نظر منتشر شده
۳۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 305161
تلگرام چهارشنبه فیلتر می‌شود؟
بخش دانش و فناوری الف، 5 آبان 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۱۴
برخی اخبار منتشر شده در روزهای گذشته گویای آن است که کارگروه فیلترینگ روز چهارشنبه در قالب جلسه‌ای به بررسی بحث فیلترینگ تلگرام خواهد پرداخت.

به گزارش ایسنا،بیش از دو سال از فعالیت دولت یازدهم می‌گذرد و در این مدت برخلاف سالهای قبل که همواره فیلتر و پالایش اولین راهکار دولتها در برخورد با شبکه‌های اجتماعی بوده اما این بار دولت از لزوم فعالیت این شبکه‌ها سخن گفت و بر استمرار فعالیت سالم آنها تاکید کرد.

بدین ترتیب داستان فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی موبایل که در همان ابتدای راه، با فیلتر شدن «وی چت» شروع شده بود در دولت یازدهم با سرعتی کمتر پیش رفت. با این حال طی همین مدت نیز دسترسی به وایبر که به نوعی زمانی محبوب ترین نرم افزار مردم بود، آنقدر با کندی همراه شد که کاربران موج مهاجرت به تلگرام را آغاز کرده و بدین ترتیب در حرکتی خودجوش و البته از روی اجبار که ظاهرا ربطی هم به فیلترینگ نداشت عطای استفاده از وایبر را به لقایش بخشیدند.

حال حدود یک سال از این داستان می گذرد و این روزها دسترسی به تلگرام هم با اما و اگرها، کندی‌ها و اختلالات مختلف همراه شده است. حتی همین هفته گذشته بحث فیلتر شدن این نرم افزار در میان تمام کاربران آن پیچید و از سوی مدیران تلگرام اینگونه مطرح شد که به دلیل مخالفت این شرکت با شنود اطلاعات کاربران، دولت ایران تلگرام را فیلتر کرده است البته وزارت ارتباطات خیلی زود این خبر را تکذیب کرده و اعلام کرد: از سوی این وزارتخانه اقدامی برای فیلتر کردن تلگرام صورت نگرفته است.

محمدرضا فرنقی‌زاد - مدیرکل روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات - در پاسخ به این سوال که «آیا از سوی کمیته تعیین مصادیق مجرمانه رایانه‌ای که مسئولیت فیلتر کردن سایت‌های غیرمجاز را برعهده دارد نامه‌ای در این رابطه به وزارت ارتباطات و بطور مشخص به شرکت ارتباطات زیرساخت ارسال شده است؟»، گفت: تاکنون نامه‌ای در این زمینه به دست ما نرسیده است.

ساعاتی پس از این اظهاراتوزیر ارتباطات هم در این باره به صحبت پرداخته و با تاکید بر اینکه ایران درخواستی مبنی بر شنود اطلاعات کاربران نداشته تصریح کرد: ایمیل‌هایی بین همکاران ما و شبکه تلگرام رد و بدل شده و از آنها خواسته شد تا بعضی از کانال‌هایی را که دارای مباحث غیراخلاقی هستند ببندند که این کار قبلا انجام شده بود، اما دو هفته پیش دوباره این کانال‌ها را باز کردند و اگر این شرایط ادامه پیدا کند ما ناچاریم تصمیم‌ کارگروه را اجرا کنیم.

واعظی در عین حال قطعی‌های پیش آمده در سه کانال ارتباط اینترنتی کشور را دلیل کندی‌ها و اختلالات چند روزه تلگرام دانسته و خاطرنشان کرد این اختلالات ربطی به فیلتر‌ شدن ندارد.

وی با اشاره به سیاست‌های دولت در برخورد با شبکه‌های اجتماعی افزود: سیاست دولت این است که هیچ یک از شبکه‌های اجتماعی که مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران هستند فیلتر نشوند.

وزیر ارتباطات در عین حال بحث فیلترینگ را خارج از محدوده اختیارات وزارت ارتباطات دانست و گفت: کارگروهی تشکیل می‌شود که مصادیق مربوط به بحث فیلترشدن در آن به تصمیم گذاشته می‌شود و از طرف این کارگروه اگر سایتی غیراخلاقی و یا دارای تصاویر یا فیلم‌های مستجهن باشد فیلتر می‌شود و وزارت ارتباطات تنها کارهای فنی آن را برعهده می‌گیرد.

