کنفرانس سالانه منافقین با شرکت برخی سیاست مداران آمریکایی و معارضان سوری خارج نشین در پاریس با طرح ادعاهای پوچ و تکراری برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری ها، علاوه بر منافقین، برخی نمایندگان از دو حزب جمهوریخواه و دموکرات کنگره آمریکا، نمایندگانی از اتحادیه اروپا، مسولان برخی کشورهای عربی از جمله سعودی ها و سران گروهک های تروریستی از جمله معاندان سوریه در این نشست یک روزه حضور دارند.
دراین گردهمایی رودی جولیانی شهردارسابق نیویورک، جورج تنت نماینده کنگره آمریکا، میشل دوپولور نماینده مجلس ملی فرانسه، لیندا چاوز مدیر پیشین روابط عمومی کاخ سفید و ترکی فیصل رئیس پیشین دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی و نصرالحریری عضو هیأت مخالفان سوریه از جمله شرکت کنندگان بودند.
سال گذشته روزنامه واشنگتن تایمز در گزارشی از دریافت پول در ازای شرکت آمریکاییها و دیگران در نشست های منافقین در پاریس خبر داده بود.
طبق بیانیه ادعایی گروهک منافقین این کنفرانس دو رسالت بر عهده دارد؛ نخست تغییر نظام ایران (!) و دوم لزوم توافق همه کشورها برای برقراری صلح و آرامش منطقه ای و بین المللی.
جان بولتون در گردهمایی سالانه گروهک منافقین در پاریس گفت که اولویت دولت آمریکا باید تغییر نظام ایران باشد. نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد افزود: ایران فقط یک تهدید تروریستی محسوب نمی شود بلکه یک تهدید اتمی است و همواره به دنبال این سلاح بوده است. خوشبختانه اکنون در آمریکا رئیس جمهوری بر سر کار است که بطور صددرصدی با نظام حاکم بر ایران مخالف است.
وی گفت: باید تا دیر نشده هر چه زودتر به تهدیدهای و اقدامات سرکوبگرانه ایران پایان داد و یکی از مهمترین این اقدامات، اعمال تحریم های بیشتر علیه این کشور است که خوشبختانه در سنا در جریان است.
وی افزود: هشت سال پیاپی هست که در این کنفرانس شرکت می کنم. خوشبختانه امسال برای نخستین بار است که می توانم بگویم اکنون رئیس جمهوری در آمریکا و در کاخ سفید حضور دارد که صددرصد با ایران مخالف است. ترامپ بطور واقعی با ایران دشمن است و بارها این احساس قلبی خود را به زبان آورده است.
نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد: کنگره با سرعت اعمال تحریم های جدید را پیگیری می کند و تا نتیجه مطلوب آن را ادامه خواهد داد. بولتون گفت: زمانی که رئیس جمهور فعلی ایران رئیس مذاکره کنندگان هسته ای بود، به او هیچ اعتمادی نداشتم، اکنون نیز به وی به عنوان یک رئیس جمهور میانه رو هیچ اعتمادی نیست.
نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل مدعی شد: ایران هر روز موجب بروز کشمکشی جدید در منطقه می شود. این کشوراز حزب الله، حماس وبشار اسد حمایت می کند. باید تا دیر نشده جلوی این اقدامات خرابکارانه را گرفت. رفتار این نظام تغییر نخواهد کرد و تنها راه حل، تغییر آن است.
لیندا چاوز مدیر پیشین روابط عمومی کاخ سفید نیز در این نشست مدعی شد: بهترین راهحل در ایران جایگزین کردن نظام حاکم است و منافقین میتوانند تفکر اسلامی را را ریشه کن کنند.
رابرت جوزف معاون سابق وزارت خارجه آمریکا در نشست منافقین در پاریس گفت: ما باید از داخل به دنبال تغییر نظام ایران باشیم و از آن حمایت کنیم نه از خارج.
رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک، در سخنانی گستاخانه در کنفرانس سالانه منافقین در پاریس، گفت: زمان تغییر رسیده است. همانطور که رجوی گفت زمان آن فرا رسیده است تا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تشکیلاتی تروریستی بخوانیم.
شبکه العربیه نیز با آغاز سخنرانی ترکی الفیصل به پوشش خبری زنده این کنفرانس پرداخت. ترکی الفیصل در سخنانی مداخلهجویانه گفت : تلاش برای براندازی نظام ایران تلاشی مشروع است. وی افزود: افتخار میکنم که برای دومین بار در این اجلاس شرکت میکنم.
