نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 480572
یک استاد ارتباطات مطرح کرد
نشان دادن آرامش مجلس تاکتیک درست صداوسیما بود
بخش خبری الف، 19 خرداد 96
تاریخ انتشار : جمعه ۱۹ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۲۸
رییس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی می‌گوید: شبکه خبر با پخش تصاویری از صحن علنی مجلس نشان داد که آرامش جریان دارد. این امر باعث می‌شود که میان مردم رعب و وحشت ایجاد نشود و من فکر می‌کنم رسانه ملی تاکتیک درستی به کار گرفته است.

محمد مهدی فرقانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به عملکرد صداوسیما در پخش تصاویر و اخبار حادثه تیراندازی مجلس و حرم امام خمینی (ره) بیان کرد: رسانه ملی صرف نظر از اینکه اخبار چقدر جدید و دقیق است آخرین اطلاعات را زیرنویس می‌کرد و همچنین در برنامه خبری ساعت ۱۳ آخرین اخبار را درباره این حادثه اعلام کرد. شبکه خبر با پخش تصاویری از صحن علنی مجلس نشان داد که علیرغم اینکه ممکن است در طبقه بالا تروریست‌ها در محاصره باشند اما آرامش جریان دارد. این امر باعث می‌شود که میان مردم رعب و وحشت ایجاد نشود و من فکر می‌کنم تاکتیک درستی به کار گرفته شد.

او ادامه داد: صداوسیما در عین حال که خبرها را به مردم رساند اجازه نداد که مردم برآشفته و عصبی شوند.

این روزنامه‌نگار حادثه تروریستی روز گذشته را در حوزه روزنامه‌نگاری بحران قرار داد و بیان کرد: این حادثه در حوزه روزنامه‌نگاری بحران است و در این راستا روزنامه‌نگاران وظیفه دشواری دارند، زیرا از یک طرف باید به نیاز خبری مردم پاسخ دهند و از طرف دیگر به دستگاه‌های مسئول کمک کنند تا بحران مدیریت شود و افکار عمومی بی‌جهت دچار تنش و وحشت نشود.

فرقانی افزود: سه وظیفه وجود دارد؛ اول اطلاع‌رسانی رسانه‌ها، دوم مدیریت بحران به وسیله دولت و سوم آرام نگه داشتن فضای عمومی جامعه که ترکیبی از مدیریت بحران و عملکرد رسانه‌ای است. رسانه‌ها هستند که با مدیریت اقتضایی خود باید تشخیص دهند چه عملکردی داشته باشند. اینکه اخبار را پنهان کنیم و تأخیر در انتشار اخبار داشته باشیم با توجه به امکانات فضای مجازی مشکلی را حل نمی‌کند.

رییس دانشکده علوم ارتباطات با بیان اینکه باید اخبار درست را منتشر کنیم، گفت: باید مراقب باشیم خبر نسنجیده منتشر نشود. به همین دلیل باید به عطش خبری مردم درست پاسخ داد.

فرقانی با اشاره به عملکرد صداوسیما در حوادث مشابه پیشین ادامه داد: به نظرم صداوسیما نسبت به اتفاقات مشابه گذشته بهتر عمل کرد. برای مثال حادثه پلاسکو از بُعد انسانی و عاطفی احساسات مردم را جریحه‌دار کرد اما در این حادثه جنبه امنیت ملی دخیل است و باید مورد ملاحظه قرار بگیرد؛ بنابراین نمی‌توان عملکرد رسانه ملی در این اتفاقات را مانند هم دانست. در واقع تفاوت ماهیت این رویدادها باید در نظر گرفته شود.
 
