نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 434825
مصرف شیر و پنیر محلی؛ مهم‌ترین عامل انتقال بیماری بروسلوز
تاریخ انتشار : شنبه ۲۵ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۴
معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین عوامل انتقال بیماری بروسلوز به انسان، مصرف شیر و پنیر محلی است.

محمدباقر حاج‌کاظمی در گفت‌وگو با ایسنا،  با بیان این‌که بروسلوز (تب مالت) بین انسان و دام مشترک است، اظهار کرد: انتقال این بیماری باکتریایی در فصل زمستان اوج می‌یابد و علت آن زاد و ولد دام است. البته برودت هوا نیز باعث حفظ باکتری در محیط می‌شود. این در حالی است که ترشحات حاصل از زایمان حیوان مبتلا و یا جنین سقط شده، منتج به انتقال تب مالت به انسان می‌شود. از این‌رو دامداران و کسانی که به صورت مستقیم با دام در تماس هستند باید به جد نکات بهداشتی را رعایت کنند.

این مسئول با تاکید بر این‌که علاوه بر اداره‌کل دامپزشکی، روستاییان نیز در کنترل و پیشگیری از انتقال بیماری‌های مشترک جایگاه مهمی دارند، ادامه داد: دامداران حین زایمان دام باید حتما از دستکش استفاده کنند و جنین سقط شده از گوسفند مبتلا به بروسلوز نیز باید حتما دفن و یا سوزانده شود؛ چراکه ترشحات آلوده به راحتی از طریق جراحات پوست به انسان منتقل و باعث بیماری می‌شود.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین روش‌های انتقال بیماری به انسان، استفاده از شیر و پنیر محلی است. البته شیر محلی حتی در صورتی هم که آلوده باشد با پنج دقیق جوشاندن سالم می‌شود ولی باکتری می‌تواند از طریق ظرف شیر و رعایت نکردن نکات بهداشتی به انسان منتقل شود. در مجموع نظارت بهداشتی بر فرآورده‌های لبنی پاستوریزه به مراتب بیشتر از نظارت بر مراکز عرضه لبنیات سنتی است و بهتر است که شهروندان، لبنیات پاستوریزه را به لبنیات سنتی ترجیح دهند.

حاج‌کاظمی تصریح کرد: باکتری بروسلوز موجود در پنیر محلی گوسفندی با سه ماه خواباندن در آب نمک می‌میرد ولی شهروندان باید توجه کنند که نمی‌توان مدت زمانی که پنیرهای گوسفندی موجود در فروشگاه‌ها در آب نمک خوابیده‌اند را حدس زد. مزید بر این‌که پنیرهای مذکور بعد از تولید بلافاصله و در کمترین زمان ممکن به فروش می‌رسند. از این‌رو اگر کسی به شدت به مصرف پنیرهای محلی گوسفندی علاقمند است و تمایلی به مصرف پنیرهای پاستوریزه ندارد، باید پنیر مصرفی خود را سه ماه در آب و نمک بخواباند.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان با تاکید بر این‌که بهتر است پنیرهای محلی را در صورت وجود برند و نشان‌های بهداشتی خریداری کرد، افزود: خوشبختانه نظارت بر سلامت فرآورده‌های لبنی پاستوریزه افزایش یافته و همین میزان نظارت، حتی اگر ناچیز هم باشد بهتر از نظارتی است که در روند تولید شیر و پنیر محلی صورت می‌گیرد؛ چراکه نظارت و کنترل موارد بهداشتی در عرضه فرآورده‌های خام لبنی بسیار مشکل‌تر از نظارتی است که روی کارخانجات فرآوری صورت می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، در طول امسال اکیپ‌های خصوصی و دولتی دامپزشکی استان زنجان بیش از 212 هزار و 200 راس دام سبک و سنگین و سگ قلاده‌دار را علیه بیماری‌های مشترک بروسلوز و هاری به صورت رایگان واکسینه کرده‌اند.
 
کلمات کلیدی : مصرف شیر + پنیر محلی + تب مالت
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۵ ۰۸:۴۴:۴۵
پس میفرمایید محصوالات حاصل از شیر خشک و آب و سویا و .... که به اسم لبنیات به خورد مردم میدین مصرف کنیم (4115338) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.