سیدعباس عراقچی معاون محترم وزیر امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای به عنوان میهمان ویژه در جلسه سوم هجدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری سخنرانی کرد.
به گزارش فارس، عراقچی ضمن قدردانی از تدبیر هیأت رئیسه مجلس خبرگان برای دعوت به عمل آمده از سعید جلیلی رئیس سابق تیم مذاکره کننده هستهای از پیگیریهای مجلس خبرگان رهبری پیرامون روشن شدن مذاکرات و توافق هستهای تقدیر به عمل آورد.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای با تشریح سابقه مذاکرات هستهای در طی ۱۲ سال گذشته به عنوان یک مسأله ملی، ضمن بیان زیاده خواهیهای طرف مذاکره کننده از تلاشهای جمهوری اسلامی برای احقاق حق ملت و عدم پذیرش خواسته های نابحق کشورهای غربی ۱+۵ سخن گفت و افزود:ما در مذاکرات با دست پر در ابعاد مختلف فنی، حقوقی، سیاسی و پشتیبانی مقام معظم رهبری و مردم مقاوم کشورمان وارد شدیم و همین امر موجب تحقق اقتدار نظام ما شد.
عراقچی از دستاوردهای مذاکرات و توافق هسته ای گفت و اظهار داشت: امروز شاهد اقتدار جمهوری اسلامی در منطقه و جهان هستیم و اثبات قدرت «نه» گفتن نظام مقابل قدرت های به ظاهر برتر دنیا هستیم.
وی افزود: خواسته ما در مذاکرات احترام به اجرای حق هستهای و پذیرش حق کشور برای حرکت در مسیر تحقیق و توسعه، پیشرفت و تحقق غنی سازی صنعتی و استفاده از ماشین های نسل نو غنی سازی IR۶ و IR۸ برای رسیدن به اهداف صنعتی تا میزان یک میلیون سو ظرف ۱۵ سال بوده که در این توافق به آن دست پیدا کرده ایم.
عراقچی دستاوردهای توافق هسته ای را این طور تبیین کرد: مهم ترین دستاوردهای ما در طول این مذاکرات، پذیرش حق غنی سازی کشور از سوی شورای امنیت، تثبیت اراده هستهای و رفع تحریم های اقتصادی و مالی به صورت یکجا و بقیه تحریم ها از جمله تحریم تسلیحاتی در یک فاصله زمانی معقول، بوده است که سه خواسته اصلی و کلان ما به شمار می رود و به آن ها رسیدیم.
معاون وزیر خارجه با اشاره به روند بررسی توافق در شورای عالی امنیت ملی گفت: ما تمام مفاد توافق را بند به بند در شورای عالی امنیت ملی و کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی مورد بحث قرار داده ایم تا اعضای محترم شورا عالی امنیت و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی با اشراف بر متن برجام تصمیم گیری نمایند.
عراقچی همچنین از پذیرش برخی محدودیت ها از سوی کشور سخن گفت و خاطر نشان ساخت: هیچ یک از محدودیت های پذیرفته شده ابدی نیست و در قالب یک مدت زمانی مشخص تعریف شده است. به علاوه، تمام تدابیر لازم برای جلوگیری از سوء استفاده طرف غربی در اعمال این گونه محدویت ها یا نظارت ها، در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه با قدردانی از مقاومت مردم و مسؤولین نظام در برابر تهدیدهای دشمنان، به توان تدافعی، نظامی و قدرت مقابله به مثل نیروهای نظامی جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: رهبری خردمندانه مقام معظم رهبری، مدیریت شایسته رئیس جمهور، دیپلماسی فعال نظام، توانمندیهای نظامی و دفاعی، مقاومت و ایستادگی ملت ایران در مقابل تحریم ها و تواناییهای منطقه ای ما باعث شد دشمن پای میز مذاکره بیاید و مطالبات ما را بپذیرد. دیپلماسی می تواند توانایی های بالقوه را به فعلیت در آورد و این قدرت ملت ایران بود که موجب شد ما در یک مذاکرات نفس گیر با رعایت خطوط قرمز، منافع نظام را تأمین کنیم.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای، ضمن تقدیر از نظرات کارشناسی شده و سازنده برخی منتقدان توافق هسته ای گفت: ما الحق و الانصاف از برخی انتقادها تشکر می کنیم چرا که طرح انتقادات موجب شد ما با دقت نظر و حساسیت بیشتری مواضع خود را در مذاکرات مطرح کنیم و همین موجب تقویت قدرت ما در مذاکرات بود، در عین حال از طرح برخی نقدهای غیرمنصفانه که بیشتر جنبه لجبازی دارند آزرده خاطر هستیم.
معاون وزیر امور خارجه با اشاره به بزرگ نمایی از برخی محدودیت های طبیعی و قانونی بین المللی که از سوی کشورها برای داشتن حق هسته ای پذیرفته شده است ابراز داشت: پذیرش قوانین بین المللی برای استفاده از حق هسته ای، امری بدیهی است و این طور نیست که تنها ما باشیم که با توافق صورت گرفته برای خود ایجاد محدودیت کرده باشیم. عده ای پذیرش قوانین بین المللی را پذیرش محدودیت تحمیلی دشمنان تفسیر می کنند که این موضوع بدون پشتوانه حقوقی و سیاسی است.
عراقچی، تحمیل فشارهای اقتصادی جهت تخریب عقبه های استراتژیک اقتصادی نظام را شگرد ناموفق و محکوم به شکست در برابر ملت ایران دانست و افزود: دشمن با اعمال تحریم ها و ایجاد محدودیت های غیرقانونی تلاش می کند به نظام ما آسیب برساند، ولی ما در این مذاکرات توانستیم با عقب راندن دشمن، حق مسلم خود در داشتن و بهره برداری از مواهب الهی و داشته های مان را به اثبات برسانیم.