واعظی همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر این نرم افزار در ایران حدود ۱۳ تا ۱۴ میلیون کاربر دارد، تاکید کرد: آنچه طی روزهای گذشته از سوی مدیران تلگرام عنوان شد به نوعی فرار به جلو محسوب می‌شد. ارائه مطالب غیراخلاقی و مستهجن خط قرمز ماست و در این زمینه با هیچ کس تعارف نداریم.

وی در خصوص حد و مرز فعالیت شبکه‌های اجتماعی نیز اظهار کرد: فعالیت این شبکه‌ها تا جایی که سالم باشد و به گونه‌ای باشد که مردم آن را تایید کنند قطع نمی‌شود، اما قطعا اگر این شبکه‌ها از خطوط قرمز گذر کنند فعالیت آنها محدود خواهد شد.

وی همچنین یادآور شد: تلگرام نیز اکنون اعلام کرده که دسترسی به بخش‌های غیراخلاقی در ایران را محدود کرده و دیگر دسترسی به این بخش‌ها برای کاربران امکان‌پذیر نیست.

حال در برخی سایتها اعلام شده است که کارگروه تعیین محتوای مجرمانه رایانه‌ای روز چهارشنبه هفته جاری در قالب جلسه‌ای به بررسی موضوع فیلترینگ تلگرام خواهد پرداخت. نکته دیگر آنکه برخی اعضا از جمله دبیر این کارگروه از مدت‌ها قبل بر لزوم پالایش این شبکه تاکید داشته و طی روزهای گذشته سایت«گرداب» وابسته به سازمان بررسی جرایم سازمان‌یافته با این مقدمه نوشت: ارائه استیکرهای غیراخلاقی یا ساخت استیکر با تصاویر کاربران دیگر، نخستین حاشیه تلگرام بود. در حالیکه گمان می‌رفت این اقدامات باعث خواهد شد که کاربران ایرانی نتوانند از تلگرام استفاده کنند اما موضوع با همکاری شرکت مذکور، ختم به فیلتر نشد. واضح است که مدیران تلگرام نیز نمی‌خواهند حجم بالای مخاطبان ایرانی خود و منافعی که از این ناحیه به آنان می‌رسد، را از دست بدهند.

اکنون پس از غیر فعال شدن این امکان، دو امکان ایجاد ربات و کانال، محلی برای جولان برخی افراد سودجو شده است؛ عده‌ای که به صورت فردی یا سازماندهی‌شده در پی نشر محتوای خاص روی گوشی‌های مردم هستند؛ محتوایی که به نظر می‌رسد با همه بندهای فهرست مصادیق محتوای مجرمانه (موضوع ماده ۲۱ قانون جرایم رایانه‌ای)، قابل تطبیق است.

اینک استفاده از بستر تلگرام برای انتشار محتوای مجرمانه موجب نگرانی سایر کاربران شده است. چرا که با تداوم وضع موجود، احتمال آن وجود دارد که دود بی‌فرهنگی این عده، به چشم همه کاربران برود. بخشی از کاربران با درک این موضوع، در گروه‌های خود مباحثی مانند راه‌اندازی کمپین درخواست از این سایت‌ها برای خروج از تلگرام را مطرح می‌کنند.

اما در خصوص دامنه حمایت دولت از این نرم افزارها هم شاید اشاره ای به صحبت هایرئیس جمهور در مراسم روز ارتباطات سال گذشته بی تاثیر نباشد. حسن روحانی در این مراسم ضمن انتقاد از مقاومت‌هایی که همواره بر سر راه ورود تکنولوژی های جدید در ایران وجود داشته اظهار کرد: امروز ظاهرا غصه دیگر برپا شده است و آن اینکه با اینترنت جوانان کاربر، ایمیل، موبایل و نسل سوم و چهارمش چه کنیم.

