره آنها اختلافاتی بین ایران و همسایگانش وجود دارد، مقبره پوریای ولی نیز محل اختلاف است. برخی مقبره او را در خوی ارومیه می دانند درحالی که ازبک ها نیز مدعی هستند پوریای ولی در این کشور دفن شده است. براساس گفته های آنها نام اصلی پهلوانی که در شهر اورگنج ازبکستان با نام محمود قتالی دفن شده، پوریای ولی است.

این مقبره خود یک مجموعهٔ فرهنگی - تاریخی است و در فاصلهٔ قرن‌های هشتم تا چهاردهم هجری (۱۴ تا ۲۰ میلادی) برای بزرگداشت نام پهلوان محمود در خیوه ۲۵ کیلومتری جنوب شهر اورنگ مرکز خوارزم ساخته شده است. چنانکه در آن نواحی رسم بر این است که پس از مراسم ازدواج برای تبرک به زیارت آرامگاه او می‌روند.

اما در طرف دیگر برخی معتقد که مقبره او در شهرستان خوی و درحال تخریب است. به گفته این دسته در مورد اينكه پهلوان پورياي ولي در خوي زندگي و دفن شده است ۴ سند مهم تاريخي وجود دارد:

۱- كتاب «مرآت الشرق»

۲- طبق يك طومار قديمي كه در عهد صفويه و حدود ۴۰۰ سال قبل بر روي پوست آهو نوشته شده ، صراحتا آمده است كه پهلوان پورياي ولي از شهرستان خوي بود.(كتاب « ورزش باستاني ايران» نوشته دكتر پرويز ور جاوند)

۳- امیر کمال الدّین حسین گازرگاهی در "مجالس العشّاق /۹۶" داستان پهلوان محمود پوریا را شروع کرده: "تکیه دار دارالصّفای اولی الأیدی والابصار

۴- مرحوم پرتو بیضایی در كتاب "تاریخ کشتی ایران" به نقل طوماری به عرض ۱۷ سانتی متر و طول سه متر و نیم پرداخته، که از قرائن پیداست، انشاء کنندة آن از قصّه‌خوانان چند سده پیش وبه احتمال قوی عصر صفویّه می‌باشد.

به گفته این دسته پهلوان محمود قتالی در واقع فرزند پوریای ولی است نه خود وی. پهلوان محمود قتالي هر چند كه عارف و پهلوان نامداري بوده و آثاري هم با يادگار گذاشته، ولي هرگز در شهرت و نام آوري به اي پدرش پهلوان پورياي ولي نیست.

بد نیست در کنار هزینه های میلیاردی ساخت دکور سریال برای این پهلوان، اندکی هم به مرمت مقبره بازمانده از وی بپردازیم. اگر مرام پوریای ولی آنقدرها ارزش دارد - که حتما دارد – تا فیلم فاخر بسازیم، ترمیم یادگار به جامانده از او هم حداقل به اندازه آدامس الکس فرگوسن اهمیت دارد. شاید با این کار این میراث فرهنگی را نیز مانند چوگان و سایر میراث ها از دست ندهیم.
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۰:۱۲:۰۱
نه به اون شوری شور نه به این بی نمکی ...

نه شخص پرستی و بت سازی درسته و نه اینهمه بی محلی و بی حرمتی (2117538) (alef-13)
 
dovoud
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۱:۱۰:۰۷
شخص پرستی و بت پرستی ؟ چه ربطی به موضوع داره جالبه بت پرستی ! موضوع اصلی اینه که اونها به افراد و اشخاص شاخص خودشان ارزش و اهمیت قائلند بماند که چقدر آثار تاریخی برایشان مهم هست ولی ما در کشور خودمان به آثار تاریخی و شخصیتهای تاریخی خودمان بی توجهی می کنیم و واقعا بعضی وقتها آدم فکر می کند ممکنه تعمدی در کار است که اینگونه با آثار تاریخی ، مسئولین ما برخورد می کنند ! (2117603) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۴:۴۱:۰۹
فکر نکن مطمئن باش !! (2117921) (alef-10)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۷:۵۲:۵۷
سالار همۀ جوانمردان ، " پوریای ولی " شاید با این خوش اقبالی برای ما و البته بد شانسی برای خودش ، روبرو بوده که برخلاف موارد و مفاهیمی همچون "خلیج فارس"، "نوروز"،" مولانا جلال الدین رومی "،"جمال الدین اسدآبادی"،"چوگان "، " تار"،"شب یلدا" و.....هیچیک از همسایگان کشور ما ، به ویژه از قماش تازه به دوران رسیده هاشون ، هیچگاه به طور جدی !!!! اعلام نکرده که قصد دارد این اسطوره و اسوۀ جوانمردی و پهلوانی را در یونسکو به نام خود "سند" !!!! بزند ؛
وگرنه بلافاصله در انواع و اقسام برنامه ها و مناظره های تلویزیونی ، رادیوئی ، روزنامه ای ، دانشگاهی ، پژوهشگاهی و ..... نام این پهلوان ، در هر کوی و برزنی به گوشها میرسید و زمین و زمان بسیج میشدند تا جلوی اقدام آن همسایه-نما!!!! را بگیرند ؛
البته پاسخ به این پرسش که آیا افشای قصد آن کشور خارجی و سپس سر و صدا های انبوه داخلی ، باعث میشد که به مرمت آرامگاه آن بزرگمرد هم گوشۀ چشمی بیفکنند ، به نظر منفی می نماید !!!؛ (2118306) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۸:۳۶:۴۷
اشتباه نکن ...

