نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 378792
هشدار به خریداران دستگاه تصفیه آب
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۷
استفاده از دستگاه های تصفیه آب نه تنها تاثیر مثبتی بر افزایش میزان سلامت آب شرب ندارد بلکه املاح مفید آب را هم نابود می کند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مشاور کیفی آب شرکت آب و فاضلاب استان تهران می گوید: استاندارد آب ایران به شماره ۱۰۵۳ است که با همکاری صاحبنظران چندین وزارتخانه از جمله نیرو، بهداشت، صنعت، معدن و تجارت تهیه و تدوین شده است.

احمد مشیری می گوید در استاندارد آب ایران ۴۷ متغیر شیمیایی ، فیزیکی ، میکروبی فلزات سنگین باکتری و سموم کنترل می شود. این استاندارد نه تنها در شرکت آب و فاضلاب استان تهران بلکه در همه شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی کشور رعایت می شود.

خیلی ها مبنای استفاده از این دستگاه ها را تبلیغات در رسانه های مکتوب، دیداری و شنیداری می دانند و اصلاً به دنبال دانستن محاسن یا معایب آن نیستند و مثلاً چون تلویزیون تبلیغات این دستگاه ها را پخش می کند این موضوع را دلیل به صحه گذاشتن از آن می دانند در حالی که مشاور کیفی شرکت آب و فاضلاب استان تهران معتقد است قضاوت براساس تبلیغات تلویزیون درست نیست چون تلویزیون پفک را هم تبلیغ می کند در صورتی که وزارت بهداشت به سلامت آن صحه نگذاشته است.

تبلیغات گسترده شرکت هایی که فروشنده یا تولید کننده دستگاه های تصفیه آب هستند به جایی رسیده که گاهی با تلفن منازل یا همراه مشترکان تماس می گیرند و می گویند "از شرکت آب و فاضلاب تماس می گیریم شما در قرعه کشی برنده شدید و به شما تخفیف ویژه می دهیم".

مدیر دفتر کنترل کیفی آب و بهداشت استان تهران این ادعا را دروغ محض می داند و می گوید شرکت های آب و فاضلاب با این شرکت های تولید کننده و فروشنده دستگاه های تصفیه آب هیچ قراردادی ندارد و طرف قرارداد ما نیستند و صرفاً از آگاهی نداشتن مردم استفاده می کنند و با امیال سودجویانه این کار را انجام می دهند.

مهتاب باغبان درباره زیان های جبران ناپذیر این دستگاه ها می گوید: دستگاه های تصفیه آب مواد مغذی و املاح مفید موجود در آب را حذف می کنند و بر این اساس فیزیولوژی بدن به هم می ریزد و برای بزرگسالان بیماری های قلبی و عروقی ، گواتر و برای کودکان نرمی استخوان و برای زنان باردار پوکی استخوان و برای نوزادان هم یرقان به ارمغان می آورد.

دستگاه های تصفیه آب املاح مفید آب را از بین می برد و آن را به آب مقطر تبدیل می کند و اگر قطعات دستگاه استاندارد نباشد مواد تشکیل دهنده دستگاه چون تماس مستقیم با آب دارد سلامت مصرف کننده را به خطر می اندازد و تمیز نکردن فیلتر دستگاه هم آلودگی های میکروبی ایجاد می کند.

برخی کارشناسان دستگاه های تصفیه آب را کوچک شده همان دستگاه های آب شیرین کن های بزرگ با ظرفیت های چند میلیون مترمکعبی می دانند اما معتقدند این دستگاه ها در جاهایی که آب شور است باید استفاده شود چون دارای حسگر و سنسوری است که ان را اعلام می کند ولی زمانی که این سنسورها از کار می افتد با آب طعم دار مواجه می شویم که این مورد هم مشکلاتی را از نظر بهداشتی به همرا ه دارد.

آب آشامیدنی در تهران ۷۰ درصد از آبهای سطحی و ۳۰ درصد دیگر از ۴۸۰ حلقه چاه عمیق به دست می آید علاوه بر آن که همه آب های سطحی در ۶ تصفیه خانه آب مراحل تصفیه را می گذرانند و آب های زیرزمینی نیز پس از کولرزنی با آب تصفیه شده مخلوط می شود و در دسترس مشترکان قرار می گیرد.

