نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 292870
یک جراح زبده: کمبود اخلاق پزشکی داریم
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۳
رئیس قدیمی‌ترین دانشگاه علوم پزشکی کشور که یکی از جراحان زُبده پیوند کبد ایران است، می‌گوید درآمدش میلیاردی نیست چون در بخش دولتی کار می‌کند ولی از کمبود اخلاق پزشکی دل پُری دارد و منشاء آن را نیز در تغییر اولویت و کمرنگ‌شدن اخلاق در کل جامعه می‌داند.

به گزارش تسنیم، «اخلاق»مقوله ای که در جامعه ایرانی به دلیل نوعی رفاه طلبی کاذب و موارد منفی بسیار دیگر، هر روز در حال رنگ پریدن است، مردم کمتر با هم درباره اختلافاتشان صحبت می‌کنند، سبک راستگویی‌ها نیز تغییر کرده است، البته با وجود این شرایط نباید ناامید بود و باید هر چه زودتر از این غبار کم رنگی اخلاق فاصله گرفت، با این حال کم رنگی اخلاق در برخی صنوف ضررهای بسیاری برای جامعه دارد، همانند گلوله ای که اگر از فاصله دور به جان آدمی شلیک شود فرد را به شدت می‌رنجاند ولی اگر گلوله از نزدیک به فرد شلیک شود به دلیل فرو رفتن فلز داغ کمتر فرد مذکور دچار درد و رنج می‌شود و این مَثل حکایت جامعه پزشکی امروز ماست، جامعه ای که روزی آنان را حکیم می‌نامیدند، در این رابطه علی جعفریان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز معتقد است که کمبودهای در حوزه پزشکی داریم که از مهمترین آن کمرنگ شدن اخلاق در بخش پزشکی است.

وی ادامه می‌دهد: البته ما یک مشکل جدی‌تر نیز داریم که آن نداشتن اخلاق در کل جامعه است. اخلاق معیار اصلی جامعه است. ما دو مشکل در جامعه داریم که اگر حل نکنیم توسعه پیدا نمی‌کنیم یکی فکر است و دیگری اخلاق؛ که برای هیچ کدام ارزش قائل نیستیم، برخی اوقات برای ضد آن ارزش قائلیم و متاسفانه امروزه کسی که در جامعه بی‌اخلاقی می‌کند برنده است. تا موقعی که محیط اینطور باشد نمی‌شود انتظار داشت مردم برخلاف این عمل کنند. وقتی در همه جامعه اخلاق، ارزش قابل توجه و قابل تقدیر محسوب نشود جامعه پزشکی هم علیرغم اینکه هنوز هم بالاتر از میانگین جامعه عمل می‌کند بالاخره از ایده آل خودش پایین‌تر می‌آید.

جعفریان در پاسخ به این مسئله که امروزه کلام آخر پول است. چقدر می‌گیرم، چقدر در می‌آورم. آیا واقعاً قدیم هم در حوزه پزشکی این مسائل مطرح بود؟ می‌گوید: خیر، ولی وقتی همه مردم اینطور فکر می‌کنند دانشجوی پزشکی هم از همین جامعه می‌آید بیرون و از جای دیگر نیامده! وقتی بنده دانشجو بودم در کل دانشجویان همزمان ما که شاید ۴۰۰ نفر بودند شاید ۴ نفر هم خودرو نداشتند. بنابراین چیز بدی نبود اگر کسی ماشین نداشت. ولی امروز فرهنگی که در جامعه است چه می‌گوید؟ پول خوب است یا بد؟ اگر می‌گوید خوب است او (دانشجوی پزشکی و پزشک) هم در همین جامعه است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه درباره ضعف آموزش پزشکی کشور در حوزه اخلاق پزشکی، دیدگاه متفاوتی دارد و عنوان می‌کند: خیر، این مسئله (اخلاق پزشکی) به آموزش ربطی ندارد. زیرا این قسمت را ما اتفاقاً خیلی به آن توجه می‌کنیم زیرا دانشجوی پزشکی باید مبنایش اولویت بیمار باشد، در همه جای دنیا هم همینطور است. اصلاً رشته پزشکی این ماهیت را دارد. حال هر چقدر جامعه ما را این اخلاق دور کند ما سخت‌تر می‌توانیم دانشجو را به اینجا (ارتقای اخلاق پزشکی) برسانیم. یعنی ما با یک نیروی مخالف خیلی جدی مواجهیم و آن هم جامعه است. در جامعه وقتی امتیازات مادی اولویت ایجاد می‌کند ما باید زور بیشتری بزنیم تا به دانشجوی پزشکی بگوییم اینطوری نیست. بنابراین این در این حوزه وقت، توجه و انرژی بیشتری می‌خواهد، زیرا برای اینکه این پیام (اخلاق پزشکی) را منتقل کنیم، کلی برنامه داریم.