اونها برای آدامس جویده فرگوسن ارزش قائل نیستند بلکه برای پولی که با اینکارها به موزه هاشون واریز میشه فکر میکنند (2118392) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۲ ۰۷:۴۲:۵۲
آخه یعنی آدامس طرف!!!!خدایی انصاف هم خوب چیزیه (2119064) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۱:۱۷:۳۳
دولت بودجه ندارد که از این کارها بکند. در این شرایط همینکه بتواند اقلامی چون دارو و مواد غذایی و مواد اولیه را تهیه و البته هر از گاهی با افزایش قیمت در اختیار مردم بگذارد کار بزرگی کرده است.
آیا کسانیکه در رابطه با نگهداری و مرمت آثار تاریخی دغدغه داشته و از دولت انتقاد می کنند، حاضرند که از یارانه شان دست کشیده و آن را به این کار اختصاص دهند؟ (2117613) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۳:۲۷:۱۷
فقط با صرف هزینه یک همایش دولتی ( که اغلب بی ثمر است ) می توان این آرامگاه را در حد شرافتمندانه بازسازی کرد . (2117815) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۶:۳۲:۴۴
جناب فرهنگ يك كشور ميشه خيلي كار ها كرد ميشه از مردم در خواست كرد كمك كنند اين همه ورزشكار پولدار داريم هر كدوم يك مليون بدند ميشه مرمت و حفظش كرد. تمام دنيا ادم هاي پولدار براي حفظ اثار فرهنگيشون كمك ميكنند. و حتي مردم تبليغات درست بشه مردم تا جاي كه بتونند حتي تك تك هزارتومان بدن ميشه چرا نه؟ شما نمي توني از يه ١٠٠٠ تومان بدي؟ خيلي كار ها ميشه براي پول جمع كردن داد. خيلي ادم ها هستند كمك مي كنند مدرسه ساخته بشه از جيب خودشون هم ميدند. حالا هزينه يه ارامگاه و حفظش مثلا چقدر ميشه؟ لازم نيست از يارانه بدن ميشه خود افراد محلي اقدام كنند. اين مهم كه براي مردم اين اثار تاريخي ارزش باشه. (2118144) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۲۰:۴۰:۳۸
ضمن تایید فرموده این عزیز، در انگلیس نیز دولت برای فرگوسن هزینه نمی کند، بلکه این طرفداران او هستند که هزینه می کنند. به جای توقع از دولت خود فعال باشیم، نه اینکه صرفا غرغر کنیم. (2118617) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۱:۲۸:۳۰
یا پول ما بی ارزش شده که یک آدامس جویده شده 400 میلیون تومان قیمت دارد

و یا یک انگلیسی (که به خساست مشهور هستند) آنقدر احمق است که برای این زباله چنین بهایی را پرداخت کند.

