نظر منتشر شده
۲۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 225303
یک گزارش آمریکایی از قلب تهران: مغزهای ایرانی در فکر فرار به غرب هستند
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵۷
بلومبرگ با اشاره به پدیده فرار مغزها از ایران نوشت: درحالی که شرکت های بین المللی در حال طراحی استراتژی خود برای ایران بعد از لغو تحریم ها هستند، تلاش های آنها ممکن است به دلیل کمبود نیروهای ماهر در این کشور بی نتیجه بماند.

به گزارش تسنیم، بلومبرگ در گزارشی نوشت: تصاویری که در فیسبوک و اینستاگرام قرار داده شده اند، نشان دهنده برخی از ده ها هزار ایرانی ای است که هر سال برای ادامه زندگی به کشورهای دیگر و عمدتا به اروپا و آمریکای شمالی مهاجرت می کنند.

سید حسن حسینی، معاون رئیس بنیاد ملی نخبگان ایران روز ۲۰ آوریل گفته بود در طی دو سال گذشته دست کم ۴۰ درصد دانشجویان ممتاز در رشته های علوم طبیعی و مهندسی، کشور را ترک کرده اند.
سیل مهاجرت نخبگان، زنگ خطر را در سطح عالی ترین مقامات کشور به صدا درآورده است. حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در جریان مبارزات انتخاباتی اش، کاهش فرار مغزها را اولویت خود اعلام کرده بود. در حالی که شرکت های بین المللی در حال طراحی استراتژی خود برای ایران بعد از لغو تحریم ها هستند، تلاش های آنها ممکن است به دلیل کمبود نیروهای ماهر در این کشور بی نتیجه بماند.

هر روز میدان انقلاب تهران پذیرای گروه های مختلف فروشنده کتاب، مترجمان و تایید کنندگان اسناد و مدارک است که برای دانشجویانی که رویای زندگی در خارج از کشور را در سر می پرورانند، خدمات ارائه می دهند.

بهرام یوسفی، جوان ۲۹ ساله ای که درخواست های نوشته شده به فارسی را به انگلیسی و دیگر زبان های اروپایی ترجمه می کند گفت: «آنها اکثرا می خواهند به کانادا، استرالیا، آلمان یا سوئد بروند.» او گفت: «اینجا امنیت شغلی زندگی وجود ندارد.» او می گوید: خودم هم به محض تمام شدن سربازی ام از ایران خواهم رفت.

بر اساس آمارهای رسمی، سالانه بیش از ۵ هزار و ۶۰۰ ایرانی برای تحصیل به آمریکا سفر می کنند. این آمار هر سال یک پنجم افزایش می یابد. بسیاری از آنها هرگز به کشورشان برنمی گردند. بر اساس تحقیقی که موسسه علوم ملی در واشنگتن در سال ۲۰۱۲ انجام داده است، ۸۹ درصد دانشجویان ایرانی دکتری پس از اتمام تحصیلاتشان در آمریکا باقی می مانند.

در فاصله سال های ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۷، ۱۴۰ نفر از ۲۵۵ نفری که در المپیادهای علمی بین المللی شرکت داشته اند، در دانشگاه های معتبر خارجی تحصیل می کرده اند.

این گزارش نوشت: ترمیم اقتصاد کشور آغاز شده است. به دنبال توافق هسته ای ژنو، ۷ میلیارد دلار عاید ایران شده است و امیدها برای دستیابی به توافقی جامع افزایش یافته است. نرخ تورم در ماه فوریه به ۲۳ درصد کاهش یافت و صندوق بین المللی پول برای اولین بار در سه سال گذشته، نرخ رشد ۱.۵ درصدی را برای اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۴ پیش بینی کرده است.

یک فارغ التحصیل رشته ریاضی، ۳۱ ساله تصمیم گرفته که در ایران بماند. اما تقریبا تمامی ۳۰۰ دانش آموزی که وی در دوران دبیرستان با آنها آشنا بوده، اکنون در خارج از کشور هستند. محمد، دانشجوی فوق دکترای ارتباطات در یک انستیتو در ایرلند یکی از ایرانیان مهاجر است. خواهر محمد نیز در انستیتوی تکنولوژی ماساچوست تحصیل می کند، و برادرش نیز در دانشگاه مک گیل کانادا فوق لیسانس می خواند.

