نظر منتشر شده
۲۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 381680
یک نام جدید درمیان لیست بی پایان اجناس قاچاق؛
هر 3 روز یک خودروی میلیاردی قاچاق می‌آید
بخش اقتصادی الف، ۲۵ مرداد ۹۵
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۳۴
کشف خودروهای لوکس قاچاق و امحای آن که بحث جنجالی این روزها شده، ابعاد تازه‌تری از پدیده قاچاق روشن کرده است؛ چراکه طبق اعلام نهادهای مسئول، این اقدام از مناطق آزاد و از طریق سندسازی صورت گرفته که قرار است اواسط هفته آینده در حضور رسانه‌های جمعی امحاء شوند.

"چند دستگاه خودرو لوکس قاچاق در راستای مبارزه با قاچاق کالا در شیراز امحاء خواهد شد" ؛ خبری که پیرامون آن طی یکی - دو روز گذشته بحث‌های زیادی مطرح شده و به نظر می‌رسد ابعاد جدیدتر و وسیع‌تری از پدیده‌ قاچاق در ایران را نشان می‌دهد.

تا کنون و بر اساس آنچه از سوی نهادهای رسمی اعلام شده کالاهایی مثل پوشاک، گوشی تلفن همراه، ‌مواد غذایی، میوه، لوازم خانگی، لوازم آرایشی - بهداشتی، لوازم یدکی خودرو، سیگار، تجهیزات پزشکی و برخی کالاهای ممنوعه در صدر کالاهایی بوده و هستند که بیشترین حجم قاچاق در کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

اما گویا یک کالای دیگر را هم باید به این فهرست طولانی اضافه کرد؛ "خودروهای لوکس".

چراکه طبق جدیدترین اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، طی چهار ماهه ابتدای امسال ۴۵ دستگاه خودرو لوکس قاچاق کشف شده است؛ یعنی به طور متوسط هر سه روز یکبار و البته کمتر، یک خودروی میلیاردی به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود!

البته شاید پذیرش این موضوع که یک خودرو با آن حجم و ابعاد چگونه می‌تواند به صورت قاچاق وارد شود سخت باشد. ولی زمانی که معاون مبارزه با قاچاق ارز و کالای سازمان تعزیرات حکومتی به تازگی این موضوع را تایید کرد و از امحای ۱۳ دستگاه بنز و پورشه به ارزش حدود ۱۴ میلیارد تومان که از مرزهای غیر رسمی وارد شده در روزهای آینده خبر داد، این تصور دور ذهن به واقعیت بدل شد.

پس از این اظهارات قاسم خورشیدی - سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز - ضمن تایید قاچاق این ۱۳ دستگاه خودرو و امحای آن‌ها در روزهای آتی، اعلام کرد که خودروهای قاچاق از طریق سندسازی و جعل و از طریق مبادی غیر رسمی به کشور راه یافته‌اند.

با طرح این مباحث، اکنون این سوال مطرح می‌شود که آیا قاچاق خودرو در ایران در سال‌های گذشته هم داری پیشینه و سابقه بوده است؟ و اینکه این نوع قاچاق در حال حاضر در چه سطحی در حال رخ دادن است؟ و اساسا قاچاق کالایی مثل خودرو که در وهله اول عملی به نظر نمی‌رسد، به چه شیوه و از طریق چه کسانی امکان پذیر است؟

اما در خصوص خودرهای لوکس قاچاقی که به تازگی در شیراز کشف شده است طبق آنچه نهادهای مسئول اعلام کرده اند، امحای آن‌ها قطعی به نظر می‌رسد.

به گفته سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر اساس دو ماده ۵۵ و ۵۶ قانون برخورد با کالاهای مکشوفه که در خرداد امسال به تصویب هیات دولت رسیده، هیچ کالای مکشوفه قاچاقی نباید در سطح بازار باز توزیع شود و باید مورد امحاء و انهدام قرار بگیرند. البته به غیر از امحاء، قانون راه دیگری را هم پیش‌بینی کرده است، یعنی "خروج آن کالا از کشور با اخذ تضامین دو تا پنج برابر و عرضه آن به کشورهای غیر همجوار".

اما آنچه از شواهد بر می‌آید به نظر نمی‌رسد این راهکار برای خودروهای قاچاق تازه کشف شده عملی باشد، چرا که واردات کالاهای سرمایه‌ای در تمام کشورها بر اساس قوانین، منوط به داشتن نمایندگی رسمی آن کالا و زنجیره خدمات پس از فروش است و به طور طبیعی برای خودروهای که اکنون قرار است امحاء شوند در بازارهای خارجی مشتری وجود ندارد. همچنین ماده ۴ قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان تاکید دارد که کالاهای سرمایه‌ای باید حتما دارای نمایندگان رسمی باشد و زنجیره خدمات پس از فروش داشته باشند.