قیاس و استدلال نویسنده اشتباه است. (2117627) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۴:۳۵:۰۲
حالا آدامس زباله وانگلیسی ها احمق اما بفرمایید پوریای ولی کیست وما چه ؟!!! (2117915) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۸:۲۲:۲۳
قیاسی که شده کاملاً مع الفارق است و توهینی است به پهلوان نامدار ایرانی. باید بیشتر از زوال منش جوانمردانه و اخلاق پهلوانی پوریای ولی ها نگران باشیم تا وضع مقبره اش. (2118368) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۰:۱۲:۴۴
عزیز دل این توان آدمهای پشت سر ایشان هستند به عبارت دیگر قدرت ملی (2117539) (alef-13)
 
سلیمپور
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۰:۱۵:۵۸
​با این حساب میبایستی منتظر توریستهای خارجی بود که بیان و دستی بسر و روی میراث تاریخی ما بکشن. (2117544) (alef-13)
 
1982
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۰:۲۰:۰۰
نه تنها ادمسشون براشون ارزش داره کسی تو صدا سیما قهرمان ملیشو تخریب نمیکنه (2117548) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۴:۲۰:۲۸
احسنت ..مثل آرامگاه حکیم عمر خیام (2117892) (alef-10)
 
رشتی
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۰:۲۳:۱۰
خدا خیرت بده
واقعا مسئولین خجالت بکشن! البته مردم هم مقصرن (2117550) (alef-13)
 
زهرا میرزائی
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۰:۴۰:۳۹
خدای بزرگ را شکر که دچار مسخره بازی های بی نمک از قبیل حراج
وسایل و مثلا آدامس فرگوسن که کلا عددی نیست نشده ایم.
راست قضیه اینست که یک مربی معمولی بوده که با بوق های گوشخراش
روباه پیر استعمار شهرت کاذب و موقتی پیدا کرده است. مشهور کردن
مصنوعی فرگوسن یک ترفند تبلیغاتی وسایل ارتباط جمعی غرب است
به منظور غارت منابع سایر کشور ها. جوانان برومند و متعهد و خلاق ما پاسخ
این عوامل استکباری را در میدان های ورزشی داده اند و در آینده هم خواهند داد. (2117564) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۱:۰۳:۵۷
خندیدم (2117591) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۲:۱۴:۵۲
راسته که میگن مشکل ما فرار مغز ها نیست... (2117704) (alef-10)
 
شاهد
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۲:۲۱:۴۵
شما مطمئنید من رو خوندید؟ (2117711) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۲:۳۰:۲۶
شما کلاً تا حالا فوتبال دیدید؟؟!!! با این تعریفاتتون بعید میدونم چهره ی فرگوسن رو هم بشناسید!! (2117722) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۲:۳۱:۵۴
فکر کنم از اون دست آدامایی که همش دنبال دشمن فرضی می گردند و همه چیزارو دسیسه غرب می دونن (2117726) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۳:۳۱:۳۰
بنده خدا فرگوسن به جوانان ایران حرفی زده که جوابی بشنود ؟! (2117820) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۴:۴۸:۲۴
حالا این یعنی چه ؟ یعنی چون فرگوسن به نظر شما با بوق های تبلیغاتی معروف شده !! باید قبر پوریای ولی هم خرابه باشه ؟!! (2117936) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۶:۲۳:۰۶
مقاله بالا در مورد فرگوسن نبود در مورد ارزش قرار دادن ادم هاي ورزشي و ميراث تاريخي بود. چه ربطي داره فرگوسن رو انگليس تبليغ كرده براش يا نه. بگيم فرگوسن رو براي ماها بزرگ كردن طرفدار هاش توي انگلستان هم همين وضعيت رو دارند؟ قهرماني هاي تيمش هم اونها ترتيب دادن؟ كار بدي مي كنند يه كسي كه قهرمان رو براش ارزش قائل هستند و براش با همين كار ها اهميت ميدن؟ چه اشكالي داره؟ (2118124) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۶:۳۵:۰۹
شما هم براي خودت يه پا ( دايي جان ناپلون هستي ) عزيز برادر.
جوان هاي برومند ورزشكار ما تا حالا توي كدوم ميدون ورزشي جواب الكس فرگوسن رو دادن كه فقط شما خبر داري ؟ (2118147) (alef-10)
 
صمصام
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۲۳:۰۶:۲۱
البته در طرز فکر بیمار شما شکی نیست متاسفم (2118825) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۲ ۰۲:۴۸:۱۰
زهرا خانم چه ربطی به فرگوسن و کشورای غربی داشت
اصن چه ربطی به جوونای ما داشت که تو میدونای ورزشی جوابشونو بدن؟
بحث اینه که ما برای تاریخ و گذشتمون ارزشی قائل نیستیم از یادگاری نوشتن رو آثار تاریخی گرفته تا نگهداری از اونها (2119026) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۰:۴۵:۰۸
آیا ساخت فیلمهای میلیاردی برای شخصیتها در 35 سال گذشته (برای مثال سریال فوق العاده العاده دکتر قریب) تاثیری در جامعه گذاشت؟ چه میزان بازخورد گرفتیم؟ برعکس دیدیم که پدیده تجارت سیاه در حرفه پزشکی روز بروز رونق بیشتر میگیرد.

