نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 390068
چگونگی ورود تجمل‌گرایی به مراسم ازدواج و پیامدهای آن
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۴
یک جامعه‌شناس گفت: اکثر افراد با توجیهاتی مانند "یک شب هزار شب نمی‌شود" و باید "سنگ تمام بگذاریم" به تجمل‌گرایی در برگزاری مراسم ازدواج دامن می‌زنند.

علیرضا قاسمی در گفت و گو با ایسنا، یکی از دلایل به تاخیر افتادن سن ازدواج در جامعه را تجمل‌گرایی در برگزاری مراسم‌ عروسی دانست و گفت: برگزاری مراسم‌ عروسی‌ آنچنانی، تشریفاتی و تجملاتی پیامدهای منفی زیادی در جامعه به دنبال دارد و علاوه بر اینکه هزینه‌های زیادی را به تازه عروس و دامادها تحمیل می‌کند، سبب ایجاد یاس و ناامیدی در افرادی که در صف ازدواج هستند نیز خواهد شد.

قاسمی گفت: این مصرف‌گرایی مذموم و این ولخرجی‌های نمایشی جدا از اینکه هزینه‌های سنگینی را به خانواده‌ها تحمیل می‌کند، به ضرر جمعیت کثیری نیز هست که توان رقابت را ندارند و اگر بگوییم یکی از دلایل ترس جوان‌ها از ازدواج ترس از هزینه‌های سرسام‌آور برگزاری مراسم ازدواج است سخنی به گزافه نگفته‌ایم.

این جامعه شناس با بیان اینکه نظام سرمایه‌داری در راستای دستیابی به منافع خود به دنبال تبلیغ و ترویج تجملات و مصرف‌گرایی است، افزود: از زمانی که روند گذار جامعه به سوی نظام سرمایه‌داری پیش رفته است، مصرف‌گرایی مطرح و حتی ارزش شده است، تا آنجا که حتی به صورت خرده فرهنگ در لایه‌های بالایی و بعد میانی جامعه رسوخ کرده و حتی لایه‌های متوسط به پایین را مجبور به همراهی با این آهنگ کرده است.

به گفته قاسمی برگزاری تجملاتی مراسم‌ عمومی مثل مراسم ازدواج تحمیلی است که از طبقات بالا به متوسط جامعه رسوخ کرده و در طبقات پایین جامعه نیز قاعده و هنجار شده است.

قاسمی با بیان اینکه برخی تجمل‌گرایی را نماد و شاخص منزلت می‌انگارند، گفت: تجمل‌گرایی در برگزاری مراسم ازدواج می‌تواند پیامدهای روانی، اجتماعی و فرهنگی برای زوجین به همراه داشته باشد.

قاسمی با بیان اینکه تجملگرایی ضامن دوام زندگی مشترک زوجین نخواهد بود، به کاری که یکی از هتل‌داران مطرح تهران انجام داده اشاره‌ داشت و افزود: یکی از هتل داران بزرگ تهران تصمیم گرفته بود تمامی عروس و دامادهایی که در طول دو تا سه سال در هتل او مراسم ازدواج خود را برگزار کرده بوده را با هم دعوت کند و مراسم جشنی را با حضور همه آنها برگزار کند. در تماس با تک تک آنها برای اعلام دعوت به این نتیجه رسید که بیش از ۹۰ درصد عروس و دامادها از هم جدا شده بودند و همین اتفاق نمونه خوبی است که تجمل‌گرایی نخواهد توانست تضمین کننده یک ازدواج موفق باشد.

این جامعه شناس با اشاره به کمتر بودن طرفداران ساده زیستی در برگزاری مراسم ازدواج گفت: همه افراد کم و بیش به تجمل‌گرایی در برگزاری مراسم ازدواج دامن می‌زنند و با توجیهاتی مثل اینکه "یک شب هزار شب نمی‌شود" و "باید سنگ تمام بگذاریم" به تجمل‌گرایی در برگزاری مراسم ازدواج دامن می‌زنند.

قاسمی در ادامه با بیان اینکه رسانه‌ها هم به مصرف‌گرایی در جامعه دامن می‌زنند، نقش رسانه‌ها را در ساده زیستی و برگزاری ساده مراسم عروسی مهم ارزیابی کرد و گفت: به عنوان مثال گاهی پخش یک فیلم به روحیه تجمل‌گرایی در بین مردم دامن زده می‌شود.

قاسمی با بیان اینکه افراط و تفریط در برگزاری مراسم ازدواج توصیه نمی‌شود، افزود: تجمل‌گرایی در برگزاری مراسم ازدواج از مهریه و جهیزیه گرفته تا خریدهای ازدواج و برگزاری مراسم عروسی پسندیده نیست.

وی افزود: گاهی عروس و دامادها برای برگزاری باشکوه و تجملاتی مراسم ازدواج خود آنقدر هزینه می‌کنند که مجبور به گرفتن قرض و وام شده و تا مدت‌ها مجبورند قسط و قرض‌هایشان را پس بدهند و همین موضوع می‌تواند آسیب‌های زیادی را در جریان زندگی مشترک آنها بوجود آورد.
 
کلمات کلیدی : تجمل‌گرایی ، ازدواج
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۸ ۱۲:۰۲:۰۲
آقا بزرگترین دلیل کاهش نرخ ازدواج شرایط بد اقتصادی مردمه.چرا با این مقالات فقط سعی می کنید توپ رو توی زمین مردم بندازید و بگید تقصیر فرهنگ مردمه و نهادهای دیگه بی تقصیرن؟الان ده ساله این معضل وجود داره و هر روز داره بیشتر میشه و همه ی روانشناسا و نهادها به جای اینکه یه فکر اساسی واسه تشویق به ازدواج و تشویق به فرزندآوری ارائه بدن.مثل کشورهایی مثل روسیه یا آلمان.فقط سعی میکنن با این حرف ها بگن تقصیره مردمه.واقعا توی این ده سال با این حرفها شرایط بهتر شده؟ به خدا واسه این یکی سیستم قهری و تنبیهی یا پند و اندرز جواب نمی ده. (3925844) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.