وی ادامه داد: من به همه دوستان عرض می‌کنم که به جوانانمان اعتماد کنیم، به نسل جوانمان اعتماد کنیم. جوانان ما دارای فطرت‌های پاکی هستند ایرانشان را تمام وجود دوست دارند. به اسلام و خاندان ائمه اطهار عشق می‌ورزند و فطرت‌شان پاک است حالا در گوشه‌ای، روزی روزگاری، ساعت یا ماهی خطا شود می‌توان آن را برگرداند و قابل بازگشت است چراکه انسان توبه کننده و خداوند نیز بخشنده و رحیم است.

روحانی در عین حال خاطرنشان کرد: این بدان معنا نیست که ما به امنیت ملی فکر نکنیم و اسرار ملی‌مان را که به عنوان یک گوهر تابناک در اختیار ماست، رها کنیم. حتی کشورهای پیشرفته نیز نسبت به مسائل امنیتی ملی‌شان برخی دغدغه‌های خاص دارند.
 
کلمات کلیدی : تلگرام+فیلترینگ
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۵ ۲۳:۱۸:۴۷
بابا نکنید این کارارو
همیشه صورت مساله پاک می شه
تازه داشتیم به تلگرام الف عادت می کردیم خبرایی که از دستمون در میرفت رو اونجا می خوندیم
کاری نداشته باشید دیگه
الف جان تلگرام رو بستن برو یه شبکه اجتماعی دیگه لدفا (3283698) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۸-۰۵ ۲۳:۳۱:۲۵
همینه
ببندید
فیلتر کنید دفن کنید
حقیقت باقیست
اگاهی و نا اگاهی رو نمیشود بزور خاک کرد
به خدا مشکل کانال مستهجن و خانواده نیست
مشکل هوشیارتر شدن و اگاهی مردمه
مشکل بی پول شدن اوپراتورهاست (3283708) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۸:۱۴:۵۶
من نمیدانم چرا با وجود این اپلیکیشن ها اپراتور های غربی ورشکسته نمیشوند؟ (3284007) (alef-3)
 
حسین مهدیان
۱۳۹۴-۰۸-۰۵ ۲۳:۳۵:۴۴
اختلالات وایبر ربطی به فیلترینگ نداره فقط نمیدونم چرا وقتی با فیلترشکن وصل میشیم عین فرفره کار میکنه!
بلاخره داشتن تماس صوتی و تصویری رایگاه ضرره واسه یه عده
پیدا کنید پرتقال فروش رو (احتمالا صبحا توی کارگروهه، عصر ها با وانت پرتقال میفروشه!) (3283717) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۱:۳۷:۴۲
وایبر چیه؟ خدا رحمت کنه وایبر رو
اونو که فروردین خلاص کردن (3283826) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۰:۰۱:۴۵
ممنون، با فيلتر شدن تلگرامكليه مشكلات ما حل ميشه (3283751) (alef-13)
 
رسول ر
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۰:۵۲:۰۹
فن آوری اطلاعات یک انقلاب در همه چیزه و با این کارها نمیشه جلوش رو گرفت.
فن آوری اطلاعات سبب می شود که همه چیز غیرمتمرکز شود

مخابرات های متمرکز کشورها ورشکست می شوند و جای آنها را نسلهای پیشرفته تر وایبر و تلگرام و ... می گیرد

مدارک متمرکز دانشگاهی چون لیسانس، فوق لیسانس بی معنی می شوند و جای آنها را مدارک تخصصی که سایت coursera و امثال آن صادر می کنند خواهد گرفت

حتی تا یک دهه آینده پولهای الکترونیکی چون بیت کوین همه گیر می شوند و بانکهای مرکزی کشورها هویت خود را از دست می دهند.