آیا اگر پوریای ولی با آن منش مردانگی زنده بود، حاضر بود خانه اش میلیاردی باشد ولی در خیابانهای جنوب تهران کودکان را برای تنگدستی والدینش با قیمت ارزانی بفروشند؟

alef.ir/vdcbz0b50rhb85p.uiur.html?216276

در دانش امروز امری است با عنوان Cost Benefit که حکم میکند قبل از صرف هزینه، ارزش بازخورد آنرا در نظر بگیرید.

قبول که ساخت بنای یادبود، موجب ماندگاری ملموس شخصیتها می شود اما چرا بنای یادبود را با ریال در نظر بگیریم؟ فکر می کنید بیننده آن بنای یادبود ماشین حسابی بیرون میاورد و خواهد گفت مثلا مقبره پوریا 100 میلیارد میارزد ! عجب مرد با ارزشی بوده؟ !
باور کنید حتی یک سنگ نوشته هم می تواند یاد و مرام شخصیتی را زنده نگه دارد به شرط آنکه بستر جامعه درگیر اقتصاد و نان و ... نباشد.

فکر می کنم همچنان بر محور غلط شیوه های ترویج فرهنگ گام میگذاریم و از نتایج معکوس گذشته درس عبرت نگرفتیم.
درهای وزارتخانه ها را برای جذب ایده های جدید باز کنید تا ببینید چقدر ایده جدید در زمینه های مختلف وجود دارد. (2117567) (alef-13)
 
کیوان
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۰:۴۷:۱۹
با سلام از این مقایسه هوشمندانه و تاثربرانگیز سایت الف متشکرم. باشد مسئولین مربوطه به خود بیایند و نسبت به حفظ تاریخ ایران و یاد نامداران آن اقدام کنند چرا که غیر از این خیانت در عملکرد است. (2117571) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۱:۰۰:۵۵
وا اسفا........................ (2117583) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۱:۰۳:۰۸
فقط یک نمونه کوچک از خروارها رفتار های ملا نصرالدینی این جامعه !! فعلا پول نفت رو بچسب که ظاهرا به خیلی ها مزه کرده و ... !! (2117587) (alef-10)
 
الهه
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۱:۰۸:۵۹
تشکر (2117600) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۱:۲۱:۲۸
حتما مسولان هم مثل مردم گرفتارند پس پیشنهاد میدم دنبال پوست آهویی یا مدرکی باشیم تا ایشان را انگلیسی معرفی کنیم شاید بشه اعتباری گرفت... (2117617) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۱:۴۱:۳۰
سنگ قبر را با فیلم مقایسه کردید ؟ (2117643) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۱:۴۴:۴۱
آقا پوند رو چند حساب کردی برادر؟ 150 هزار پوند باقیمت "دلار" دولتی هم بیش از 400 میلیون میشه چه برسه به پوند بازار آزاد! (2117651) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۲:۰۷:۲۴
در حال حاضر در این مملکت به اصطلاح "اسلامی" تنها چیزی که اهمیت دارد پول و ثروت و درآمد است و وابستگی به مراکز قدرت و بس. حال هرچه میخواهید شعار دهید و کلمات قصار پراکنده فرمایید.
پوریای ولی گرمی حتی اگر مقبره هم نداشته باشد نام و خاطره اش برای دوستدارانش تا ابد زنده است. ولیکن، وضعیتی در این مملکت ایجاد شده که حتی با چراغ هم نمی شود پیروی حقیقی برای آن عزیز پیدا کرد. (2117688) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۲:۰۹:۲۸
کاش مانند بسیاری موارد دیگر واسطه ها و اقازاده ها از بازسازی اینطور اماکن سود میبردند (2117690) (alef-10)
 