از سوی دیگر سازمان جمع آوری اموال تملیکی که مسئول امحای کالاهای قاچاق است، اعلام کرده که احتمالا این خودروهای خارجی قاچاق اواسط هفته آینده امحاء خواهند شد؛ هر چند که هنوز تعداد خودروهای قاچاقی که قرار است امحاء شوند مشخص نیست و اظهارات مسئولان مربوطه گویای این است که احتمالا تعداد خودروهای قابل امحاء بیش از ۱۳ خودرو باشد.

اما تکه مهم دیگری از این پازل که همچنان جای ابهام دارد، این است که این خوردوها چگونه، با چه روش و از چه مرزی قاچاق شده‌ است؟!

طبق اذعان مسئولان گمرک، ورود این خودروها از طریق مناطق آزاد صورت گرفته است. افرادی که در این ماجرا نقش دارند اسناد گمرک را جعل می‌کنند و با جعل این اسناد برای این خودروها پلاک می‌گیرند و در مواردی این خودروها را پیش‌فروش می‌کنند که در نهایت باعث ضرر خریدار می‌شود.

با این وجود به نظر می‌رسد قاچاق خودرو آن هم در این سطح، پیچیدگی‌ها و وجوه پنهان بیشتری داشته باشد. قاچاقی که می‌توان آن را زیر مجموعه آنچه تحت عنوان قاچاق سازمان‌دهی شده، عنوان می‌شود گنجاند، چرا که مطمئنا قاچاق چنین کالاهایی با روش‌های ساده و ابتدایی که برای کالاهای چمدانی یا کانتینری بکار می‌رود، امکان پذیر نیست.

با وجود آنکه آمارهای سال گذشته نشان‌دهنده روند نزولی قاچاق است همچنان حجم قاچاق در کشور گسترده است و طبیعتا رقم حدود ۱۵ میلیارد دلاری که برای حجم قاچاق که از سوی نهادهای رسمی و مربوطه عنوان می‌شود نمی‌تواند قابل قبول باشد.

با توجه به تاکیداتی که همواره از سوی مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه جدی با پدیده قاچاق از سطح مبادی تا سطح عرضه همواره مطرح شده است و اظهارت هفته اخیر ایشان در مورد اینکه باید کالاهای قاچاقی که وارد کشور می‌شوند در انظار عمومی به آتش کشیده شود، نشان دهنده ضرورت توجه بیشتر به موضوع مبارزه با قاچاق است.

باید دید که دستگاه‌ها و نهادهای مربوطه در برخورد و مقابله با این پدیده شوم که آسیب‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی زیادی را به دنبال دارد، چه راهکارهایی را اتخاذ خواهند کرد که جلوی قاچاق کالاها مختلف گرفته شود؛ هدفی که به نظر می‌رسد تحقق آن مستلزم عزم و اراده بیشتری است.
 
کلمات کلیدی : خودروی قاچاق+خودروی میلیاردی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۱۵:۳۶:۱۱
باید سوزانده شود (3886161) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۱۷:۰۷:۱۷
نص صریح بیانات مقام معظم رهبری فقط چاره است ولا غیر (3886333) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۱۷:۲۲:۳۲
این خودرو ها باید در خارج فروخته شوند و پول ان صرف وام ازدواج به جوانان شود با سوزندان چند صد میلیون چه مشکلی حل میشود ؟ (3886369) (alef-11)
 
همشهری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۲۱:۲۹:۰۳
خارج از کشور که مثل ایران نیست
مردم طبق قانون خودروهای معتبر رو از نمایندگی های مجاز می خرند نه از واسطه و دلال
سازمان اموال تملیکی هم نمی تونه در داخل این خودروها رو بفروشه چون طبق قانون اصلا قابل پلاک شدن نیستن وگرنه قاچاق محسوب نمی شدن (3886658) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۶ ۰۷:۵۶:۳۶
عمو جان اون خارجی که تو میگی 20 درصد کشورهای جهان رو شامل میشه تازه همون هم تخفیف بدی قبول میکنند (3886927) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۶ ۰۸:۵۵:۰۹
دايي جان تا زماني كه اميد قاچاقچي سوزانده نشود قاچاق ادامه خواهد داشت ... تنها راه از بين بردن منافع قاچاقچي امحا قاچاق است... در شبكه تجاري مدرن امروز حتي خريد اجناس لوكس بدون منتفع شدن از منافع فروش آن مزايايي دارد كه بايد قاچاقچي را حتي از مزاياي آن بي بهره كرد. به عبارت ساده تر صحنه‌هاي امحا خودروهاي لوكس ارزش خبري خوبي خواهد داشت كه فروشنده اين خودروها را نيز ار فروش به شبكه غير رسمي برحذرخواهد داشت. خلاصه اينكه هيچ ادم غير منتفع از بهره هاي قاچاق مشكلي با امحاي جنس قاچاق ندارد. قاچاق به نوعي دزدي از همه ايران است (3887002) (alef-11)
 
