نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 303829
عقب نشینی تاکتیکی روس ها از ساخت نیروگاه در ایران
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۳۰
وزیر انرژی روسیه در مذاکرات روز گذشته خود با وزیر نیروی ایران از مواضع سال گذشته خود، ۲۱۰۰ مگاوات عقب نشینی کرد؛ که با بررسی گفته های وی پس از این دیدار می توان دریافت که این عقب نشینی، یک تاکتیک مصلحت اندیشانه بوده است.

به گزارش تسنیم، سال گذشته «الکساندر نوآک» وزیر انرژی روسیه از تمایل و آمادگی کشورش برای ساخت ۳ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی در ایران خبر داده بود. پیرو این صحبت، در مذاکرات حضوری سال گذشته نوآک و چیت چیان، ساخت هشت واحد ۳۵۰ مگاواتی برابر با ۲۸۰۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در ایران با مشارکت روس ها مورد توافق اولیه قرار گرفت و قرار بر این شد تا در مذاکرات آتی دو کشور این میزان مشارکت در ساخت واحدهای نیروگاهی مورد بررسی نهایی و امضای قرارداد قرار گیرد.

مذاکرات بعدی دو کشور به سال جاری موکول شد و در روز گذشته (۲۹ مهر) شاهد دور جدید مذاکرات وزیر نیروی ایران و وزیر انرژی روسیه بودیم. در مذاکرات روز گذشته از مجموع ۲۸۰۰ مگاوات توافق قبلی، فقط ساخت دو واحد ۳۵۰ مگاواتی، مجموعا به ظرفیت ۷۰۰ مگاوات مورد توافق روس ها واقع شد و ساخت این ۷۰۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در ایران نیز به تعیین محل و بررسی های بعدی موکول شد.

علت این عقب نشینی روس ها در ابراز تمایل به ساخت نیروگاه در ایران را می توان در صحبت های نوآک پس از دیدار با چیت چیان جستجو کرد. وزیر انرژی روسیه پس از دیدار با وزیر نیروی ایران گفت: "در بخش برق، شرکت های روسی مایل به ساخت نیروگاه، احداث شبکه و خطوط انتقال برق در ایران هستند که با برداشته شدن تحریم‌ها مشکلات تسهیل شده و روسیه می‌تواند بسیاری از پروژه‌های برقی ایران را فاینانس کند."

از اینرو می توان نتیجه گرفت که عقب نشینی مصلحتی روسیه از مواضع سال گذشته خود برای ساخت ۲۸۰۰ تا ۳۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در ایران، دست نگه داشتن برای به نتیجه رسیدن اجرای برنامه جامع مشترک (برجام) است.

نکته جالب توجه این است که وزیر روسی، تمایل کشورش را برای افزایش سرمایه گذاری در پروژه های برقی ایران کتمان نکرد، اما با زیرکی هرگونه توافق نهایی را به بررسی های آتی موکول کرد.

پیگیری خبرنگار تسنیم از معاونت برق و انرژی وزارت نیرو حاکی از این است که روسیه تنها یکی از گزینه های سرمایه گذاری در بخش انرژی ایران است و وزارت نیرو تصمیمی مبنی بر معطل ماندن در برابر تصمیم گیری روس ها ندارد؛ و راه را برای سرمایه گذاران خارجی به منظور سرمایه گذاری در طرح های برقی ایران باز گذاشته است.
 
کلمات کلیدی : نیروگاه، روسیه
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۰۹:۰۰:۴۷
از روسیه فقط خیانت برام اشناست! در طول این سالها میلیاردها دلار برای نیروگاه از رده خارج بوشهر گرفتند و الان هم برای هر کاری معطل می کنند (3275087) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۰۹:۱۵:۲۹
سیاست نگاه به شرق ایران شکست خورده است (3275109) (alef-11)
 
راد
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۰:۰۱:۰۹
پس از خودکفایی در صنعت خودرو،صنعت دارو و کشاورزی و ... چشممون به این یکی روشن شده ... (3275167) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۱:۲۳:۴۱
شعارنه شرقی ونه غربی امام راحل یک حجت ا ست اگر گوش شنوا باشد (3275322) (alef-11)
 
مجتبي
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۱:۵۳:۲۸
اميدوارم بزودي زود ايران محتاج كشوري نباشه بلكه كشورها خارجي محتاج ايران باشند اين كار انجام نميشه مگر اينكه از دانشجويان نخبه حمايت بشه از كار و توليد حمايت بشه! هميشه بايد واقعيت رو گفت اگه اين اتفاق قبلا ميفتاد ميگفتند خفت خاري ملت ايران حالا چرا نميگيد؟ (3275358) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۳:۳۷:۱۶
فقط خواهشن وقتی ساختن و میلیاردها دلار جیبمون رو خالی کردن نگید همت تلاش و تخصص ایرانی
بگید که روسها ساختنش و تجهیزاتشم ، تجهیزات از رده خارج و فرسوده کشورهای دیگه یا خود روسیه است
ممنون میشم به شعور ایرانی توهین نکنید
با تشکر
الف جان پخش کن (3275498) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۲۲:۱۶:۵۰
اون هم رفت پیش اس 300 (3276087) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.