نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 346555
هر ساعت کار چقدر می‌ارزد؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۵
با اینکه اجرای بسته جدید دستمزد شاغلان از امروز آغاز می‌شود اما آنها امسال تغییرات چندانی را در فیش‌های حقوق خود احساس نخواهند کرد و حداقل بگیران برای هر ساعت کار نهایتا ۳۶۹۳تومان می‌گیرند.

به گزارش مهر، کارگران بیش از ۱۳ میلیون مشمول قانون کار سال جدید را در حالی آغاز کرده اند که شورای عالی کار میزان افزایش حقوق سال ۹۵ را تنها ۱۴ درصد در نظر گرفته و شاغلان در سال جاری افزایش های جدیدی را در بخش حق مسکن (قرار است افزایش یابد)، حق بن نقدی و پایه سنواتی نخواهند داشت.

می توان گفت افزایش های حقوقی امسال کارگران یکی از کمترین ارقام در طول سال های اخیر است و تقریبا در تمامی سال های دستکم یک دهه اخیر، شورای عالی کار افزایش های جانبی غیر از حداقل مزد سالیانه را برای کارگران مصوب کرده است و از این بابت، سال ۹۵ را می توان سال سخت حقوقی شاغلان دانست و آنها تغییرات چندانی را در فیش های حقوقی خود لمس نخواهند کرد.

با این وجود، قیمت ها با شروع سال جدید افزایش یافته و در برخی بخش ها مانند حمل و نقل، خوراک و اقلام پُرمصرف خانوار تغییراتی ایجاد شده که به معنی افزایش هزینه های خانوار و کاهش دوباره قدرت خرید است. تصمیمات اخیر دولت درباره قیمت بنزین و مواردی مانند آن نیز می تواند تاثیراتی را در گرانتر شدن هزینه های خانوار به ویژه درباره کم درآمدها داشته باشد.

تغییرات ناچیز در فیش‌های حقوقی ۹۵

هرچند بنا به قانون و همچنین مصوباتی که درباره دستمزدها وجود دارد، امکان تخلف کارفرمایان در اجرا نکردن مصوبات دستمزدی وجود ندارد، اما این تخلف به صورت کاملا اشکار از سوی بسیاری از واحدها به ویژه واحدها و بنگاه های خُرد و کوچک انجام می شود. معنای آن این است که بسیاری از شاغان حتی ممکن است ۸۱۲ هزار تومان حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار را نیز دریافت نکنند.

بحث های فراوانی نیز درباره افزایش هزینه های خانوار شهری به بیش از ۳ میلیون تومان مطرح است و در این زمینه علاوه بر نمایندگان گروه های کارگری، مراجع رسمی مانند بانک مرکزی و مرکز آمار ایران نیز گزارش هایی را داده اند؛ اما نهایت دریافتی مشمولان قانون کار در سال جاری، در بهترین حالت به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ماه نخواهد رسید.

شرایط فعلی جامعه حقوق بگیر کشور نشان می دهد که حقوق و دستمزدها در طول سنوات طولانی متناسب با افزایش قیمت ها و نرخ تورم رشد نکرده و این مسئله از سوی دولت ها و کارفرمایان با دلایل تکراری و مشابهی همراه بوده است. کارفرمایان می گویند به دلیل بالا بودن هزینه های تولید و مخارج ناگهانی که دولت ها بر دوش آنها قرار می دهند، امکان تقویت قدرت خرید شاغلان را ندارند و دولت ها نیز در طول سالیان متمادی به صورت پیدا و پنهان از این دیدگاه حمایت کرده اند.

یک مسئله ای در طول چند سال گذشته در بازار کار به وجود آمده که می توان آن را ابزار فشار کارفرمایان بر نیروی کار و دولت ها تلقی کرد و آن هم اینکه کارفرمایان برای به کرسی نشاندن نظرات خود در شورای عالی کار می گویند اگر نتوانند مخارج بنگاه را تامین کنند مجبور به تعدیل نیروی کار و یا تعطیلی واحد خواهند بود و این مسئله در طول دستکم یک دهه اخیر دولت ها را به شدت ترسانده و باعث شده تا به صورت زیرپوستی امتیازاتی نیز به آنها داده شود که حداقل آن همراهی در افزایش های ناچیز حقوق و دستمزد سالیانه مشمولان قانون کار است.

کارگران می گویند هر چند برخی گروه های کارفرمایی مشکلات فراوانی را در اداره بنگاه ها به دلایل واردات بی رویه، افزایش نرخ ارز، افزایش قیمت تمام شده تولید، تحریم ها و ... دارند ولی بسیاری نیز از آب گل آلود ماهی می گیرند و با اینکه اوضاع خوبی نیز دارند، در مقابل افزایش دستمزدها که بنا به بررسی ها به صورت متوسط ۱۳ درصد هزینه های تولید را تشکیل می دهد به شکل عجیبی مقاومت می کنند.

تعیین ۲۳۴.۴ دلار دستمزد در ماه

برخی بنگاه ها ممکن است سالیانه میلیاردها تومان برای تبلیغات محصولات خود هزینه کرده و مخارج سربار فراوانی از این دست داشته باشند، اما در مقابل افزایش ۱۰۰ هزار تومانی حقوق کارگران مقاومت می کنند و از حربه اخراج و تعطیلی واحد استفاده می کنند!