یکان
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۴:۲۹:۴۰
نمیفهمن دیگه، اگه میفهمیدن بموازات خیابان ولیعصر یه "دیوار چین" میکشیدن، اتفاقا میشه پیمونکاریش رو هم بدن به برادران چینی...!
چطوره...؟ (2117908) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۶:۳۷:۵۹
الكاپون با سابقه بدي كه داشت اواخر دوران مافيايش براي اينكه نظر مردم رو نسبت به خودش عوض كنه در بين مردم شروع كرد به كمك كردن. اقا زاده هاي ايران هنوز اين كار هارو بلد نيستند بلد بودند مي فهميدند با اين كار ها هم ميشه سود در اورد. (2118153) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۲:۲۵:۱۰
150,000 پوند 850 میلیون میشه نه 400 میلیون (2117715) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۲:۲۶:۱۲
آثار و میراث فرهنگی زیادی در کشور وجود دارد که باید شناسایی و معرفی شوند. ولی متاسفانه بعضی از مسئولین بطور عمدی سعی در کم ارزش جلوه دادن اسناد تاریخی و تضعیف جایگاه آثار ملی دارند که بیشتر ریشه در رقابت های قومی و سیاسی این افراد دارد.
آرامگاه پوریای ولی، مقبره شمس تبریزی، قره کلیسا و ... بخشی از آثار معنوی خوی هستند که مصون از این دیدگاه برخی مسئولین موصوف نبوده اند.
امیدوارم افق دیدگاه این افراد کمی وسیع تر شده و به منافع ملی به چشم منافع شخصی نگاه نکنند. (2117716) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۴:۵۵:۲۸
تا بیاد افق دید اینا وسیع بشه کل آثار تاریخی این مرز وبوم نابود میشه امیدوارم مسندها از زیر پای این آقایون نا لایق کشیده بشه وبه صاحب لایقش که قدر میراث این خاک باستانی وزادگاه فرهنگ رو میدونه قرار بگیره ! (2117944) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۵:۳۵:۳۰
پیرو کامنت شما جا دارد یادی کنیم از منزل جلال ال احمد وخانم سیمین دانشورکه درحال حاضر هم شناسایی شده ونیاز به معرفی هم ندارد. (2118022) (alef-10)
 