به جای مبارزه با این تغییر بزرگ در زندگی اجتماعی بشر، باید سعی کرد در آن نقش موثر ایفا کرد تا در آینده از سودآوری و ارزآوری آن منتفع شد. ما تنها مقابله می کنیم بعد از چندسال هم زورمان دیگر نمی رسد تسلیم می شویم ولی در بازار تجارت جهانی برای مقابله بی دلیل مان عقب مانده باقی می مانیم. (3283802) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۱:۲۲:۰۲
وی چت فیلتر شد همه رفتیم سراغ وایبر
وایبر مختل شد رفتیم سمت تلگرام
الان هم با فیلتر کردن تلگرام مطمئن باشید باز هم یه برنامه دیگه جایگزین میکنیم
آقایون هم کارگروه تشکیل بدن و هی فیلتر کنن! (3283811) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۱:۴۱:۵۰
به چند دلیل فیلتر نمیکنن:
1-بیش از 20 میلیون نفر تلگرام دارن و هزینه اجتماعی این کار زیاده و نارضایتی عمومی میاره
2-میدونن تلگرام فیلتر بشه بجاش از اپ های غربی استفاده میشه
3-در انتخابات اتی هزینه زیادی برای دولت داره
بنابراین احتمال فیلتر شدن تلگرام 0 درصده و به یه بیانیه و اینکه تلگرام باید همکاری کنه و کانالای مبتذل؟؟!!(که ما ندیدیم) رو ببنده و..
مطمئن باشید جز یه سری تهدید و..از جلسه چهارشنبه چیزی حاصل نمیشه (یه سری گزاره های شرطی میذارن که اگه تلگرام فلان کارو نکنه خیلی بد میشه و...) (3283830) (alef-13)
 
محمد مهدی
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۴:۲۲:۱۳
اینها به هزینه اش نگاه نمی کنند چون عادت دارند هر کاری را با هزینه زیاد انجام بدهند . (3285070) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۷ ۱۱:۳۳:۵۹
اتفاقا کسانی که دنبال فیلتر کردنش هستند همان نارضایتی مردم از دولت را میخواهند. اینها مقاصد سیاسی رای نیاوردن طرفداران دولت در انتخابات را دنبال میکنند (3286454) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۱:۵۹:۵۰
وایبر را فیلتر کردید فقط نذاشتید ما یک چهارتا حرف به فامیلمون اون سره دنیا بزنیم همین . خدا ازتون نگذره (3283848) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۳:۴۱:۲۲
توهین مستقیم به شعور پانزده میلیون ایرانی ! کانال مستهجن طاهرا فقط اقایون ازش خبر دارند و بهانه ای شده برای بگیر و ببند ، متاسفم مجبورت می کنند به قانون احترام نذاری دورش بزنی ، بنظرم یک کمپین تحریم اپراتورها هم لازمه تا حاشون سر جاش بیاد (3283871) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۴:۵۸:۳۵
واقعا تاسف داره کشورهای پیشرفته به فکر ارائه اینترنت پرسرعت رایگان هستند مال ما . . . . (3283887) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۶:۱۰:۳۴
دعوا سر کم شدن در امد اپراتوراست چون اکثر ارتباطات با تلگرام تقریبا مجانی انجام می شود این حنا دیگه رنگ نداره بهانه مصادیق مجرمانه! به زعم بعضی اقایان کم تحمل سخن گفتن جرم است مگر مطا بق میل ایشان!!! (3283896) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۷:۲۲:۱۰
بعضي فکر مي کنند خطر تلگرام در مطالب و تصاوير غير اخلاقي است.

در حالي که خطر اصلي تلگرام در اين است
که جوانان را سرگرم مي کند و
وقت آنها را تلف مي کند.
و مانع رشد علمي و اقتصادي و جسمي آنها مي شود.

دقيقه هاي دوره جواني ارزش دارند و نبايد در محيطهاي مجازي هرز بروند. (3283930) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۳:۲۴:۴۳
مثلا دهه ی شصت و هفتاد و هشتاد که نبود خیلی پیشرفته شدیم. (3284887) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۷:۴۶:۱۳
متاسفانه برخیها فکر می کنند که این شبکه های اجتماعی رو باید فیلتر کرد چون عده ای از آن استفاده نابجا می کنند. مثل اینست که بگوییم تمامی چاقوهای آشپزخانه رو باید جمع و ممنوع کرد چون عده ای ممکن است از آن برای کشتن دیگران استفاده کنند.
در اینجا دو چیز کاملا مشهود است.
1. برخی مسوولان هنوز به اون بلوغ فکری نرسیدند چون مشکل رو در شبکه های اجتماعی میبینند و نه در فرهنگ.
2. عده ای هم هنوز فرهنگ استفاده از شبکه های اجتماعی رو ندارند که باید آموزش ببینند. (3283957) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۸:۰۰:۲۱
بهتر ، فیلتر شه بره ! مملکت شده تلگرام ، به جای این جور تفریحات ، تفریح واقعی درس کنین ، ملت مجبور نشن به گوشیشون بخندن ! (3283976) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۸:۰۹:۱۶
آیا عضویت 20 میلیون ایرانی در تلگرام، خود یک نظر سنجی و رفراندوم نیست؟ (3283992) (alef-13)
 