کلمات کلیدی : تیراندازی در مجلس +تیراندازی در حرم امام خمینی+انفجار در حرم امام
 
مهدی÷
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۸ ۱۲:۲۱:۲۸
کار یک شبکه خبری اطلاع رسانی است نه روان درمانی
در زمانیکه مردم تشنه و کنجکاو دانستن جزییات چنین حادثه مهمی بودن
بازپخش یک برنامه کم اهمیت پیام بسیار بدی برای مخاطب ارسال میکرد.
گویا این حادثه برای اصلی ترین شبکه خبری کشور که با پول تک تک شهروندان این مملکت اداره میشود موضوعی در درجه اهمیتی که برای مخاطبانش دارد نبود (4418046) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۳-۱۹ ۰۸:۴۸:۵۱
این نظر هم درست است و هم غلط. درست از این جهت که رسانه مصلحت سنجی کرده و با سلیقه مدیران خبری تصمیمی را بگیرد که ضمن اطلاع رسانی موجب تشویق مردم نشود. غلط از این جهت که در دنیای رسانه ای کنونی خوب یا بد اطلاع رسانی لحظه ای و برخط انجام میشود. در حوادث مشابه، همه شبکه های خبری معروف کلیه برنامه های خود را قطع و بیشترین تمرکز تصویر و اطلاع رسانی را در مورد واقعه در حال جریان اختصاص می دهند. این کار اگر چه حساسیت زیادتری ایجاد می کند اما از سوی دیگر به تدریج مردم با رسانه مدرن آشناتر می شوند و اثرات سوء آن از بین خواهد رفت. ما چه بخواهیم و چه نخواهیم مردم با شبکه های اجتماعی در همین حادثه و به صورت ثانیه ای در جریان خبرها بودند، صدا و سیما هم نمی تواند از این رویه خود را جدا بداند. هر چه این مصلحت سنجی ها بیتشر شود، مردم به همان رسانه ها بیشتر اعتماد می کنند. (4419307) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۱۹ ۰۸:۵۳:۰۶
استاد! مهم اینه که اصولا صدا و سیما کانال ارتباطیه نه مرجع تصمیم گیری (4419311) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۹ ۰۹:۲۹:۵۰
از یک طرف بله چون مردم هجوم میبردند ملت همیشه در صحنه مانع کار نیروی انتظامی میشدند هرچه بگویی بگذارید کارمان را انجام دهید ملت میخواهند ببینند چه شده حتی به قیمت اینکه مانع شوند نیروی انتظامی کارش را انجام دهد و مانع کشته شدن بیگناهان شود اینهایی که انجارا تخلیه نمیکنند بمیرند به درک اما مانع کشته شدن بیگناهان عاقل نشوند (4419335) (alef-13)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۳-۱۹ ۰۹:۴۰:۲۶
اتفاقا بر عکس. اروپایی ها با پوشش لحظه به لحظه، اهمیت خون های ریخته شده حتی یک نفر را بزرگ نشون می دهند که البته هست. این خود ما هستیم که باید با اهمیت لحظه به لحظه توجه دنیا رو به مردم بی گناهمون جلب می کردیم.
بنظرم ما هنوز به مردم نگاه امنیتی داریم و اونها رو لایق اطلاع رسانی دقیق نمی دونیم. (4419345) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۹ ۱۰:۱۹:۰۸
خبر رسانی یک چیزه ولی بایکوت خبری چیز دیگه ای هست

دنیای امروز عصر رسانه هست اگر صدا و سیما در این زمینه کوتاهی کنه یا دروغ بگه یا بایکون خبری بکنه ، مردم به سراغ بقیه رسانه ها میروند . اتفاقی که الان افتاده .