nashenas2
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۲:۳۴:۱۳
""آرامگاه پوریای ولی درحال تخریب است و از طرف دیگر با صرف هزینه های میلیاردی مشغول ساخت سریال پوریای ولی هستیم."" اگر برای آرامگاه..... نداره ، برای سازنده سریال که نون داره!!؟ (2117728) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۲:۴۰:۱۸
نخست اثبات کنید این آرامگاه پوریاست بعد به ساختنش بپردازید هر ولی پوریای ولی نیست (2117737) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۳:۳۳:۲۰
در متن خبر چند دلیل اورده جناب (2117822) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۲:۴۷:۱۹
ارامگاه شمس تبریزی هم در شهر خوی هست ولی متاسفانه نه تنها به شمس تبریزی بلکه به پوریای ولی هم رسیدگی نمیشه.. دریاچه به اون بزرگی /اورمیه / رو خشکاندن حالا چه انتظاری میشه داشت.......... (2117758) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۶:۴۰:۴۷
انتظار رو بايد داشت. حتي براي همين چيز هاي كوچيك. انقدر بايد انتظار داشت تا نماينده هاي مردم بفهمند براي مردم مهم. اگه پس بكشيم اونها بيشتر عقب مي كشند همين ارامگاه به اين كوچيكي رو نسبت به يه درياچه براش انتظار داشتيم براي يه درياچه مي فهميدند بايد ارزش بيشتري قائل شد (2118157) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۲:۵۴:۱۰
مامتخصص پول درآوردن اززمین ونام ونشان ومیراث گذشتگان هستیم خراب می کنیم وبرج می سازیم وپول به جیب می زنیم یادگارکهن وفرهنگ گذشته رابه پول فروخته ومی فروشیم. (2117768) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۶:۴۲:۱۲
اگه اين كار رو فرهنگ بدي بدونيم ميشه جلوش رو گرفت بايد خود مردم اقدام كنند تا بقيه هم براشون مهم باشه (2118161) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۳:۰۸:۴۸
1- فرهنگ از معقولات بنیادینی است که به آرامی شکل گرفته و اثربخشی دارد آرام ساخته می شود و آرام می به ساخت اقدام می کند به آرامی ریشه هایش را به مرداب بی هویتی و کشتزار هویت پذیری می کشانند و به آرامی اخلاق و رفتار فردی و اجتماعی را به علفزاری آفت زده مبدل می کند.
2- عناصر سازنده فرهنگ بسیارند که به یک عنصر سازنده و استوارش پشتوانه های تاریخی و هویتی می گویند گذشته قابل احترام و افتخاری که به استواری و ماندگاری یک ملت و جامعه می انجام هویتی که فرد فرد جامعه در هر دورانی را به جمعی کثیر و فهمی عمیق پیوند می دهد پیوندی که به ریشه های فردی و اجتماعی یک ملت تعبیر می گردد ریشه هایی که مانع از جدا افتادگی و پراکندگی در تند بادها و طوفانها است هویتی تشخص زا که مانعی بسیار جدی در رنگ پذیری از هر رنگی است.
3- چرا نسبت به فهم و ماندگاری عناصر هویت سازمان چنین بی دردیم چرا در تمام قرون گذشته تلاش کردند تا هویت عاشورایی را از ما بگیرند گاه با شمشیر بر گردن و قتل عام مومنین گاه با تحقیر و استحضا آنچه می کنیم گاه با تهی سازی و گرفتاری در فرم و شکل یا خدای ناکرده و با احتیاط می گویم تکثیر و فراگیری روزهایی با شمایلی همسو چنین کنند که چه زیبا فرمود حضرت امام(ره) که هر چه داریم از عاشورا است که برای حفظ فرهنگ و هویتمان و استقلال ، شرافت ، تاریخ و حتی زندگی جاریمان حماسه عاشورا را حفظ کنیم.
4- استاد شهید مطهری که به کینه نفاق و کوری کهنه پرستان به فیض عظمای شهادت نادل آمد بسیار اصرار کردند که باید بر حماسه حسینی(ع) ایستاد و مجالی بر تنزل این حماسه به اشکال دیگر نداد با تکیه بر این نگاه متعالی بود که اشعار مورد افتخار برخی کتیبه های امروز مان را نیز به ذکر نام مایه شرمندگی و حقارتمان می نامید چرا که آزادگی ، حیات بخشی ، ظلم ستیزی یا به فرمایش امام(ره) انسان سازی جز به فرهنگ سازی ابعاد حماسی و اخلاق گرایی عاشورا میسر نیست.
5- اخلاق که به عمل تجربه شود به رفتار تعبیر می گردد افعالی که برای همگان بطوری ملموس قابل فهمند روانشاسی اجتماعی برای ترغیب افراد جامعه به تکیه بر ویژگیهای اخلاقی به نماد سازی و الگو دهی ملموس و باور پذیر به آحاد اقشار جامعه اقدام می کند الگوهای رفتاری که با باور پذیر شدن می توانند به مدیریت رفتاری گروههای بزرگی از جامعه دست یابند الگو سازی در حوزه رفتار اجتماعی فرایندی فرهنگی اجتماعی است که نیازمند فرصت کافی ، صرف انرژی و هزینه قابل توجه می باشد.