مهندس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۶ ۰۰:۱۹:۳۹
موجب الودگی شدید هوا میشود.... (3886799) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۶ ۰۰:۴۱:۲۸
موضوع اینست در ایران بر خلاف بیشتر کشورهای دنیا

تولید کننده و مصرف کننده ایرانی

غیرت و تعصب ملی برای کالای داخلی ندارند. (3886818) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۶ ۰۹:۱۰:۱۹
بنز S500 رو برداشتن له کردن ... خب دانشمندا شما که برای تشریفات از همین ماشین دارید استفاده می کنید، خب می بردید برای تشریفات استفاده می کردین

عقلم خوب چیزیه به خدا (3887017) (alef-11)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۱۵:۵۰:۵۰
مسلمه این قاچاق ها کار اون بدبختی که با الاغ لب مرز به خاطر یه لقمه نون اینکار رو میکنه نیست این مدل قاچاق کار یه سیستم سازمان یافته ست که میتونن هر چی دلشون میخواد وارد کنن و چند میلیون لیتر سوخت قاچاق صادر کنن به قول معروف .....خیلی سازمان یافته و سیستماتیک کار میکنن بحث چند ده میلیارد دلار پوله الکی نیست که (3886176) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۱۵:۵۷:۵۱
برای چه فقط مناطق آزاد بتوانند هر چی عشق شونه سوار شوند مرکب خوب حق همه ایرانی هاست مثل هوای خوب و خونه خوب به علت پایین آوردن قیمت نفت در این دولت پروژه های عمرانی به حدود صفر رسیده و طرح های آب و فاضلاب در مرگ خوابیده و راه و ساختمان کلا کشور در قحطی بودجه دنبال گندم است (3886191) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۱۷:۴۵:۴۹
شما با همون پراید درست رانندگی کن مرکب خوب پیشکش. (3886407) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۱۶:۴۷:۰۷
محض اطلاع اونایی میگم ک میگند چرامیسوزونین!تا امروز اگرخودروی قاچاق رو میگرفتند جریمه مالی داشت و گاهی توقیف و فروش آن و بحساب دولت ریخته میشد اما.....فرقی نکرد برای قاچاقچی باقاچاقش... اگر سوزانده شود شاید روند قاچاق این کالا یا کالاهای دیگر صفردرصد شود (3886292) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۱۶:۵۹:۵۵
اینها را چه کسانی شماره گذاری می کنند..مامورانی که چشمشان می تواند 2 کیلیو خیار قاچاق را ببیند چطور 3 تن مانشن در حال حرکت را نمی بینند..چطور شماره گذاری می کنند...؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3886321) (alef-11)
 
کارگر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۲۱:۳۰:۱۲
خودرو در کانتینری که در گمرک پارچه اعلام شده ترخیص و به تهران منتقل می شود (3886659) (alef-11)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۱۷:۴۷:۲۶
باید با قاچاق کالا شدیدن برخورد بشه...احسنتت... :)) (3886410) (alef-11)
 
VAHID
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۱۸:۲۷:۵۸
بهتر است بجاي از بين بردن اين خودروها در خارج از كشور فروخته شود و مبلغ حاصل از آن به حساب بيت المال واريز و در مناطق محروم هزينه گردد. (3886455) (alef-11)
 
کامبیز
Spain
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۲۰:۲۶:۱۸
سلام ،بخدا قسم میشه بساط این قاچاق را جمع کرد اگر بخواهند (3886591) (alef-11)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۲۰:۴۸:۰۱
پس تکلیف ارزهای کلان که بابت خرید این خودوهای لوکس از کشور خارج شده چه میشه،لطفا مسئولین محترم تصمیمات عقلایی در این زمینه اتخاذ نمایند...؟!!!!!! (3886614) (alef-11)
 
استاد دانشگاه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۲۲:۰۸:۲۷
مزایده عمومی برای خارجی ها و پول دریافتی صرف امور عام المنفعه (3886693) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۶ ۰۸:۵۷:۰۵
در ضعف مطلق سيستم هاي نظارتي اين گونه پيشنهاد ها صرفا به راهي براي بهره مندي قاچاقچي از منافع قاچاق است در وضع كنوني تنها راه امحا جنس قاچاق است (3887004) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۵-۲۶ ۰۰:۳۵:۲۷
موضوع دوستانه به نفع قاچاقچیان حل و فصل میشود، مثل ان ۴۵۰ خود رو لوکس که در زمان دولت قبل و به نام یک زن روستایی رسما وارد کشور شد و البته با سهمیه ارزی که برای واردات دارو اختصاص داده شده بود. کسی از سر انجام خودرو ها و واردکنندگان رند آن خبری دارد، البته که نه. هیچ فساد بزرگی بدون حامی صورت نمی پذیرد.والسلام (3886811) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.