حال وقتی جعفریان، به عنوان رئیس قدیمی‌ترین رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در مقابل سئوالی قرار می‌گیرد مبنی بر اینکه شما یکی از بهترین جراحان طحال و کبد هستید. آیا شما هم درآمد میلیاردی دارید، عنوان می‌کند: خیر. و چرایی نداشتن چنین درآمدی را نیز اینگونه توضیح می‌دهد: بنده در بخش دولتی کار می‌کنم و در بخش خصوصی کم کار می‌کنم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره اختلاف درآمد در بخش دولتی و خصوصی نیز عنوان می‌کند: بله، اختلاف درآمد در این دو بخش زیاد است، جراحی که ما انجام می‌دهیم در بخش دولتی و بر طبق تعرفه ۱۰۰ یا ۱۳۰ K است. یعنی در بخش دولتی در این حوزه هر k می‌شود ۸ هزار و ۸۰۰ تومان، ولی در بخش خصوصی ۳۶ هزار تومان می‌شود.
 
کلمات کلیدی : اخلاق پزشکی
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۴ ۱۰:۳۹:۴۵
کلا اخلاق پزشکی اصلا چی چی هست نکنه این دکترای سر پایین رو میگید که اصلا به آدم نیگا هم نمیندازن فقط ویزیت میگیرن (3163536) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۴ ۱۱:۵۰:۵۶
مشکل از انجاست که در تمام سالهای گذشته بعد از انقلاب به بهانه های مختلف و از جمله ناتوانی مردم از افزایش تعرفه های پزشکی متناسب با تورم جامعه جلوگیری شد و از سوی دیگر سرانه واقعی درمان نیز در بودجه در نظر گرفته نشد و بیمه ها هم هزینه ها را به عهده نگرفتند. لذا پزشکان مجبور شدند حقوق واقعی خودشان را از مردم بگیرند (3163680) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۴ ۱۳:۰۱:۳۴
البته برادر ! از پزشكان خوب كه بگذريم ( كه خدا عمر و عزتشان زياد تر كنه !!) مشكل بعضي از
پزشكان ما اين است كه هم سوگند نامه بقراط را فراموش كردن و هم اين سخن حكميانه حكيم
جناب جالينوس ( حالا اگر اشتباه نكنم ! ولي خب از قديم گفتن كه : " ببين چي ميگه ، نه اين كه
كي ميگه ! !! سخن حكيمانه ، ديگه حكيمانه است ، حالا مي خواد از هر كه باشه ) را فراموش كردن كه آن حكيم مي گويد : كه بهتر است كه هر پزشكي فيلسوف هم باشد !!! پس بر اين اساس مشكل بعضي از پزشكان ما اين است كه فيلسوف نيستند !!! چي مي فرماييد ؟؟ سئوال مي كنيد
حالا اگر فيلسوف بودن چي ميشد ؟؟ خب معلومه قربونتم !! فيلسوف آزاد انديش است ! يك طرفه
فكر نميكنه ! كلي انديش است ! در يك مرضوع به راه هاي مختلف و احتمالات گوناگون فكر ميكنه !
مرغش يك پا كه نداره هيچ بلكه ده تا بيست پا ٫ صد تا پا داره !!! تفسير مطلب آن كه : به فرض
اگر پزشك فيلسوف باشه و فيلسوفانه فكر كنه ،وقتي با يك مريض روبرو ميشه ،فلسفي مي انديشه
مثلا با خودش ميگه شايد اين بيمار پول ويزيتش ويا عمل جراحي اش رفته قرض كرده باشه ٫ براي
عملش رفته وام گرفته باشه ، شايد از خورد و خوراك و مخارج ماهيانه زن و بچه اش برداشته . و شايد از پول ذخيره شده جهيزيه دختر خانمش بر داشته و هزاران شايد هاي ديگر !!! خب حالا قربونتم نتيجه چي ميشه ؟؟ ها !!! نتيجه آن كه جناب پزشك ديكه با انصاف ميشه ، گذشت ميكنه " احسان ميكنه! ديگه حتي به بيمار ميگه كه : اگه دستت تنكه پول هم بدم خدمتت ؟ اصلا تعارف نكن !! واما اگر دكتر يا پزشك فيلسوف نباشه ، فلسفي فكر نكنه ، هميشه يك را ه بيشتر در ذهنش
نيست ! و مانتد فيلسوفان به راه هاي ديگر نمي انديشه ! وآن يك راه اينه كه بيمار الا و للا پول
ويزيت و يا عملش تمام و كمال بپردازه ! بي برو و بر گرد!!!و شايد و مايدي هم در كارش نيست و براي حق العملش و حق الويزيتش !!! مرغش يك پا بيشتر نداره ! ديگه آسمون به زمين بياد ٫ وزمين به آسمان بره ، اين بيمار بايد حقم را بده !!! نداره ؟؟ خب بره قرض كنه ، حق مسلم من زير سنگم كه باشه بره پيدا كنه و برام بياره !!!
خب البته اين تفسير بنده از جمله آن حكيم است كه قرن ها پيش گفته كه بهتر است هر پزشكي
فيلسوف هم باشد !! حالا ممكن است شما اين تفسير بنده را نپذيريد !! هيچ اشكالي نداره ! در
فلسفه و مسائل فلسفي بايد آزاد انديش بود و مانتد بعضي از پزشكان فيلسوف مشرب به راه هاي
گوناگون فكر كرد واز تك انديشي دوري نمود و براي مرغ يك پا قائل نشد !!بلكه ده ها پا قائل بشه !!! پس اين كه اين آقا فرمودن كه :" كمبود اخلاق بزشكي داريم " يك معنيش آن است كه
برخي از پزشكان ما فيلسوف نيستند !!!! مگر غير از اينه مخلصتم !! (3163883) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.