با این وجود، نمی توان از تغییر دیدگاه کارفرمایان درباره حقوق و دستمزدها و گرایش به کاهش دستمزدها حرف زد ولی از کارفرمایانی که با جانفشانی و دشواری های فراوان، تنها برای سرپا نگه داشتن واحد تولیدی و جلوگیری از بیکاری کارگران شبانه روز تلاش می کنند حرف نزد. همچنین نمی توان از کارفرمایانی نگفت که مطابق قانون کار و بالاتر از آن برای نیروهای خود حقوق و دستمزد پرداخت می کنند و تا حق کارگر را نپردازند آرام نمی گیرند.

با این وجود، طبق مصوبه امسال شورای عالی کار حداقل بگیرانی که ماهیانه تنها ۸۱۲ هزار تومان دریافتی خواهند داشت به ازاء هر ساعت کار ۳۶۹۳ تومان دریافت می کنند. اضافه کاری این گروه از حقوق بگیران در سال جاری به میزان ۵۱۷۰ تومان است. همچنین حقوق روزانه آنها نیز ۲۷۰۷۲ تومان تعیین شده است. همچنین حداقل بگیران برای هر ساعت شب کاری امسال ۱۲۹۲ تومان اضافه تر دریافت می کنند.

به نرخ روز دلار در بازار آزاد، حداقل دستمزد ۸۱۲ هزارتومانی امسال مشمولان قانون کار معادل ۲۳۴.۴ دلار است، در حالی که با نرخ ۳۳۴۵ تومانی دلار در فروردین ماه سال گذشته، حداقل دستمزد ۷۱۲ هزارتومانی کارگران معادل ۲۱۲.۸ دلار در ماه بود؛ بنابراین یکساله تنها ۲۱.۶ دلار افزایش یافته است. از سویی، هر ساعت کار در سال جاری معادل ۱.۰۶ دلار است و هر ساعت اضافه کاری نیز به میزان ۱.۴۹ دلار است.
 
کلمات کلیدی : ساعت کاری زنان+حقوق زنان
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۹:۵۰:۴۰
قيمت هر ساعت کار يک لوله بازکن ساده که اطلاعيه اش ممکن هست پشت درب منزل شما هم باشد: 75 الی 100000 تومان.
قيمت هر ساعت کار يک نصاب لوستر و تعميرکار وسايل برقی مثل آیفون و ... که باز هم ممکن هست اطلاعيه اش پشت درب منزل شما هم باشد: 60000 تومان
قيمت هر ساعت کار يک کارگر بنايي سرگذر: کمتر از 10000 تومان
قيمت هر ساعت کار يک کارمند: ؟؟؟؟
قيمت هر ساعت کار يک استاد دانشگاه: مطمئنا کمتر از قيمت هر ساعت کار يک لوله بازکن هست

قيمت هر ساعت کار يک دلال: کسی ميدونه؟؟؟
خداييش اين سيستم اگر درست می بود ما بايد شاهد اعداد فوق می بوديم؟

بماند که همه ما به فوب خليج فارس هزينه می کنيم و به ريال حقوق می گيريم.
بماند که از حداقل 6 سال قبل تا حالا حقوق من یکی به دلار فرقی نکرده.
همان 6 سال قبل اگر حقوقم معادل 1000 دلار بوده حالا هم دوباره معادل همان 1000 دلار هست.
آخه این دردها را به کی بگيم که کاری از دستش بر بياد. نه اين که فقط بلد باشد به درد اين مردم گريه کند!!! (3654841) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۲:۵۰:۵۴
خوشبحال شما که لااقل 1000 دلار معادل 3500 حقوق میگیرید
ما چی بگیم!!! (3655261) (alef-3)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۷:۱۰:۱۰
بنده خدا
اين حقوق يک هيات علمی دانشگاه هست که 24 سال فقط درس خونده و از بهترين دانشگاه کشور در يکی از رشته های مهندسی فارغ التحصيل شده.
به نظر شما حقوق يک استاد دانشگاه 3500000 تومان باشد زياد است؟
به قول شما 1000 دلار. ميدونی تو خارج از کشور چقدر می گيرد؟
میدونی همان نصاب و لوله بازکن از بعد دیپلم 12 سال اضافه تر کار کرده و صاحب خونه و ماشين و ... هم هستند و ماهی حداقل 9 ميليون خالص دريافتی دارند؟
در حالی که يک استاد صفر کيلومتر بعد 12 سال با منفی شروع می کنه و ماهی کمتر از 3 ميليون دريافتی داره. خونه و ماشين هم که هيچی.
دوست من شما چون فکر می کنی کار يعنی پشت ميز نشينی برای همين بيکاری.
من که ادرس دادم!!!
دلالی پردرآمدترين شغله.
اصلا برو بزن می خواهی پديده 2 را راه بيندازی و سهام فروشی کن.
برو ياد بگير تعمير ايفون را و يک کاغذ کوچولو بچسبون درب حياط مردم.
اگر هم نه فقط حسرت حقوق اساتيد را می خوری مثل اساتيد برو بزن دکتری بخون و خودت را بدبخت کن. برای يک دانشگاهی بيگاری کن. ماهی همون 3500000 را هم بگير.
ولی ليسانس 4 سال، ارشد 2 الی 3 سال و دکتری 5 الی 6 سال را با خرج بابا روش حساب کن. (3655892) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.