رضا منصوری، معاون سابق وزیر علوم ایران از نبود سرمایه گذاری در رشته های علمی گله مند است.
در برنامه پنج ساله اقتصادی فعلی که از سال ۲۰۱۰ شروع شده است، حدود ۲.۵ درصد تولید ناخالص داخلی برای تحقیقات علمی در نظر گرفته شده است. به گفته منصوری، ارقامی که سال گذشته منتشر شد، نشان داد که رقم واقعی هزینه شده در بخش تحقیقات خیلی کمتر از این عدد بوده است.
 
دانشجوی خسته
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۲:۴۵:۰۸
بنده هم پس از اتمام تحصیلات و سربازی از ایران خواهم رفت حالا اروپا یا آمریکا فرقی نمیکند. (2126292) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۳:۰۰:۴۳
ما در ايران دلواپسان را داريم، مغز به چه دردمان ميخورد؟ (2126347) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۳:۰۷:۵۶
فرزندم می گوید40میلیون تومان خرج رشته معماری برایم کردیدازنان وآب تان زدیدمحرومیت کشیدیدخودم محروم زندگی کردم آرتروزگرفتم بااین رشته امابازارکاربرایم نیست الان منشی است وساعتی کارمی کندبیمه هم نیست به درودیوارمی زندکه برودآیامانعش شوم؟نه مانعش نمی شوم. (2126371) (alef-13)
 
