توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 467009
آیینی سنتی کاشانی‌ها برای محافظت پوست بدن نوزادان
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۴۲
آیین سنتی "گل غلتانی" در کاشان اوایل اردیبهشت ماه برگزار شده و این آیین سنتی مورد پسند گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است.

به گزارش تسنیم ، همزمان با رسیدن موسوم بهار، گل‌ها و درختان شکوفه‌های خود را کم کم باز می‌کنند تا طراوت و شادابی دوباره به منطقه کاشان می‌بخشد و محبوب ترین گل نیز در نزد کاشانی ها گل محمدی است زیرا عطر و بویی دل انگیز دارد.

گل محمدی عمدتا در شهرهای نیاسر، قمصر و برزک کاشان کشت می‌شود و در روستاهای کاشان از جمله علوی مشهد اردهال کاشان نیز گل محمدی کشت می‌شود و اصلی‌ترین محصول این گل خوش عطر، گلاب است و از دیگر محصول به دست آمده از این گل، اسانس و عطر گل محمدی است.

آیین سنتی "گل غلتانی" آیین سنتی برگزار شده در کاشان است که سالیان متمادی در کاشان برگزار می‌شده و به تدریج این آیین سنتی در قالب یک جشنواره ملی برگزار می‌شود و امسال نیز دومین جشنواره "گل غلتانی" در خانه تاریخی آل یاسین برگزار شد.

آیین سنتی "گل غلتانی" نوزادانی که اولین بهار زندگی خود آغاز کردند، میان پارچه‌ای سفید که گل برگ‌های گل محمدی در آن ریخته شده بود می‌خوابانند و چهارگوشه پارچه گرفته و با ذکر صلوات و شعرخوانی نوزادان را در گل برگ‌ها تطهیر کرده و می‌غلتانند و پس از انجام مراسم مهمانان با شربت گل محمدی پذیرایی می‌شوند.

اهالی کاشان در مورد آیین سنتی "گل غلتانی" معتقد هستند که غلتاندن نوزاد در میان گل‌های محمدی، سبب طراوت و شادابی او و دور ماندن از زشتی‌ها و بیماری‌های مختلف شده و همچنین طراوت گل برگ‌ها از پوست بدن نوزاد محافظت کرده و کودک را خوش رو و سرزنده نگاه می‌دارد.

محسن جاوری، رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری کاشان در گفتوگو با خبرنگار با بیان اینکه گل و گلاب کاشان شهره جهانی دارد، اظهار داشت: برداشت گل محمدی معمولا از اواسط اردیبهشت ماه آغاز شده و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد و در این مدت کاشان پذیرایی گردشگرانی از داخل و خارج کشور است و پیش‌بینی می‌شود امسال کاشان پذیرای دو میلیون گردشگر باشد.

محمود تولایی نیز در گفتوگو با خبرنگار ضمن اشاره به صادرات اسانس گل محمدی از کاشان اظهار داشت: در سال گذشته ارزش اسانس صادراتی گل محمدی از کاشان اسپانیا، فرانسه و پرتغال به 350هزار دلار می‌رسد که نسبت به سال 94 رشد 4 برابری داشته است.

رئیس اتاق بازرگانی کاشان در مورد صادرات گل و گلاب کاشان افزود: در سال گذشته دو میلیون و 761 کیلوگرم صادرات گلاب و عرقیجات از کاشان داشتیم که ارزش ریالی آن به هفت میلیون دلار می‌رسد و بیشتر به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادرات داشتیم.

مجید کافی‌زاده نیز به خبرنگار اظهار داشت: دو هزار و 243 هکتار از مزارع تحت کشت در کاشان به گل محمدی اختصاص دارد که حدود دو هزار و 96 هکتار آن بارور است و مابقی نهال کاشته شده است.

رئیس اداره جهاد کشاورزی کاشان از فعالیت 1500 کارگاه سنتی تولید عرقیجات در منطقه کاشان خبر داد و افزود: تعداد دیگ های استفاده شده در کارگاه های سنتی به جهت تولید گلاب و عرقیجات به سه هزار دیگ می‌رسد

کافی‌زاده با بیان اینکه امسال به دلیل سرمازدگی 20 درصد کاهش تولید گل محمدی در کاشان رخ می‌دهد، افزود: میزان رویش گل محمدی در برزک 1168 هکتار، نیاسر 287 هکتار، بخش مرکزی 134 هکتار و قمصر 506 هکتار است.
کلمات کلیدی : گل غلتانی کاشان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.