نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 355914
ریاست مجلس و سایه ی تهدید اصلاحات بر سر دولت روحانی
محمدحسین احمدپور، 4 خرداد 95
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۱
با نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست مجلس، آرایش گروه های سیاسی در مورد حمایت از عارف یا لاریجانی هر روز ملموس تر می شود و از سوی دیگر اتحاد های ساختگی کم کم جای خود را به بی پرده گویی و گرو کشی ها می دهد. در همین رابطه اصلاح طلبان که در سال ۹۲ به نفع روحانی متحمل ایثارگری اجباری شدند این روزها حس می کنند که دولت صادقانه با آنها تعامل معامله نکرده است.

برای تبیین هر بیشتر موضوع باید گفت که اصلاح طلبان بعد از موفقیت هایی که در بعضی حوزه های انتخاباتی در انتخابات اخیر بدست آوردند ایده تصاحب کرسی ریاست مجلس را در دستور کار اصلی خود قرار دادند و به خاطر ماجرای انصراف عارف در انتخابات ریاست جمهوری و نیز همکاری های متعدد با دولت روحانی، انتظار داشتند که اعتدالیون و دولت با جدیت از کاندیدای آنها برای ریاست مجلس حمایت کند. اما با این همه و علی رغم حمایت بعضی از شخصیتهای اعتدالی از تداوم ریاست لاریجانی بر مجلس، دولت روحانی تا مدتها دراین زمینه سکوت داشت و بعد از آن نیز به گفته مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهور، روحانی مصرانه دولتی ها را از مداخله در امور تعیین ریاست مجلس بر حذر داشت. اما علی رغم این دستور روحانی، واعظی، وزیر ارتباطات دولت حمایت خود از لاریجانی را علنی کرد. از سوی دیگر علی صوفی عضو شورای عالی اصلاح طلبان طی گفتگویی اظهار داشت "حتی رئیس دولت اصلاحات در دیدار اخیر با آقای ناطق نوری و برخی وزرای دولت که تلاش برای جلب نظر ایشان برای ریاست لاریجانی بر مجلس دهم بودند بر قطعی بودن نظر شورای عالی برای ریاست عارف در مجلس دهم تاکید کردند." و طبق سخنان ایشان معلوم می گردد که ناطق نوری به علاوه ی شماری از وزرا ، در قضیه ریاست مجلس با اصلاح طلبان متفق نیستند. در همین زمینه یک سایت نزدیک به اصلاح طلبان می نویسد" پیروزی گسترده لیست امید در کسب کرسی‌های مجلس دهم شورای اسلامی و حمایت رئیس دولت اصلاحات و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات از ریاست دکتر عارف بر مجلس دهم، این اقدام برخی از اعضای دولت تدبیر و امید را که پیروزی دولت یازدهم در انتخابات سال ۹۲ را مدیون حمایت‌های اصلاح طلبان هستند، سوال‌برانگیزتر از همیشه کرده و نشان می‌دهد که در بخشی از دولت، اراده‌ای جدی مبنی بر جلوگیری از قدرت یافتن بیشتر اصلاح طلبان در نهادهای تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی وجود دارد."

بر این اساس معلوم می شود که اصلاح طلبان نیز دریافته اند که دولت روحانی قدرت گیری اصلاح طلبان را در راستای منافع و اهدف خود نمی پندارد.دولت دلیلی نمی بیند همکاری موفق لاریجانی روحانی در مجلس نهم را، به وضعیت نامعلوم و احتمالا پر از حاشیه ریاست اصلاح طلبان ترجیح دهد. تجربه های آکنده از جنجال دوران مجلس ششم، نمی تواند علی رغم همه ی حمایت های اصلاح طلبان ، دولت اعتدال را مجاب به ریاست عارف بکند. چرا که در این وضعیت خواه و ناخواه دولت در راه رسیدن به اهداف خود به بن بست می رسد. همچنین گفتمان و برنامه های متفاوت اصلاحات با اعتدال، دلیلی برای حمایت از قدرت گیری اصلاح طلبان باقی نمی گذارد. از سوی دیگر دولت یازدهم با عنایت به رحم اجاره ای خوانده شدن از سوی اصلاح طلبان، درصدد مهار اصلاح طلبان می باشد چرا که اصلاحات در صورت مساعد بودن فضای سیاسی کشور، پروژه ی عبور از روحانی را کلید خواهد زد. علاوه بر این به نظر می رسد که تدوام و تقویت حیات سیاسی اصلاح طلبان در گرو حمایت و همکاری با دولت اعتدال است و دولت نیز با در نظر داشتن این موضوع، التفات چندانی به نقطه نظرات اصلاح طلبان نمی کند. با این همه انتقادات اصلاح طلبان از روحانی در مورد نحوه ی مواجه با قضیه ریاست مجلس وارد فاز جدیدی شده و این روزها اصلاح طلبان به تهدیدهای علنی و فشار های رسانه ای رو آورده اند.