واقعا متاسفم برای صدا و سیمای میلی (4419386) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۹ ۱۰:۴۸:۳۳
این ارامش بیش از حد صدا و سیما باعث می شود مردم اخبار را از فضای مجازی دنبال کنند که اکثر شایعات از انجا نشات میگیرد. (4419413) (alef-13)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۹ ۱۱:۴۱:۱۵
اتفاقا کار درستی نبود چرا که این اتفاق میتوانست زنجیره ای برنامه ریزی شده باشد. نه در یک نقطه تهران که در دیگر نقاط هم . و حتی دیگر شهر ها .
لذا میبایست بفوریت و پیوسته خبر رسانی میشد . تا در سایر نقاط حساس امداد رسانان و مسئولین از این زاویه پیشگیری و آمادگی مقابله را داشته باشند .
واقع پلاسکو در یک نقطه و امکان رخداد برنامه ریزیشده مشابه آن وجود نداشت . لاکن این حادثه - نه -
با هدف القاء بی اهمیتی - وسعت و گستردگی احتمالی آن نمیبایست فراموش میگردید. (4419467) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۹ ۱۲:۱۱:۲۰
⬅️ صدا و سیما بار دیگر نشان داد رسانه چابکی نیست. حادثه تروریستی دیروز در تهران اتفاقی نبود که صدا و سیما به همین راحتی از آن غافل شود و در پوشش اخبار این حادثه انقدر سهل‌انگاری به خرج دهد.

⬅️ تا فردای این واقعه هولناک خبری از اطلاع‌رسانی دقیق و اصولی توسط صدا و سیما نبود. این در حالی است که هنگام بروز چنین وقایعی مردم تشنه کسب اطلاعات هستند و اگر اطلاعات درست به دستشان نرسد به دامان شایعات پناه می‌برند و پناه بردن مردم به شایعات مساوی است با بر هم خوردن امنیت روانی جامعه.

⬅️ در عصری که با وجود شبکه‌های گسترده اجتماعی هر فرد برای خود یک رسانه مستقل است نباید صدا و سیما به عنوان تنها رسانه رسمی کشور به دنبال ساز و کاری باشد که حداقل از این شبکه‌ها در امر خبر رسانی عقب نماند؟

⬅️ صدا و سیما حتی به خود زحمت نداد با مسئولان امنیتی و انتظامی مرتبط با این واقع بلافاصله ارتباط برقرار کند و مردم را در جریان واقعه رخداده قرار دهد. به راحتی می‌شد به جای آن‌که از مشکلات مهدکودک‌ها در دیگر نقاط جهان حرف زد به حادثه رخداده در جامعه خود پرداخت و با تماس با مسئولین امنیتی ابعاد این واقعه را برای مردم روشن کرد.

⬅️ صدا و سیما حتی درباره نحوه برخورد مردم با چنین واقعه‌ای خوب عمل نکرد و اجازه داد مردم کنجکاو به سرعت در محل وقوع حادثه جمع شوند. چنین تجمعی نه تنها سودی برای کسی ندارد بلکه مشکلات امنیتی بیشتری را به وجود می‌آورد و کار نیروهای امنیتی را هم دچار اختلال می‌سازد.

⬅️ صدا و سیما در اقدامی بحث‌برانگیز درست در شب وقوع این حادثه تلخ که منجر به از دست رفتن تعدادی از هم‌وطنان ایرانی شد برنامه خندوانه را پخش کرد. بله، بنا نیست چنین حادثه‌ای روند عادی برنامه‌های صدا و سیما و زندگی روزمره مردم را مختل نماید اما می‌شد به احترام داغ‌دیده‌گان این حادثه تلخ از پخش برنامه‌های شاد جلوگیری کرد. (4419482) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۹ ۱۲:۱۳:۴۳
صدا و سیما وظیفش اطلاع رسانیه که مردم از نگرانی در بیان نه اینکه وقتی هموطنای ما داشتن کشته میشدن شبکه خبر بیاد اموزش تربیت فرزند بذاره و ما مجبور باشیم از شبکه های خارجی این خبرها رو دنبال کنیم (4419483) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۹ ۱۲:۱۵:۰۵
اتفاقا سیاست اشتباه صدا و سیماست. هیچ جای دنیا همچین کاری نمیکنند که صدا و سیما اینکار رو میکند. این عدم صداقت صدا و سیماست (4419484) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.