علاوه بر این در کنار همه تصفیه خانه های آب آزمایشگاه مجهز قرار دارد که در چند نوبت از آب خام و آب تصفیه شده نمونه برداری و به آزمایشگاه آب برده می شود.

این آزمایشگاه زیر نظر وزارت بهداشت و چند دانشگاه شهید بهشتی و علوم پزشکی تهران و ایران بر آن نظارت دارند.
البته نمونه برداری از آب فقط در تصفیه خانه آب انجام نمی شود بلکه خروجی مخازن شبکه های توزیع اب نیز صورت می گیرد.
شاید برخی از مردم با دیدن تکه های رسوب به همراه آب شیر منزل یا تغییر رنگ و بوی آب به کیفیت آب تصفیه شده شک می کنند و اعتمادشان سلب می شود.

که در پاسخ به این شبهه ، مسئولان آب پیشنهاد می کنند تأسیسات آب منازل یا ساختمان را بازنگری می کنند شاید وجود خلل و فرج یا فرسودگی لوله های ساختمان این مشکل را به وجود می آورد.

کارشناسان آب شرکت های آب و فاضلاب می گویند قبل از ان که اب وارد لوله کشی ساختمان شود ، شیر آبی قرار دارد که مشترکان برای اطمینان از کیفیت آب شهری می توانند از آن نمونه برداری کنند.

در صورتی که آب ساختمان با آب ورودی کنتور ، متفاوت باشد اشکال از سیستم لوله کشی ساختمان است که ممکن است همراه با تکه های رسوب باشد یا رنگ و بوی آن تغییر کند.

مدیر دفتر کنترل کیفی آب و بهداشت استان تهران می گوید در مناطقی که تحت پوشش خدمات رسانی آب استان تهران یا سایر شرکت های آب و فاضلاب کشور قرار دارند، همه آزمون های کنترل کیفی در آزمایشگاه ها انجام می شود به گونه ای که در استان تهران ۶۰ واحد آزمایشگاهی هر روز ۴۷ متغیرهای استاندارد کیفی آب را کنترل می کنند.

وی به همه مشترکان آب استان تهران و حتی کشور اطمینان می دهد آب باکیفیت تصفیه شده و دارای استاندارد در اختیار انها قرار می گیرد در حالی که بر دستگاه های تصفیه آب هیچ نظارتی صورت نمی گیرد و مورد تأیید سازمان ها و وزارتخانه های مسئول تولید و نظارت بر آب نیست.

«پس اگر به خاطر سلامت اب از دستگاه‌های تصفیه اب استفاده می کنید یا قصد خرید ان را دارید عواقب ان را هم در نظر بگیرید».
 
کلمات کلیدی : تصفیه آب
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۶ ۱۱:۰۴:۴۶
اولا خروجی این دستگاهها آب مقطر نیست چون دارای شیری هست که ورودی رو با خروجی متصل میکنه بنابراین خروجی حاوی املاح مفید هست. دوما جنس بدنه دستگاه اگه استاندارد باشه پلی پروپیلن هست یعنی همون جنس لوله های سبز لوله کشی ساختمان که در دمای معمولی هیچ مشکلی برا آب پیش نمیاره. سوم آنکه این دستگاه نیترات آب رو میگیره و تقریبا میشه گفت این تنها وسیله خانگی برا حذف نیتراته. نیترات دقیقا همون ماده سرطانزاییه که تو آب تهران هست و البته منبع اون همون ۳۰ درصد چاهی هست که خودتون گفتید.
بنا بر این بودن این دستگاه خیلی بهتر از نبودنشه. البته من فروشنده دستگاه نیستم و حتی خودم هم تو منزل ندارم چون از آب معدنی استفاده میکنیم. ولی به عنوان کسی که در زمینه آب سالها کار کرده ام این مطالب رو عرض کردم. (3869365) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۶ ۱۳:۳۷:۳۰
سلام ساعت خواب حدود دو دهه است که دستگاههای آب شیرین کن وارد کشورشده اند ود ر کارگاههای مختلف داخلی وچینی وکره ای مونتاژ می شوند قبول داریم که قطعات وفیلترهای استفاده شده در این دستگاهها از هیچ استاندارد ملی تبعیت نمی کند یک آب میوه ساده که تاریخش گذشته باشد ویا علامت استاندارد نداشته باشد جمع آوری می شود اما متاسفانه هیچ کس فکری برای این قطعات مجهول الهویه نمی کند معلوم نیست این آقایان تا الان کجا خواب تشریف داشته اند در خوزستان کمتر خانه ای است که یک دستگاه آب شیرین کن نداشته باشند آب شرب اغلب مناطق خوزستان دراین اواخر بدلیل سد گتوند علیا بسیار شور شده در پایین دست رور کارون یعنی ویس اهواز ابادان خرمشهر شادگان آب بوی تعفن می دهد گذشته از بوی بدآب هرهقنه باید صافی شیر مخلوط ها را تمیز کرد چون پراست از ماسه وسنگ حالاهی آقایان دم از هشدار استفاده از آب تصفیه کن بزنند (3869763) (alef-11)
 
مازندرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۶ ۱۵:۴۲:۴۱
فیلتر اسمز معکوس (که املاح منجمله املاح مفید راحذف می کند) فقط یکی از چندین فیلتر تصفیه آب است که میتواند بکار نرود وگرنه فیلترهای ساده الیافی که برای حذف کدورت وزنگاب و یا فیلتر کربن که برای حذف طعم وبو و مزه بکار میرود ایرادی ندارد.
ضمناً استاندارد شیک مندرج در کاغذهای آزمایشگاهی با واقعیات خروجی از شیر های آب مردم شهرها وروستاها ومخازن چندین دهه لایروبی نشده شامل زنگاب و گل ولای و... مرده زمین تا آسمان تفاوت دارد. (3870002) (alef-11)
 
معین.ر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۶ ۱۸:۳۴:۱۷
در متن آمده :((در صورتی که آب ساختمان با آب ورودی کنتور ، متفاوت باشد اشکال از سیستم لوله کشی ساختمان است که ممکن است همراه با تکه های رسوب باشد یا رنگ و بوی آن تغییر کند.))نتیجتا وقتی آب خروجی تصفیه خانه با آب ورودی ساختمان متفاوت باشد اشکال از سیستم مستحلک لوله کشی شهریست.:)
گویا جناب کارشناس کیفیت آب کل شهر های ایران را به کیفیت آب تهران تعمیم داده اند که خیال باطلیست . هنوز فیلم خروج بچه غورباقه ها از شیر آب یکی از شهر های شمالی فراموش نشده.پس مشاور کیفی آبفای تهران فقط در مورد تهران می توانند اظهار نظر کنند که آن هم قابل نقد و بحث است... (3870307) (alef-11)
 
Vahid
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۶ ۱۹:۳۱:۱۵
در شهرستانها وضعيت اب رو رصد بفرمایید بعد اطمينان بدهید تنها در استان گلستان بیماران بسیار ناشی از مصرف آب داریم. بخصوص کلاله.. خواهشمندم از اقای توکلی ،که در الف گزارشی در این رابطه تهيه بفرمایند. (3870441) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۶ ۲۰:۵۰:۴۲
خانه بنده در گوهردشت کرج است،بنده 2نوبت داخل آب کرمی دیدم که شبیه مویرگ خونی بود و از آن به بعد همه خانواده تصفیه آب داریم.
قطعا" نبودش از ضرر کمبود املاح بمراتب مضرتر است. (3870544) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۶ ۲۱:۲۸:۰۳
آبی که الان من در تهران مصرف می کنم کیفیت ندارد
رنگ زنگاب دارد
وقتی آب جوش می آید در ته کتری و لیوان یک قاشق املاح جامد وجود دارد که گلو را آزار می دهد
وقتی آب یخ می زند در لیوان رگه های سفید دیده می شود
بعضی روزها طعم وایتکس و بعضی روزها طعم بتادین و .. می دهد
نیترات و فسفات و فلزات سنگین رو هم که نمی دونم چنده و چقدر با استاندارد فاصله داره
بهتر نیست صادق باشید (3870642) (alef-11)
 
اصغر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۶ ۲۳:۵۸:۳۸
در تنظمیات تصفیه این امکان وجود دارد که بخشی از املاح مجددا به سیستم برگردانده شود یعنی تصفیه صرفا باعث کاهش املاح شود نه اینکه کل املاح را بگیرد. آب بدون املاح معمولا طعم خوبی ندارد و مصرف کننده ها به صورت خودکار این موضوع را رعایت میکنند. سه فیلتر اول هم فقط مخصوص مواد معلق و پیش تصفیه است که قطعا مفید است. (3870876) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.