6- بسیاری از الگوهای رفتاری ایجادی بدلایل مختلف از ماندگاری برخوردار نیستند و نهایتا برای مقاطع و گروهی خاص قابل استفاده که طبیعتا حائز ویژگی تکرار پذیری نخواهند بود. بنابر این باید نسبت به اهمیت الگوهای رفتاری ماندگار و تکرار پذیر در ادوار و اقشار مختلف دقت و توجه فراوانی را صرف کرد.
7- برخی الگوهای رفتاری چون آرش کمانگیر و رستم دستان بواسطه هوش و ذکاوتی بی مانند و عشقی مملو از حکمت و مصلحت با تکیه بر غیرتی ستودنی افرادی چون حکیم فردوسی خلق تا به بلندای تاریخ یک ملت قابل بهر گیری و اتکا باشند همچنین تاریخ مملو از الگوهایی است که هر یک برای هویت یابی تاریخ یک ملت و سرزمین قابل اتکایند بزرگانی که بی بدیلند چون وجود نازنین انبیا(ص) و اولیاء الهی(ع) یا به دشواری قابل تکرارند چون فردوسی ، سینا ، صدرا ، آیت اللله بروجردی ، علامه و حضرت امام خمینی(ره) و بسیاری در عین بزرگی و عظمت روحی که دارند برای همگان قابل لمس ، دیدن و فهمیدند چون شیرمردان رزمگاه دفاع مقدس که با خون شهدای معظم ، فداکاری ماندگار جانبازان و غیرتمندی آزادگان و متنانت و سرافرازی رزمندگان جاودانه ماند الگوهای بسیاری نیز ماندگار شدند که با نام پوریای ولی به مرحوم جوانمرد غلامرضای تختی همچنان می بالیم الگوهای رفتاری که به هنگامم ساختیم و بی مناسبت و در عین حیرت بدست فراموشی می سپاریم چون بزرگی اقدامی که دهقانی فداکار جاودانه کرد یا محمدیان عزیز که در همراهی با ماهان به تراشیدن موی سر تربیت را آبرو بخشید امید زاده که سوخت تا دانش آموزان خرد سال روستا در کلاس نسوزند دیروز بود که آقا عباسعلی راننده تاکسی بازگرداندن کیفی حاوی 85 میلیون تومان به سادگی بعنوان انجام وظیفه یاد کرد.
8- مزار پوریای جوانمرد بعنوان بخشی بسیار مهم از فرهنگ . هویت ملی و مسلمانی کشورمان باید به آبرومندانه ترین شکل ممکن احیا و محل درس آموزی آنیدگانمان باشد اما باید با دلی خونین فریاد کرد که علی رغم گذشت بیش از 25 سال ملتی قدر شناس همچنان در حسرت مشاهده اتمام آرامگاه زعیم و امام والا مقامشان امام خمینی (ره) هستند آرامگاهی که می تواند در موقعیت یک ی از مهمترین و بزرگترین مراکز بازدید معنوی و موثر ایران اسلامی جای گیرد همچنان باید به سوز دل بگوییم که نمی دانیم عمرمان کفاف مشاهده پایان کار عمرانی بزرگترین و عزیزترین محل نفس کشیدنمان و تمام هویتمان یعنی حرم مطهر اقایمان رضای آل محمد(ع) خواهد داشت.
9- هموطنان همه می دانند که ایران با برخورداری از تاریخی به اندازه خلقت انسان و عظمتی به اندازه تاریخ از داشته های بسیار فراوانی برخوردار است و طبیعی است حفظ و نگهداری از این همه کاری بسیار بسیار دشوار است حداقل در کشورهای مختلف اعم از اروپایی ، آسیای دور و میانه و کشورهای عربی به عینه مشاهده کردم که با برخورداری از چند نمونه داشته فرهنگی و تاریخی به چه سان هویت سازی می کنند و در تلاش برای اثبات خود هستند اما ما چه کنیم که به اندازه چند برابر وسعت کشورمان از تاریخ قابل عرضع و افتخار برخورداریم.
10- داشته های عظیم و بسیار متعدد فرهنگی و تاریخی ایران بی شباهت به برخورداری کشورمان از ذخایر عظیم خدادادی نفت و گاز نیست ذخایری که بدلیل اهمال و کوتاهی های تاریخی و امروز ما در مقاطعی متأسفانه به عنوان دلیلی برای توجیه مشکلات ، ناکارآمدی و حتی عقب ماندگی اقتصادیمان یاد می شوند.
11- اگر باور کنیم ذخایر زیر زمینی و هر میزان توانمندی اقتصادی و صنعتی علی رغم زمینه سازی برای رفاه و زندگی مناسب و بهتر و برخورداری از فعالیت پویا هرگز نمی توانند به حوزه هویت و فرهنگ وارد شودند و فرهنگ هویت شخصیتی افراد و جوامع برای وجودشان و حیاتتتشان راهی جز اتکا بر داشته های تاریخی ، دینی و دیرینه خود ندارند قطعا با دیدگاهی راهبردی و حتی فراتر از اینها انسانی به میراث عظیم فرهنگی توجه داشته و برای حفظ و ماندگاری چنین سرمایه عظیم بشری تلاش خواهیم کرد نکته بسیار ظریفی که تمام اندیشمندان جهان را به خود معطوف و منجر به تلاشی جهانی برای حفظ و نگهداری از این قبیل تحت عنوان میراث بشری گردیده است همان تلاش معطوف به میراث بشری که باعث گردید تا سایه برج برای پول سازی از فضای آسمانی میدان بی نظیر امام اصفهان کوتاه شود. (2117783) (alef-10)
 
