توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 428038
دولت مکلف به تدوین سند آمایش سرزمین ملی شد
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۰۷
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب ماده ای از لایحه برنامه دولت رامکلف کردند، سند آمایش سرزمین ملی و استانی را تهیه و پس از تصویب شورای عالی آمایش سرزمین ازسال دوم برنامه به اجراء در آورد.

به گزارش مهر:  نمایندگان مجلس در جلسه نوبت عصر بررسی لایحه برنامه ششم توسعه ماده ای را به تصویب رساندندکه بر اساس آن به‌منظور رقابت‌پذیر کردن، عدالت بین منطقه‌ای و سرزمینی و تقویت خوداتکایی ، افزایش انگیزه وصول درآمد استانی دولت موظف است:

۱- در سال اول برنامه سند آمایش سرزمین ملی و استانی را تهیه و پس از تصویب شورای عالی آمایش سرزمین از سال دوم  به اجراء در آورد.

۲- درآمدها و هزینه‌هایی که ماهیت استانی دارند را تعیین و طی دوسال اول برنامه در چهارچوب نظام درآمد- هزینه استانی به‌صورت سرجمع درآمدها، اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای هر استان (برمبنای وجوه و واریزی به خزانه) در بودجه سنواتی اعمال نماید. مازاد بر درآمدهای وصولی نسبت به سقف مصوب هر استان براساس دستورالعمل ابلاغی سازمان برای تأمین اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای مصوب در بودجه سنواتی ، در مقاطع سه‌ماهه به استان‌های ذی‌ربط توزیع می‌گردد.

۳- دولت مکلف است سه درصد(۳%) از درآمد حاصل از صادرات نفت خام و میعانات گازی خالص صادرات گاز طبیعی را به‌ترتیب یک‌سوم به استان‌های نفت‌خیز و گازخیز و دوسوم به مناطق  و شهرستان ها کمتر توسعه‌یافته جهت اجرای برنامه‌های عمرانی در قالب بودجه‌های سنواتی با تصویب شورای برنامه‌ریزی و توسعه این استان‌ها اختصاص دهد.

۴- دولت موظف است در سال اول اجرای برنامه کلیه اختیارات و وظایف قابل واگذاری دستگاههای اجرائی را به واحدهای مربوطه خود در استان‌ها و شهرستان‌ها واگذار نماید.

۵- شوراهای برنامه‌ریزی و توسعه استان و کمیته‌ برنامه ریزی شهرستان‌ موظفند پنج تا هشت درصد از سرجمع اعتبارات تملک دارائی‌های سرمایه‌ای استانی مصوب بودجه سالانه را صرف تهیه و اجرای طرح‌های هادی و بهسازی روستاهای شهرستان توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نمایند.ماده ۳۱ لایحه برنامه ششم ۱۷۳ رای موافق ، ۱۰ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۲۳۳ نماینده حاضر به تصویب مجلس رسید.
 
کلمات کلیدی : آمایش سرزمین
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.