حضور مقامات آمریکایی، اروپایی و سعودی در اجلاس ۲۰۱۷ منافقین در پاریس
سخنرانی ترکی الفیصل در کنفرانس سالانه منافقین در پاریس
آلن نری از اعضای مجلس سنای فرانسه، در کنفرانس سالانه منافقین در پاریس، حمایت خود را از این گروهک تروریستی اعلام کرد
نوت گینگریچ، رئیس اسبق مجلس نمایندگان آمریکا، در کنفرانس سالانه منافقین در پاریس، پایتخت فرانسه
جو لیبرمن، سناتور سابق آمریکایی، در کنفرانس منافقین در پاریس
واکنش ظریف به نشست منافقین در پاریس
وزیر امور خارجه کشورمان پیش از بازگشت به تهران در واکنش به نشست گروهک تروریستی منافقین در پاریس، حضور و فعالیت منافقین در فرانسه را نقطه ابهام در روابط ایران و فرانسه عنوان کرد.
ظریف در فرودگاه شارل دوگل در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما درباره نشست امروز منافقین در پاریس و اینکه با تحریک این گروهک برخی نمایندگان پارلمان اروپا در بیانیه ای حقوق بشر در ایران را زیر سوال برده اند و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست سیاه قرار داده اند، گفت: سابقه تروریستی این گروه برای کسی پوشیده نیست؛ همه دولت های منطقه و دولت های اروپایی نسبت به سوابق این گروه آگاه هستند.
وی با ابراز تاسف از دادن مجوز فعالیت به گروهک تروریستی منافقین در فرانسه، افزود: ما در گفت و گوهایمان با مسئولان فرانسه این موضوع را به عنوان یک نقطه ابهام در روابط مطرح کردیم و آنها هم همواره تاکید کردند که ارتباطی با این گروه ندارند.
وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: اجازه دادن به فعالیت گروهی که نزد مردم ایران منفور است، سوابق تروریستی دارد، همکاری با رژیم صدام در سابقه خیانت آمیزش نسبت به مردم ایران وجود دارد و همچنین در هفته ها و ماههای اخیر شاهد حملات تروریستی آنها و تلاش هایشان برای حمله تروریستی در کشور بودیم، تنها لکه سیاهی است بر سابقه کشورهایی که با این گروه ها همکاری می کنند.
«ظریف» ابراز تاسف کرد: رژیم های مرتجع منطقه یکبار دیگر روی این گروه سرمایه گذاری می کنند همانطور که در گذشته هم سرمایه گذاری کردند.
وی گفت: ما از سوابق زمان جنگ اطلاع داریم که رژیم سعودی با این گروه فعالیت و همکاری می کرده و کمک های مالی به آنها می داده است؛ در سال گذشته و امسال تصمیم گرفته اند که با علنی کردن این همکاری، در جلسه آنها شرکت کنند.
ظریف که ساعتی پس از دیدار با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در الیزه این مصاحبه را انجام داد، افزود: اینها همه نشان دهنده میزان و درجه استیصال معاندین جمهوری اسلامی ایران است که مجبور شدن برای نیات شوم شان به گروه هایی پناه ببرند که هیچ پایگاهی در بین مردم ایران ندارند و نتیجه ای هم جز نفرت مردم ایران برای اینگونه اقدامات نخواهند داشت.
موضوعات دشواری در روابط دو کشور وجود دارد
وزیر امور خارجه فرانسه نیز طی اظهاراتی ایران را کشوری بزرگ و محترم خواند و اجرای بسیار دقیق و موشکافانه تعهدات تهران در زمینه عدم اشاعه هستهای را نخستین و مهمترین خواسته پاریس از تهران ارزیابی کرد.
ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه در مصاحبه با نشریه فرانسوی «La Matinale du Monde» با اشاره به لفاظیهای «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا علیه ایران در جریان سخنرانی وی در ریاض که ایران را منبع بیثباتی و تروریسم خوانده بود، در خصوص موضع کشورش در قبال جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: «ما از ایران خواستههایی داریم که نخستین آنها اجرای بسیار دقیق تعهدات آن در زمینه عدم اشاعه هستهای است و این چیزیست که ما هماکنون آن را میخواهیم.»
وی افزود: «در مورد خواسته دوم نیز باید بگویم که ما به شدت نگران آزمایشهای موشکی بالستیکی ایران هستیم و اینها نقاط سخت و دشوار رابطه ما هستند، اما در باقی موارد باید گفت که ایران کشور بزرگیست که باید مورد احترام قرار گیرد و در مقابل به شیوهای سازنده در منطقه رفتار کند.»
وزیر خارجه فرانسه در ادامه گفت: «ایران باید به تمامیت و حاکمیت ارضی کامل همسایگانش احترام بگذارد. در خصوص تروریسم نیز ایران باید با تروریسم از هر منبعی در همهجا مبارزه کند.»