در این رابطه قدرتعلی حشمتیان رییس جبهه مستقلین و اعتدالگرایان طی نامه‌ای به محمود واعظی از اظهارات اخیر وی مبنی بر اینکه روحانی بدهکار کسی نیست، انتقاد کرده است حشمتیان که در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از افراد فعال در ستاد حسن روحانی به شمار می‌رفت در نامه خود خطاب به وزیر ارتباطات آورده است که چطور بعد از گذشت ۳ سال همه زحمات را فراموش کردید؟ آیا در سال ۱۳۹۶ دیگر به ما نیاز ندارید؟ ... هرچند که ما،علی رغم بحث و تبادل نظر در جلسات مکرر شورای عالی جبهه مستقلین واعتدالگرایان ایران، هنوز تصمیم قطعی درمورد حمایت از یکی از آقایان لاریجانی و عارف برای ریاست مجلس دهم نگرفته‌ایم. ولی فرمایشات حضرتعالی را کارشناسی شده نمی‌دانید."

شاید بتوان گفت شاید تهدید جدی و موثر دولت توسط محمد رضا تاجیک، تئورسین این روزهای اصلاحات اظهار شد او می نویسد:" انتخاب فردی جز از لیست امید به‌عنوان ریاست مجلس از سوی جریان اعتدال (دولت) یک خطای استراتژیک غیرعقلایی است. منطق تئوری بقا به دولتمردان حکم می‌کند که از هرگونه اقدام مستقیم و غیرمستقیمی که موجب و موجد خدشه به مقبولیت و مشروعیت مردمی اصلاح‌طلبان می‌شود، پرهیز کنند، زیرا تنها با پشتوانه‌ و اتکا و اتکال به این سرمایه اجتماعی و انسانی اصلاح‌طلبان است که قادر به بقا در قدرت خواهند بود. جریان اعتدال باید مطمئن باشد که محصول کشت و کاشت امروز خود را در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری برداشت خواهد کرد. دوستان اعتدال‌گرا باور داشته باشند که بقا و بالندگی آنان در بقای آنان به‌عنوان عضوی از خانواده بزرگ اصلاح‌طلبی است."

به نظر می رسد در روزهای آینده اظهار نظر اصلاح طلبان علیه دولتی ها و لاریجانی با شدت بیشتری دنبال شود به ویژه که با لابی های پشت پرده دولتی ها، نظر مستقلین بیشتر به سوی لاریجانی سوق پیدا خواهد کرد و اصلاح طلبان در چنین وضعیتی بعد از یک دوره قابل توجه اتحاد با اعتدالیون و نیز یک دوره کوتاه ائتلاف با تیم لاریجانی ، دیگر هیچ چیز برای از دست دادن نمی بینند و با تمام قدرت رسانه ای خود وارد میدان خواهند شد. اما از این طرف ماجرا، لاریجانی و دولتی ها با طمانینه به اقدامات کمتر آشکار خود ادامه می دهند.
 
کلمات کلیدی : لاریجانی+عارف
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۰۹:۵۶:۳۴
سايه تهديد ؟! (3721701) (alef-3)
 
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۳:۰۵:۵۷
اصلاحات در بهترین حالت در کل کشور 3 میلیون رای دارد,پس هیچگاه استقلال از اعتدالی ها,به نفعش نیست هر چند انتخابات مجلس نشان داد که خود اعتدال هم رایی ندارد!! (3722042) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۹:۳۲:۴۷
این اصلاحاتی ها دچار توهم قدرت شدند (3722816) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۰:۲۱:۴۲
سایه تهدید اصلاحات واقعا
ترسیدیم لرزیدیم (3721727) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۰:۲۳:۳۵
حق نفر اول انتخاب برای ریس مجلس برای مردم محفوظ است (3721729) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۰:۳۵:۱۸
اگر اصلاحات نبود، دولت روحانی هم وجود نمی نداشت. اصول گرایان با روحانی هیچ سنخیتی ندارند. (3721759) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۶:۲۸:۵۱
اگر اصلاحات نبود ، روحانی رای نمی آورد ، ولی عارف هم انتخاب نمی شد . حداکثر اینکه سرنوشت 84 تکرار می شد . (3722553) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۰:۳۹:۱۵
اگر فکر می کنید می توانید بین اصلاح طلب ها و دولت تفرقه بیاندازید سخت در اشتباه می باشید به فکر راه چاره دیگری باشید تا حالا که به در بسته برخورد کرده اید و نتیجه نگرفته اید (3721768) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۶:۲۷:۵۳
عزیزم دولت تدبیر و امید ، جریان اصلاحات را به شکل ماشین رای میبیند نه بیشتر . سوابق اجرایی و سیاسی رئیس دولت را مطالعه بفرمایید . (3722550) (alef-3)
 
حسین
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۲:۳۵:۰۸
لاریجانی خود کاندیدای اصلاح طلبان و لیست امید از قم بود (3721990) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۵:۰۹:۴۸
عارف رئیس مجلس نشود با قدرت وارد انتخابات ریاست جمهوری خواهد شد و رای غافلگیرکننده و بالایی بدست خواهد آورد (3722348) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۶:۲۶:۴۰
فوقش رای سه درصدی او بشود سیزده درصد (3722547) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۱۷:۱۰:۵۵
کاش به قول شما برای انتخابات 96 کاندید شوند. (3722621) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۲۳:۰۸:۲۱
اگر عارف رییس مجلس شود کارهای دولت روحانی بهتر پیش خواهد رفت ورضایت مردم جلب خواهد شد (3723039) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.