reza
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۳:۱۱:۰۵
دلواپس شدم . شما چي؟ (2126388) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۳:۱۳:۰۸
این که نیاز به گزارش نداره ! (2126396) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۳:۱۸:۱۸
اینجا حداقل زندگی آزاد وجود نداره. حتی در حد سایر کشورهای مسلمان. همه چیز اجباری و با توسری. خفقان، سانسور، فیلتر، پارازیت، حجاب اجباری، حتی انتخاب نوع خودرو هم اجباری ... مگر یک انسان تحصیل کرده که اینجا حداقل آزادی رو نداره قراره چند بار زندگی کنه؟ (2126409) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۳:۲۶:۴۳
درسته. من مغز نیستم. اما سال 86 کاری خدماتی در زمینه برنامه نویسی رو با 10 میلیون تومان شروع کردم که الان برای 9 نفر دارم بیمه رد میکنم. خودم رو نا توان نمی دونم. اما کلی تحت فشار بودم. از طرف اداره مالیات، بیمه و ... . با این که هر ماه بیه رو به طور منظم پرداخت می کنیم. اما بی نظمی این اداره باعث میشه هر چند وقت یه بار یه اخطار و جریمه بیاد که باید با کلی دوندگی درستش کنیم و من به شدت از بابت این مدیریت ، انسانهای نالایق در پست های مهم در عذابم و به فکر مهاجرت. جالبه که تو این زمینه و به راحتی دارم موفق میشم. (2126432) (alef-13)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۴:۰۶:۰۳
واقعا این یک سوال اساسی است . دولتمردان ما چه پاسخی برای این عارضه دارند؟ ایا فکر می کنند که همه این جوانهایی که مهاجرت کردند، برای عیش و نوش و خوش گذرانی مبادرت به این کار کرده اند؟ ایا تصور می کنند که این آمار ها غلط است و سیاه نمایی است؟ ایا فکر می کنند که این جوانان، عناصر خود فروخته و شیفته غرب هستند و همین بهتر که شرشان را کم کنند و کمتر غر بزنند؟
به قول باباطاهر:
گلی که خم ( یعنی خودم) بدادم پیچ و تابش به اب دیدگونم دادم ابش
به درگاه الهی کی روا بی گل از مو دیگری گیره گلابش
حالا چه کسی غصه این را می خورد که چوانانی که متعلق به این کشورند و در اینجا بدنیا آمده اند و بزرگ شده اند و تحصیل کرده اند، راهی غربت شوند و آنجا به ثمر بنشینند و زندگی در خور شان خود را تشکیل دهند؟ ایا این جوانها ، بیوفا و بیگانه پرست و گناهکار هستند یا دولتمردان نابخردی که یک جوان تحصیل کرده را آنچنان نا امید می کنند که قید همه چیز را بزنند و راهی دیار کفر شوند؟!!! ایا اصلا در این مملکت ارگان یا نهادی وجود دارد که به این مسئله بیندیشد و برایش راهکار ارائه دهد؟ چه راهکاری ؟ حال و روز بقیه هم تعریفی ندارد. اگر واقعا به این مردم علاقه مندید، بنشبنید و فکری به حال مردم کنید. این حزب بازیها و جناح بندی های مسخره و صدتا یه غاز را کنار بگذارید . مشکلات مردم را حل کنید (2126521) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۴:۱۹:۵۸
خودش داره تشویق میکنه شما چرا منتشر می کنی ؟ (2126565) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۴:۲۶:۱۵
همه حق دارند ا نجا اقتصادشم درست بشه فرهنگش نه (2126588) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۴:۲۹:۵۰
باور کنید 70درصد مردم ایران اگر می توانستن ایران را ترک کنند این کار را خواهند کرد مگر در کشوری که چندتا بچه راه میفتن وهرکاری میخواهند میکنند وهمه مردم باید از اینها حساب ببرند ویا به عناوین مختلف برای مردم گرفتاری درست میکنند واب از اب هم تکان نمی خوره زندگی کردن ارزشی دارد که بخواهیم دودستی به ان بچسبیم مملکتی که همش در ان گریه وزاری هستش شادی مردم را به انواع واقسام بهانه تبدیل به عزا میکنند ایا ماندن دارد مردم از نظر اقتصادی مشکل دارند وگرنه تا حالا کسی در ایران نمی ماند شما فکر کنید اگر کسی در شهرستان کوچکی زندگی کند که همیشه تحت نظر همسایه واطرافیانش قرار دارد وامکانات بهداشتی ورفاهی هم در انجا نباشد حالا این ادم از نظر اقتصادی وضعیت خوبی پیدا کند ایا باز هم حاضره در ان شهرستان زندگی کنه یا فورا به تهران یا یکی از کلان شهرها مهاجرت خواهد کرد حالا همینو واسه وضعیت بهتر در نظر بگیرید همین ادم دیگر تهران چرا زندگی کنه میره در کشوری زندگی میکنه که در اسایش ورفاه باشد وهرروز نخواهد با اعصابی خراب زندگی کنه متاسفانه مدتی هستش که ایران دیگر برای زندگی کردن جای مناسبی نیست (2126597) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۴:۴۲:۵۰
تو ایران هرگز فرصت وزمینه تلاش در راه علم را نداری امکانات نیست یعنی همان چیزی که غرب در اختیارت می گذارد اینجا امکانات فقط ذر اختیار یک تفکر خاص است آنهم اگر شانس بیاوری و کسی را داشته باشی دستت را جایی بند کند وگرنه برای امورات زندگی مجبوری یا راننده تاکسی شوی یا فروشنده مغازه و بوتیک وشاید استخدام موقت با حقوق بخور ونمیر در یک موسسه یا اداره !! وتا چشم بهم زدی مویت سفید وعقلت روبه زوال واستعداد وعلمت رو به فراموشی رفته !!! (2126644) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۴:۵۲:۱۰
اینا از خداشونه افراد نخبه از مملکت برن چون افرادی رو که سطح هوشی بالا دارن رو نمی شه با 45000 یارانه ای که مردم عادی رو باهاش سرگرم کردن سرگرم و ساکت کرد. اگه ذره ای اهمیت به افراد تحصیلکرده قایل بودن وضع مملکت الان این نبود. (2126685) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۵:۰۵:۰۱
رضا منصوری، معاون سابق وزیر علوم ایران از نبود سرمایه گذاری در رشته های علمی گله مند است. این لینک رو ببینید تا دلیلش رو بفهمید:

http://alef.ir/vdcbgsb55rhb5fp.uiur.html?225302

حالا بگید چرا مغزها فرار میکنن؟! (2126727) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۵:۱۹:۵۹
متاسفانه سطح فرار به دانش آموزان نخبه ریاضی فیزیک سال آخر دبیرستانها رسیده که واقعا" جای دلواپسی دارد (2126761) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۵:۲۵:۰۱
راست ميگه. گزارش درستي است . من بعنوان يك فارغ التحصيل روابط بين الملل در مقطع ارشد.، شاهدم تمامي دوستانم حتي در دوره پي اچ دي، متقاضي ترك كشورند و اين دستاورد دولتهاي ماست كه خودمان كرديم با خودمان ، آنچه نبايد مي كرديم. (2126780) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۵:۴۳:۴۰
من نمی دونم این اخبار ، برخی مسئولان رو خوشحال می کنه یا ناراحت.
به هر حال سرمایه های انسانی ما از دست می رود. اما برخی بی سوادان به خاطر جایگاه و مقام خود ، از این اخبار خوشحال می شوند. (2126831) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۵:۵۱:۰۶
اینجا جز خبر از هدفمند کردن یارانه ها شناسایی کسانی که نبایند پول یارانه بگیرن .دروغ تزویر وریا گرانی ربا تجاوز فضولی .سیاسی کاری حرام خواری دغل بازی بی پولی همه ارگان ها تحریم وفشار هیچ نیست که نیست .مغزها فرار میکنن واختلاس کننده ها وبی مغز ها ی خشک مغز مدیر (2126848) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۵:۵۱:۰۹
من مغز نیستم ولی دانشجوی دکترا و دارای مقاله و کتاب... هستم ولی جایی برای استخدام شدن من نیست!
من نیز خواهم رفت. (2126849) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۵:۵۱:۴۱
درسته تربیت میکنیم دو دستی تقدیم دیگران میکنیم انگار ایران به نخبه ها احتیاج ندارد ایران عاشف پحمه ها است نه نحبه نگر همین چند روز پیش بکی از نخبه های در اثر بی اعتنائی کشته نشد در المان اگر ان دختر نحبه و ریبا پخمه بود الان زنده بود بدبختانه غرض و مرض هم من ندارم حقیقت این است (2126851) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۵:۵۴:۰۹
من کارشناسی ارشدم. انهم دانشگاه تهران. الان خدا رو شاهد میگیرم 2 ساله کارت پایان خدمت گرفتم و بیکارم
چه گلی به سرمان زدن که بمانیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
خوب بگید واقعا انها وطن فروشند و مملکت گل و بلبله و انها ول میکنن برن
برید که فرار کردید خوشا بحالتان (2126854) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۶:۳۴:۴۴
بحران خیلی جدی تر از اینهاست.... (2126929) (alef-13)
 
احد
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۷:۳۳:۱۱
چرا می روند؟ نمی دانید؟ در اینجا چکار کنند؟ اگر شغلی و موقعیتی باشد از آن وابستگان مراکز قدرت است. نه شغلی نه درآمدی نه آزادی انتقادی! پس چرا باید ماند؟ چرا؟ من از دانشگاه معتبری دکترا گرفته ام و حدود یکسال است دنبال کارم. نه خانه ای و کاشانه ای دارم و نه درآمدی. اگر خانه پدر بازنشسته ام و درآمد اندک او نبود نمی دانستم چه کنم. خدا را شکر که خواهرم ازدواج کرده و من تنها فرزند باقیمانده خانواده هستم. حال بگویید فرزند بیش از 5 تا! (2127067) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۸:۰۰:۲۱
وجود پارتی بازی و سهمیه ها و گزینش های عقیدتی در گماردن افراد در شغل های مختلف و ... باعث بی کاری نخبه ها و کار به دست شدن افرادی بی سواد که صرفا افرادی به اصطلاح ارزشی می شود به همین دلیل هم به جایی می روند که به آن ها هم احترام گذاشته می شود و هم ارزششان به خاطر توانایی هایشان است (2127122) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۸:۳۵:۵۷
ر فاصله سال های ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۷، ۱۴۰ نفر از ۲۵۵ نفری که در المپیادهای علمی بین المللی شرکت داشته اند، در دانشگاه های معتبر خارجی تحصیل می کرده اند. (2127192) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۲۲:۵۷:۲۶
فاجعه است!!! (2127621) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۲۳:۵۳:۳۵
یک فارغ التحصیل رشته ریاضی، ۳۱ ساله تصمیم گرفته که در ایران بماند. اما تقریبا تمامی ۳۰۰ دانش آموزی که وی در دوران دبیرستان با آنها آشنا بوده، اکنون در خارج از کشور هستند!!!!!!!!!! (2127719) (alef-13)