صابر
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۹:۱۹:۴۹
رئیس اینجا وبسایت خبری هست ها! نه وبلاگ یا وبسایت شخصی که کسی حوصله کنه کامنت طولانی بخونه :D یک پاراگراف حداکثر! (2118471) (alef-13)
 
خویی
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۳:۲۹:۲۸
این عکس خیلی قدیمیه
آرامگاه در حال مرمت و بازسازی هست و قراره در محل آرامگاه یک زورخانه احداث بشه (2117817) (alef-10)
 
همشهری خویی
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۲۲:۰۸:۲۷
همشهری محترم؛
دقت داشته باشید که اگه محل دفن این پهلوان در جایی مثل تهران، اصفهان، شیراز، همدان و ... می بود، یقینا چند دهه قبل آرامگاهی درخور برایش ساخته شده بود (توجه کنید به آرامگاه ابوعلی سینا، حافظ شیرازی، سعدی و نظایر اینها).
احترام به همه بزرگان ملی ایران واجب است. کاش دولت ها اینقدر به نواحی مرزی و دور از پایتخت کم توجهی نمیکردند. (2118754) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۳:۳۱:۱۳
ما اینیم دیگه . وقتی اثار تاریخی مان را ارزش قایل نیستیم مثلا سنگ نوشته های چند هزار ساله را را به جای سنگ در ساختمان هایمان مورد استفاد قرار می دهیم و وقتی یک خارجی پیدا می شود برای انها ارزش قایل می شود به کشور خود می برد و از انها نگهداری می کند . سر بزنگاه می شویم وطن پرست و او را دزد میراث فرهنگی می خوانیم . (2117818) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۳:۴۸:۳۰
در اینکه باید به فرهنگ و پیشینه مون (از نوع ارزشمندش) اهمیت بدیم، شکی نیست. اما اون کاری که اونا میکنن هم ابدا اسمش فرهنگ نیست. یه شیادیه واضحه که با سوء استفاده از حماقت مردمشون در جریانه (2117846) (alef-10)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۴:۳۴:۱۲
عجیبه که حضرات یادشان رفته برن سراغ این قبر چطورشده اینها که در ساخت ارامگاه وزیارتگاه ید طولای دارند خوب شد شما این عکس را نشان دادید از فردا ببینید چه اتفاقی میفته برای اینکه یک عده از راه ساختن مقبره به نام پوریای ولی یه پولی به جیب بزنند همگی بسیج میشن بعدشم میشه زیارت گاه از انطرف هم یه عده ادم ساده برای برامدن حاجاتشان داخل مقبره پول هم میندازند ومتولیان محترم هم به نان نوایی میرسند پس نگرانیتان بی مورده فقط یه کم دیر به معرفی این مزار افتادید (2117913) (alef-10)
 
علی عسک
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۵:۰۸:۳۴
چه کسی جز سازمان میراث فرهنگی متولی این کار است تعمیر و مرمت ارامگاه این بزرگوار را هم در قالب یک پروژه میراث فرهگنی انجام دهند (2117967) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۵:۳۹:۰۵
کلا غربیها می دانند که آینده درک و احترام به گذشته است و شرغیها و مخصوصا ایرانیان خیال می کنند که آینده یعنی بی خیالی به گذشته و حتی تخریب آن. این بی توجه ای قسمتی از نبود حس شهروندی و درک میراث ملی، بی مسئولیتی به تاریخی که متعلق به تمامی مردم کشور است و کمبود تدریس عمومی در مورد اهمیت به میراث فرهنگی در تمامی نقاط کشور. اگر کشور آنقدر که به مسئله حجاب بانوان حساس است به میراث فرهنگی حساسیت نشان می داد، امروز هم حجاب مردم ما بهتر بود و هم تمدن اسلامی آنان که به میراث فرهنگی ختم می شود. (2118030) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۷:۴۰:۲۴
همش تقصیر دولت قبلیه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2118289) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۸:۴۵:۱۵
خارجی ها و انگلیسی ها قاطی دارند بروند خرج بی خانمان های خود بکنند در مورد ایران شما راست گفتید (2118410) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۱۹:۰۰:۴۹
خيلى وقته فرهنگ احترام به گذشته حرمت بزرگان از مردم ايران خداحافظى كرده. و جاى خودرا به ريا حرص و پول پرستى دادا (2118443) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۱ ۲۱:۰۸:۵۱
ریشه مشکل خرابی آرمگاه پوریا نه در کمبود منابع مالی بلکه در نگرش ایدئولوژیکی سیاسیون ماست که به اشتباه فکر میکنند برجسته سازی اسطوره های ملی و ایرانی میتواند خدای ناکرده باعث کمرنگ شدن الگو های مذهبی شیعیه مشخصا" ائمه اطهار شود و این درکی نادرست است چرا که این اسطوره ریشه در خاکی دارند که ما در آن زاده شده و ریشه کرده ایم میتوان شاخه ها را زد ولی نمیشود ریشهای در هم تنیده را جدا کرد ضمن اینکه این اسطوره ها، اسطوره نشدن مگر بواسطه تبعیت از رفتار و دستورهای پیامبران الهی و ائمه اطهار (2118650) (alef-10)
 
safa
۱۳۹۳-۰۲-۱۲ ۰۷:۳۶:۰۵
اونا از ادامس اسطوره میسازند چونکه ما خودمون میخاهیم فرهنگو اسطورهامونو از بین ببریم انگار ایران 30 سال بوجود اومد (2119061) (alef-13)