رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق با بیان اینکه اجازه دخالت بیگانگان را نمیدهیم و در مقابل دخالتهای ترکیه ایستادیم، گفت: نیازی به توصیههای عثمانی نداریم، اولویت برای ما ایجاد وحدت در بین تمام اقشار عراق است.
به گزارش فارس، سید عمار حکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق بعدازظهر امروز (سهشنبه) در نشستی خبری در محل شورای راهبردی روابط خارجی با حضور سید کمال خرازی رئیس این شورا، طی سخنانی با بیان اینکه امروز عراق وضعیت و شرایط خاصی دارد، گفت: عراق کشوری است که دموکراسی و مردم سالاری دارد.
وی با بیان اینکه 50 شبکه ماهوارهای هر چه میخواهند علیه مسئولان ما میگویند، اظهار داشت: چشماندازهای بعد از رهایی عراق از دست داعش را تصویب کردهایم و به دنبال وحدت بین تمام آحاد مردم هستیم.
رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق اضافه کرد: آمریکا در هر کشوری حضور یافت پایگاه نظامی ایجاد کرد، اما در عراق نتوانست.
وی خاطرنشان کرد: اگر امروز عراق از نظر نظامی پیروز است و از نظر سیاسی هم دستاوردهای خوبی دارد، به دلیل این است که مردم علیرغم مشکلات ایستادگی و مقاومت کردند، جوانان عراقی با دستور مرجعیت به میدان آمدند و در مقابل داعش بسیج شدند.
به گزارش فارس، رئیس ائتلاف ملی شیعیان عراق در ادامه سخنانش با بیان اینکه داعش تلاش کرد در برخی از مناطق سنینشین مردم را فریب دهد اما موفق نشد، عنوان کرد: امروز عراق مردم و ارتشی آگاه دارد و مردم خود دست به دست هم داده و آنها را بیرون میکنند.
وی اضافه کرد: عراق امروز از هرگونه نفوذ بیگانگان در امان است.
عمار حکیم در ادامه از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران و حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی قدردانی کرد و گفت: باید به دنبال راهحل باشیم و ائتلاف ملی با تاکید بر وحدت ملی و با حضور در مجلس نمایندگان و دولت عراق تلاش دارد راهکارهایی برای مقابله با مشکلات پیدا کند.
رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق با ذکر این نکته که امروز در عراق دیگر طائفهگری و فرقهگرایی وجود ندارد، اظهار داشت: یک آمیختگی بین شیعه و سنی در خانوادههای عراقی وجود دارد و دیگر بحث طائفهگری نداریم.
وی ادامه داد: در عراق وقتی به جایی میروم حتی اهل سنت هم به استقبال من میآیند و تردد بین مناطق شیعه نشین و سنی نشین در عراق به راحتی انجام میشود.
سید عمار حکیم با بیان اینکه ترس افراد از رئیس عشیره خود نوعی کنترل نامحسوس در عراق ایجاد میکند، اظهار داشت: در مناسبتها میلیونها نفر به عتبات میآیند و در مراسمها شرکت میکنند.
به گفته وی وجود مرجعیت و رابطه بین مردم و مرجعیت نوعی اطمینان بخشی ایجاد میکند.
رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق ادامه داد: یکی از اشکالات ما شاید این بوده که احساس میکردیم اختیارات نباید در یک جا متمرکز شود، در صورتی که اختیار باید با دولت و حکومت مرکزی باشد.
به گزارش فارس، سید عمار حکیم اضافه کرد: هدف از طرح ما این است که در رابطه با شهروندی صحبت کنیم نه ترکیب جمعیتی؛ طرح ما طرحی ملی است و این طور نیست که منحصر به کرد، ترکمن و .... باشد، بلکه تلاش کردیم روابطی منطقی بین تمام اقشار ایجاد کنیم که کسی احساس بیگانگی نکند.
وی با اشاره به سفر اخیرش به امان پایتخت اردن عنوان کرد: در اردن دیدارهای خوبی داشتیم و طرح ملی خود را تشریح کردیم و آنها استقبال کردند و پادشاه اردن قول حمایت داد.
رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق با بیان اینکه در عراق مشکل بین عراقیها نیست، یادآور شد: بلکه مشکل بازتابی است که در جاهای دیگر میبینیم و این بازتاب باید واقعی باشد و ما با سفر به کشورها و تشریح سیاستها، حقیقتهای عراق را برای دیگر کشورها بیان میکنیم.
حکیم ادامه داد: کسی که با قانون بسیج عمومی مخالفت میکند نمیتواند در راستای موفقیت عراق تلاش کند.
وی گفت: آمریکاییها خودشان اعتراف کردند در عراق هزاران اشتباه کردند و آمدند و عملا شکست خوردند.
رئیس ائتلاف ملی شیعیان عراق افزود: تکیه بر خود و ایجاد وحدت بین اقشار مختلف میتواند با تکیه بر بسیج مردمی امنیت ما را بدون تکیه بر بیگانگان تامین کند.
سید عمار حکیم در ادامه اظهارات خود در این نشست با بیان اینکه ترامپ به دنبال اصلاح داخلی است، اظهار داشت: شاید خاورمیانه اولویت سوم رئیس جمهور جدید آمریکا باشد.
وی با بیان اینکه امروز ائتلاف ملی شیعی نماینده اکثریت است و نخست وزیر میتواند از سوی آنها باشد، گفت: طرح و راهبردی داریم که با هر گروهی که بخواهد باند خود را سر کار بیاورد، مقابله میکند.
حکیم افزود: هرگونه تحرکی ارتش داشته باشد باید از طرف دولت و نظام باشد و اجازه دخالت بیگانگان را نمیدهیم و در مقابل دخالتهای ترکیه ایستادیم و خواستیم نیروهای خود را خارج کند و نیازی به توصیههای عثمانی نداریم، آنچه اولویت است، برای ما ایجاد وحدت در بین تمام اقشار است.
وی خاطرنشان کرد: شاید از برخی از اظهارنظرها توسط برخی از کشورهای منطقه ناراحت شویم، اما باید گفتگو کرد و مشکلات را حل کرد. گفتگوی منطقهای میتواند بسیار کمک کند چه با آنکارا، قاهره و ... و باید موانع را از بین ببریم.