کد مطلب: 497422
مقایسه مصرف برق ایران با کشورهای همسایه
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۲:۰۰
رشد پنج درصدی اوج مصرف برق در یکسال در هیچ جایی از دنیا سابقه ندارد و جالب اینکه عمده کشورهای توسعه یافته دنیا سالانه اوج مصرف خود را کاهش میدهند؛ این در حالی است که پیک مصرف برق در کشور ما سال جاری در مقایسه با سال گذشته حدود پنج درصد و برابر با ۲۷۰۰ مگاوات رشد داشته است.
به گزارش ایسنا، پیک بار کشور در سال جاری در اواخر نیمه اول تیرماه سال جاری به ۵۵ هزار و ۳۹۶ مگاوات و دیروز نیز به ۵۵ هزار و ۸۰ مگاوات رسید. این روند مصرف برق نشان میدهد صنعت برق با یک رویه افزایشی قابل تأمل و هشدار دهنده ای روبرو شده است.
این میزان نشانگر رشد پنج درصدی مصرف برق است که به تنهایی برابر با کل مصرف برق کشوری مثل ارمنستان با ۱۸۰۰ مگاوات مصرف و نزدیک به کشور آذربایجان با مصرفی بالغ بر ۳۸۰۰ مگاوات است.
برای جبران این میزان رشد، سالانه میبایست حدود ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار کرد که خود به تنهایی حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان هزینه روی دست صنعت برق میگذارد.
در طول چهار سال گذشته حدود ۸۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شده و طبق براوردهای صورت گرفته قرار است که تا قبل از تابستان ۱۳۹۷ حدود ۴۰۰۰ مگاوات دیگر وارد مدار شود.
در حال حاضر ضریب آمادگی نیروگاهها ۹۸.۵ درصد و ضریب آمادگی شبکه انتقال و توزیع برق کشور ۹۹.۵ درصد است که یک رکورد بسیار خوب برای این صنعت است.
در خصوص وضعیت پایتخت نیز باید گفتکه پیک بار تهران در یکسال گذشته حدود ۸۰۰ مگاوات افزایش داشته این در حالی است که دمای هوا در این شهر چندان گرم نشده است و برای جبران این میزان افزایش حداقل میبایست ۱۲۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار کرد که با احتساب هزینههای تولید، انتقال و توزیع آن میبایست تنها برای تهران سالانه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داد.
این در حالی است که کل اعتبار اختصاص داده شده به صنعت برق کشور در سال گذشته برای اجرای طرحهای توسعهای حدود ۲۴۰ میلیارد تومان بوده است.
وضعیت فعلی صنعت برق در حالت هشدار قرار گرفته و به نظر میرسد که علت اصلی این مساله تعرفههای پایین بخش برق باشد که موجب شده به مدیریت مصرف آنطور که باید توجه نشود، با این حال باید این مساله را مورد توجه قرار داد که اکنون کشور در مرز خاموشی قرار گرفته و لازم است که به این مهم بیش از همیشه عنایت شود.
کلمات کلیدی : مصرف برق
اغلب خانوارها یک یا چند گوشی موبایل دارند و ماهی 20 هزار تومان تا پنجاه هزار تومان خرج تلفن همراه میکنند. آنوقت برای 200 یا 300 کیلووات برق حاضر نیستند پول خرج کنند. وزارت نیرو باید مردم را توجیه کند که برای مصرف برق بیشتر باید پول حسابی بپردازیم (4498035) (alef-11)
محمد منفرد
۱۳۹۶-۰۵-۱۰ ۰۶:۴۷:۲۵
متاسفانه برق دزدی و دستکاری کنتورها در همه جای کشور اعم از روستا ، شهر ، مناطق فقیرنشین و مناطق ثروتمند بیداد میکند. در تهران و سایر کلانشهرها بسیاری از ثروتمندان که خانه های بزرگشان دارای چیلرهای جذبی ست سعی مکنند تا مصرف برق زیادشان را با دستکاری کنتورها جبران کنند. در مناطق فقیرنشین هم بسیاری از مردم با این توجیه که ما جزء طبقه محروم هستیم اقدام به برق دزدی با اتصال مستقیم سیم به کابلهای برق میکنند و چراغهای پر مصرف را در طول شبانه روز روشن نگه میدارند. نتیجه این میشود که بیشترین آمار تولید و هدر دادن برق در دنیا نسبت به جمعیت در ایران اتفاق می افتد. گران کردن برق قطعا راهکار مناسبی در دراز مدت نخواهد بود و منجر به افزایش برق دزدی و افزایش مصرف خواهد شد. (4498081) (alef-11)
مقایسه دقیقی بود مخصوصا که نام همه کشورهای همسایه اورده شده بود و دقیق به این موضوع پرداخته بود تشکر می کنم (4498106) (alef-11)
تبریزی
۱۳۹۶-۰۵-۱۰ ۰۸:۰۹:۰۷
دلیلش اینه که تابستونه داریم گرمای بی سابقه تجربه می کنیم و وسایل سرمایشی دائم روشنه. وقتی تو تبریز دمای هوا به بالای 40 درجه می رسه دیگه وای به حال بقیه شهرها. یکی دو ماه بعد مصرف دوباره میاد پایین. حالا زود از فرصت استفاده نکنین به بهانه زیاد شدن مصرف تو این چند ماه قیمت برق رو "واقعی" کنین. (4498170) (alef-11)
وقتي ايران مقصد لوازم برقي بي كيفيت تو دنيا باشه وضعيت بهتر از اين نميشته (4498182) (alef-11)
اینجوری مقایسه ها از پایه غلط هست .
کشور ما در آب و هوای گرم واقع شده و طبیعی هست که به علت گرما مصرف برق زیاد باشه ، شما آب و هوای جنوب کشور رو با ارمنستان مقایسه میکنی ؟؟؟
درضمن هرساله تعداد مشترکین برق در کشور زیاد میشه که خودش دلیل زیاد شدن مصرف هم هست .
بهتر هست به جای اینطور محاسبه ها به فکر سرمایه گذاری در تولید برق بخصوص از نوع تجدید پذیر باشیم . (4498284) (alef-11)
قبلا گفته شد کولرهای گازی معضل شبکه برق (4498326) (alef-3)