ايراني
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۸:۱۳:۰۴
ما هم يك نرم افزار ديگه پيدا مي كنيم يا از فيلتر شكن استفاده مي كنيم ! شما هم دلتون رو خوش كنيد كه فيلتر كرديد ! (3284003) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۸:۳۲:۵۰
زودتر فیلترش کنید. (3284032) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۸:۵۴:۳۸
تا کی میخوایم دور باطل بزنیم ؟ تا کی فیلتر و دهن بستن و چشم بند زدن ؟

ویچت را فیلتر کردید . وایبر را دچار اختلال کردید تا مردم ازش استفاده نکنند . اینستاگرام را در دست فیلتر دارید . تلگرام را مختل می کنید میگید مشکل از ما نیست و ...
(3284080) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۹:۴۷:۲۲
چ دولت بيكاري فقط فكر و ذكرش همينه كه چي رو از مردم بگيرن . يكم به فكر بيكاري جوانان باشيد يكم جلسه برا اوضاع خراب اقتصادي بگيريد. تا كي ميخوايد فقط بپوشانيد . (3284189) (alef-13)
 
مهدي
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۱:۵۹:۲۰
آقا فقط مونده نفس كشيدن ما رو فيلتر نكرديد.آخه تا كي به شعور مردم ميخوايد توهين كنيد؟ما كم مشكل فقر،بيكاري،اعتياد و اختلاس تو مملكت داريم كه فقط همين مونده كه بشينيد برنامه فيلتر كنيد. (3284594) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۲:۰۸:۵۵
هر برنامه يا نرم افزاري كه صدها هزار يا ميليونها كاربر داشته باشد يا بايد زير نظر مستقيم دستگاههاي امنيتي اطلاعاتي و ..... كشور باشد يا اينكه مخل امنيت محسوب شده و تعطيل مي شود. يه بهونه غير اخلاقي هم بهش مي چسبونن و خلاص!!! (3284619) (alef-13)
 
Mohammad
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۲:۱۰:۰۹
همه چی رو فیلتر کنید. مردم خواستشون اینه که از این برنامه ها استفاده کنند. کسی نمی تونه جلوی ما رو بگیره. فیلتر کنید فیلترشکن و یا یک جایگزین دیگر هست. کمی عاقلانه تصمیم گیری کنید مسئولان عزیز. مردم گوسفند نیستند که با کیش کردن شما رام بشند.
لطفا نظر منو تایید کنید که حرف دل خیلی هاست. (3284622) (alef-13)
 
mithra
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۲:۱۶:۴۱
میشود اعلام کنید از مجموع سایت های فیلتر شده چند تا غیر اخلاقی و چند تا سیاسی و اجتماعی بوده است ؟
در ثانی آیا خط تلفن در مکالمه انجام شده مقصر است . مثلا بستر ارتباطی وایر و تلگرام و فیسبوک آیا بالذات مستهجن هستند ؟ آیا خیابان را به علت تخلف احتالی رانندگان می بندند؟
در حقیقت منافع مخابرات و برخی سیاسیون در این بین نهفته است. (3284636) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۲:۲۷:۱۰
هیچ کاری نمی کنن یه سری خط نشون الکی میکشن ول میشه (3284672) (alef-13)
 
میلاد حمیدی
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۲:۴۲:۱۲
با فیلتر کردن چیزی جز تنفر مردم بوجود نمی آید و هیچ فایده ای هم نداره. تو دنیای امروز دیگه سانسور و فیلتر جواب هیچ چیز رو نمیده و بیشتر باعث میشه مردم جریح بشن. به نظر من کارگروه یا باید در دیدگاه خودش تجدید نظر اساسی بکنه چون نتیجه کارهاش دقیقا برعکسه (3284735) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۳:۵۶:۲۴
باورتون نمی شه اینقدر از این بحث ها در قرن بیست یک خسته و منزجر و شگفت زده ام که حتی نمی تونم نظرات را لایک کنم
اینگار داریم بحث می کنیم که مثلا داشتم برق و آب فایده اش بیشتره یا ضررش! (3284992) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.